To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - SUPERNATURAL Next Generation

Deanariell - Nie 06 Lip, 2008 18:56

Agn napisał/a:
Byle nie Ruby. Jak dla mnie ta dziewczyna nie szyje.

Agn napisał/a:
A czy wspominali coś o Ellen? Pojawi się jeszcze? Tęsknię za tą kobietą...

Po pierwsze - Ruby jako blondynka już ponoć nie wróci (nie podpisali kontraktu z aktorką, ale to oczywiście nie jest informacja na 100 % pewna - trzeba poczekać bliżej jesieni na konkrety...) - natomiast sam demon owszem, w innym ciele - mam przeczucie, że tym razem może to być męska postać ;) Po drugie - Twoja (i nasza) tęsknota za Ellen nie zostanie zaspokojona :( Już przed III sezonem pojawiła się oficjalna informacja, że postać ta nie pojawi się już w SPN - ponoć także względy finansowe. I strzel tu komuś w łeb... :uzi:

Agn napisał/a:
Hmmm, ciekawe. Chociaż zastanawiam się, dlaczego miałby niczego nie pamiętać.

Ponoć ma to być amnezja coś na kształt takiej, jak miewają jeńcy wojenni wracający na wolność - Admete pisała chyba jak to się fachowo nazywa...

Agn napisał/a:
A nie za morze angstu i superastych, totalnie różnych, ale jednakowo równych braciszków wychowanych przez jeszcze bardziej superastego ojczulka?

Za to oczywiście również :mrgreen:

Agn napisał/a:
Ciężko być wyznawczynią Świątobliwego Deana, kiedy z uczuciem klepie się Samośki.

"Samośki"!!! Umarłam! :rotfl:

Agn napisał/a:
Chlip, chlip... Niech mnie ktoś jeszcze raz przytuli... :cry2:

:pociesz: :cmok:

Oj... Caitri... :shock: skoro nie tolerujesz spoilerów, to jak Ty wytrzymałaś tu z nami w tym wyjątkowo spoilerogennym wątku? :mysle: :wink:

Harry_the_Cat - Nie 06 Lip, 2008 19:02

Caitri tu chyba nie zaglądała. W Bones to pisałyśmy z Admete wszystko ukryte pod spoilerami :mrgreen:
Cait cztała tylko :

SPOILER

SPOILER

SPOILER

:-P

praedzio - Nie 06 Lip, 2008 20:04

:rotfl:
Na stronie TV Guide znalazłam taką informację o Katie Cassidy grającą postać Ruby w SPN i przyczyny jej odejścia z serialu:

Cytat:
Sexy Supernatural thief Bela (Lauren Cohan) has already been sent to hell — unlike Dean, she won’t be released — and now the show’s creator Eric Kripke tells TV Guide it’s bye bye to sexy demon Ruby (Katie Cassidy) as well.

“She’s great, but this was unfortunately a financial decision — purely budgetary, because creatively she was terrific," Kripke said. "I have nothing but great affection for Katie, and she was great for the show. It was a very difficult business decision about the realities we are in." Though the budget’s the same as last year, the show films in Canada and is suffering from a lousy exchange rate.

There will be female characters, Kripke promises. But expect more of the love ‘em, leave ‘em or kill ‘em variety. “We have a plan that’s as exciting as any we’ve ever had of how to thread new characters in some unexpected ways,” he said, adding that the season opener will have a couple of “bombshells that will set the show off in a new direction.”[ :shock: :confused3: - przyp. praedzio] Just don’t mess too much with those Winchester boys! — Ileane Rudolph

Podkreślenia moje. Źródło: http://community.tvguide....ssidy/800042045

Agn - Nie 06 Lip, 2008 20:09

Deanariell napisał/a:
Po pierwsze - Ruby jako blondynka już ponoć nie wróci (nie podpisali kontraktu z aktorką, ale to oczywiście nie jest informacja na 100 % pewna - trzeba poczekać bliżej jesieni na konkrety...)

Szczerze? I dobrze. Znaczy się - odnośnie aktorki. Denerwowała mnie. Zresztą mnie większość aktorek pojawiających się w Spnie denerwuje. Cięgiem wszystkie takie same, wypacykowane lale, które można tylko wysłać na imprezę. Niestety, panienki, w trosce o nienaganny makijaż, niewiele swoimi buziami pokazują. Na tle naturalnych chłopaków wypadają po prostu fatalnie. I niby są na przemian brunetki i blondynki, ale wszystkie tak samo sztuczne i denerwujące. Stąd polubiłam tak Ellen. Dobra była. Poza tym nie była panienką do wiecznego ratowania, miała charakter i łeb na karku. No i nie była w wieku rozpłodowym, więc nie musiałam się obawiać, że wskoczyłaby któremuś z Winchesterów do łóżka. Poza tym robiła za drugi filar niejakiego oparcia dla chłopaków (pierwszym jest Bobby). Szkoda, naprawdę.

