Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie
Aragonte - Pią 06 Mar, 2009 22:47
Nastaw się na elementy xenowate, niestety To nie jest powalający serial, mimo że oglądam z przyjemnością - cóż, fantasy często jest realizowane w sposób lekko infantylny
Calipso - Pią 06 Mar, 2009 22:52
Juz widziałam skórzane ubranka Chyba Spowiedniczka ( nie pamietam dokładnie imienia ) miała skórzane spodnie Nie nastawiałam się na mądry serial,ale miło się ogląda tę bajeczkę
Admete - Wto 10 Mar, 2009 22:27
Ten The Listener może się jeszcze rozwinie. Podoba mi się światło w serialu - miękkie i takie złotawe, lokacje - ładne miasto i za miastem sliczne widoczki ( nie mam pojęcia, gdzie kręcili ). Główny bohater sympatyczny, taki chłopak z sąsiedztwa. Widać, że coś będzie tajemniczego w jego przeszłości. Dobrze zagrany naukowiec, psychiatra ( ? ) znający sekret Toby'ego Logana. Pani doktror, koleżanka/dziewczyna bohatera - taka sobie, natomiast pani detektyw okropna. Sama historia zaprezentowana w odcinku nie była może powalająca, ale dało się obejrzeć.
Caitriona - Śro 18 Mar, 2009 20:18
Obejrzałam ostatni odcinek Seekera. Brakuje mi Zedda... I moze nieromantyczna jestem, ale jakoś mam dość już tej całej miłości Richarda. Wolałabym, żeby to później wyskoczyło. Ale tak, nadal milo mi się ten serial ogląda
Aragonte - Nie 22 Mar, 2009 14:55
| Caitriona napisał/a: | Obejrzałam ostatni odcinek Seekera. Brakuje mi Zedda... I moze nieromantyczna jestem, ale jakoś mam dość już tej całej miłości Richarda. Wolałabym, żeby to później wyskoczyło. Ale tak, nadal milo mi się ten serial ogląda |
Ja łyknęłam dwa kolejne, zaległe odcinki (12 i 13) i podsumuję trochę bardziej dosadnie niż Caitri: niech no wreszcie Spowiedniczka i Poszukiwacz idą na całość, bo wygrywanie tego samego motywu przez kilkanaście odcinków jest dla mnie irytujące.
W dodatku znam już książkę i wiem, jak to się może skończyć, więc
Ale z uwagi na to, że nie mogę się zabrać za nic bardziej tfurczego (zresztą po cholerę to komukolwiek... ), to chyba za chwilę zapuszczę kolejny odcinek.
Edit: zapuściłam. No i wreszcie zaczęło się coś dziać, jest odrobina tego, co mi się podobało u Goodkinda czyli coś niecoś o kulisach polityki Wielkiego Brata.
Romanse non stop są nuuuuuuuuuuudne
Harry_the_Cat - Nie 22 Mar, 2009 15:46
Przeczytałm oceny Cait i Aragonte i nie mam ochoty powracać do Seekera....
Admete - Nie 22 Mar, 2009 19:43
Legend of the seeker jest strasznie nierówne. Ja teraz przerwałam oglądanie, bo zaczynam nie wyrabiać czasowo. Odsunęłąm na bok część seriali i będę jeszcze bardziej zdecydowana, gdy okaże się, że nadal nie mam czasu. Może wrócę kiedyś tak niezobowiązująco.
Dodam tylko, że Dollhouse zaczyna się rozkręcac
Admete - Nie 29 Mar, 2009 20:13
Ja znów w temacie Dollhouse - wczesniejszy odcinek był dobry, a najnowszy jest bardzo dobry. W końcu czuć, że to Whedon robi Mimo że temat był całkiem poważny i dotyczył przeszłości Echo/Caroline oraz rozwijał ( w końcu ) motyw prawdziwych celów Dollhouse, to było w nim sporo humoru. Olivia Williams jest boska - śmiałam się głośno i chyba w domu myśleli, że ze mną coś nie tak
Aragonte - Nie 29 Mar, 2009 20:18
Na razie będę tylko podczytywać Twoje recenzje, bo próbuję dokończyć czternasty rozdziałek i póki tego nie zrobię, nie zapuszczę żadnego serialu (poza RoS, ale on jest na specjalnych prawach ).
Admete - Nie 29 Mar, 2009 20:27
RoS jest cztmś wyjątkowym. Ja mam lekkiego doła...Jestem zbyt zmęczona, by robić cokolwiek poza oglądaniem seriali...Deszcz pada...leje właściwie.
Aragonte - Nie 29 Mar, 2009 20:32
Znam ten ból Sama przez ładne kilka tygodni byłam w stanie tylko oglądać seriale po powrocie z pracy, żeby uniknąć myślenia.
Na razie jest lepiej - pytanie, na jak długo
Harry_the_Cat - Nie 29 Mar, 2009 23:32
Nie wiem, gdzie była dyskusja o The Listener... - znalazłam taki picspamik, który w teorii ma zachęcić - dla mnie jest przede wszystkim ładnie zrobiony graficznie: http://community.livejour...ways/35234.html
Admete - Pon 30 Mar, 2009 05:09
Harry trzeci odcinek Listenera jest naprawdę dobry Ten serial ma potencjał
Harry_the_Cat - Pon 30 Mar, 2009 07:24
Oj, mi się podobał od pierwszego odcinka Tylko nie wiem, czy ładne grafiki zachęcą innych
Admete - Pon 30 Mar, 2009 14:19
Miło popatrzeć na trochę inna architekturę niz w Ameryce. Aktor grający główna role ma takie dość mocno błękitne oczy Okropna jest pani detektyw, ale to juz trudno.
aneby - Śro 01 Kwi, 2009 22:55
Zaczęłam oglądać serial "Outer limits" - "Po tamtej stronie".
Po pierwszych dwóch odcinkach mam mieszane uczucia
Pewien facet pracował w laboratorium, gdzie badano piasek marsjański i odkryto w nim jajeczka. I z nich wykluły się dość żarłoczne stworki - piaseczniki............ nie wiem czy będe oglądać dalej. Jak ktoś się lubi bać i nie obrzydza go jak stworki kogoś/coś atakują i zjadają, to polecam. Mnie to zmęczyło Podobno odcinki są o róznych wydarzeniach. Może dalej bedzie lepiej Ja po prostu nie lubię robali.
http://www.filmweb.pl/f13...ej+stronie,1995
EDIT: I kolejny został zjedzony..........
Anaru - Śro 01 Kwi, 2009 23:25
| aneby napisał/a: | | Pewien facet pracował w laboratorium, gdzie badano piasek marsjański i odkryto w nim jajeczka. I z nich wykluły się dość żarłoczne stworki - piaseczniki............ nie wiem czy będe oglądać dalej. Jak ktoś się lubi bać i nie obrzydza go jak stworki kogoś/coś atakują i zjadają, to polecam. |
Och, oglądałam wszystko, co dopadłam kiedyś w TV
Kultowy serial
Chcę
praedzio - Czw 02 Kwi, 2009 05:47
O, kurczaki, też bym chciała ten serial! Mój brat jest jego ogromnym fanem. Aneby, odcinki są naprawdę różne, a najfajniejszy jest zawsze morał na końcu, czasem przewrotny, czasem dowcipny, ale zmuszający do zastanowienia.
Vasco - Czw 02 Kwi, 2009 23:32
Aneby, bluźnisz!
aneby - Czw 02 Kwi, 2009 23:46
Znaczy, że w czym ? Obiecuję się poprawić
To przez te robale
Gosia - Pon 06 Kwi, 2009 17:09
Znalazłam przypadkowo, ale pewnie o tym wiecie? Nie wiem na ile to aktualne?
Zapowiedzi:
Centurion
fantasy pseudohistoryczna (?)
Neil Marshall (reżyseria – „Zejście”, „Doomsday”)
Olga Kurylenko, Michael Fassbender, Dominic West
Rok 117 naszej ery, Rzymianie panują w Brytanii. Pewien Pikt, ocalały z napadu na rzymski fort, sam przyłącza się do legionu najeźdźców mającego zmieść jego ziomków z powierzchni ziemi.
Maximum Ride
co: fantasy młodzieżowe
kto: Catherine Hardwicke (reżyseria – „Zmierzch”), Don Payne (scenariusz – „Fantastyczna Czwórka 2”)
z kim: -
o czym: Adaptacja cyklu książek dla dzieci – sześcioro dzieci stworzonych jako idealne istoty (m.in. uskrzydlone) uciekają z laboratorium. Muszą walczyć o własne życie i o ocalenie świata.
status: W planach.
The Ghost
co: thriller
kto: Roman Polański (reżyseria), Paweł Edelman (zdjęcia)
z kim: Pierce Brosnan, Ewan McGregor, Kim Catrall, James Belushi, Timothy Hutton, Tom Wilkinson
o czym: Autor historii o duchach zostaje wynajęty, aby dokończyć pamiętniki byłego brytyjskiego premiera, wkrótce odkrywa sekrety, których znajomość może zagrażać jego życiu – zwłaszcza, że poprzedni wynajęty ghostwriter zginął w tajemniczych okolicznościach.
status: Zdjęcia trwają.
Stoneheart
co: fantasy
kto: Disney (produkcja), Robert Zemeckis (produkcja)
z kim: -
o czym: Ekranizacja cyklu książek dla młodzieży: nastolatek niechcący niszczy płaskorzeźbę smoka budząc w ten sposób prastarą moc i ożywiając różne posągi, m.in. pterodaktyla czy sfinksa. Film nakręcony ma być, jak zwykle ostatnio u Zemeckisa, w technice performance capture.
status: W planach.
Ondine
co: dramat
kto: Neil Jordan (reżyseria)
z kim: Colin Farrell, Alicja Bachleda-Curuś, Stephen Rea
o czym: Irlandzki rybak znajduje w sieci żywą dziewczynę, co budzi zamieszanie w jego wiosce – niektórzy uważają, że to Ondine, mitologiczna morska nimfa.
status: Premiera w USA w tym roku.
Dead of Night
co: thriller
kto: Kevin Munroe (reżyseria – „Wojownicze żółwie ninja”)
z kim: Sam Huntington, Brandon Routh
o czym: Ekranizacja komiksu „Dylan Dog” o detektywie zajmującym się sprawami nadprzyrodzonymi.
status: Prace na planie właśnie się rozpoczęły.
Percy Jackson
co: fantasy
kto: Chris Columbus (reżyseria)
z kim: Logan Lerman, Brandon T. Jackson
o czym: Na podstawie znanej serii książek „Percy Jackson & the Olympians”: młody chłopiec dowiaduje się, że jest synem Posejdona, a co gorsza, Zeusowi ginie piorun i to właśnie Percy jest podejrzewany o jego kradzież.
status: Zdjęcia rozpoczną się w kwietniu, a premiera planowana jest na luty 2010.
The Book of Eli
co: Western sf
kto: Joel Silver (producent)
z kim: Denzel Washington, Evan Jones, Gary Oldman, Mila Kunis
o czym: Postapokalipsa. Samotny bohater próbuje przekazać ludziom wiedzę, by uchronić ich od ostatecznego upadku.
status: Premiera ustalona na styczeń 2010.
Dzień Tryfidów
co: Dwuczęściowy miniserial SF na podstawie kultowej postapokaliptycznej powieści ekranizowanej już dwukrotnie (1963 i 1981 r.).
kto: -
z kim: Brian Cox, Jason Priestley, Vanessa Redgrave
o czym: W wyniku wypadku większość ludzkości zostaje oślepiona, a jednocześnie Ziemię zaludniają żarłoczne, zdolne do przemieszczania rośliny – tytułowe Tryfidy.
status: W produkcji, premiera wyznaczona jeszcze na ten rok.
20000 mil podmorskiej żeglugi: Kapitan Nemo
co: Ekranizacja powieści przygodowej
kto: McG (reżyser – „Terminator: Ocalenie”), Justin Marks (scenariusz – „Street Fighter: Legend of Chun Li”)
z kim: Will Smith (?)
o czym: Chyba wszyscy wiedzą o czym. Film McG ma czerpać zarówno z książki, jak i z wcześniejszej ekranizacji Richarda Fleischera z 1954 roku. Tytuł niepokojąco sugeruje możliwość rozrostu fabuły na kilka filmów.
status: Wczesna faza preprodukcji, właśnie znaleziono scenarzystę, udział Willa Smitha to na razie pobożne życzenia.
praedzio - Pon 06 Kwi, 2009 20:19
Piszę się na wszystko, co ma w obsadzie Michasia Fassbendera - i to w głównej roli! Ale reszta obsady też niczego sobie!
Dzięki, Gosiu!
Caitriona - Pon 06 Kwi, 2009 21:43
O, kilka fajnych i ciekawych rzeczy może powstać w przyszłości Dzieki!
Aragonte - Pon 06 Kwi, 2009 21:50
Mnie zaciekawiły wstępnie: Dzień tryfidów, Ondine, The Ghost i Centurion.
Resztę pewnie sobie daruję
Admete - Pon 06 Kwi, 2009 22:02
Ostatni Dollhouse genialny! Rozkręcił się, a niedługo koniec 1 serii. Na dodatek nie wiadomo czy nakręcą dalsze odcinki.
|
|
|