To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Aktorzy z wrzosowisk Haworth - Toby Stephens

szarlotka - Pią 20 Mar, 2009 17:32

Książę duński doskonały w deserach... Ech :serduszkate:
W tym kawałku chwilami sprawia wrażenie, jakby rzeczywiście był skłonny dopłacić za możliwość zagrania Hamleta. Ale z tym przeczesywaniem włosów jest niemożliwy, zdekoncentrowałam się z lekka ;)

trifle - Pią 20 Mar, 2009 23:33

Mag, jesteś moją złotą rybką, indeed! :kwiatek:
Bardzo mi się podobało to, co Toby mówił o graniu Hamleta.
A nowe porycjki powoli idą.

trifle - Nie 22 Mar, 2009 13:16

Czy ja mogę poprosić te trzy ostatnie filmiki na rapidshare? Tylko filmiki, napisów nie trzeba :kwiatek:
Wolę nie kusić losu :thud:

trifle - Nie 22 Mar, 2009 23:30

:kwiatek:
:banan_Bablu:

trifle - Pon 23 Mar, 2009 15:14

Obejrzałam te sceny dopiero teraz i, w tej pierwszej, trochę mi się nie podobała gwałtowność Hamleta :mysle: Bardziej mi się podoba, jak on mówi to tak zimno..
I nie podoba mi się Ofelia za bardzo :mysle:

Ale jak tak sobie pomyślę, że siedzę sobie tam na widowni... :thud:

Anonymous - Pon 23 Mar, 2009 15:47

Ja zagladam, tylko ostatnie fragmenty sa dla mnie po prostu niedostepne...
trifle - Pon 23 Mar, 2009 16:48

Mag13 napisał/a:
Trifle, mam wrzucić jeszcze fragment prób, i to samo na scenie, z tzw. Closet Scene pomiędzy Hamletem a Gertrudą?

No że tak się wyrażę.... : :excited: ;)

Mag13 napisał/a:
A gwałtowny Hamlet/TS podoba mi się w sumie......

Mi też się podoba ;) Może to tylko te fragmenty akurat takie są, ale tak troszkę jakby... TS nadużywał tej gwałtowności :mysle: (znalazła się specjalistka :rumieniec: )

Rapidshare jest tak cudownie bezproblemowe, że to aż czysta przyjemność :-D

Anonymous - Pon 23 Mar, 2009 18:44

dlatego pisze o ostatnicz. Wczesniejsze mam, ogladalam z wiaderkiem pod glowa.
szarlotka - Pon 23 Mar, 2009 18:50

Ja też niezmiennie zaglądam :kwiatek: (tylko u mnie z kolei rapidshare nie działa). Oglądałam już kiedyś trochę tego na stronie RSC, ale w tych miniokienkach nie było to nadmiernie komfortowe.

Dynamiczny TS-owy Hamlet podoba mi się jak najbardziej, Ofelia – mniej (no i chyba jest za stara, mogłaby spokojnie zagrać Gertrudę ;) . Nawiasem mówiąc, zawsze jak oglądam takie rzeczy, wszelkie behind the scenes, fascynuje mnie to zetknięcie świata realnego z przedstawionym. Tu jest zabawny moment, kiedy TS mówi „Christ, where am I?”, a pani grająca Ofelię odpowiada, już kwestią, „At home, my lord” ;)

asiani - Pon 23 Mar, 2009 23:02

Mag13 napisał/a:
Z cyklu Behind the scenes..... :wink:

Wow super Mag13 dzięki .
Bardzo mi się podobało :-D ile emocji, uczucia... świetne

Anaru - Wto 24 Mar, 2009 00:09

Mag13 napisał/a:
28,4 MB, czas 3:36 min. Megaupload.

Nie poszło. Mam informację:

No trudno...

Anaru - Wto 24 Mar, 2009 00:38

Mag13 napisał/a:
Hmmm... A czy z Savefile dawało się ściągnąć? Jeśli tak, to jutro tam załaduję.....

Musiałabym pw sprawdzić, ale jeżeli na tym ładowałaś poprzednio, to bez problemu.
Ja po prostu w bloku mieszkam, mam kablówkowe IP, nie wiem ile ludzi z niego korzysta i wszystkie takie strony z ograniczeniem niestety każą mi się wypałować... :?

Anaru - Wto 24 Mar, 2009 00:51

Mag13 napisał/a:
Tyle że z Savefile jest problem, bowiem ma ograniczenie wielkości pliku do 100 MB, a plik, który zamieściłam powyyżej liczy prawie 130 MB, czyli trzeba by go podzielić na dwa.

Skorzystaj z tego ;)
http://www.sendspace.pl/

Anaru - Wto 24 Mar, 2009 08:52

Poooszło! :mrgreen:
Anonymous - Wto 24 Mar, 2009 09:12

u mnie tez :D
trifle - Wto 24 Mar, 2009 22:25

Ależ tu się dobra namnożyło :thud: Będę nadrabiać zaległości w piątek dopiero :-|
szarlotka - Śro 25 Mar, 2009 08:52

Jejku jej, ile do ściągania... A wersja audio fajna rzecz – TS-owy tembr głosu ma właściwości hipnotyzujące :rumieniec:
Anaru - Śro 25 Mar, 2009 09:38

Pięknie poszło :cheerleader2:
szarlotka - Śro 25 Mar, 2009 19:50

Fajne to z Gertrudą. W ogóle ciekawe jest takie podglądanie, jak powstaje jakaś kreacja, jak ścierają się różne koncepcje. Widać, jakie to jest wykańczające (fizycznie też). Oglądając tylko produkt końcowy raczej się o tym nie myśli...
Anaru - Śro 25 Mar, 2009 22:40

Jak rany :thud: :kwiatki_wyciaga:
idgie_t - Czw 02 Kwi, 2009 09:37

" W mordę kopany! W życiu bym do teatru nie poszedł!" :lol:
Admete - Czw 02 Kwi, 2009 15:18

Mag powinnaś pojechać :-)
trifle - Pią 03 Kwi, 2009 00:22

A tak z czystej ciekawości - ile kosztuje taki bilet? :mysle:
szarlotka - Pią 03 Kwi, 2009 08:07

Mag, Hamletem na pewno ktoś się interesuje, po prostu reszta jest milczeniem ;)

A poza tym to osłupiałam. TS w teatrze i jeszcze w takim towarzystwie... I nie ma biletów :frustracja:
A kosztowały 15-26 funtów, jakoś tak.
Idę rzucać przekleństwami we wszystkich możliwych znanych i nieznanych mi językach :frustracja:

trifle - Pią 03 Kwi, 2009 22:29

15-29 funtów to nie tak dużo, myślalam, że więcej...
Ech :-|