To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 2 wątku

Agn - Śro 21 Maj, 2014 12:33

Trzykrotka napisał/a:
Dawaj! Dawaj! :kwiatki_wyciaga:

Skoro przynajmniej jedna osoba nie ma nic przeciwko...

Spoiler:

Trudno się było zdecydować na jeden, więc robię zmiany i w chwili obecnej ostatni obrazek zdobi mój pulpit.

Jak bardzo musiałaś się starać, by ci w końcu wyszedł Young Do?
Ja z girlsbandów wybrałam jakieś Girl's Day metodą "biorę ostatnie, skoro nie wiem, co to jest, a nie chce mi się sprawdzać". ;)

Trzykrotka - Śro 21 Maj, 2014 12:50

Agn napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Dawaj! Dawaj! :kwiatki_wyciaga:

Skoro przynajmniej jedna osoba nie ma nic przeciwko...

Grabicie sobie, koleżanko Agn :lol:

Jakie piękne :serduszkate:
Już wiem, ktorą sobie ustawię jako pierwszą.

Agn napisał/a:
Jak bardzo musiałaś się starać, by ci w końcu wyszedł Young Do?

Trzeba było zadać sobie trochę gwałtu, ale warto było - dostałam takie spojrzenie prosto w oczy, że ech... :rumieniec:
BTW podobno rzeczywiście KWB jest nowym singlem - fora się gotują od ekscytacji. zwłaszcza po tym, jak chłopiec zrobił śliczną reklamę z niemowlęciem w ramionach. odzian w białą rozpiętą koszulę. Śmierć na wszystkie - od dongsaengów po ajummy!

Nowy Lee Philip w jakimś rodzaju grzyba na czaszce

I ładny Koszmit

I żeby nie było, że brzydkie swetry to domena LMH

Aragonte - Śro 21 Maj, 2014 13:08

Śliczności wklejasz, Agn :serce:

Edit: w Seulu już 22.00, więc zaczynam zerkać jednym okiem na forum Soompi :wink:

zooshe - Śro 21 Maj, 2014 15:12

Agn napisał/a:
Głupotka - "Which male "Heirs" character is your soulmate?"
http://www.allkpop.com/ar...s-your-soulmate
Wyszedł mi Kim Tan. Aczkolwiek przy wyborze girlsbandu strzelałam w ciemno, bo żadnego nie słucham.

A mi wyszedł Young Do. :-P Coś czułam że kopanie w windę w celu jej naprawienia może zaważyć na wyniku, ale sposób sprawdzony naprawdę działa.

A co do gatek Dokko to on tak fajnie to krzyczał. Pantisssss!!!!

BeeMeR - Śro 21 Maj, 2014 16:29

Cytat:
I czy mogę się pochwalić, jakie ładne obrazki mam do pakowania na pulpit? Czy nie przeszkadzać? :ops1:
A co to zxa pytanie w ogóle? Przeszkadzać zawsze i wszystkim co godne uwagi :kwiatek:
Myśmy nieraz już z Anią rozmawiały o tym, że to cudowne mieć wątek, w którym każdy może nawijać o czym innym, acz w tym samym temacie i nikomu to nie przeszkadza :mrgreen:

Trzykrotka napisał/a:
chłopiec zrobił śliczną reklamę z niemowlęciem w ramionach. odzian w białą rozpiętą koszulę. Śmierć na wszystkie - od dongsaengów po ajummy!
Gdzie to można zobaczyć?

