Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie
Caitriona - Wto 24 Lut, 2009 21:09
Ja się tam wciągnęłam w ten serial, po jakiś dwóch, trzech odcinkach już mi się podobał i nadal podoba. Ja lubię takie klasyczne fantasy: bohater, miecz, niepokonany wróg, legenda, podróż, magia. Kurczę, barkuje mi tylko smoka Jak to dziewczyny określiły ten serial jest lekko Xenowaty, ale ja tam go oglądam z przyjemnością. Bardzo lubię Zeda A sam Richard, cóż, na pierwszy rzut oka nie ma wielkiej urody, ale z czasem go naprawdę polubiłam.
Aragonte - Wto 24 Lut, 2009 21:55
A ja nie mogę wyjść z podziwu, jak niewiele ten serial ma wspólnego z książką.
Czytam i czytam ten I tom Seekera, przegryzłam się przez prawie trzysta stron... i zaczęło mi się wreszcie podobać Tzn. nadal uważam, że można go by napisać lepiej, sprawniej, w bardziej wciągający sposób. Są ciekawe patenty, ale przez te pierwszą połowę chyba autor uczył się rzemiosła.
Ale może ja się czepiam
Admete - Wto 24 Lut, 2009 23:35
Może kolejne tomy będa lepsze? Ja bym sobie cheęnie to sprawdziła, ale jak już kiedyś wspomniałam, w głównej miejskiej bibliotece nienawidzą fantastyki. Chyba napiszę do nich oficjalny list i zażądam wyjaśnień. Kupuja nawet nowości z głównego nurtu, jakieś sensacje też się trafiaja, mają romansów do ( pardon ) wyrzygania i zero fantastyki.
Ja Seekera lubię w taki niezobowiązujący sposób Podoba mi się pewien rodzaj humoru, który wprowadza Zed. Podoba mi się naiwnośc Richarda. Wątek miłosny jest na razie taki, jaki lubię - nie mogą być razem Okoliczności przyrody są świetne ( tej prawdziwej ), a inne mają ładną rzeźbę terenu
Aragonte - Śro 25 Lut, 2009 00:02
Może i będą lepsze, ale musiałabym się w pełni przekonać do Goodkinda i zostać potężnie wciągnięta w tę historię. Zerkam czasem na Allegro i widzę, że po fazie na św. pamięci Jordana (z którego cyklu mam wszystko poza jednym tomem) nastał czas Goodkinda, więc drogo jest
W mojej bibliotece na szczęście mają sporo fantastyki.
Ale w sumie to jakie to ma znaczenie, skoro ostatnio od wszystkiego mnie odrzuca
Harry_the_Cat - Śro 25 Lut, 2009 12:38
Oglądam właśnie czwarty odcinek. Chyba najbardziej mi przeszkadza kulawe aktorstwo Seekera i Spowiedniczki
praedzio - Śro 25 Lut, 2009 13:10
Admete, kiedyś przez ciebie na zawał zejdę. Właśnie zakrztusiłam się herbatą przy "rzeźbie terenu".
Admete - Śro 25 Lut, 2009 13:50
| praedzio napisał/a: | Admete, kiedyś przez ciebie na zawał zejdę. Właśnie zakrztusiłam się herbatą przy "rzeźbie terenu". |
To stary żart
Harry_the_Cat - Śro 25 Lut, 2009 13:56
A jeśli o mnie chodzi to Seekera chyba mogę dopisać do listy seriali, przy których się poddałam.
Admete - Śro 25 Lut, 2009 14:03
A ja go wole od Merlina, bo nie znoszę jak mi mity przerabiają Czarna Ginewra odpada
Harry_the_Cat - Śro 25 Lut, 2009 14:11
a czy gdzieś było napisane, jaki kolor skóry miała Ginewra?
Sofijufka - Śro 25 Lut, 2009 14:22
no przeciez niebieski - od farby bojowej
praedzio - Śro 25 Lut, 2009 14:23
Zważywszy na to, że w 8-9 w. ciemnoskóry człowiek za diabła był uważany..
praedzio - Śro 25 Lut, 2009 14:25
Matko jedyna! Albo przestanę czytać ten wątek przy piciu czegokolwiek, albo przestanę pić cokolwiek w pracy. Sofi... *wyciera klawiaturę z capuccino*
Harry_the_Cat - Śro 25 Lut, 2009 14:42
| praedzio napisał/a: | Zważywszy na to, że w 8-9 w. ciemnoskóry człowiek za diabła był uważany.. |
A to nie wcześniej było?
ETA: według Wiki to wczesny wiek 6.
Admete - Śro 25 Lut, 2009 14:43
Tak Harry, Celtowie to byli Afroamerykanie, tylko o tym nie wiemy Nie da rady - ja tego nie przeskoczę.
praedzio - Śro 25 Lut, 2009 14:46
| Harry_the_Cat napisał/a: | | praedzio napisał/a: | Zważywszy na to, że w 8-9 w. ciemnoskóry człowiek za diabła był uważany.. |
A to nie wcześniej było?
ETA: według Wiki to wczesny wiek 6. |
A, sorki, pomylnęło mi się. W 8 czy 9 wieku (nie pamiętam) pojawiła się pierwsza wzmianka o królu Arturze.
Harry_the_Cat - Śro 25 Lut, 2009 14:46
| Admete napisał/a: | Tak Harry, Celtowie to byli Afroamerykanie, tylko o tym nie wiemy Nie da rady - ja tego nie przeskoczę. |
Eeee.... no moze się dużo opalali
praedzio - Śro 25 Lut, 2009 14:47
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Admete napisał/a: | Tak Harry, Celtowie to byli Afroamerykanie, tylko o tym nie wiemy Nie da rady - ja tego nie przeskoczę. |
Eeee.... no moze się dużo opalali |
To by zostali Indianami.
Harry_the_Cat - Śro 25 Lut, 2009 14:50
No wiesz... Kolumb nie był pierwszy w Ameryce
praedzio - Śro 25 Lut, 2009 14:51
No wiem.
Harry_the_Cat - Sob 28 Lut, 2009 00:48
Zerknęłam na Dollhouse - wygląda nawet nie najgorzej, ale jeśli nie będzie jakichś bardziej gwałtownych zwrotów akcji, to może być monotonnie.
Admete - Sob 28 Lut, 2009 09:00
Nie znam tej aktorki z Dollhouse, za to znam aktora grającego agenta Gra w BSG Myslę, że historia w Dollhouse się rozwinie.
Harry_the_Cat - Sob 28 Lut, 2009 10:14
No właśnie ja też tak właściwie jej nie znam, ale jej twarz pojawia się na każdym kroku
Admete - Nie 01 Mar, 2009 11:23
Juz niedługo będziemy mogły porozmawiać o Ziemi 2. Znalazłam informację, że odcinek 21 nalezy ogladać między 6, a 7.
Harry_the_Cat - Nie 01 Mar, 2009 13:31
Nie wiem, czy o Apparitions to tu, czy w sensacyjnym wątku, więc to może być delikatnie nie na temat. Obejrzałam wczoraj jakieś półtora odcinka (zmęczenie wygrało... dlatego nie do końca drugi) i muszę powiedzieć, że to bardzo dobry serial. Brytyjczycy znają swoje rzemiosło Ciekawy scenariusz (w ogóle fajny pomysł), intrygujące postacie i świetne aktorstwo. Jest momentami nieco brutalnie (a nawet bardzo) i nie wszystko jestem w stanie spokojnie obejrzeć, ale z chęcią będę oglądać dalej (btw - ile to ma odcinków?). Tematyka na pierwszy rzut oka podobna do SPN-owej - bohaterem jest ksiądz egzorcysta (Martin Shaw) - ale klimat i sam pomysł zupełnie inny.
Wielkie dzięki, Admete, za polecenie
|
|
|