Seriale - SUPERNATURAL
Deanariell - Pon 17 Lis, 2008 17:58
| trifle napisał/a: | | i rzeczywiście! Jared dużo mówi, bardziej wygadany jest, Jensen spokojniejszy. Ciekawe |
No właśnie - ponoć prywatnie, to Padalecki jest większym świrusem od Ackles'a Jest o tym między innymi w tych dodatkach, o których Harry wspomniała i jeszcze pewnie gdzieś tam w necie kiedyś czytałam - a i w wywiadach też się to potwierdza - Jensen jest taki bardziej "wstydliwy" (jak na aktora ) i powściągliwy w wypowiedziach... To doskonale świadczy o jego umiejętnościach aktorskich - Dean'em staje się dopiero na planie filmowym
| Harry_the_Cat napisał/a: | | “Yes,” he replied, “because it usually means I’m getting naked, crying, or getting naked AND crying.” |
Cudne!
| Harry_the_Cat napisał/a: | | he said that actually Kripke wanted to end after this season |
CO?! Ja mu dam! Kripke, zdrajco jeden! Mowa była o pięciu sezonach - nastawiłam się, to MA BYĆ pięć Ja bym to widziała tak: na koniec IV serii Lilith łamie wszystkie pieczęcie i wypuszcza Lucyfera... Wtedy piąta mogłaby być o tym, jak na ziemi spełnia się Apokalipsa, ludzie (wspomagani przez nieustraszonych łowców i resztki anielskich zastępów) nie dają za wygraną. Niedobitki ocalałych walczą o zachowanie duszy - Dean Winchester szykuje zasadzkę na Szatana - w zakończeniu wydarza się coś tragicznego dla braci, ale ludzkość dostaje jeszcze jedną szansę na poprawę... Na rozstanie po czterech seriach ja się absolutnie nie zgadzam! (chociaż wyszłoby taniej na kupnie dvd ) Tym bardziej, ze trzecia seria jest tak paskudnie okrojona...
aneby - Pon 17 Lis, 2008 18:38
| Deanariell napisał/a: | | Wtedy piąta mogłaby być o tym, jak na ziemi spełnia się Apokalipsa, ludzie (wspomagani przez nieustraszonych łowców i resztki anielskich zastępów) nie dają za wygraną. Niedobitki ocalałych walczą o zachowanie duszy - Dean Winchester szykuje zasadzkę na Szatana - w zakończeniu wydarza się coś tragicznego dla braci, ale ludzkość dostaje jeszcze jedną szansę na poprawę... |
Po co nam Kripke, Riella napisze scenariusz piątki
trifle - Pon 17 Lis, 2008 19:14
| Deanariell napisał/a: | | Ja bym to widziała tak: na koniec IV serii Lilith łamie wszystkie pieczęcie i wypuszcza Lucyfera... Wtedy piąta mogłaby być o tym, jak na ziemi spełnia się Apokalipsa, ludzie (wspomagani przez nieustraszonych łowców i resztki anielskich zastępów) nie dają za wygraną. Niedobitki ocalałych walczą o zachowanie duszy - Dean Winchester szykuje zasadzkę na Szatana - w zakończeniu wydarza się coś tragicznego dla braci, ale ludzkość dostaje jeszcze jedną szansę na poprawę... |
Mnie się to zbyt radykalne widzi Mogłoby być np tak, że czwarta skończy się jak zostaje jakaś jedna, dwie pieczęcie i losy świata wiszą na włosku. W piątek serii walczą ostatkami sił i wydarza się jakieś hokus-pokus (w stylu Kripke'owym...), że pieczęcie wracają, ale na określony czas - typu 500 lat A co do braci - dobrze skończyć nie mogą. Podobała mi się wizja Admete (to Admete?), że ostatni odcinek to wszyscy Winchesterowie razem - supernaturalna wizja nieba.
