To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Richard Armitage - Robin Hood (Seria 1) 2006

bezpaznokcianka - Wto 28 Lis, 2006 15:51

przepraszam ze sie wtracam do zachwytow nad Rysiem z takim malo-rysiowym pytaniem ale... pytanie jest odnosnie nowej wersji Robin Hooda a to chyba ten watek :razz: kiedy w bandzie pojawi sie braciszek Tuk? czy jak mu tam bylo?? o ile sie pojawi... ale to by bylo dziwne, to tak jak Czterej pancerni i pies bez psa! Albo jak Dziewczyna z perla bez perly. No moze troche przesadzam, ale czcigodny zakonnik winien byc czlonkiem bandy Robina. Tylko mi nie mowicie ze Djaq jest zamiast niego..... :neutral:
Harry_the_Cat - Wto 28 Lis, 2006 19:09

Chyba z Tuka zrezygnowali... przynajmniej w 1. serii

Dzięki, Caitri!

Harry_the_Cat - Śro 29 Lis, 2006 01:42

Bosze, jaka jestem dzielna!!! Zrobiłam wersje lepszej jakości!!
Wyszedł duży b. plik, ale różnica też jest spora: http://www.yourfilelink.com/get.php?fid=222776

Uwaga!! 40 MB. :shock: - wiem, wiem... ale dopiero sie uczę...

EDYCJA:
O rety, mój geniusz techniczny mnie zaraz przerośnie...
Wymysliłam jak zrobić screencapy z własnego klipu!

Jakos krzywo, czy mi sie zdaje?

achata - Śro 29 Lis, 2006 16:15

Zauważyłyście podobieństwo do dawnego Robin Hooda-Micheala Preada?

A tutaj przypomina mi Beana w "Drużynie ...", po tym jak próbuje zabrać Frodo Pierścień

bezpaznokcianka - Śro 29 Lis, 2006 19:46

Achatko! Na drugim zdjeciu Bean jak zywy,.... eee Boromir :D tylko lepszy bo brunet pelna geba :thud:
Anonymous - Czw 30 Lis, 2006 00:26

Ja tam żadnej fasoli nie widze, na drugim zdjęciu widze Rysia, spoconego i brudnego czyli to co tygryski lubią najbardziej! :wink: Ja wiem że to może dziwnie zabrzmi ale na mnie nawet bardziej 'działa' Ryś jako Guy niż Ryś jako Thornton. Widocznie mam słabość do bardzo niegrzecznych chłopców :mrgreen:
achata - Czw 30 Lis, 2006 11:48

otherwaymistercollins napisał/a:
Ja tam żadnej fasoli nie widze, na drugim zdjęciu widze Rysia, spoconego i brudnego czyli to co tygryski lubią najbardziej! :wink: Ja wiem że to może dziwnie zabrzmi ale na mnie nawet bardziej 'działa' Ryś jako Guy niż Ryś jako Thornton. Widocznie mam słabość do bardzo niegrzecznych chłopców :mrgreen:

Mnie też sie wydaje, ze lepiej mu pasuje rola Guya. On jest stworzony do roli takich demonicznych typków: jego oczy, uśmieszki. Nawet jego Thornton był trochę bardziej demoniczny niz w ksiażce.

Caitriona - Czw 30 Lis, 2006 11:51

Jako sir Guy podoba mi się nizmernie, ale wolę go jako Johna ;)
Caitriona - Pią 01 Gru, 2006 02:30

Cóz, faktycznie pominęłam odcinek 5. Jakim cudem? Zapomniałam też o 6.... ;) Ale już nadrobiłam wszystko.
Guy niby taki zły chłopiec a nad matką przelłożoną się zlitował i jej tak ładnie pomógł ;)

achata - Pią 01 Gru, 2006 15:26

Caitriona napisał/a:
Cóz, faktycznie pominęłam odcinek 5. Jakim cudem? Zapomniałam też o 6.... ;) Ale już nadrobiłam wszystko.
Guy niby taki zły chłopiec a nad matką przelłożoną się zlitował i jej tak ładnie pomógł ;)

No. Słodki jest w tej szóstce. Widać wyraźnie, ze nie jest takim cynikiem jak szeryf i ma jakieś swoje zasady.
Tak swoja drogą, jak to się dzieje, że po takiej porcji złota jaką Robin zainwestował w swoich wieśniaków w szóstce, ciagle jeszcze trzeba ich dokarmiać?
Claire juz skonczyła ten teledysk co o nim Harry pisała. Efektowniej to zrobił to nasz koteczek, ale montaże trójkąta między Guyem, Marian i Robinem są rozwalające!

bezpaznokcianka - Pią 01 Gru, 2006 21:50

achata napisał/a:

Tak swoja drogą, jak to się dzieje, że po takiej porcji złota jaką Robin zainwestował w swoich wieśniaków w szóstce, ciagle jeszcze trzeba ich dokarmiać?

Robin to pewnie raz jednych a raz drugich okrada - najpierw okrada tych bogatych i daje biednym. No to bogaci staja sie biedni a biedni bogaci. A tak w ogole to on i tak tylko po lesie lata ze swoja banda tudziez czasami wytarza sie z Guyem na sciolce. Swoja droga dluugo czekalam na ich pojedynek. A czy zauwazylyscie, ze jak Guy zaczynal miec przewage nad Robinem to konczyli ujecie i szli do innej sceny, a jak ponownie wracali to Robin dziwnym trafem wygrywal... bic sie RH nie umie, musi go montaz wspomagac i tyle :P

Harry_the_Cat - Sob 02 Gru, 2006 02:15

Właśnie obejrzałam sobie 1 odcinek RH na DVD jakość... :thud:

Dwa skrinki dla Was:

(mój podpis wygląda jakby jakoś blado...)

achata - Sob 02 Gru, 2006 14:59

Harry_the_Cat napisał/a:
Właśnie obejrzałam sobie 1 odcinek RH na DVD jakość... :thud:

Dwa skrinki dla Was:

[url=http://img96.imagesh....th.jpg]Obrazek[/URL] [url=http://img178.images....th.jpg]Obrazek[/URL]

(mój podpis wygląda jakby jakoś blado...)

Jakośc pierwsza klasa! Gdyby to był inny film, to bym ci pewnie pozazdrosciła tego DVD,
Więcej "skrinków" jest niezykle mile widzianych :)

Harry_the_Cat - Sob 02 Gru, 2006 20:20

To wrzycam jeszcze dwa :D

kikita - Nie 03 Gru, 2006 23:34

Anonymous - Nie 03 Gru, 2006 23:39

Widzę, że jeśli ja mam spokojny weekend to inni mają przechlapany i na odwrót :cry:
A 9 odcinek warto obejrzeć, zwłaszcza dla Rysia (po co ja to piszę? Toż to oczywiste!). Podobała mi się zwłaszcza końcówka i Guy wrzeszczący i uciekający przed wybuchem :mrgreen: . No i te ujęcia z Guyem i lecącą strzałą! I rozmowa Guya z Marion! I wszystkie Guyowe spojrzenia, gesty, słowa...dobra skończe lepiej bo zaraz się rozpłynę z zachwytu
PS. Rodzice pytali się mnie dziś co chce dostać na Świeta. Powiedziałam że chce Guya-Rysia. Jak myślicie uda się im go dla mnie zdobyć? :wink:

kikita - Pon 04 Gru, 2006 01:25

Cytat:
PS. Rodzice pytali się mnie dziś co chce dostać na Świeta. Powiedziałam że chce Guya-Rysia. Jak myślicie uda się im go dla mnie zdobyć? :wink:

To może zabawie się w Mikołaja i do tego czasu az rodzice znajdą Twój wymarzony obiekt
starczy Ci to???? :mrgreen:

Harry_the_Cat - Pon 04 Gru, 2006 09:14

Ponieważ mąż niechcący zamnkął mnie w domu - na zamek, którego nie da się otworzyć od śrdka - mam teraz chwilę, żeby opisać wrażenia z 9. odcinka. Oglądałam trochę na raty, co nie sprzyjało skupieniu i zrozumieniu, i kończyłam dziś w nocy, a właściwie nad ranem.

Oczywiście bardzo podobała mi się interacja na linii Guy-Marian-Robin. Robin wyraźnie chwilami zazdrosny, Marian na początku miała sporo ciepłych uczuć wobec Guya. Szkoda, że tak szybko wróciła do bardzo złej opinii o nim.
Cudownie zagrany przez Richarda Gisborne - nie pewny swojej pozycji, nie mogący się zdecydować, komu pozostać lojalny. A scena z Szeryfem - wspaniała. Gdzieś przeczytałam, że niektórzy tylko czekali, aż szeryf pocałuje Guya w szyję i trochę tak to wyglądało. Wielkie brawa dla Keitha Alana również.
Właściwie to główną postacią w tym odcinku był Guy - jego stosunek do Lamberta, Marian, szeryfa. Nie odniosłam wrażenia, że Guy tak naprawdę traktował Lamberta, jak przyjaciela, myślę, że po prostu korzystał z jego zdolności. Wyraźnie kocha Marian - na swój pokrętny sposób, oczywiście - widziałyście jak spojrzał na jej dłoń na swoim ramieniu? I to, jak ona niepewnie tę dłoń tam kładła...
Ona strasznie nim manipuluje. W sumie to dobrze, że Guy nie podążył za jej radą...
Jeśli chodzi o zakończenie odcinka, to średnio mi się podobało. Trochę ten, naciągane...
Historia Mucha fajna, ale nie wiem za bardzo jak pociągną ten wątek. Much przecież wrócił do lasu, a jego szlachectwo nie zostało jeszcze ustalone z królem.
No to chyba tyle na teraz.

Harry_the_Cat - Pon 04 Gru, 2006 09:18

I jeszcze, żeby Was nieco przerazić - fotka Marian z zajawki świątecznych atrakcji w BBC:

Caitriona - Pon 04 Gru, 2006 14:38

AAAAAA!!! Toż to straszne jest! Dobrze że tu nie ma dzieci ;)
Serio: źle wygląda........
Ale tzn. że zostawi Guya na lodzie przed ołtarzem???

Harry_the_Cat - Pon 04 Gru, 2006 18:18

http://www.youtube.com/watch?v=EKsSK5qC8nE <-- Zajawka świątecznych programów BBC - pojedyncze ujęcia z RH
Gosia - Czw 07 Gru, 2006 11:09

To ile ma byc tych odcinkow w I sezonie?
Harry_the_Cat - Czw 07 Gru, 2006 11:42

13, a co, Gosieńko?
Gosia - Czw 07 Gru, 2006 15:33

Ja tylko chcialam wiedziec, ile nam jeszcze ogladania zostalo :D
Harry_the_Cat - Czw 07 Gru, 2006 18:44

Gosia napisał/a:
Harry, ładnego masz avatarka na C19

Dzieki. Sama zrobiłam! :mrgreen: