To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Socjologiczno-literacko-fanowskie rozmowy o HP

Harry_the_Cat - Nie 08 Lip, 2007 22:11

Bardzo mi się podoba Bonny na tym zdjęciu. Śliczna z niej dziewczyna.
Fajne jest to zdjęcie Luny z Twojego avka.

Mam Rona własnie otwartego, zobaczymy, co będzie. Pierwsze podejście do Lupina zakończyło sie porażką ;)

Gosia - Nie 08 Lip, 2007 22:20

Wlasnie chcialam zapytac Cie Harry, co to za nastolatka na twoim avatarze :-P
Admete - Nie 08 Lip, 2007 22:21

Bardzo lubie książkową Lunę - jest taka uroczo zwariowana i myślę, że dobra z niej dziewczyna.
Faktycznie śliczna. Gosiu my sie tu potterowo nakręcamy przed 7 tomem i nowym filmem :-)

Aragonte - Nie 08 Lip, 2007 22:22

A czy ja mogę prosić o avek z Hermioną na 21 lipca, Harry? :mrgreen:
Harry_the_Cat - Nie 08 Lip, 2007 22:22

Ginny Weasley, Gosiu. :-D
Harry_the_Cat - Nie 08 Lip, 2007 22:24

Aragonte napisał/a:
A czy ja mogę prosić o avek z Hermioną na 21 lipca, Harry?

:mrgreen: dobrze, ze jest jeszcze trochę czasu :wink:

To pokaże Wam to, co Admete z Luną zrobiłam:

Admete - Nie 08 Lip, 2007 22:24

Aragonte witaj :-D dawno Cie nie było.
Ja w sprawie technicznej. Dziewczyny po premierze ostatniego tomu zakładamy osobny wątek? Nie wszyscy będą wtedy czytać, może zrobimy tak, żeby niektórzy mogli uniknąć spoilerów?
Ja od razu mówię, ze Luna Harry już zaklepana. Moze za drugim podejściem Lupin wyjdzie?

Aragonte - Nie 08 Lip, 2007 22:28

Admete, dlatego ja z góry rezerwuję avek z Hermioną, choć avka jeszcze nie ma :wink:

Też mi się wydaje, że lepiej założyć nowy wątek.

Harry_the_Cat - Nie 08 Lip, 2007 22:28

To niezły pomysł z tym nowym wątkiem - wrzucic, że spoilery w temat i każdy czyta na własna odpowiedzialność.
Harry_the_Cat - Nie 08 Lip, 2007 23:05

Ron - juz pewnie na dobranoc :
Aragonte - Nie 08 Lip, 2007 23:15

Ale fajny Ron :-D
Harry_the_Cat - Nie 08 Lip, 2007 23:20

Nie ma na razie zbyt wielu fajnych fotek z Zakonu...

A poza tym spodobała mi sie te technika, co w ginny, więc juz jakoś poleciało ;)

Dla Aragonte:

Aragonte - Nie 08 Lip, 2007 23:54

Harry_the_Cat napisał/a:
Dla Aragonte: Obrazek

Juhu!!!! :love_shower:
Harry :thanx: :thanx: :thanx:

Harry_the_Cat - Nie 08 Lip, 2007 23:54

I jeszcze jedno - może połączyć spoilery i w nowym wątku i o filmie i o książce?
Admete - Pon 09 Lip, 2007 09:23

Dziewczyny o filmie i ogołne rozmowy tutaj, bo ja film obejrze na pewno szybko, a z książką nie wiem jak będzie. Moze dopiero w sierpniu. Gdybyśmy w nowym wątku rozmawiały o filmie i o ksiażce, to nie mogłabym z wami rozmawiac wcale. Sama ksiązka, dobrze?
Rona sobie zapisałam ;-)

Pemberley - Pon 09 Lip, 2007 13:01

Obejrzalam wczoraj godzinny reportaz z planu filmowego, jak chlopaki wrzuca na youtubie, to podam linka.
Koty na talerzach dekorujacych pokoik Umbridge musialy by zywe i maja odegrac szczegolna role, mam nadzieje, ze ta rola nie sprowadza sie do dekoracji, ale wersja jako instrument tortur tez mnie jakos nie zachwyca.. :mysle:
Bylo kilka ciekawych momentow z cwiczen tanecznych do finalowej scen walk na rozdzki..

Tyle :thud:

Swietne avki, Harry :oklaski: !!

Admete - Pon 09 Lip, 2007 21:24

Harry piękny avatar z Ginny teraz nosisz ;-) Dokończyłam właśnie 6 część i jestem smutna. Bardzo lubiłam Dumbledora i tak samo jak dwa lata temu nie mam pojęcia, co sądzić o Snap'ie. Ta scena "Nie nazywaj mnie trzórzem" - przerażająca.
praedzio - Pon 09 Lip, 2007 21:28

Ja po szóstce miałam prawdziwego kaca. :cry2:
Harry_the_Cat - Pon 09 Lip, 2007 22:23

Dumbledore jakoś nigdy do moich ulubieńców nie należał, więc ha tak nie rozpaczałam ;)

Mam jeszcze 5 avków:

Anonymous - Pon 09 Lip, 2007 22:29

Ja miałam kaca po 5 - straszliwego.
Admete - Wto 10 Lip, 2007 00:00

Dlaczego po 5? O Syriusza chodzi? Piątka to moja ulubiona część. A po szóstce nie chodziło tylko o Dumbledora, tylko o całokształt. Dzieciaki w zasadzie przestały byc dzieciakami. Malfoy najpierw zwiedziony, a potem przerażony, nasza złota trójca zdeterminowana.
Fajne te avki - będzie w czym wybierac :-)

Anonymous - Wto 10 Lip, 2007 07:25

Nie tylko Syriusz, Harry dorosl juz w 4, ale 5 jest dla mnie przygnebiajaca - tortury, koniec zabawy, Voldemort w pelni sil - ogolnie caloksztalt. W 6 to juz bylo z gorki.
praedzio - Wto 10 Lip, 2007 07:56

Harry_the_Cat napisał/a:
Dumbledore jakoś nigdy do moich ulubieńców nie należał, więc ja tak nie rozpaczałam

Ja z kolei odczułam to tak, jak w WP, kiedy zabrakło Gandalfa. Naprawdę. :(

Admete - Wto 10 Lip, 2007 09:44

W 5 była jeszcze nadzieja, uczyli się obrony w tajemnicy przed Umbridge, stworzyli GA, działał Zakon. W 6 jest smutek jakiegoś przemijania - rana Dumbledora, wspomnienia pokazujące powstanie potwora, dwuznaczna natura Snape'a została dokładniej przedstawiona. Muszę jednak przyznać, że 5 i 6 lubie.
Tu artykuł na Onecie - można uciekac, jesli sie nie chce spoilerów ;-)

http://czytelnia.onet.pl/...wiadomosci.html

Anonymous - Wto 10 Lip, 2007 11:24

Oj mi 6 też nie przypadła do gustu nie wracam do niej często.