A w ogóle to nadal nie obejrzałam dziewiątego odcinka
Deanariell - Pon 17 Lis, 2008 19:38
| aneby napisał/a: | | Po co nam Kripke, Riella napisze scenariusz piątki |
Dzięki za zaufanie, ale chyba nie mam tyle odwagi (te wściekłe tłumy fanek... ) - myślę jednak, że wspólnymi siłami na pewno udałoby się nam napisać genialny sezon
| trifle napisał/a: | Mnie się to zbyt radykalne widzi |
Być może Ja jednak lubię apokaliptyczne motywy - jako nastolatka oglądałam namiętnie filmy katastroficzne, filmy sf traktujące o życiu ludzkości na ziemi po różnych kataklizmach, wojnach atomowych i takich tam... Do tego niektóre obrazy Beksińskiego Taaaaaaa... Jestem skrzywiona...
trifle - Pon 17 Lis, 2008 20:05
A pewnie i tak zostawią piąty sezon z niejasnym zakończeniem, że w sumie nie będzie wiadomo, co się stało
Admete - Pon 17 Lis, 2008 20:13
To faktycznie była moja wizja, ta z niebem dla każdego Winchestera Ja tam po prostu chcę dobry sezon. Jeśli piąty miałby być słaby, to wolę cztery.
Trifle zapomniałam wcześniej napisać, że przesyłka doszła. Sorry i dziękuję
trifle - Pon 17 Lis, 2008 20:29
Najważniejsze, że doszła!
I racja - lepiej cztery dobre, niż serial przeciągnięty na pięć sezonów ze słabym ostatnim..
Harry_the_Cat - Pon 17 Lis, 2008 22:32
Myślę, że mogę już sypnąć, kto jest najnowszą zainfekowaną... Bo dziś dowiedziało się więcej osób... Caroline! Na razie jest około połowy 1 sezonu i boi się skrzypiącego lufcika w nocy
Raczej nie będzie tu pisać, bo nie chce czytać spoilerów.
Aragonte - Pon 17 Lis, 2008 22:33
| Admete napisał/a: | | Ja tam po prostu chcę dobry sezon. Jeśli piąty miałby być słaby, to wolę cztery. |
Ja takoż Pewnie, że pięć brzmi lepiej niż cztery, ale nic na siłę
trifle - Pon 17 Lis, 2008 22:40
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Caroline! Na razie jest około połowy 1 sezonu i boi się skrzypiącego lufcika w nocy |
Aaa, znaczy i tak jedna z naszych Z lufcikiem to się wcale nie dziwię A może zamiast czytać nas mogłaby tak co jakiś czas wrzucać swoje wrażenia po obejrzeniu odcinków? Tak na świeżo? To by było ciekawe
Admete - Pon 17 Lis, 2008 22:44
Prosimy o wrażenia W tym naszym nowym wątku ( ma już chyba kilka stron ) większe spoilery są i tak poukrywane. Nie musi czytac, niech doda coś od siebie Solą witamy, solą
Harry_the_Cat - Pon 17 Lis, 2008 22:46
Powiedziała dziś, że zaczęła czytać pierwszy wątek, ale tam jest mnóstwo spoilerów jak dla niej... Może ją poproszę, żeby chociaż na PW przesłała wrażenia do wklejenia
Anonymous - Pon 17 Lis, 2008 22:48
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Może ją poproszę, żeby chociaż na PW przesłała wrażenia do wklejenia |
tak!
Witamy
Caroline - Pon 17 Lis, 2008 22:59
Uuuuu, jakie tu ładne avatarki są
Hehe. Witajcie.
| Admete napisał/a: | Solą witamy, solą | I czym jeszcze, może benzynką i zapałeczką?
Nie będę się wychylać w wątku, bo co ja tam na razie wiem. Pooglądam se troszeczkę.
A lufcik już nie skrzypi, bo go WD 40 potraktowałam. Teraz jeszcze trzeba się powstrzymać przed zamawianiem potrójnej Krwawej Mary z łazienki i wszystko będzie dobrze
A chłopaki są słodkie
Admete - Pon 17 Lis, 2008 23:01
W pierwszym wątku na samym początku są tylko spoilery Zaczęłyśmy wtedy z Riellą pisać we dwie i miałyśmy już obejrzany pierwszy sezon. Spoilerowałyśmy aż miło. Muszę jednak przyznać, że miałyśmy też momenty całkiem poważne i starałyśmy się bardzo.
Harry_the_Cat - Pon 17 Lis, 2008 23:02
Zabawnie tu wygląda Caroline z Lizzy
Harry_the_Cat - Pon 17 Lis, 2008 23:03
A witamy Purple Nurples...
Aragonte - Pon 17 Lis, 2008 23:05
| Caroline napisał/a: | Nie będę się wychylać w wątku, bo co ja tam na razie wiem. Pooglądam se troszeczkę.
A lufcik już nie skrzypi, bo go WD 40 potraktowałam. Teraz jeszcze trzeba się powstrzymać przed zamawianiem potrójnej Krwawej Mary z łazienki i wszystko będzie dobrze
A chłopaki są słodkie |
Pewnie, że są
Witaj, Caroline!
trifle - Pon 17 Lis, 2008 23:12
| Harry_the_Cat napisał/a: | Zabawnie tu wygląda Caroline z Lizzy |
Aha
Caroline - Pon 17 Lis, 2008 23:14
| Harry_the_Cat napisał/a: | Zabawnie tu wygląda Caroline z Lizzy | No może troszkę. Ale tak działa urok... Impali Przyciąga wszystkie laski.
Harry_the_Cat - Pon 17 Lis, 2008 23:17
| Caroline napisał/a: | | Harry_the_Cat napisał/a: | Zabawnie tu wygląda Caroline z Lizzy | No może troszkę. Ale tak działa urok... Impali Przyciąga wszystkie laski. |
Dobra, nie czaruj z tą Impalą
Harry_the_Cat - Wto 18 Lis, 2008 00:13
OOOOO - przez wzgląd na Caroline, za spoilerem - info o castingu
Caitriona - Wto 18 Lis, 2008 12:51
A, Caroline - witamy, witamy!!
| Caroline napisał/a: | | A lufcik już nie skrzypi, bo go WD 40 potraktowałam |
No, to mozesz już wszystko bez obaw oglądać
I skrobnij czasem jakieś wrażenia z oglądanych odcinków
Deanariell - Wto 18 Lis, 2008 14:19
| Caroline napisał/a: | Uuuuu, jakie tu ładne avatarki są
Hehe. Witajcie. |
Witaj, witaj Prawda jakie ładne? Mój obecny założyłam specjalnie, aby Cię tu do nas przywabić Jak widać coś tam podziałało [chociaż to raczej zasługa Harry tak naprawdę ]
| Caroline napisał/a: | Ale tak działa urok... Impali Przyciąga wszystkie laski. |
Taaaaaa... IMPALI, a raczej jej właściciela Trochę avkowego damskiego towarzystwa przyda się tutaj chłopakom - Dean na pewno by się ucieszył
Admete napisała:
| Cytat: | W pierwszym wątku na samym początku są tylko spoilery Zaczęłyśmy wtedy z Riellą pisać we dwie i miałyśmy już obejrzany pierwszy sezon. Spoilerowałyśmy aż miło. Muszę jednak przyznać, że miałyśmy też momenty całkiem poważne i starałyśmy się bardzo. |
Ach... to prawda Spoilerowałyśmy na maksa, bo chyba nie bardzo wierzyłyśmy, ze ktoś oprócz nas będzie to kiedyś oglądał - znaczy SPN mam na myśli To były piękne czasy - taki dziewiczy wręcz wątek i proszę, jak się nam rozrósł Nam spoilery nie straszne, ale ostatnio nawet ja się powstrzymuję, bo teraz jest więcej osób na różnych etapach oglądania - szkoda, żeby się ktoś izolował - a oznaczone spoilery zawsze można slalomem omijać Mam nadzieję, że się z nami podzielisz swoimi wrażeniami w miarę oglądania - dla nas to też miłe, możemy sobie poprzeżywać na nowo Zwłaszcza, że teraz zdaje się Harry ogłosiła powtórkę z pierwszego sezonu do grudniowego quizu... Więc się nie krępuj.
Harry napisała: | Cytat: | A witamy Purple Nurples... |
Koleżanka jeszcze chyba nie wie, co to za napój Nadal mam w planie kiedyś tego spróbować
Deanariell - Wto 18 Lis, 2008 14:24
| trifle napisał/a: | | racja - lepiej cztery dobre, niż serial przeciągnięty na pięć sezonów ze słabym ostatnim |
Oczywiście, że lepiej - też tak uważałam od początku, ale skoro Kripke już dawno wspominał, ze pomysłów i materiału mają wystarczająco dużo, to czemu nie? Obejrzymy i piąty - macie jednak rację, też mam nadzieję, że nie zawalą zakończenia... jak to się w amerykańskich produkcjach czasem zdarza
|
|
|