To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Opowieści z Narnii - książki, ekranizacje

Agn - Nie 22 Cze, 2008 13:35

Spoko, wręczę mu odpowiedni miecz, da sobie chłopak z wami dwiema radę.
*wysyła*

A teraz poumierajcie sobie ze mną, to zdjęcie jest urocze:
http://www.kinopoisk.ru/picture/752574/
Mwhahahahaha! You don't know the power of the dark side!

Ed.:
Też mam nadzieję, że się nie z(a)gubi. Chciałabym go zobaczyć w jakiejś trudnej roli. Ciekawe, jak by sobie z nią poradził. Z wnętrzem Piotra wyszło mu znakomicie (a ten pan, co napisał, że momentami wygląda śmiesznie, to idiota).

Aragonte - Nie 22 Cze, 2008 13:39

Agn napisał/a:
Obrazek

Mrrrrrrrrrrrrrrrrrriiiiiiiiiiiii :mrgreen:
Swoją drogą ciekawe, jak by wyglądał z naprawdę długimi piórami :wink:

Aragonte - Nie 22 Cze, 2008 13:46

Agn napisał/a:
Sulwen, czarownico jedna, jeszcze raz napiszesz, że jesteś stara, to naślę na cię Willa w zbroi, niech ci ręcznie przetłumaczy, że bredzisz! :bejsbol: :wink:

Baby, nie kłóćta się, i tak jestem najstarsza z Was wszystkich :wink:

Agn napisał/a:
Aragonte, moja ti! :przytul: Taki Will, z żywiołem (pasuje do jego sposobu mówienia, no nie?) też mi się bardziej podoba.

Oj, pasuje :-D
Ogółem zazwyczaj wolę fotki, które mają w sobie właśnie naturalność, życie, nie są ewidentnie pozowane.
A już faceci z taką życiową pasją to ojoj :serduszkate: ale to tylko taka luźna uwaga :wink:

Agn napisał/a:
No, krowa mu ozorem przez głowę przeleciała, to i grzywka sklapła. :wink:

Określenie rozszyfrowałam od razu (w końcu wiejska dziewczyna ze mnie, tylko przeflancowana na warszawski grunt :mrgreen: ), ale mnie rozśmieszyło :rotfl:

Deanariell - Nie 22 Cze, 2008 14:22

Agn napisał/a:
Spoko, wręczę mu odpowiedni miecz, da sobie chłopak z wami dwiema radę.

No nie wiem czy dałby radę :rotfl: Ja bywam uparta, ale Admete i tak przebija wszystkich :P

Agn napisał/a:

Taaaa... :D A co powiecie na te dwie fotki? ;)
http://www.kinopoisk.ru/picture/665616/
http://www.kinopoisk.ru/picture/665614/

Cytat:
Z wnętrzem Piotra wyszło mu znakomicie (a ten pan, co napisał, że momentami wygląda śmiesznie, to idiota).

Zgadzam się z Tobą Agn w 100% - ten pan chyba ślepy był albo za mało wrażliwy na pewne subtelności... krytyk od siedmiu boleści się znalazł... :bejsbol:

Agn - Nie 22 Cze, 2008 15:03

Aragonte napisał/a:

*przegania precz wizję Willa z indiańskim pióropuszem* Nie mam bladego pojęcia! :mrgreen:

Aragonte napisał/a:
Baby, nie kłóćta się, i tak jestem najstarsza z Was wszystkich :wink:

Smerferere! 98-latka się odezwała! ;)

Deanariell napisał/a:
No nie wiem czy dałby radę :rotfl: Ja bywam uparta, ale Admete i tak przebija wszystkich :P

Najwyżej się chłopak nieco pomęczy, ale wciąż uważam, że da radę. Nie wiem tylko co na to ślubni coponiektórych, ale to już sprawa do rozwiązania na miejscu. ;)

Deanariell napisał/a:
Taaaa... :D A co powiecie na te dwie fotki? ;)
http://www.kinopoisk.ru/picture/665616/
http://www.kinopoisk.ru/picture/665614/

A to się da wykrztusić choć słowo? ;)
A poważnie - ta druga mi szczególnie przypadła do gustu. Zawsze się zastanawiam, jak wtedy wygląda sesja zdjęciowa. Jam laik - czy fotograf każe mu faktycznie skakać po meblu czy jak?