Deanariell napisał/a:
natomiast sam demon owszem, w innym ciele - mam przeczucie, że tym razem może to być męska postać ;)

Sam demon mi nie wadził. Był całkiem ciekawy. Może być jako facet, nie będę się biła. :)

Deanariell napisał/a:
Po drugie - Twoja (i nasza) tęsknota za Ellen nie zostanie zaspokojona :( Już przed III sezonem pojawiła się oficjalna informacja, że postać ta nie pojawi się już w SPN - ponoć także względy finansowe. I strzel tu komuś w łeb... :uzi:

K.mać! Komu strzelić w łeb?! Komuuuu???!!! :uzi:

Deanariell napisał/a:
Agn napisał/a:
Ciężko być wyznawczynią Świątobliwego Deana, kiedy z uczuciem klepie się Samośki.

"Samośki"!!! Umarłam! :rotfl:

No co? Może nie? Klepiemy na zmianę jak nie Samośki to Deanynasze. To ostatnie, w obecnej sytuacji, nabiera nowego znaczenia, niestety.
Spoiler:
Deanie nasz, któryś jest... w piekle... :cry2:

Deanariell - Nie 06 Lip, 2008 20:35

Agn napisał/a:
No co? Może nie? Klepiemy na zmianę jak nie Samośki to Deanynasze. To ostatnie, w obecnej sytuacji, nabiera nowego znaczenia, niestety.
Spoiler: :mrgreen:

... święć się imię twoje..." :wink: Borze szumiący jak ja tu bluźnię, ale co tam - wychodzi na to, że warto w tym momencie iść do piekła - przynajmniej byłabym w dobrym towarzystwie :-P

Anonymous - Nie 06 Lip, 2008 20:45

mało stabilne byłoby to towarzystwo... chyba, że warto tak na chwilę :P
Harry_the_Cat - Nie 06 Lip, 2008 21:21

To będzie post testowy.... Obejrzałam sobie odcinek 1. 02 WENDIGO i chcę zrobić wieeeeelki Picspam.
Nie mam siły wrzucać wszystich zdjęc na żabę, to wymyśliłam, że zrobię to w Spoilerze ;) W ten sposób nie będzie się ładować za każdym razem, jak ktoś wejdzie. Powiedzcie mi, czy takie rozwiązanie Wam pasuje, czy jednak go usunąć.

Cz. 1:

Spoiler:

Sammy śni, że jest na cmentarzu:

!Ale kto może spać przy Hot Blooded? Winchesterowie szukają ojca....

(Dean pyta Sama, czy chce poprowadzić... :serduszkate: )

Trafiają do Lost Creek, jak przykazał tatuś, gdzie zaginął niejaki Tom, brat Haley:

(Sam nie w ciemię bity ;) )

There's something evil in those woods....

Agn - Nie 06 Lip, 2008 21:27

Wiesz co, mi się i tak ładują, więc nie wiem, czy to takie do końca dobre...
Ale ja NIE mam nic przeciwko!!! :mrgreen:

Riella, czy to na pewno takie dobre towarzystwo? Same wredne demony i jeden Dean gdzieeeeśtam na siatce, skrwawiony. Zanim byś go znalazła siwą babcią zostaniesz...

Anonymous - Nie 06 Lip, 2008 21:30

Great idea. Bo ładują się jak ktoś chyba spoilera otworzy. Chyba :|
Sama robiłam ostatnio powtórkę z pierwszego sezonu i uczucia świeże niezmienione, a jakby jeszcze gorętsze :D

Harry_the_Cat - Nie 06 Lip, 2008 21:32

Dokładnie, chodzi o to, że ładują się dopiero, jak się spoiler otworzy. To wrzucać dalej?

BTW - zgadzam się z Agn - Sam mógłby obciąć włosy.

Anonymous - Nie 06 Lip, 2008 21:42

A tam obciąć włosy... ma takie rozkoszne kędziorki a jak mu czasami grzyweczka lizie do ócz to aż człowiek ma odruch, żeby Mu odgarnąć :serduszkate:
Agn - Nie 06 Lip, 2008 22:08

Tak, ale jak mu się wywiną na zewnątrz to wygląda jak emo. A jak mu wyprostują, to wygląda super, mhhhrrhrhrhrhrrmmmrrrhhhrhrhrr... Gdyby tego pilnowali, to chętnie. I ta grzyweczka, co mu w ślepka wpada jest rozkoszne. Ale ja jestem skrzywiona krótkowłosiasto (patrz: avek), nie zwracajcie na mnie uwagi.
Harry_the_Cat - Nie 06 Lip, 2008 23:55

Picspam cz 2 i ostatnia :mrgreen:

Spoiler:

Hiking?
BTW - Dean doesn't do shorts... :mrgreen:

zawiązują się więzi....

no i chłopaki mają własny prowiant!

idą dalej...