TGL

Cytat:
No, ten to potrafi! Ae Jeong - w warunkach domowych wygadana i nie wahająca się powiedzieć mu, co o nim myśli, teraz jest prowadzona za rączkę, tylko się jąka, uśmiecha i patrzy z trwożnym uwielbieniem, a Dokko Jin czaruje - oficjanie cały naród (który wielbi Dokko nie bez przyczyny), a prywatnie - Ae Jeong. Nie da się go nie podziwiać w takich chwilach.
A jeszcze dostają błogosławieństwo od producentów na każdy skinship, karmienie się, prezent (niezbyt piękny swoją drogą, nic to PPL musiał się znaleźć i tu :P )- no mistrzostwo świata w czarowaniu swojej kobiety - i narodu :oklaski: :serduszkate:

Cytat:
A co najlepsze - oficjalny, pewny siebie, swobodny, panujący nad sytuacją i ludźmi Dokko daje się podpuszczać 7-latkowi jak ostatni.... Ta akcja "zdejmij mi to z szafy, bo jesteś wysoki" - no po prostu :rotfl: Zresztą grzebanie w pojemnikach na ubrania to też chyba była inicjatywa Ding Donga?
Oczywiście, że Ding Donga :lol: Gdy doktorek grzebał w tymże kontenerze chyba również :lol:
W ogóle 7-latek i 37-latek dawali sobie ostatnio cudne rady miłosno-koleżeńskie :mrgreen: Bardzo lubią tą parę :serce:

spoilery przedfinałowe!, ale to w gruncie rzeczy i tak nie jest drama suspensowa, jak np GG14D - znacznie ważniejsze jest to nie tyle "co", ile "jak".

Cytat:
Aaaa..... przypomniało mi się, co on jeszcze - już na sam koniec - zrobi publicznie - BeeMer już to pewnie ogląda :serduszkate: No po prostu... chyba zaraz zrobię serdeszko rękami :serce2:
Chodzi o wybór jednej z 10 (w większości już mi znanych :banan: ) celebrytek? I to późniejsze wyznania? Ładne :serduszkate:

Wybrać inaczej nie mógł, biorąc pod uwagę, że ma poważne plany, ale mam wrażenie że to wyznanie podpaliło lont publicznego ostracyzmu - bo niejednokrotnie już wspominano, że przy nierównym statusie społecznym równa się do dołu, nie góry (system kastowy wiecznie żywy, acz w różnych odmianach :roll: - to jest okrutne, takie polowanie na czarownice, antyfani, itd. :( ) a zwiastun finału, niepotrzebnie dodany do 15. odcinka bardzo dużo podpowiada. Właściwie mogłam się byłam domyśleć, że jak szalenie trudna operacja przebiegła podejrzanie gładko, to Kostucha będzie się upominać o tą drugą stronę związku - zwłaszcza, że wcześniej padło pytanie, czy tylko śmierć może zrehabilitować - no to na spacerze z dziećmi wymyśliłam własne zakończenie, piękne a dramatyczne, w stylu Tristana i Izoldy, co to najpierw zostali zaszczuci, a pośmiertnie zostali zrehabilitowani przez wszystkich tych, co to domagali się utrzymania tajemnicy, jednakowoż mam nadzieję że siostry Hong udowodnią mi jak bardzo błądzę i potrafią utrzymać oboje przy życiu. :mrgreen:
Inna sprawa, że byłaby to piękna śmierć - rozjechałaby mnie emocjonalnie jak walec. :serce2:
Powyższej wizji nie należy traktować serio - tak tylko nadmienię ;)

Finał przede mną - aja! Fighting!

Btw: właściwie ziemniaczek już zakwitł ;)

Admete - Śro 21 Maj, 2014 16:42

A w NL najwyrażniej objawiła się mityczna narzeczona i wszyscy narzekają, jak bardzo jest niepotrzebna ( na soompi ) ;) Woleliby psa ;) Szczerze mówiąc ja też :lol:
Aragonte - Śro 21 Maj, 2014 16:44

Ja też wolałabym, żeby Seok Joo odnalazł swojego pupila zamiast narzeczonej :-P
Aragonte - Śro 21 Maj, 2014 18:08

To chyba zdjęcia z planu :lol: Jacy uchachani :D
https://scontent-a-hkg.xx.fbcdn.net/hphotos-frc1/t1.0-9/10276982_314747698676575_3041162711579084250_n.jpg
https://fbcdn-sphotos-h-a.akamaihd.net/hphotos-ak-frc3/t1.0-9/10401551_314747718676573_108195478051486478_n.jpg
https://scontent-b-hkg.xx.fbcdn.net/hphotos-prn1/t1.0-9/10178071_314747702009908_2899660397342170014_n.jpg

A tu macie narzeczoną Seok Joo:
http://topstarnews.net/wy...00648576-23.jpg

zooshe - Śro 21 Maj, 2014 19:09

TGL – odc 6
Dokko porywa Ae Jeong z kina i od psuje wszystko stwierdzeniami jesteś łatwa i skończę z tobą szybko. Ech niereformowalny przypadek.