Aragonte - Nie 22 Cze, 2008 15:12

Agn napisał/a:
Aragonte napisał/a:

*przegania precz wizję Willa z indiańskim pióropuszem* Nie mam bladego pojęcia! :mrgreen:

No co :lol: Nic na to nie poradzę, że długowłosi faceci mnie kręcą :wink:

Agn napisał/a:
A poważnie - ta druga mi szczególnie przypadła do gustu. Zawsze się zastanawiam, jak wtedy wygląda sesja zdjęciowa. Jam laik - czy fotograf każe mu faktycznie skakać po meblu czy jak?

Hehe, i znowu mamy podobny odbiór :mrgreen: Też głosowałam od razu na drugą :lol:

Deanariell - Nie 22 Cze, 2008 15:43

Agn napisał/a:
Najwyżej się chłopak nieco pomęczy, ale wciąż uważam, że da radę. Nie wiem tylko co na to ślubni co poniektórych, ale to już sprawa do rozwiązania na miejscu. ;)

Hmmmm... :mysle: Biorąc pod uwagę, że rozmawiamy czysto hipotetycznie (wiadomo przecież, że żaden Will w zbroi się nie zjawi... never... :( ), to chyba nie powinno być problemu? W końcu trudno być zazdrosnym o postaci z filmów... :wink:

Agn napisał/a:
Jam laik - czy fotograf każe mu faktycznie skakać po meblu czy jak?

Nie, nie laik - Will tam FAKTYCZNIE skacze po meblu - musiało go to nawet bawić... :rotfl: A tak btw - fajny ten mebel :D

Gunia - Nie 22 Cze, 2008 16:31

Super te zdjęcia z kinopoisk. :D
Lubię Wila za jego autentyczność i bezpośredniość. Z taką postacią jak Piotr na koncie większość aktorów prezentowałaby się jakby mieli pogrzebacze w... , a on jest zupełnie inny. Świetnie radzi sobie z rolą, a poza planem i tak jest sobą - jest bardzo wyluzowany i przyjacielski. To widać i w wywiadach (gdzie młynkuje jak najęty, poganiając jedną anegdotę drugą) i na zdjęciach, gdzie widać jego autentyczną sympatię do ekipy - te uśmiechy, uściski itp. wyglądają na bardzo spontaniczne. Musi być naprawdę fajnym człowiekiem, że do tej pory nie stał się typowym bożyszczem nastolatek z tą swoją blond czuprynką.
Może wąteczek dla niego? ;)
Edit:
O, to jest moje ulubione zdjęcie Wila.

Agn - Nie 22 Cze, 2008 19:50

Deanariell napisał/a:
Hmmmm... :mysle: Biorąc pod uwagę, że rozmawiamy czysto hipotetycznie (wiadomo przecież, że żaden Will w zbroi się nie zjawi... never... :( ), to chyba nie powinno być problemu? W końcu trudno być zazdrosnym o postaci z filmów... :wink:

No, to było z przymrużeniem oka, ale to wiesz. :)

Deanariell napisał/a:
Agn napisał/a:
Jam laik - czy fotograf każe mu faktycznie skakać po meblu czy jak?

Nie, nie laik - Will tam FAKTYCZNIE skacze po meblu - musiało go to nawet bawić... :rotfl: A tak btw - fajny ten mebel :D

No, w sumie to najprostsze rozwiązanie. Tylko ustawić aparat na łapanie w locie i jakoś wychodzi. Ale chciałabym też zobaczyć te setki zdjęć, które NIE wyszły. ;)
A mebel faktycznie świetny. Podobają mi się takie.

Gunia napisał/a:
Musi być naprawdę fajnym człowiekiem, że do tej pory nie stał się typowym bożyszczem nastolatek z tą swoją blond czuprynką.

Podobno jego rodzeństwo mówiło, że Will lubi się trochę rządzić. ;)
A poza tym b. lubię jego fotki z Georgie - zawsze na nich wyglądają jak prawdziwe rodzeństwo.
Gunia napisał/a:
Może wąteczek dla niego? ;)

Rzucałam już taką propozycją, aczkolwiek nie wiem, na ile jest sens robienie osobnego wątku. Chociaż ostatnie posty są wybitnie o Willu, to jednak on jakoś jest nierozerwalny z resztą młodzików, którzy grają w CoN. Może jak zagra w innym filmie? Fajnie by było...
Jak omawiałyśmy cerę i urocze piegi Anny, to wątku do tego nie zakładałyśmy nowego. Hmm...

Gunia napisał/a:
[url=http://img116.images....th.jpg]Obrazek[/URL]

Świetny kontrast między dwoma panami. Ciemnowłosy, powściągliwy, ubrany w ciemniejszy garnitur Ben i żywiołowy, jasnowłosy, ubrany na jasno Will. Super! :mrgreen:

Admete - Nie 22 Cze, 2008 20:17

Nie trzeba zakładać - wszystko mamy tutaj wymieszane i jest dobrze. Śliczna ta "skoczna" fotka i nawet kapelusz mu dali i sweterek ;)
Agn - Nie 22 Cze, 2008 20:19

No właśnie też tak myślę. Z Benem było co innego. Wyodrębnił się sam. Chociaż kto wie? Jeszcze kilka fotek i być może Willa też trzeba będzie przeszczepić. ;)
Aragonte - Nie 22 Cze, 2008 20:21

Poczekamy, zobaczymy, jakby co, to Willa się przeflancuje do Aktorów :wink:
Agn - Nie 22 Cze, 2008 22:20

Przeflancuje? *wpisuje nowe słówko do kajecika* A nuż się przyda...

Ja się zbieram. Miłych snów!!! I trzymajcie za mnie kciuki w tym tygodniu. W księgarniach może być gorąco...

...branoc.

Deanariell - Nie 22 Cze, 2008 23:24

Agn napisał/a:
trzymajcie za mnie kciuki w tym tygodniu

Masz jak w banku :trzyma_kciuki: Let Will will be with you and the power of the dark side... :mrgreen:

A tak btw, naszły mnie refleksje (to chyba po nadmiernym przeglądaniu kinopoisk :P ) na temat potencjalnej popularności Will'a w Rosji i okolicach ;) Powiem, że nie dziwi mnie to wcale, a wcale - jak się tak zastanowić, to stanowi on idealny wzorzec słowiańskiej urody :mrgreen:

Admete - Pon 23 Cze, 2008 08:34

:lol: Wzorzec słowiańskiej urody - fakt mało na Anglosasa wygląda. Nie rozrabiajcie na temat Willa za bardzo, bo ja dopiero jutro zajrzę na Neta.
Gunia - Pon 23 Cze, 2008 16:45

Agn napisał/a:
Gunia napisał/a:
Obrazek

Świetny kontrast między dwoma panami. Ciemnowłosy, powściągliwy, ubrany w ciemniejszy garnitur Ben i żywiołowy, jasnowłosy, ubrany na jasno Will. Super! :mrgreen:

I jak tu się zdecydować? ;) Same sercowe problemy przez tych Anglików.
"Fajf o kolki zakichane" jak mawiał Franek Dolas. :mrgreen:

I ten jego breakdance... ;)

Aragonte - Pon 23 Cze, 2008 18:10

Gunia napisał/a:
[url=http://img162.images....th.jpg]Obrazek[/URL]
I ten jego breakdance... ;)
[url=http://images32.foto...bcm.jpg]Obrazek[/URL]

Pal sześć breakdance... ale to co, odsłania ta koszulka, wygląda naprawdę sexy... :rumieniec:
Mrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrriiiiiiiiiiii...

Admete, ja wcale nie rozrabiam! :mrgreen:

Agn - Wto 24 Cze, 2008 10:11

Deanariell napisał/a:
jak się tak zastanowić, to stanowi on idealny wzorzec słowiańskiej urody :mrgreen:

A mówiłam, że byłby świetnym Tomkiem Wilmowskim?!

Też uważam, że fotka, na której Will staje na jednej ręce jest super. *gapi się na żyły na przedramieniu* Nie zwracajcie na mnie uwagi, to nieuleczalne...

*chwilowo w necie, nie wie, gdzie jest "brat", ale się nie martwi*

Poproszę o trzymanie kciuków jeszcze troszkę. Jak mnie znowu ktoś zapyta o książkę o Wałęsie i zacznie o niej rozprawiać, to jak się odwinę... Ręka, noga, mózg na ścianie! :bejsbol:

Deanariell - Wto 24 Cze, 2008 12:18

Agn napisał/a:
Deanariell napisał/a:
jak się tak zastanowić, to stanowi on idealny wzorzec słowiańskiej urody :mrgreen:
A mówiłam, że byłby świetnym Tomkiem Wilmowskim?!

Ano byłby, fakt ;) teraz to widzę - Will jest w typie Stasia (grał go Tomasz Mędrzak) z pierwszej ekranizacji "W pustyni i w puszczy" (tamten też miał podobny fryz :D ), a ja się za dzieciaka strasznie w nim kochałam :-P :mrgreen: To już rozumiem czemu mi nawet ta grzyweczka nie przeszkadza ;) Pewnie, że z twarzy zupełnie do siebie niepodobni, a jednak jak dla mnie coś w tym jest... :)
Dla przypomnienia kilka fotek Stasia, bo może najmłodsze roczniki nie znają tego w ogóle (osobiście uważam, że młody Fidusiewicz z tej nowszej ekranizacji do pięt mu nie dorasta...) albo nie pamiętają o tej wersji...
http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/16138_4
http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/16138_6
http://www.filmpolski.pl/fp/index.php/16138_8

Deanariell - Wto 24 Cze, 2008 12:24

Cytat:
Poproszę o trzymanie kciuków jeszcze troszkę. Jak mnie znowu ktoś zapyta o książkę o Wałęsie i zacznie o niej rozprawiać, to jak się odwinę... Ręka, noga, mózg na ścianie! :bejsbol:

Cały czas trzymam :trzyma_kciuki: Nie denerwuj się, myśl o przyjemnych rzeczach typu Narnia ;) Moim zdaniem ta cała nagonka to głupota - co to zmieni? Czasu cofnąć się nie da - cieszmy się, że nie mieszkamy na Kubie przykładowo... :confused3:
A tak? Pobijesz kogoś i jeszcze przez to kłopoty mieć będziesz - lepiej rzucać klątwy na delikwentów pytających o tę książkę, np. "a niech ci szczecina na tyłku wyrośnie"
Albo proponuj im cykl "Opowieści z Narnii" - fabuła ciekawsza :-P i nawet bohaterowie jak na baśń bardziej przekonujący... :pociesz:

Admete - Wto 24 Cze, 2008 12:59

Riella też miałam skojarzenia z filmowym stasiem z lat 70! Nie ma to jak wspólne doświadczenia z dziecinstwa ;-)
A hydraulików nie ma...Czyli jutro pan nie zacznie pracować nad resztą...A w czwartek pana nie ma...To remont może skonczymy w sierpniu...

Deanariell - Wto 24 Cze, 2008 13:04

Admete napisał/a:
Riella też miałam skojarzenia z filmowym stasiem z lat 70! Nie ma to jak wspólne doświadczenia z dziecinstwa ;-)

A, to sorry, że się powtarzam, ale nie czytałam jeszcze wątku wstecz... ;) Czyli w skojarzeniu jest coś na rzeczy :mrgreen:

Admete napisał/a:
A hydraulików nie ma...Czyli jutro pan nie zacznie pracować nad resztą...A w czwartek pana nie ma...To remont może skonczymy w sierpniu...

Nie dołuj się zbytnio (wiem, dobrze mówić... :( ) - to jest coś, na co nie do końca masz wpływ - co możesz poradzić? :uzi: :pociesz:

Gunia - Wto 24 Cze, 2008 13:14

Deanariell napisał/a:
Albo proponuj im cykl "Opowieści z Narnii" - fabuła ciekawsza :-P i nawet bohaterowie jak na baśń bardziej przekonujący... :pociesz:

Dobre. :lol:
Moja koleżanka upiera się, że Wil jest bardzo podobny do nowszego Stasia.

Admete - Wto 24 Cze, 2008 13:26

:lol: Co my mamyz tym Stasiem? Riella ja o moich skojarzeniach nie pisałam.
Deanariell - Wto 24 Cze, 2008 14:20

Admete napisał/a:
Co my mamy z tym Stasiem? Riella ja o moich skojarzeniach nie pisałam.

Nieeeee? :shock: A to dobre! :rotfl: Czyli znów telepatia :-P :mrgreen:

Gunia napisał/a:
Moja koleżanka upiera się, że Wil jest bardzo podobny do nowszego Stasia.

W pewnym sensie Twoja koleżanka może mieć rację - to chyba przez te usta i owal twarzy (tamten aktor był szczuplejszy nieco) ;) Mnie się jednak Fidusiewicz zdecydowanie NIE podoba... nic nie poradzę... Natomiast Will is cute :serce: Wolę go więc kojarzyć z milszymi wspomnieniami ;) Poza tym Piotr i tamten "starszy" Staś mają ewidentnie podobne grzyweczki :P