Grizzly czy nie grizzly? Oto jest pytanie....

Wendigo!

Nie wszyscy są tym zachwyceni....

Winchester moment - wiecie...
Dad wants us to pick up where he left off... hunting things..... saving people.... I gotta find Jessica's killer... :

(Sammy nieźle tu wygląda, z tymi łezkami w oczach ;) )

Back to business:

tu Sam tez jest bardzo malowniczy;) :

Dean również, na chwilę przed porwaniem...

M&M's to the rescue!

H: I don't know how to thank you...
D: ....
H: Must you cheapen the moment?
D: Yeah!

THE END

praedzio - Pon 07 Lip, 2008 07:28

Świetne!! :oklaski: Dzięki!

Oczyma duszy wyobrażam sobie taki picspam z Heart... :serduszkate: ;)

P.S. W międzyczasie podczytuję sobie przygody "plastikowych braci". Właśnie mój drzemiący w pokoju pies mało nie zszedł na zawał, kiedy ryknęłam śmiechem w trakcie czytania... :rotfl:
Ludzie to mają pomysły... :mrgreen:

Tu macie spis wszystkich odcinków:
http://anteka.livejournal.com/67179.html#cutid1

Agn - Pon 07 Lip, 2008 09:00

I bez wciskania spoilerów mi się załadowało. Widać morska małpa tak ma. Ale mnie to nie przeszkadza, ja się cieszę. :mrgreen:
Czy z każdego odcinka będzie picspam? :excited: Proszę! Proszę! Proszę!!!

Admete - Pon 07 Lip, 2008 10:06

Ale napłodziłyście. Ja to tylko hurtowo czytam. Do świata zywych wróce tak naprawdę za tydzień dopiero. Pół wakacji mi ucieknie.
Agn widzę, że ostatni odcinek 3 serii Cię przytłoczył. Misiaki. Teraz dołączysz do tych, co czekają mniej lub bardziej cierpliwie na następny sezon.

Caitriona - Pon 07 Lip, 2008 11:23

Pomysł z ukrywaniem Picspama bardzo dobry, tylko mi sie połowa obrazków nie wyświetla...
Harry_the_Cat napisał/a:
BTW - zgadzam się z Agn - Sam mógłby obciąć włosy.
I ja się z wami zgadzam - nieprzepadam za długimi włosami u facetów, a Sam naprawdę duzo lepiej wygląda bez tej grzywki co mu zasłania całe czoło ;)
Deanariell napisał/a:
Oj... Caitri... skoro nie tolerujesz spoilerów, to jak Ty wytrzymałaś tu z nami w tym wyjątkowo spoilerogennym wątku?
:mrgreen: :mrgreen: Trzeba umieć lawirować i omijać co nieco z Waszych wypowiedzi. Spoksik, daję radę! :D
Agn - Pon 07 Lip, 2008 11:25

Caiti, to ty mistrzyni olimpijska w slalomie gigancie jesteś! :mrgreen:

Admete napisał/a:
Agn widzę, że ostatni odcinek 3 serii Cię przytłoczył. Misiaki. Teraz dołączysz do tych, co czekają mniej lub bardziej cierpliwie na następny sezon.

Przytłoczył, przybił, dobił, zasmutkował i w ogóle zrobił mi emocjonalną krzywdę. :cry2:

Caitriona - Pon 07 Lip, 2008 11:35

Agn napisał/a:
Caiti, to ty mistrzyni olimpijska w slalomie gigancie jesteś!
:rotfl: A jak! :mrgreen: :mrgreen:
soph - Pon 07 Lip, 2008 12:02

Agn napisał/a:
Przytłoczył, przybił, dobił, zasmutkował i w ogóle zrobił mi emocjonalną krzywdę. :cry2:

Witaj w klubie emocjonalnie uszkodzonych przez tego drania Kripke :hug_grupowy: .

Deanariell - Pon 07 Lip, 2008 12:16

Cytat:
Riella, czy to na pewno takie dobre towarzystwo? Same wredne demony i jeden Dean gdzieeeeśtam na siatce, skrwawiony. Zanim byś go znalazła siwą babcią zostaniesz...