Po raz kolejny padłam ze śmiechu podczas przyjęcia niespodzianki. Dokko czekający z różą w zębach i czerwoną kokardką na szyi w scenerii jak z jakiegoś harlekina. Zrobiła mu niezłą tyradę zanim się skapała, że wszyscy wokoło słuchają.
Strasznie podoba mi się duet Dokko i Ding Dong. Czuję że Ding Dong zostanie sprzymierzeńcem Dokko.

A potem całe zamieszanie o jedno pióro. Widać w dramach wszyscy wszystko muszą komplikować. Niestety misterny plan Dokko nie przewidział że Ae Jeong zwyczajnie nie zauważy pióra. Za prosto by było.
Na dodatek wredny były menager zaczyna kopać pod Ae Jeong dołki. Czy pisałam już że fajnie by było jako spotkał go jakiś wypadek…

I proszę jaka ładna zamiana ról tym razem to Ae Jeong przynosi ziemniaki, którymi Dokko wzgardza. I wszyscy są nieszczęśliwi. Ech…

Admete - Śro 21 Maj, 2014 20:03

Aragonte fajne te zdjęcia - mam wrażenie, że KMM rozśmieszał PMY.
BeeMeR - Śro 21 Maj, 2014 20:36

zooshe napisał/a:
Ech niereformowalny przypadek.
Na szczęście nie. Ale trochę to potrwa zanim zrozumie i się trochę natrudzi by odzyskać co stracił.
Przyjęcie niespodzianka jest bardzo udane - jedno i drugie - a największą niespodziankę ma chyba organizator ;)

zooshe napisał/a:
Strasznie podoba mi się duet Dokko i Ding Dong. Czuję że Ding Dong zostanie sprzymierzeńcem Dokko.
Dobrze czujesz - to jest bardzo udany duet - tez ich lubię.

Skończyłam TGL.
Finał jest ok, zadowolonam, ale szkoda, że nie zachwyconam. Bardzo chciałam być zachwycona do samego końca, a finał okazał się jak dla mnie słabszy niż poprzednie odcinki - czegoś mi brakło (ja nawet wiem czego, nie wykorzystano potencjału kilku zdarzeń, ale dalej nie jest to zakończenie złe. W kilku aspektach nawet jest ding-dong ;)
Zachwycona to ja generalnie jestem jednak dramą o Dokko :serce2:

Agn - Śro 21 Maj, 2014 22:57

Trzykrotka napisał/a:
Grabicie sobie, koleżanko Agn :lol:

Niby czym? :ops1:
Cytat:
Jakie piękne :serduszkate:
Już wiem, ktorą sobie ustawię jako pierwszą.

No powiedz, którą. :serduszkate:
Trzykrotka napisał/a:
Nowy Lee Philip w jakimś rodzaju grzyba na czaszce

Nowy? :mysle: Mnie się wydaje, że ja to środkowe już kiedyś widziałam.
Trzykrotka napisał/a:
I żeby nie było, że brzydkie swetry to domena LMH

:zalamka: Masakra...
Nie rozumiem tej polityki. Robią wszystko, by flower boys byli jak najbardziej flower - piękni jak marzenie, tacy, by każda kobieta się za takim obejrzała ze ślinotokiem... a potem ich oszpecają jakimiś obleśnymi sweterkami. Ktoś umie wyjaśnić ten fenomen? :mysle:
Aragonte napisał/a:
Śliczności wklejasz, Agn :serce:

Cieszę się, że się podobają. :)
zooshe napisał/a:
Coś czułam że kopanie w windę w celu jej naprawienia może zaważyć na wyniku, ale sposób sprawdzony naprawdę działa.

Ja bym na takie rozwiązanie nie wpadła, gdyby nie to, że podsunięto mi tę myśl w teście. Odrzuciłam ją jednak jako niepoważną. :lol:
Admete napisał/a:
A w NL najwyrażniej objawiła się mityczna narzeczona i wszyscy narzekają, jak bardzo jest niepotrzebna ( na soompi ) ;) Woleliby psa ;) Szczerze mówiąc ja też :lol:

No tak, ale z psem ciężko robić czworokąt.
Tak, wiem, w AGD był trójkąt z samochodem, ale Betty jest wyjątkiem. :lol:

I wiecie co? Przyznam wam się do czegoś.
Mam nową gierkę na telefonie (Anaru świadkiem! widziała mnie już w szale!), która zwie się 2048 i polega na przesuwaniu kwadracików, by uzyskać taki o wartości 2048. Dodajemy kwadraty, ale tylko te o tej samej wartości (2+2, 4+4, ale nie 2+4, bo nie przejdzie). Za każdym razem dochodzi nam kolejny wredny kwadracik, którego też trzeba uwzględnić. Kwadraty przesuwa się w górę i w dół oraz na boki, z tym że nie przesuwa się tylko jeden kwadracik, tylko cały rząd (nawet nie linijka - przesuniesz palcem w górę, to leci całość z dołu).
W internecie powstało multum wersji tej gry, jeśli ktoś nie lubi matematyki w stopniu nieodwracalnym, to może pododawać obrazki. Pomyślałam, że skoro powstała wersja z dodawaniem obrazków Nicholasa Cage'a, to może... ale się bałam, bo ta wersja jest okrutna - obrazki zmieniają się na Cage'a z coraz durniejszą miną (fotki z filmów). Nic to, odważyłam się...
Można w to pykać bez ustanku.
http://games.usvsth3m.com/2048/minho-edition-17/
Wiem, jestem pieprznięta do potęgi i nie da się mnie już uleczyć.

Aragonte - Śro 21 Maj, 2014 23:20

No dobra, wróciłam z pracy, prysznic za mną, zaraz obejrzę sobie najnowszy New Leaf (bez sosu, ale co tam :-P ).

Agn, ja tam bym się bez klasycznego czworokąta męsko-damskiego spokojnie obeszła - tzn. wystarczyłby mi jako czwarty rożek tego czworokąta prezes Cha, choć nie w romantycznym kontekście :)

Trzykrotka - Śro 21 Maj, 2014 23:23

Agn napisał/a:

No powiedz, którą. :serduszkate:

Ostatnia, rzecz jasna. Profil Generala jest na niej nie do pomylenia z czyimkolwiek i pięknie sie komponuje z całoscią :serduszkate:

W podzięce :kwiatek:

Agn napisał/a:

:zalamka: Masakra...

Na pewno babcia mu toto wydziergała na drutach i chciał jej zrobić przyjemność... Innego wyjaśnienia nie mam.

Agn napisał/a:
Mam nową gierkę na telefonie

No... taaak... :-D Miałam kiedyś podobną, tylko zręcznościową, bez liczenia, bo ja liczenia organicznie nienawidzę (odezwała się księgowa :ops1: ). Nic nie chcę mówić, ale torebkę zostawiłam na przystanku, tak się zagrałam :zalamka:

BeeMer :kwiatek:
przeszukałam kilka stron - dla Ciebie Kim Woo Bin w making of reklamy 7even
http://kimwoobinseyebrows...akult-7even-bts

I tubiś
https://www.youtube.com/watch?v=d-x71ASMaFg

Chciałabym zdjęcie z 0:46 :excited:

Agn - Śro 21 Maj, 2014 23:26

Aragonte napisał/a:
Agn, ja tam bym się bez klasycznego czworokąta męsko-damskiego spokojnie obeszła - tzn. wystarczyłby mi jako czwarty rożek tego czworokąta prezes Cha, choć nie w romantycznym kontekście :)

