To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Supernatural

praedzio - Czw 19 Lip, 2007 17:29

No, to teraz, Agn, już rozumiesz mojego doła po obejrzeniu 1 sezonu... Żyją, żyją, a jakże! W końcu z czegoś ten drugi sezon musieli zrobić... Boję się, że końcówka sezonu drugiego również będzie dołująca... Ale - nie wyprzedzajmy wypadków! Skoro kręcą trzeci sezon, to bohaterów nam chyba nie zatłuką?? :roll:

P.S. Aha, u mnie na tapecie w kompie teraz to:

Admete - Czw 19 Lip, 2007 18:18

Naprawdę nie wiem co wam napisać o końcówce sezonu II - nie chcę spoilerowac ;-) W Spn myślenie kategoriami zabili czy nie zabili jest co najmniej dziwaczne ;-) W mysl zasady "umrzeć musi, co ma żyć" Wyspiański wiedział, co pisze ;-)
Oj odcinek Heart jest taki smutny - słodko - smutny...I nie chodzi tylko o wilkołaka.
Praedzio pocieszę Cię, że odcinek 17 Hollywood Babylon jest znowu jajcarski - przygotuj się na jazdę bez ograniczeń skojarzeniowych ;-) I nie dziw się niczemu.
Agn - :przytul: Na razie Cie nie za bardzo pocieszę, bo początek II serii to morze angstu.

Agn - Czw 19 Lip, 2007 18:36

Morze angstu? Can't wait! Ale najpierw posprzątać pokój... Hyyyyhhhh... *widzi morze gruzu*

[EDYCJA] A, pieprzyć pokój! Trzeba mieć priorytety!

praedzio - Czw 19 Lip, 2007 19:51

Admete napisał/a:
Praedzio pocieszę Cię, że odcinek 17 Hollywood Babylon jest znowu jajcarski - przygotuj się na jazdę bez ograniczeń skojarzeniowych I nie dziw się niczemu.

Ło matko, moje serce tego nie wytrzyma chyba... Tu śmiech, tam płacz, teraz znów śmiech... Nic to! Zostawię to na jutro... Dziś wieczór spędzę z Herosami. :cool:

Admete napisał/a:
W mysl zasady "umrzeć musi, co ma żyć" Wyspiański wiedział, co pisze
Znaczy się - zabili go i uciekł? Sorry - zaczynam przejawiać nawyki Deana: za wszelką cenę znaleźć coś śmiesznego w sytuacji... :-|

Agn napisał/a:
A, pieprzyć pokój! Trzeba mieć priorytety!

Ha! Moja krew! :party:

Admete - Czw 19 Lip, 2007 19:55

Hmmm...nie napiszę, bo zepsuję Wam oglądanie ;)
Caitriona - Czw 19 Lip, 2007 20:06

O końcówce II serii ani słówka - to trzeba samemu obejrzeć ;)

Jejku jak ja tesknie za III, mogła już by być zrobiona i dostepna ;)

Wracam do Muldera :mrgreen:

praedzio - Czw 19 Lip, 2007 20:09

Cytat:
Hmmm...nie napiszę, bo zepsuje wam oglądanie
Nikt tego od ciebie nie wymaga (spoilerowania, znaczy :wink: ) Ech, co ma być, to będzie! Póki co, delektuję się poszczególnymi odcinkami. :-D
Agn - Czw 19 Lip, 2007 20:11

NIEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Zabili papę Winchestera. :cry2: Chlip! Dlaczego? Nie... Nie... Nie... Chlip... *smark* Jak oni mogli mi to zrobić? Borze, jakie to było smutne... :cry2: Dajcie mi chusteczkę... albo lepiej od razu całe prześcieradło... :cry2:

praedzio - Czw 19 Lip, 2007 20:19

Agn napisał/a:
Dajcie mi chusteczkę... albo lepiej od razu całe prześcieradło...

Przykro mi, skończyły mi się po odcinku Heart. :-P Wiem, wiem, Agn. Wszystkie to przeżywałyśmy. :pociesz:

Agn - Czw 19 Lip, 2007 20:22

No ale jak oni mogli?! :foch2: Ja się na to nie zgadzam! PROSZĘ GO WSKRZESIĆ, ALE JUŻ!!! :wsciekla:
PS Aż sobie swój tytuł zmieniłam.

[EDYCJA]
Drugi odcinek oglądam. Pochówek papy Winchestera prezentuje się nader bollywoodzko. Chociaż miałam też skojarzenia z Vaderem. ;) A ten clown... brrr!!! Aż mi się To Stephena Kinga przypomniało.

praedzio - Czw 19 Lip, 2007 20:29

Agn napisał/a:
PS Aż sobie swój tytuł zmieniłam.
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

A tak w ogóle, to kiedy ma być ta trzecia seria? Ktoś wie?

P.S. Agn, swoim przedostatnim postem poszerzyłaś okienko forum...

Agn - Czw 19 Lip, 2007 20:53

Sori. Teraz lepiej? :ops1:

Chciałam rzec... że jak lubię Deana... tak brawa dla panny, która mu przywaliła w nos! *gleba ze śmiechu* Piękne to było! You don't wanna put the riffle to somebody's back 'cause then he can easily do... THIS." *obrót-łapie za strzelbę-celuje w pannę* Panna strzela go w nos i przechwytuje broń. LOOOOOL!!! :rotfl:
A w cyrku? Dean podpadł i ślepcowi i karłowi, a Sam miał z niego bekę jak rzadko. :mrgreen:

EDYCJA: No i znowu końcówka troszkę smutna. Nawet bardziej, niż troszkę. Biedny Sam. Biedny Dean. Się wyżył na impali. Ciekawość - więcej naprawiania czy po prostu nowe autko? Na dzianych facetów to oni mi nie wyglądają, więc chyba dołożył sobie roboty...
PS Skręca mnie, co papa powiedział na ucho Deanowi tuż przed śmiercią. :-|

przecinek - Czw 19 Lip, 2007 21:32

Witam ponownie. Przeczytałam cały wątek, noce są gorące, spać się nie chce, można popracować lub poczytać :)
Najpierw zaległa sprawa – mój ulubiony klip z youtube (nie sprawdzałam waszych linków, więc jeśli się powtarza to przepraszam, ale wart jest wielokrotnego oglądania). Dużo odnośników do 2 serii, więc jak ktoś nie widział jeszcze do końca, to proszę nie oglądać.
http://www.youtube.com/watch?v=tvGBz2oqrZc

Widzę, że do Deana jest duża spora kolejka, więc się nie będę podłączać, Sam jakoś do mnie nie przemawia, Papa Winchester odpowiada mi jak najbardziej, ale nie w tym serialu, odwołuje do Chirurgów, kto widział ten wie, a kto nie proszę cierpliwie czekać, bo warto. Impala – odpuszczam, nie mam prawa jazdy i samochody nigdy mnie nie kręciły. Za to zgłaszam się do telefonu Deana, którego używa w ostatnich odcinkach 2 serii – LG czekoladka, choruję na niego od roku, ale na razie poza moimi możliwościami finansowymi.
Bardzo podoba mi się wasze podejście do oglądanego serialu, rozbieranie go na części pierwsze, analizowanie, odwoływanie do innych produkcji itp. U mnie „zaangażowanie” w ulubiony serial objawia się wymyślaniem dalszego ciągu, różnych rozwiązań i nowych problemów. Czasami nawet myślę podobnie do scenarzystów.

przecinek - Czw 19 Lip, 2007 21:35

Agn napisał/a:
A w cyrku? Dean podpadł i ślepcowi i karłowi, a Sam miał z niego bekę jak rzadko. :mrgreen:

A Dean nie pozostał mu dłużny i posadził go na krześle-klownie. Sam był tak uroczo przestraszony.

Admete - Czw 19 Lip, 2007 21:51

Przecinku rewelacyjne to video :-) Rzeczywiście lubimy najróżniejsze odwołania i nawiązania, akurat w tym serialu ich nie brakuje.
Agn - byłam pewna, że tak zareagujesz ma odcinek I drugiej serii i nie dziwię się Twoim skojarzeniom. Pogrzeb Papy Winchestera ( uwielbiam Twój nowy podpis przy avatarku ;-) ) od razu mi się skojarzył z Jestem przy Tobie i z Vaderem ;-D To jak Dean nie radzi sobie ze strata ojca i z poczuciem winy jest takei smutne, a Sam próbuje radzić sobie za nich obu. I ta scena z Impalą - symboliczna. W koncu to samochód, który podarował mu ojciec i który jest dla starszego Winchestera jak żywa istota. Wkrótce dowiesz się o co chodziło z tą wiadomością - zreszta jak się postarasz, to wymyslisz ;-)
Trzecia seria pójdzie jesienią - jak zwykle będzie się życ od piatku do piątku ;-)
Przecinku - tu jest ten wiersz Dylana Thomasa wykorzystany w filmiku na youtube

And death shall have no dominion.
Dead men naked they shall be one
With the man in the wind and the west moon;
When their bones are picked clean and the clean bones gone,
They shall have stars at elbow and foot;
Though they go mad they shall be sane,
Though they sink through the sea they shall rise again;
Though lovers be lost love shall not;

Under the windings of the sea
They lying long shall not die windily;
Twisting on racks when sinews give way,
Strapped to a wheel, yet they shall not break;
Faith in their hands shall snap in two,
And the unicorn evils run them through;
Split all ends up they shan't crack;

No more may gulls cry at their ears
Or waves break loud on the seashores;
Where blew a flower may a flower no more
Lift its head to the blows of the rain;
Though they be mad and dead as nails,
Heads of the characters hammer through daisies;
Break in the sun till the sun breaks down,

Caitri pozdrów ode mnie Muldera ;-)

Agn - Czw 19 Lip, 2007 22:16

No, a jak miałam inaczej kojarzyć? Papa to prawie jak Vader, a Sam wyglądał niemal jak Luke. Przy odrobinie oślego uporu na Deana można spojrzeć jak na Shahrukha (nieważne, że nie miał białych szatek).
A teraz, wybaczcie, że w ten sposób, ale fotowiadro nie działa..
Propaganda Sama!!!

Admete - Czw 19 Lip, 2007 22:20

Pierwszy avek bardzo mi sie podoba :-) Obaj Winchesterowie i Papa normalnie mnie całkiem rozczulaja ;-)
przecinek - Czw 19 Lip, 2007 22:31

W niedzielę obejrzałam Smallwille, serial o młodym Supermenie, specjalnie dla Deana, ale się zawiodłam. Gra on tam trenera futbolu i podrywa skutecznie dziewczynę Supermena. Wstyd proszę pana, nie dosyć że nauczyciel uderza do uczennicy, to jeszcze do nieletniej, prokuratorem mi tu pachnie. A z drugiej strony jakie to "deanowe". I dlatego będę oglądać co tydzień.
Admete - Czw 19 Lip, 2007 22:33

A ja znów zapomniałam o tym serialu...pech.
Agn - Pią 20 Lip, 2007 18:50

Cieszę się, że ci się podoba. Aż normalnie chciałam jakieś serduszka powklejać do tych avków, coby wszyscy wiedzieli, żem wielbicielką Sama...................... ktoś uwierzył? :twisted: Lol ofkorz żartuję.

Dean jako nauczyciel klei się do uczennicy? Naughty, naughty boy... trzeba to chyba będzie obejrzeć albo coś... :roll: Chociaż nie pali mi się. Na razie pluję sobie w brodę, że do Wrocka nie wzięłam Spn. No, kurde... wybadałam sprawę, brat jak najbardziej gotów na kolejne pranie mózgu, ponieważ, jak się okazuje, lubi takie historie z dreszczykiem... A JA NIE WZIĘŁAM PŁYT!!! *debil* :frustracja:

Admete - Pią 20 Lip, 2007 19:05

Zarażaj Spn zarażaj ;-) Tarin nie umknie przeznaczeniu ;-)

Możesz dodac serduszka, a co ;-)

Agn - Pią 20 Lip, 2007 19:15

Zrobię to w przyszłym tygodniu. Słowo harcerza!
Nad serduszkami popracuję, jak wrócę do domku. Ale będzie jazda... :lol: MOGĄ BYĆ RÓŻOWE? :olsnienie:

Admete - Pią 20 Lip, 2007 19:17

Może jednak nie różowe :-D Czerwone ;-)
Agn - Pią 20 Lip, 2007 19:25

Różowe! Zrobię różowe! I w ogóle dolepię wokół futerko i będzie cudnie, pluszowo, lukrowano i na glanc! :mrgreen:
*thin na fazie*
PS Sprawdź privka!!!

Admete - Pią 20 Lip, 2007 19:29

Juz się boję ;-) Sam i Dean potem to zastrzelą ;-) sprawdziłąm.