Filmy - Plotki i newsy filmowe
Ania1956 - Pon 25 Lut, 2008 12:31
Szkoda Katynia, a szonownych jurorów to
Harry_the_Cat - Pon 25 Lut, 2008 20:38
Czemu? Ja słyszałam, że "Fałszerze" to bardzo dobry film.
Trzykrotka - Pon 25 Lut, 2008 20:55
Ja się bardzo cieszę z Oscara dla Marion Cotillard. Zachwyciła mnie w Dobrym roku, była też wspaniałą Edith Piaf. Rok temu Angielka, teraz Francuzka - brawo!
MiMi - Wto 26 Lut, 2008 20:16
Oscarowe kreakcje
Harry_the_Cat - Wto 26 Lut, 2008 20:46
Poodbają mi się kiecki Heidi Klum, Anne H. (trochę w stylu sukni Kate Winslet sprzed paru lat) i Penelope.
Zdecydowane "nie" Marion Cotillard.
trifle - Wto 26 Lut, 2008 21:01
A mi Ellen Page i Saoirse Ronan bardzo się podobają.
Tamara - Wto 26 Lut, 2008 21:11
Callista Flockhart
Saoirse Ronan blisko sukni z okresu Regencji , ale projektant nie obejrzał chyba ilustracji z epoki zbyt dokładnie . Po dopracowaniu byłoby cudo .
Harry_the_Cat - Wto 26 Lut, 2008 21:12
Callista podobno była totalnie ignorowana przez dziennikarzy. Prosili Harrisona, zeby pozował solo...
Tamara - Wto 26 Lut, 2008 21:17
To sie porządnie chłopak zachował , jeżeli odmówił ,sądząc ze zdjęcia
achata - Pią 29 Lut, 2008 15:31
Napiszę tutaj, bo nie wiem gdzie. W czerwcu do kin wchodzi film "Other Boleyn girl (na nasz przetłumaczyli "kochanice króla), graja m.in Scarlett Johanson, Natalie Portman, Eric Bana a w tle mignął mi Morisey czyli nasz nowy Brandon, chociaż w obsadzie go nie widzę.
O filmie tutaj: http://www.filmweb.pl/Koc...Roles,id=297154
Agn - Pon 03 Mar, 2008 19:16
Eric Bana i Natalka Portman w jednym filmie - idę! Scarlett przecierpię...
A ja z innej beczki. Sean Bean chajtnął się był po raz czwarty.
http://www.lovetripper.co...ns-wedding.html
migotka - Wto 11 Mar, 2008 11:35
Słynne sceny filmowe
http://www.popcorner.pl/p...88,5002916.html
Psychoza Hitchcocka
Anaru - Śro 12 Mar, 2008 19:32
Z ciekawostek - Tang Wei, odtwórczyni głównej roli kobiecej w "Ostrożnie, pożądanie" Anga Lee, znalazła się w Chinach na cenzurowanym: http://serwisy.gazeta.pl/film/1,22530,5013463.html
Sharon Stone chciałaby wystąpić w trzeciej części "Nagiego instynktu".
http://film.onet.pl/0,0,1708970,wiadomosci.html
W gruncie rzeczy mogłaby sobie odpuścić...
Sofijufka - Śro 12 Mar, 2008 19:37
Nie może... Trizmusa dostała...
Tamara - Czw 13 Mar, 2008 12:28
O matko , to mumie miewają nagie instynkty ???
maenka - Pią 14 Mar, 2008 08:17
| Tamara napisał/a: | O matko , to mumie miewają nagie instynkty ??? |
Bez przesady. Sharon jest piękna piędziesięciolatką i cokolwiek myślą nastolatki w tym wieku uprawiawia się (nienajszczęśliwsze okrślenie) jeszcze seks (oby bo sama jeszcze tyle wiosenek nie mam). I może on być apetyczny dla widza. Sama Sharon jest.
Gitka - Pią 14 Mar, 2008 16:00
Helen Mirren i James McAvoy u boku Lwa Tołstoja
Helen Mirren zagra jedną z głównych ról w "The Last Station", filmowej biografii wielkiego rosyjskiego pisarza Lwa Tołstoja. W filmie, o realizacji którego Hollywood myśli już od kilku lat, mają wystąpić też James McAvoy i Paul Giamatti. Zgodnie z informacjami, które pojawiają się w sieci "The Last Station" powstanie na motywach książki Jay Parini pod tym samym tytułem, która opowiada o ostatnich latach życia Tołstoja, o jego związku z miłością jego życia, Zofią oraz o człowieku, który próbuje zawłaszczyć sobie prawo do prac wielkiego pisarza.
http://www.stopklatka.pl/...skad=newsletter
maenka - Pią 14 Mar, 2008 18:24
Cudownie . Nastał czas Jamesa!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Gosia - Sob 15 Mar, 2008 10:25
Helen Mirren zagra w filmie biograficznym o życiu rosyjskiego pisarza Lwa Tołstoja.
Projekt nosi tytuł "Last Station". Akcja filmu dotyczyć będzie ostatnich lat życia Lwa Tołstoja, w których towarzyszyli mu żona Zofia Andriejewna oraz najlepszy uczeń Władimir Czerkow. Rosyjski pisarz wierzący w wyższość ubóstwa i cnotliwości, postanawia opuścić bogaty dom i 13 dzieci hołdujących hedonizmowi. Jednak zbyt chory by kontynuować podróż, zatrzymuje się na stacji Astapowo. Podczas gdy pisarz powoli umiera, setki dziennikarzy czekają na wiadomość o jego stanie zdrowia.
Mirren wcieli się w postać żony pisarza. Za kamerą filmu opartego na powieści Jaya Parini, staje Michael Hoffman. Zdjęcia do filmu miały rozpocząć się w ubiegłym roku. Wówczas w rolach głównych mieli wystąpić Anthony Hopkins, Meryl Streep i Paul Giamatti. Teraz Mirren zastąpiła Streep. Nie wiadomo co z resztą obsady.
Przypomnijmy, że Helen Mirren ostatnio grywała brytyjskie królowe w produkcjach "Elizabeth II" i "The Queen". Aktorka, która na świat przyszła jako Illiana Lidia Pietrowna Mironowa, niedawno również odnalazła w Rosji swoich zaginionych krewnych i zaangażowała się w produkcję filmu o swojej babce.
maniutka - Sob 15 Mar, 2008 10:41
| Gitka napisał/a: | | W filmie, o realizacji którego Hollywood myśli już od kilku lat, mają wystąpić też James McAvoy i Paul Giamatti. |
brawo dla Jamesa
Tamara - Sob 15 Mar, 2008 12:31
Czarnawo to widzę , amerykanie ni czorta nie rozumieją i nie czują rosyjskiej kultury ani mentalności , obawiam się że to będzie dziwne
Gosia - Śro 19 Mar, 2008 19:09
Nominowani do nagrody BAFTA (British Academy Television Avards):
BRITISH ACADEMY TELEVISION AWARDS - 2008 NOMINATIONS
EastEnders’ Lacey Turner
ACTOR:
Andrew Garfield - Boy A (Channel 4)
Tom Hardy - Stuart: A Life Backwards (BBC Two)
Matthew MacFadyen - Secret Life (Channel 4)
Antony Sher - Primo (BBC Four).
ACTRESS:
Eileen Atkins - Cranford (BBC One)
Judi Dench - Cranford (BBC One)
Gina McKee - The Street (BBC One)
Kierston Wareing - It’s A Free World (Channel 4).
ENTERTAINMENT PERFORMANCE:
Simon Amstell - Never Mind The Buzzcocks (BBC Two)
Alan Carr & Justin Lee Collins - The Friday Night Project (Channel 4)
Stephen Fry - QI (BBC Two)
Harry Hill - Harry Hill’s TV Burp (ITV1).
COMEDY PERFORMANCE:
Peter Capaldi - The Thick Of It (BBC Four)
James Corden - Gavin And Stacey (BBC Three)
Stephen Merchant - Extras Christmas Special (BBC One)
David Mitchell - Peep Show (Channel 4).
SKY+ AUDIENCE AWARD FOR PROGRAMME OF THE YEAR:
The Apprentice
Andrew Marr’s History Of Modern Britain
Britain’s Got Talent
Cranford
Gavin & Stacey
Strictly Come Dancing.
DRAMA SERIES:
Life On Mars - Production Team (BBC One/Kudos Film and Television Ltd)
Rome - John Melfi, Anne Thomopoulos, Bruno Heller, Tim Van Patten (BBC Two/HBO)
Skins - Production Team (E4/Company Pictures)
The Street - Production Team (BBC One/Granada Productions).
CONTINUING DRAMA:
The Bill - Johnathan Young, Tim Key, Maxwell Young, Robert Del Maestro (ITV1/TalkbackTHAMES)
EastEnders - Production Team (BBC One/BBC Drama Productions)
Emmerdale - Keith Richardson, Kathleen Beedles, John Anderson, Tim Dynevor (ITV1/ITV Yorkshire)
Holby City - Production Team (BBC One/BBC Drama Productions).
ENTERTAINMENT PROGRAMME:
Britain’s Got Talent - Richard Holloway, Andrew Llinares, Ben Thursby, Georgie Hurford-Jones (ITV1/TalkbackTHAMES in association with Syco TV)
Harry Hill’s TV Burp - Spencer Millman, Peter Orton, Harry Hill (ITV1/Avalon Television Ltd)
Have I Got News For You - Jo Bunting, Nick Martin, Richard Wilson (BBC One/Hat Trick Productions Ltd)
Strictly Come Dancing - Martin Scott, Sam Donnelly, Clodagh O’Donoghue (BBC One/BBC).
COMEDY PROGRAMME:
The Armstrong & Miller Show - Alexander Armstrong, Ben Miller, Jeremy Dyson, Mario Stylianides (BBC One/Hat Trick Productions Ltd)
Fonejacker - Ed Tracy, Kayvan Novak, Helen Williams, Mario Stylianides (Channel 4/Hat Trick Productions Ltd)
Russell Brand’s Ponderland - Production Team (Channel 4/Vanity Productions)
Star Stories - Lee Hupfield, Elliot Hegarty, Kevin Bishop, Phil Clarke (Channel 4/Objective Productions).
SITUATION COMEDY:
Benidorm - Derren Litten, Kevin Allen, Geoffrey Perkins (ITV1/Tiger Aspect Productions Ltd)
The IT Crowd - Ash Atalla, Graham Linehan, Jamie Glazebrook, Barbara Wiltshire (Channel 4/TalkbackTHAMES)
Peep Show - Sam Bain, Jesse Armstrong, Robert Popper, Becky Martin (Channel 4/Objective Productions)
The Thick Of It - Production Team (BBC Four/BBC Comedy).
SINGLE DRAMA:
Boy A - John Crowley, Lynn Horsford, Mark O’Rowe (Channel 4/Cuba Pictures)
Coming Down The Mountain - Greg Brenman, Roanna Benn, Mark Haddon, Julie Anne Robinson (BBC One/Tiger Aspect Productions Ltd)
The Mark Of Cain - Tony Marchant, Nicola Shindler, Lynn Horsford, Marc Munden (Channel 4/Red Production Company)
The Trial Of Tony Blair - Alistair Beaton, Simon Cellan-Jones, Hal Vogel, David Aukin (More 4/Daybreak Pictures).
DRAMA SERIAL:
Britz - Peter Kosminsky, David Aukin, Hal Vogel, Steve Clark-Hall (Channel 4/Daybreak Pictures)
Cranford - Sue Birtwistle, Simon Curtis, Heidi Thomas (BBC One/BBC Drama Productions/WGBH Boston in association with Chestermead Ltd)
Five Days - Paul Rutman, Otto Bathurst, Simon Curtis, Gwyneth Hughes (BBC One/BBC Drama Productions/HBO)
Murphy’s Law - Greg Brenman, Stephen Smallwood, Russell Lewis, Colm McCarthy (BBC One/Tiger Aspect Productions).
FEATURES:
Heston Blumenthal: In Search Of Perfection - Gary Hunter, Melanie Jappy, David Robertson, Jay Taylor (BBC Two/BBC)
Ramsay’s Kitchen Nightmares - Production Team (Channel 4/Optomen Television)
The Secret Millionaire - Production Team (Channel 4/RDF Television, part of the RDF Media Group)
Top Gear - Production Team (BBC Two/BBC).
Rozdanie nagród: 20 kwietnia
Anaru - Śro 19 Mar, 2008 23:07
Maggie Smith walczy z nowotworem
Brytyjska aktorka Maggie Smith, gwiazda serii filmów o Harrym Potterze, a także "Gosford Park", "Placu Waszyngtona" i wielu innych, walczy z nowotworem piersi.
http://film.onet.pl/0,0,1713352,wiadomosci.html
Gunia - Śro 19 Mar, 2008 23:25
Ojej...
trifle - Pią 21 Mar, 2008 14:26
Właśnie w wyborczej znalazłam zapowiedź festiwalu Bollywood i chciałam zapytać, co polecacie z tych filmów http://www.bollywoodfestiwal.pl/repertuar.html
Ja nie znam żadnego, tylko Dhoom mi się gdzieś kiedyś obił o uszy, ale nie oglądałam.. A tutaj to i tak chyba jakaś druga część - można ją oglądać bez pierwszej?
|
|
|