To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie

Admete - Nie 01 Mar, 2009 13:56

Ja na razie nie obejrzałam ani tego serialu ani Survivors do końca, ale mam zamiar. Odcinków jest 6, ale pewnie będzie druga seria. Napisz mi czy masz, ile trzeba ;)
Caitriona - Nie 01 Mar, 2009 14:09

Ja już go obejrzałam. Po prostu tak mi się podobał, ze zrobiłam sobie prawie maraton, oglądałam po nocach. Bardzo udana rzecz.
Admete - Nie 01 Mar, 2009 19:34

Obejrzałam Survivors do końca ;-) Abby porwana! No nieźle. Chyba wszyscy domyslają się dlaczego. Oj ten nowy rząd to mi trochę Orwellem zalatuje, będzie ciekawie. Jakby ktoś pytał o najbardziej intrygującą postać, to odpowiadam, że Tom. Zauważyłyście, że lekarka ma polskie nazwisko? ;-)
praedzio - Nie 01 Mar, 2009 20:38

Admete napisał/a:
Jakby ktoś pytał o najbardziej intrygującą postać, to odpowiadam, że Tom.

Nie może być! :lol:

<---------------- :mrgreen:

Admete - Nie 01 Mar, 2009 20:49

No może byc ;-) Kolejny Angol do kolekcji ;-)
praedzio - Nie 01 Mar, 2009 20:58

Nie byle jaki to Angol. ;)

Ciekawe jak dużo tych Angoli posiadasz w swojej kolekcji... :mysle:

Admete - Nie 01 Mar, 2009 21:01

Myślałam raczej o Twojej ;-)
praedzio - Nie 01 Mar, 2009 21:04

Łoj... :ops1: W takim razie cofam pytanie... :ops1:
Admete - Nie 01 Mar, 2009 21:04

Ale i u mnie by się coś znalazło :-)
praedzio - Nie 01 Mar, 2009 21:17

:mrgreen:
Harry_the_Cat - Nie 01 Mar, 2009 21:19

muszę odkopać gdzieś swoich...
Caitriona - Pon 02 Mar, 2009 14:14

Admete napisał/a:
Jakby ktoś pytał o najbardziej intrygującą postać, to odpowiadam, że Tom. Zauważyłyście, że lekarka ma polskie nazwisko?

Tak, zauważyliśmy: tak fajnie wypowiadają jej imię, Anya. Nieźle im nawet wychodzi. Ona i Tom to chyba moi ulubieni bohaterowie.
Czekam niecierpliwie na następną serię.

Admete - Pon 02 Mar, 2009 14:15

Lekarka jest tez ciekawa, lubię ją. Abby mnie irytuje, Sara przyprawia o białą gorączkę ( co za irytująca postać ), Greg może być, szkoda by było, gdyby zginął.
Caitriona - Pon 02 Mar, 2009 14:17

Admete napisał/a:
sara przyprawia o biała gorączkę ( co za irytująca postać ), Greg może być, szkoda by było, gdyby zginął.

Tą laskę to bym normalnie gołymi rękami zamordowała, okropna osoba. A Grega faktycznie byłoby żal. On dużo daje w tej ich małej społeczności.

praedzio - Pon 02 Mar, 2009 14:27

Ja cały czas mam porównanie do Bastionu na podstawie Kinga, tam również była taka irytująca osoba. W ogóle chyba dla każdej postaci z Survivors znalazłabym Kingowy odpowiednik. :D A ponoć Survivors też na podstawie jakiejś książki powstało.
Tamara - Pon 02 Mar, 2009 19:14

Ostatnią część Harry'ego Pottera maja rozbic na dwa filmy , żeby wiernie oddać ostatni tom . Ciekawe , co im wyjdzie :?
Admete - Pią 06 Mar, 2009 17:10

Dziewczyny nowy serial od niedzieli - Słyszący myśli ( The Listener ). Produkcja kanadyjska, a w roli ratownika medycznego obdarzonegoz dolnościami telepatycznymi Craig Olejnik:

http://www.filmweb.pl/f49...9Bli,2009/opisy

Anonymous - Pią 06 Mar, 2009 17:23

A gdzie??? Kruca bulka to takie w moim stylu... :banan:
Admete - Pią 06 Mar, 2009 17:38

Gdzieś na kablówce - kanał Fox'a.
Anonymous - Pią 06 Mar, 2009 17:41

:(
Admete - Pią 06 Mar, 2009 17:44

http://www.youtube.com/wa...feature=related

Zwiastun

Caitriona - Pią 06 Mar, 2009 18:05

O, nie ma tego kanału...
Calipso - Pią 06 Mar, 2009 19:59

Nareszcie obejrzałam pierwszy odcinek Legend of the Seeker.Nie całkiem takiego serialu się spodziewałam,ale mi się podoba :-) Jest kilka naciąganych scen,typu wyciągniecie przez Richarda "piorunującego" miecza ku górze, czy namalowany horyzont nad urwiskiem ,ale obejrzę kolejne :-) Jak narazie fajny jest Zedd z tymi swoimi mąrdościami :-P
A właśnie,kiedyś pisałyście o pięknych okolicznościach przyrody.Przypomniało mi się to w chwili,gdy Zedd rozmawiał z kurą :lol: :ops1:

Ps.nazwisko Richarda kojarzy mi się z Lou Cypher :rumieniec:

Aragonte - Pią 06 Mar, 2009 20:45

Ładniejsze okoliczności przyrody i interesująca rzeźba terenu pojawią się później :wink:
Calipso - Pią 06 Mar, 2009 22:41

To jutro pomiędzy kucharzeniem a dżamprezą zapodam kolejne odcinki :twisted: