Fantastyka - Gra o tron (TV)
Deanariell - Sob 28 Lip, 2012 02:52
| AineNiRigani napisał/a: | | Moim zdaniem jest msciwa, zawistna i podla. |
Nie są to cechy bynajmniej wyjątkowe u bohaterów Martina.
Niestety nie mogę się zbytnio wypowiadać na temat Catelyn, bo nie przeczytałam jeszcze wszystkich tomów, więc nie mam pełnego obrazu postaci. Moje ogólne wrażenie jest jednak trochę odmienne, bo do tej pory odbierałam ją jako kobietę-matkę, rozpaczliwie starającą się chronić swoją rodzinę, a już zwłaszcza po śmierci Neda... Kiedy w grę wchodzi życie własnych dzieci środki i cena, jaką trzeba zapłacić za osiągnięcie celu, nie liczą się, ważny jest skutek. Uważam, że to niesprawiedliwe, iż ród Starków ma tyle pecha, normalnie ciągle wiatr w oczy i pod górkę.
asiek - Sob 28 Lip, 2012 08:48
I ja nie oceniam tak surowo Catelyn. Cenię jej hart ducha i oddanie rodzinie. Każda jej myśl, każdy jej krok miał na celu ochronę dzieci i Neda. Jedyne co mam Catelyn do zarzucenia, to złe traktowanie Jona... Ale z drugiej strony rozumiem jej pobudki, nie każda kobieta jest w stanie pokochać dziecko zrodzone ze zdrady męża.
praedzio - Sob 28 Lip, 2012 13:17
U Martina nie ma kryształowych charakterów, a jeśli jakiś przypadkiem się trafi, zaraz marnie kończy. Jak tak dalej pójdzie, to zacznę kibicować największym sukinkotom - jest przynajmniej szansa, że dotrwają do końca sagi.
Aragonte - Sob 28 Lip, 2012 13:22
A mnie na razie jakoś nie chce się nikomu kibicować ani w to angażować
Może jeśli Martin skończy pisać, może... ale i wtedy nie wiem
Admete - Sob 28 Lip, 2012 14:48
Ja kibicowałąm głównie Jonowi Snow, poczekam i zobaczę czy oprzeżył, a jeśli przeżył, to w jakiej postaci
praedzio - Sob 18 Sie, 2012 13:52
GoT na wesoło:
Enjoy!
Admete - Sob 18 Sie, 2012 14:03
Kilka jest bardzo dobrych Podoba mi się ta babcia i okładka książki
Caitriona - Śro 17 Paź, 2012 15:30
| Admete napisał/a: | | Podoba mi się ta babacia i okładka książki |
Okładka mi się bardzo podoba
Właśnie skończyłam Taniec ze smokami i chciałam powiedzieć, rozdział Jona mnie rozwalił...
A trzeci sezon serialu wraca 31 marca dopiero...
praedzio - Nie 04 Lis, 2012 21:10
Z ciekawostek:
Śpiewający Bronn:
http://www.youtube.com/watch?v=mIUyVeDsHfs
.... który wcale nie debiutował tutaj muzycznie. Ktoś wynalazł taki filmik: http://www.youtube.com/watch?v=iBKyLjvrmg8
Anonymous - Pon 05 Lis, 2012 01:05
Po tym odcinku Rains of Castamere dluuugo goscil u mnie na sluchalni (teraz tez mam w odpowiedniej playliscie). Ale posluchajcie tej wersji: http://www.youtube.com/watch?v=moZExve-AeQ
Jenyyy... dawno nic nie zrobilo na mnie takiego piorunujacego wrazenia (trafilo sie, ze siedze na sluchawkach, wiec zbieram wiecej i dokladniej). Jeszcze nie odnalazlam szczeki, ktora mi opadla.
Caitriona - Pon 05 Lis, 2012 15:28
Świetna!
BeeMeR - Pon 05 Lis, 2012 18:37
Też mi się bardzo podoba
snowdrop - Wto 06 Lis, 2012 23:30
Super
Anonymous - Wto 04 Gru, 2012 02:48
Jak widac fani moga wszystko - udalo sie wykrasc najbardziej strzezona tajemnice Martina: poczatek najnowszej, niewydanej jeszcze czesci GoTu. Rozdzial ma wiele mowiacy tytul "Hodor"
http://sphotos-c.ak.fbcdn..._20793248_n.png
BeeMeR - Śro 05 Gru, 2012 07:48
| AineNiRigani napisał/a: | | Rozdzial ma wiele mowiacy tytul "Hodor" |
Anaru - Śro 05 Gru, 2012 14:53
I jak pisałam na fb - w audiobooku powinien ten tekst czytać lektor IVO
Yvain - Śro 05 Gru, 2012 16:50
Piękna rzecz, ponadczasowa
BeeMeR - Nie 23 Gru, 2012 18:35
Wróciłam do GoT i przeczytałam prawie jednym tchem
Od razu też wzięłam się do Starcia królów
Admete - Nie 23 Gru, 2012 18:38
I prawidłowo szkoda tylko, ż eostatnie tomy przegadane strasznie...Nic to - czekam na resztę. Może się doczekam
asiek - Nie 23 Gru, 2012 19:39
| BeeMeR napisał/a: | Wróciłam do GoT i przeczytałam prawie jednym tchem
Od razu też wzięłam się do Starcia królów |
To najlepsze części. Potem jest coraz bardziej irytująco.
corrado - Nie 23 Gru, 2012 19:49
Tego chyba jeszcze nikt nie wrzucał:
Ciekawe jak smakuje:
BeeMeR - Nie 23 Gru, 2012 20:07
No, tego Mikołaja jeszcze nie widziałam
I w sumie nie chciałabym spotkać na żywo
Anaru - Wto 25 Gru, 2012 08:58
Oglądałam kiedyś film, w którym wyglądał podobnie.
corrado - Wto 25 Gru, 2012 12:34
To musiał być bardzo tani horror
Widziałem podobną w stylu tapetkę na telefon. Tam palił skręta i wyglądał trochę jak rosyjski zakapior.
Deanariell - Wto 25 Gru, 2012 18:00
W SPN-ie był taki odcinek z Mikołajem zabójcą, fajne miał zakrwawione ubranko, buciory i wór, do którego pakował swoje ofiary.
|
|
|