Nie martw się, znalazłabym, znalazła - ma się te swoje czarcie sposoby :-P Przynajmniej bym mu te haki poodczepiała i opatrzyła rany :( i nie zostałabym tam dłużej niż byłoby to konieczne ;) - a demony na pewno nie są wredniejsze ode mnie (zwłaszcza jak wpadnę w prawdziwą furię :mrgreen: co na szczęście nie zdarza się bardzo często) - dokopałabym im, ewentualnie zagadałabym na śmierć wszystkich... I will find him... in my dreams... only... :(

Harry_the_Cat napisał/a:
Picspam cz 2 i ostatnia :mrgreen:

Cóż można powiedzieć - Dean jest taki przystojny... :mrgreen: Przechodzę na dietę składającą się z M&M's - ów... :rotfl:

Admete napisał/a:
Ale napłodziłyście. Ja to tylko hurtowo czytam. Do świata zywych wróce tak naprawdę za tydzień dopiero. Pół wakacji mi ucieknie.

Biedna... :pociesz: Wiem, że to Cię nie pocieszy, ale ja będę miała całe wakacje do d... :( Jeszcze się nawet na dobre nie zaczęło, a już jestem chora na samą myśl... (------> dla wyjaśnienia też chodzi o remont mieszkania...) I nawet nigdzie sobie nie pojadę odetchnąć... buuuuuu... :-|

Caitriona napisał/a:
Trzeba umieć lawirować i omijać co nieco z Waszych wypowiedzi. Spoksik, daję radę!

No to uffffff... Oby tak dalej :wink: bo za siebie i spoilery ręczyć nie mogę... :-P

Agn napisał/a:
Przytłoczył, przybił, dobił, zasmutkował i w ogóle zrobił mi emocjonalną krzywdę.

Powiem tylko - a nie mówiłam, że trzeba się psychicznie uzbrajać? :pociesz: :wink: Na koniec IV serii to już nas chyba doszczętnie zmasakrują... Już się pewnie na to w duchu cieszą, znając z góry zarys scenariusza... tffffuuuuu! Muszę to wypluć, bo się jeszcze sprawdzi - co jak co, ale do złych proroctw to mam talent :mrgreen: A na dodatek moja wyobraźnia wciąż podsuwa mi wieeeeele koszmarnych opcji... Zła wyobraźnia, zła - do budy! waruj! :rotfl: :hug_grupowy:

Harry_the_Cat - Pon 07 Lip, 2008 12:20

To nie wiem, czemu tak różnie się te obrazki wyświetlają ...

I mogę robić często takie spamiki, no problem ;) Może nei do każdego odcinka - bo po tym, jak to załadowałam, to obejrzałam dwa następne, ale tak co drugi, czy trzeci, to czemu nie ;)

I tak w ogóle to chyba ponowne oglądanie jest jeszcze przyjemniejsze. Zauważam mnóstwo rzeczy, które totalnie mi umknęły przy pierwszym szalonym maratonie - np. to, że w 1.04/ Phantom Traveller się okazuje, że to pierwsze stracie z demonami dla młodych Winchesterów... To by tłumaczyło dlatego tak długo zajęło im nauczenie się egzorcyzmów ;)

I szalenie mnie znów ubawił strach Deana przed lataniem :lol:

Jeśli chodzi o 1.03 - Death in the Water, to chciałam tylko zauważyć, że to dziwne, że ta dziewczyna się kąpała w wannie w majtkach...

Deanariell - Pon 07 Lip, 2008 12:26

Harry_the_Cat napisał/a:
Jeśli chodzi o 1.03 - Death in the Water, to chciałam tylko zauważyć, że to dziwne, że ta dziewczyna się kąpała w wannie w majtkach...

Pewnie w myśl powiedzenia osiołka ze Shrek'a: "Zainwestuj w majtki, bo ci widać!" :rotfl: A tak poważnie, też nie zwróciłam na ten szczegół uwagi... ;) Może dlatego, że to dziewczyna? :-P

Agn - Pon 07 Lip, 2008 13:05

Oj tam, wiedziała dziewczyna, że przybędą Winchesterowie, to się przyodziała w coś, coby biedni mogli się skupić na NAPRAWDĘ istotnych rzeczach. ;)

Rielluś, co do psychicznego uzbrajania - właśnie o to chodzi. Cobym nie wiedziała. Tym większy impet. Boli jak cholera, liżę rany, ale jednakowoż angst jest angstem, gdy tobą z emocji rzuca po ścianach. Zaliczyłam takie coś. Mogę sobie jeszcze popłakać?

Co do twojej rzekomej wredności - smerferere!

A, co do remontu - współczuwam. Kurczę, nie mam już pomysłu, komu mogłabym się zwalić na wycieraczkę... :mysle:

Harry_the_Cat - Pon 07 Lip, 2008 22:39

Co tu taka cisza? Picspamu nie będzie dopóki strona sie nie zmieni....