Ty byś dała rade, ja bym dała radę... tylko scenarzyści nie dadzą rady, cóż poradzić, jesteśmy na nich skazane. ;)
Trzykrotka napisał/a:
Ostatnia, rzecz jasna. Profil Generala jest na niej nie do pomylenia z czyimkolwiek i pięknie sie komponuje z całoscią :serduszkate:

Czułam, że taka będzie odpowiedź. :D
Cytat:
W podzięce :kwiatek:

Aaaaach...
Trzykrotka napisał/a:
Na pewno babcia mu toto wydziergała na drutach i chciał jej zrobić przyjemność... Innego wyjaśnienia nie mam.

Jego babcia to jakieś wredne babiszcze, które go nienawidzi...

Trzykrotka - Śro 21 Maj, 2014 23:36

Agn napisał/a:

Jego babcia to jakieś wredne babiszcze, które go nienawidzi...

:lol: To może była ajumma - Najstarsza Wielbicielka Koszmita

Na odtrutkę dwa ładne zdjęcia

I coś dla zooshe

Spoiler:
I ten drugi pan, którego lubisz - nareszcie załapałam, że grał w Coffee Prince :zalamka:

Ja poczekam cierpliwie na sos i do NF i do YAAS. Dziś nadrabiam Gap Donga, ale tu już jutro

Aragonte - Śro 21 Maj, 2014 23:39

Potwierdza się to, co czytałam na Soompi - Seok Joo będzie musiał walczyć na sali sądowej z kimś z kancelarii prezesa Cha :excited: Jego przyjaciel jest przerażony, a Ji Yoon chyba zaczyna powoli zmieniać zdanie o SJ :D Tak przynajmniej wynika z jej uśmiechów w samochodzie.
W to, że Seok Joo wygra w procesie aktorki, nie wątpię, ale ciekawe, jak długo będzie wygrywał bez wsparcia "możnych tego świata", jeśli pozostanie w pełni niezależny, bo korupcja to tu wyraźnie kwitnie :-|

Fajnie się ogląda nawet z tak mikrym rozumieniem :)

Anaru - Śro 21 Maj, 2014 23:49

Agn napisał/a:
Wiem, jestem pieprznięta do potęgi i nie da się mnie już uleczyć.

:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Zagrałam, ale tetris mi zapitala za szybko i nie kasował mi jakoś klocków :mysle: , a w 2048 ułożyłam znacznie więcej niż 2048, tyle, że nie uzyskałam tego co trza. :mysle: Klocki zachęcające wielce. :mrgreen:

Agn - Śro 21 Maj, 2014 23:55

Anaru napisał/a:
a w 2048 ułożyłam znacznie więcej niż 2048, tyle, że nie uzyskałam tego co trza.

Oooo... a ile? Pochwal się. :)
Trzykrotka napisał/a:
To może była ajumma - Najstarsza Wielbicielka Koszmita

Czekaj, nie jarzę...?

Idę spać. Dobranoc! Oby przyśniło się wam coś kolorowego. :)

Aragonte - Czw 22 Maj, 2014 00:38

Obejrzane :D Prokurator Lee podała rękę Seok Joo, szok :mrgreen:
A narzeczona... Hmmm, czy to na pewno przypadek, że pojawiła się w takim momencie??? Chodzi mi o ewentualny wpływ prezesa Cha, któremu Seok Joo zaczął się mocno wymykać.
Proces świetnie wypadł :oklaski:
A te rękawki Ji Yoon były potrzebne do pokazania odcisków palców, jak się okazało :)

Admete - Czw 22 Maj, 2014 06:57

Agn napisał/a:
Ty byś dała rade, ja bym dała radę... tylko scenarzyści nie dadzą rady, cóż poradzić, jesteśmy na nich skazane.

:lol: Dobre - też bym dała radę ;) Sam fakt, że ejdno jest szefem, drugie podwładnym i ewentualne pierwsze złe wrażenie by wystarczyło za podstawę do jakiejś łagodnej dramatozy.

Cytat:
A narzeczona... Hmmm, czy to na pewno przypadek, że pojawiła się w takim momencie??? Chodzi mi o ewentualny wpływ prezesa Cha, któremu Seok Joo zaczął się mocno wymykać

Tez o tym pomyślałam. No nic, sos już jest. trzeba teraz być cierpliwym i po powrocie z pracy się delektować smakiem ;)

BeeMeR - Czw 22 Maj, 2014 08:54

Trzykrotka napisał/a:
przeszukałam kilka stron - dla Ciebie Kim Woo Bin w making of reklamy 7even
Dziękuję, ładne :kwiatki_wyciaga:

Trzykrotka napisał/a:
Chciałabym zdjęcie z 0:46 :excited:
Ja jestem w stanie tylko zrzut ekranu zrobić takiej se jakości. Nie jestem ostatecznie pewna, o które ujęcie chodzi

NL odc.3
Jaka śliczna wybiórcza amnezja :mrgreen:
Wiem, że miała być, ale i tak zachwyconam :banan_czerwony:

Aragonte - Czw 22 Maj, 2014 09:07

Admete napisał/a:
Tez o tym pomyślałam. No nic, sos już jest. trzeba teraz być cierpliwym i po powrocie z pracy się delektować smakiem ;)

Nie wytrzymałam i obejrzałam ten siódmy odcinek przed pracą, kiedy tylko objawił się sosik :wink:
Fajny odcinek, lżejszy w tonacji od poprzedniego :D

Admete - Czw 22 Maj, 2014 10:04

Zazdraszaczm niemożebnie. A widziałaś zwiastun 8?

https://www.facebook.com/...322496047898840

O tak BeeMer takie amnezje to rzecz cudowna wręcz ;) Ale myślę, że jesteśmy zaprawione w takich rzeczach ;)

BeeMeR - Czw 22 Maj, 2014 10:10

Zapomniałam byłam nadmienić, że Tal Tal ma absolutnie okropną fryzurę :zalamka:
Nie żeby w Empress miał powalającą, ale tam przynajmniej zbroja rozpraszała uwagę ;)
Wiem, że wiecie, ale i tak musiałam wspomnieć :P .
A KMM świetnie zagrał sceny szpitalne - może nawet troszkę za dobrze w pewnym momencie, bo przecież rozumu mu nie odjęło, a przez chwilę sprawiał wrażenie półidioty ;)

Jeszcze trochę o TGL:
Siada mi zakończenie, nie mam zastrzeżeń do tego co, ale niestety mam do tego jak. Czegoś mi dalej brakuje - zwłaszcza w argumentacji rehabilitacji bohaterki - np. brak napiętnowania złego menedżera. Z kolei od ilości wciśniętego PPL to mnie lekko zemdliło :roll: Tak jakby nagle przypomniano sobie, że trzeba jeszcze wcisnąć to i to i to... :roll: I niektóre scenki się nie lepiły. A tak się początkowo cieszyłam, że nie było to takie nachalne, tylko z jajem - no to w finale grzmotnęło mnie ze zwielokrotnioną siłą - Tak więc finał zdecydowanie jest jak dla mnie słabszy niż wszystkie poprzednie odcinki, ale to nie zmienia faktu, że były i scenki słodkie, zakończenie jest ok, a całość jest dla mnie dalej zachwycająca. :love_shower:
No i że Dokko na stałe zagościł w moim sercu :serce: Raz, że jest to świetnie napisana postać :oklaski: i choć podobnych megalomanów nie brakuje w dramalandzie ;) , to ten jest wprost cudowną mieszanką. Dwa - jest fantastycznie zagrany. A najśmieszniejsze jest to, że aktor to bardziej wygląda jak model do plakatu "Wanted: dead or alive" (serio, tak mi się jego fizjonomia skojarzyła z początku) niż amant :P Ale to też pasuje do pokręconej osobowości Dokko. Gładkolicy, dwudziestokilkulatek by tego tak nie zagrał, bez dwóch zdań.

No czy ktoś inny przyjmuje karesy z taką miną? :lol: