Richard Armitage - Informacje i nowosci
Anonymous - Sob 08 Mar, 2008 23:32
| Mag13 napisał/a: | | Czy to oznacza, że scenarzystom nie udało się reanimować Marian? |
to może oznaczać, że reanimacja trwa, biorąc pod uwagę średniowieczną medycynę potrwa jeszcze trochę, ale wierzę, że Marian z grobu powstanie
Anonymous - Nie 09 Mar, 2008 00:14
| Mag13 napisał/a: | | I w pierwszej scenie pierwszego odcinka 3 serii zobaczymy znów szeryfa głaszczącego śpiącego spoconego Guya, któremu się to wszystko przyśniło..... |
szeryf to wyeliminował MArion, żeby sobie pole oczyscić chyba. czuję, że on będzie pierwszym pretendentem do serca Naszego Boskiego
Gosia - Nie 09 Mar, 2008 08:30
Cofnij te słowa!
Zdania na C19 są podzielone, niektórzy uważają, że prawda leży pośrodku, gdzieś pomiędzy wersją Lucy a wersją BBC. Jestem pewna prawie na 100% że Lucy nie wróci. Mają jakiś widać inny pomysł na ciąg dalszy, byle byl dobry
Przy okazji, na ebayu znalazlam taka oferte:
TU
Anonymous - Nie 09 Mar, 2008 22:20
| Gosia napisał/a: | | Cofnij te słowa! |
już pfu pfu na psa urok. Ja też wolałabym, żeby guy nie stał się Gajem(jak to mawiają w Ranczu)
Ale Szeryf może mieć inne zdanie.....
Gosia - Nie 09 Mar, 2008 22:30
Mag, cos w tym jest!
Harry_the_Cat - Czw 13 Mar, 2008 20:38
Trochę starych, ale w dobrej rozdzielczości zdjęć: http://lee-fragilidad.livejournal.com/12853.html
Gosia - Czw 13 Mar, 2008 20:50
Dzieki Harry, fotki znam, ale faktycznie tu zdecydowanie lepsza jakosc.
Gosia - Czw 13 Mar, 2008 21:24
Gosia - Czw 20 Mar, 2008 08:05
"Staram się być drobiazgowym aktorem. Widzowie naprawdę zwracają na to uwagę. Nawet jeśli jest to tylko mrugnięcie okiem lub coś podobnego, zauważają to"
Oj, zauważają, zauważają
"Możesz oddać część swojej osoby, kiedy dajesz siebie jakiejś postaci. Pod koniec pracy musisz przypominać sobie kim jesteś".
"Granie na żywo jest rodzajem sportu. Nie spuszczasz się na linie ani nie uprawiasz snowboardu, ale czasem myślę, że wskoczenie na scenę może dostarczyć podobnego zastrzyku adrenaliny".
Admete - Sob 22 Mar, 2008 17:06
W Spooks wcale nie będzie tak źle. Oni tam tez graja uwierzcie mi.
Anonymous - Sob 22 Mar, 2008 18:57
| Admete napisał/a: | | W Spooks wcale nie będzie tak źle. |
moze i będzie dobrze, jak i tak nie oglądnę :|
praedzio - Sob 22 Mar, 2008 19:38
| lady_kasiek napisał/a: | | moze i będzie dobrze, jak i tak nie oglądnę :| |
Nie mów "Hop!"
Anonymous - Pon 31 Mar, 2008 19:24
| Mag13 napisał/a: | | Hmmmm..... |
zgłupiał czy jak?
Harry_the_Cat - Pon 31 Mar, 2008 19:38
Świetna wiadomość
W Spooksach jesgo postac nazywa się North. BBC zaczyna emisję Spooks na jesieni.
| Cytat: | | WILL MAKE CONTACT WHEN BIG BAD CONTROL LIFTS THE GAG |
To myslę, że odnosi się, do tego, co i kiedy pozwolą mu ujawnić producenci
| Cytat: | | TIME IS SHORT LIKE THE BARNETT |
Zapracowany biedaczek, a do tego barnet to chyba jakiś rodzaj strzyżenia włosów - na krótko...
| Cytat: |
UNTIL WE MEET AGAIN DON'T STOP |
No worries
Anonymous - Pon 31 Mar, 2008 19:42
| Harry_the_Cat napisał/a: | | t to chyba jakiś rodzaj strzyżenia włosów - na krótko... |
mag twierdzi, że to, żeby dostosować się do tej piki co na nią mają mu głowę w Robinie nabić
| Harry_the_Cat napisał/a: | | No worries |
a to czyli nie ona a ja troszkę zgłupiałam.
moja znajomość języka jednak powala na kolana
Gosia - Pon 31 Mar, 2008 20:47
Dzieki za niusy i ich interpretacje. Stal sie bardzo tajemniczy jak to agent
No i widac, ze ma knebel na buzce nalozony przez BigBadControl
Ale poczucie humoru go nie opuszcza
spin_girl - Wto 01 Kwi, 2008 13:30
[quote=
Message from Richard Armitage, 30th March 2008:
| Cytat: | THE BIRD HAS FLOW.STOP.NORTH TILL THE AUTUMN.STOP.WILL MAKE CONTACT WHEN BIG BAD CONTROL LIFTS THE GAG.STOP.METAPHORICAL NOT LITERAL.STOP. TIME IS SHORT LIKE THE BARNETT. STOP. FORGIVE ME. UNTIL WE MEET AGAIN DON'T STOP.STOP
RA |
Wydaje mi się,że chodzi po prostu o to, że do jesieni będzie kręcił Spooks, nie może zdradzać szczegółów, dopóki nie otrzyma permisji od BBC no i obciął włosy
Jeśli Spooks do jesieni to co potem? RH 3?
Gosia - Wto 08 Kwi, 2008 17:34
Od 14 kwietnia w TVP2 codziennie (od poniedzialku do czwartku)
o godz. 11.35 "Robin Hood" z Rysiem w roli Guya z Gisborne - seria 1.
Godzina nadawania koszmarna
Gosia - Wto 08 Kwi, 2008 18:15
Mam taka nadzieje, choc nie sadze, zebym o tej porze dala rade obejrzec..
No i trzeba pamietac, ze z pewnoscia bedzie lektor Ale dobre i to.
Anonymous - Wto 08 Kwi, 2008 18:39
to seria I? o to zamiast dr Quinn, super, tylko w środy nie będe oglądała bo zawsze o 11.35, albo wybieram się pierwszy raz do sql, albo wracam i mam przerwę przed kolejnym pójściem. będę oglądać w takim razie, chociaż lektor, i te sprawy. No i pierwsza seria nie jest tak porywająca
Gosia - Wto 08 Kwi, 2008 18:45
Napisano, ze rok prod. 2006, wiec to musi byc seria 1.
Tak przynajmniej podano w TO i OWO.
Gosia - Wto 08 Kwi, 2008 19:13
Jest potwierdzenie na stronie TVP2:
Robin Hood - odc 1/13 Będziecie to tolerować?
(ROBIN HOOD)
Serial przygodowy, Wielka Brytania 2006
Reżyseria: John McKay
Scenariusz: Dominic Minghella
Aktorzy: Jonas Armstrong, Lucy Griffiths, Richard Armitage, Keith Allen, Gordon Kennedy, Sam Troughton,
Joe Armstrong, Harry Lloyd, William Beck, Michael Elwyn
Legenda Robin Hooda, średniowiecznego banity z lasów Sherwood, który wraz ze swymi współtowarzyszami walczył ze złym królem Janem oraz z posłusznym rozkazom władcy ? uzurpatora szeryfem z Nottingham, inspirowała filmowców od początku istnienia kina. Do tej pory powstało kilkadziesiąt filmów o przygodach nieustraszonego Robina z Locksley, od wczesnych, niemych wersji z 1913 r., poprzez słynne obrazy z 1922 r. z Douglasem Fairbanksem czy z 1938 r. z Errolem Flynnem, po całkiem świeże wersje nakręcone w latach 90.: "Robin Hood - książe złodziei" z Kevinem Costnerem czy "Robin Hood" z Patrickiem Berginem. Filmowe opowieści o przygodach angielskiego rozbójnika realizowali nie tylko Brytyjczycy i Amerykanie, ale także Włosi, Hiszpanie czy Rosjanie. Powstawały filmy kinowe i telewizyjne, pojedyncze i seriale, a także filmy dokumentalne, krótkometrażowe i animowane. Opowiadano w nich o Robin Hoodzie młodym i sędziwym, przedstawiano go na poważnie i na wesoło, jego dzieje poznawaliśmy z punktu widzenia jego samego, ukochanej Robina - lady Marian czy jego dzielnych współtowarzyszy. I nieodmiennie od lat wciąż nowe pokolenia widzów kibicują poczynaniom szlachetnego rozbójnika, który rozdziela pomiędzy ubogich to, co odebrał bogatym. W czasach całkiem już współczesnych Robin doczekał się nawet gier komputerowych, których jest bohaterem.
Najnowszy serial telewizji BBC to zrealizowana niemałym nakładem środków 13-odcinkowa produkcja, do której zdjęcia kręcono na Węgrzech. Główną rolę zagrał pochodzący z Dublina 26-letni obecnie Jason Armstrong, który zdążył już wystąpić w kilku innych serialach, m.in. : "Teachers" i "Ghost Squad".
Anglia, rok 1192. Po pięciu latach nieobecności wraca w rodzinne strony z krucjaty Robin z Locksley. Towarzyszy mu wierny druh Much. W domu w Nottingham Robin zastaje ogromne zmiany. Lud żyje w biedzie i upodleniu pod tyrańskimi rządami nowego Szeryfa, który nastał w Nottingham przed czterema laty. Wprowadzone przez niego prawo nie uznaje litości i pobłażania. Ludzie są prześladowany, za najmniejsze nieposłuszeństwo i sprzeciw czekają ich surowe wyroki. Szeryf z Nottingham karze obcięciem dłoni za drobne kradzieże, skazuje nawet na szubienicę.
Podczas nieobecności Robina jego rodzinne dobra przejął Sir Guy z Gisborne. Wielu wieśniakom zagląda głód w oczy, jak znanej mu dobrze rodzinie Scarlett. Żyją oni w skrajnej nędzy i ciągłym strachu przed plądrowaniem ich skromnego dobytku. Na widok przybyszy, Robina i Mucha, których nie rozpoznają, w popłochu uciekają, przerażeni kryją się w swoich lepiankach. Robin zapewnia wieśniaków, że skończyły się rządy Guya z Gisborne, będącego na usługach okrutnego Szeryfa. Teraz on przejmie władzę i będzie bronił swoich ludzi.
Po radę Robin udaje się do byłego Szeryfa Edwarda, ale nie zostaje dobrze przyjęty. Wrogo nastawiona jest do niego również piękna córka Edwarda, Marian, w której podkochiwał się w latach młodzieńczych. Robin musi ratować się ucieczką przed rozjuszoną dziewczyną. W głębi serca raduje się jednak, że Marian nadal jest panną i wierzy, że kiedyś znowu się spotkają.
Nie wiem czemu nie wspominaja o najwiekszej gwiezdzie tego serialu?
Anonymous - Wto 08 Kwi, 2008 19:17
| Gosia napisał/a: | | I nieodmiennie od lat wciąż nowe pokolenia widzów kibicują poczynaniom szlachetnego rozbójnika, który rozdziela pomiędzy ubogich to, co odebrał bogatym. |
ja tam kibicuję komuś innemu | Gosia napisał/a: | | Wrogo nastawiona jest do niego również piękna córka Edwarda, Marian |
piękna Marian? to nie może być "nasza wersja"
Gosia - Wto 08 Kwi, 2008 19:19
Gosia - Wto 08 Kwi, 2008 20:47
Moj brat, kiedy wspomnialam mu o godzinie nadawania i powiedzialam: "Dla kogo jest ta pora, przeciez w szkole o tej porze jeszcze uczniowie w klasach siedza, nie mowiac juz o doroslych w pracy..", powiedział: "Pani w przedszkolu na przerwie bedzie puszczac dzieciakom"
|
|
|