To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - SUPERNATURAL

Deanariell - Pon 17 Lis, 2008 17:58

trifle napisał/a:
i rzeczywiście! Jared dużo mówi, bardziej wygadany jest, Jensen spokojniejszy. Ciekawe

No właśnie - ponoć prywatnie, to Padalecki jest większym świrusem od Ackles'a :mrgreen: Jest o tym między innymi w tych dodatkach, o których Harry wspomniała i jeszcze pewnie gdzieś tam w necie kiedyś czytałam - a i w wywiadach też się to potwierdza - Jensen jest taki bardziej "wstydliwy" (jak na aktora ;) ) i powściągliwy w wypowiedziach... To doskonale świadczy o jego umiejętnościach aktorskich - Dean'em staje się dopiero na planie filmowym :oklaski: :serce:

Harry_the_Cat napisał/a:
“Yes,” he replied, “because it usually means I’m getting naked, crying, or getting naked AND crying.”

Cudne! :rotfl:
Harry_the_Cat napisał/a:
he said that actually Kripke wanted to end after this season

CO?! Ja mu dam! Kripke, zdrajco jeden! :wsciekla: :bejsbol: Mowa była o pięciu sezonach - nastawiłam się, to MA BYĆ pięć :nudelkula1_zolta: Ja bym to widziała tak: na koniec IV serii Lilith łamie wszystkie pieczęcie i wypuszcza Lucyfera... Wtedy piąta mogłaby być o tym, jak na ziemi spełnia się Apokalipsa, ludzie (wspomagani przez nieustraszonych łowców i resztki anielskich zastępów) nie dają za wygraną. Niedobitki ocalałych walczą o zachowanie duszy - Dean Winchester szykuje zasadzkę na Szatana - w zakończeniu wydarza się coś tragicznego dla braci, ale ludzkość dostaje jeszcze jedną szansę na poprawę... :wink: Na rozstanie po czterech seriach ja się absolutnie nie zgadzam! (chociaż wyszłoby taniej na kupnie dvd :-P ) Tym bardziej, ze trzecia seria jest tak paskudnie okrojona... :cry2:

aneby - Pon 17 Lis, 2008 18:38

Deanariell napisał/a:
Wtedy piąta mogłaby być o tym, jak na ziemi spełnia się Apokalipsa, ludzie (wspomagani przez nieustraszonych łowców i resztki anielskich zastępów) nie dają za wygraną. Niedobitki ocalałych walczą o zachowanie duszy - Dean Winchester szykuje zasadzkę na Szatana - w zakończeniu wydarza się coś tragicznego dla braci, ale ludzkość dostaje jeszcze jedną szansę na poprawę...

Po co nam Kripke, Riella napisze scenariusz piątki :wink: :mrgreen:

trifle - Pon 17 Lis, 2008 19:14

Deanariell napisał/a:
Ja bym to widziała tak: na koniec IV serii Lilith łamie wszystkie pieczęcie i wypuszcza Lucyfera... Wtedy piąta mogłaby być o tym, jak na ziemi spełnia się Apokalipsa, ludzie (wspomagani przez nieustraszonych łowców i resztki anielskich zastępów) nie dają za wygraną. Niedobitki ocalałych walczą o zachowanie duszy - Dean Winchester szykuje zasadzkę na Szatana - w zakończeniu wydarza się coś tragicznego dla braci, ale ludzkość dostaje jeszcze jedną szansę na poprawę...

Mnie się to zbyt radykalne widzi :mysle: Mogłoby być np tak, że czwarta skończy się jak zostaje jakaś jedna, dwie pieczęcie i losy świata wiszą na włosku. W piątek serii walczą ostatkami sił i wydarza się jakieś hokus-pokus (w stylu Kripke'owym...), że pieczęcie wracają, ale na określony czas - typu 500 lat :P A co do braci - dobrze skończyć nie mogą. Podobała mi się wizja Admete (to Admete?), że ostatni odcinek to wszyscy Winchesterowie razem - supernaturalna wizja nieba.

A w ogóle to nadal nie obejrzałam dziewiątego odcinka :cry2:

Deanariell - Pon 17 Lis, 2008 19:38

aneby napisał/a:
Po co nam Kripke, Riella napisze scenariusz piątki

Dzięki za zaufanie, ale chyba nie mam tyle odwagi :-P (te wściekłe tłumy fanek... :shock: ) - myślę jednak, że wspólnymi siłami na pewno udałoby się nam napisać genialny sezon ;)

trifle napisał/a:
Mnie się to zbyt radykalne widzi :mysle:

Być może :mrgreen: Ja jednak lubię apokaliptyczne motywy - jako nastolatka oglądałam namiętnie filmy katastroficzne, filmy sf traktujące o życiu ludzkości na ziemi po różnych kataklizmach, wojnach atomowych i takich tam... :roll: Do tego niektóre obrazy Beksińskiego ;) Taaaaaaa... Jestem skrzywiona... :rotfl:

trifle - Pon 17 Lis, 2008 20:05

A pewnie i tak zostawią piąty sezon z niejasnym zakończeniem, że w sumie nie będzie wiadomo, co się stało :roll:
Admete - Pon 17 Lis, 2008 20:13

To faktycznie była moja wizja, ta z niebem dla każdego Winchestera ;-) Ja tam po prostu chcę dobry sezon. Jeśli piąty miałby być słaby, to wolę cztery.
Trifle zapomniałam wcześniej napisać, że przesyłka doszła. Sorry i dziękuję :-)

trifle - Pon 17 Lis, 2008 20:29

Najważniejsze, że doszła!

I racja - lepiej cztery dobre, niż serial przeciągnięty na pięć sezonów ze słabym ostatnim..

Harry_the_Cat - Pon 17 Lis, 2008 22:32

Myślę, że mogę już sypnąć, kto jest najnowszą zainfekowaną... Bo dziś dowiedziało się więcej osób... Caroline! Na razie jest około połowy 1 sezonu i boi się skrzypiącego lufcika w nocy :lol:

Raczej nie będzie tu pisać, bo nie chce czytać spoilerów.

Aragonte - Pon 17 Lis, 2008 22:33

Admete napisał/a:
Ja tam po prostu chcę dobry sezon. Jeśli piąty miałby być słaby, to wolę cztery.

Ja takoż :) Pewnie, że pięć brzmi lepiej niż cztery, ale nic na siłę :wink:

trifle - Pon 17 Lis, 2008 22:40

Harry_the_Cat napisał/a:
Caroline! Na razie jest około połowy 1 sezonu i boi się skrzypiącego lufcika w nocy

Aaa, znaczy i tak jedna z naszych :mrgreen: Z lufcikiem to się wcale nie dziwię :roll: A może zamiast czytać nas mogłaby tak co jakiś czas wrzucać swoje wrażenia po obejrzeniu odcinków? Tak na świeżo? To by było ciekawe :D

Admete - Pon 17 Lis, 2008 22:44

Prosimy o wrażenia :-) W tym naszym nowym wątku ( ma już chyba kilka stron ;-) ) większe spoilery są i tak poukrywane. Nie musi czytac, niech doda coś od siebie :-) Solą witamy, solą ;-)
Harry_the_Cat - Pon 17 Lis, 2008 22:46

Powiedziała dziś, że zaczęła czytać pierwszy wątek, ale tam jest mnóstwo spoilerów jak dla niej... Może ją poproszę, żeby chociaż na PW przesłała wrażenia do wklejenia :lol:
Anonymous - Pon 17 Lis, 2008 22:48

Harry_the_Cat napisał/a:
Może ją poproszę, żeby chociaż na PW przesłała wrażenia do wklejenia

tak! :party:
Witamy :banan_Bablu:

Caroline - Pon 17 Lis, 2008 22:59

Uuuuu, jakie tu ładne avatarki są :-P :-P
Hehe. Witajcie.
Admete napisał/a:
Solą witamy, solą ;-)
I czym jeszcze, może benzynką i zapałeczką? ;)
Nie będę się wychylać w wątku, bo co ja tam na razie wiem. Pooglądam se troszeczkę.
A lufcik już nie skrzypi, bo go WD 40 potraktowałam. Teraz jeszcze trzeba się powstrzymać przed zamawianiem potrójnej Krwawej Mary z łazienki i wszystko będzie dobrze ;)
A chłopaki są słodkie :mrgreen:

Admete - Pon 17 Lis, 2008 23:01

W pierwszym wątku na samym początku są tylko spoilery :-D Zaczęłyśmy wtedy z Riellą pisać we dwie i miałyśmy już obejrzany pierwszy sezon. Spoilerowałyśmy aż miło. Muszę jednak przyznać, że miałyśmy też momenty całkiem poważne ;-) i starałyśmy się bardzo.
Harry_the_Cat - Pon 17 Lis, 2008 23:02

Zabawnie tu wygląda Caroline z Lizzy :mrgreen:
Harry_the_Cat - Pon 17 Lis, 2008 23:03

A witamy Purple Nurples... ;)
Aragonte - Pon 17 Lis, 2008 23:05

Caroline napisał/a:
Nie będę się wychylać w wątku, bo co ja tam na razie wiem. Pooglądam se troszeczkę.
A lufcik już nie skrzypi, bo go WD 40 potraktowałam. Teraz jeszcze trzeba się powstrzymać przed zamawianiem potrójnej Krwawej Mary z łazienki i wszystko będzie dobrze ;)
A chłopaki są słodkie :mrgreen:

Pewnie, że są :-D
Witaj, Caroline! :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

trifle - Pon 17 Lis, 2008 23:12

Harry_the_Cat napisał/a:

Aha :mrgreen:

Caroline - Pon 17 Lis, 2008 23:14

Harry_the_Cat napisał/a:
No może troszkę. :) Ale tak działa urok... Impali ;) Przyciąga wszystkie laski.
Harry_the_Cat - Pon 17 Lis, 2008 23:17

Caroline napisał/a:
Harry_the_Cat napisał/a:
No może troszkę. :) Ale tak działa urok... Impali ;) Przyciąga wszystkie laski.

:rotfl: :rotfl: :rotfl: :rotfl:

Dobra, nie czaruj z tą Impalą :-P

Harry_the_Cat - Wto 18 Lis, 2008 00:13

OOOOO - przez wzgląd na Caroline, za spoilerem - info o castingu ;)

Spoiler:
młody Dean: Brock Kelly

http://community.livejour...24.html?#cutid1

to będzie dziwne.... między 18 a 26 (wiek Deana w sezonie 1) nie ma takiej dużej różnicy..

Caitriona - Wto 18 Lis, 2008 12:51

A, Caroline - witamy, witamy!!

Caroline napisał/a:
A lufcik już nie skrzypi, bo go WD 40 potraktowałam

No, to mozesz już wszystko bez obaw oglądać ;)
I skrobnij czasem jakieś wrażenia z oglądanych odcinków :D

Deanariell - Wto 18 Lis, 2008 14:19

Caroline napisał/a:
Uuuuu, jakie tu ładne avatarki są :-P :-P
Hehe. Witajcie.

Witaj, witaj :kwiatek: Prawda jakie ładne? Mój obecny założyłam specjalnie, aby Cię tu do nas przywabić :P Jak widać coś tam podziałało ;) [chociaż to raczej zasługa Harry tak naprawdę :) ]
Caroline napisał/a:
Ale tak działa urok... Impali ;) Przyciąga wszystkie laski.

Taaaaaa... IMPALI, a raczej jej właściciela :rotfl: Trochę avkowego damskiego towarzystwa przyda się tutaj chłopakom - Dean na pewno by się ucieszył :mrgreen:

Admete napisała:
Cytat:
W pierwszym wątku na samym początku są tylko spoilery :-D Zaczęłyśmy wtedy z Riellą pisać we dwie i miałyśmy już obejrzany pierwszy sezon. Spoilerowałyśmy aż miło. Muszę jednak przyznać, że miałyśmy też momenty całkiem poważne ;-) i starałyśmy się bardzo.

Ach... to prawda :roll: Spoilerowałyśmy na maksa, bo chyba nie bardzo wierzyłyśmy, ze ktoś oprócz nas będzie to kiedyś oglądał - znaczy SPN mam na myśli :wink: To były piękne czasy - taki dziewiczy wręcz wątek i proszę, jak się nam rozrósł :hug_grupowy: Nam spoilery nie straszne, ale ostatnio nawet ja się powstrzymuję, bo teraz jest więcej osób na różnych etapach oglądania - szkoda, żeby się ktoś izolował - a oznaczone spoilery zawsze można slalomem omijać :lol: Mam nadzieję, że się z nami podzielisz swoimi wrażeniami w miarę oglądania - dla nas to też miłe, możemy sobie poprzeżywać na nowo :excited: Zwłaszcza, że teraz zdaje się Harry ogłosiła powtórkę z pierwszego sezonu do grudniowego quizu... :mysle: Więc się nie krępuj.

Harry napisała:
Cytat:
A witamy Purple Nurples... ;)

Koleżanka jeszcze chyba nie wie, co to za napój :cool: Nadal mam w planie kiedyś tego spróbować :party:

Deanariell - Wto 18 Lis, 2008 14:24

trifle napisał/a:
racja - lepiej cztery dobre, niż serial przeciągnięty na pięć sezonów ze słabym ostatnim

Oczywiście, że lepiej - też tak uważałam od początku, ale skoro Kripke już dawno wspominał, ze pomysłów i materiału mają wystarczająco dużo, to czemu nie? Obejrzymy i piąty - macie jednak rację, też mam nadzieję, że nie zawalą zakończenia... jak to się w amerykańskich produkcjach czasem zdarza :-P

Spoiler:
Hmmm... to faktycznie będzie dziwne, ale zobaczymy jak chłopak zagra... Tu znalazłam jeszcze inne fotki "młodego Dean'a" - jakieś podobieństwo jest (zależy od ujęcia ;) ), ale generalnie daleko mu do prawdziwego Acklesa : http://cache.gettyimages....40A659CEC4C8CB6

http://cache.gettyimages....40A659CEC4C8CB6