To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Bones (Kości)

Admete - Czw 13 Lis, 2008 20:58

Same przyznacie mi rację :-) Będę czekac na wasze relacje.

Wydaje mi się, że

Spoiler:
Brennan w koncu zjadła ciasto, z tego samego talerza co Booth, a przynajmniej miała widelczyk ;-) Wiecie co według Sweets'a znaczy ciasto ;-)

Harry_the_Cat - Czw 13 Lis, 2008 21:11

Nie pamiętam juz tego... :rumieniec:
Co to znaczy?

Admete - Czw 13 Lis, 2008 21:20

Według doktorka Booth uwodzi Brennan, namawiając ją na spróbowanie ciasta ;-)
Harry_the_Cat - Czw 13 Lis, 2008 21:48

:mrgreen:
Trzykrotka - Czw 13 Lis, 2008 21:56

Oświadczam, że Admete ma talenty demoralizatorskie i kusicielskie. Zaczęłam właśnie 2 serię Bones (Aniu, dziś dotarła paczuszka, smakowita i obiecująca :kwiatek: :kwiatek: :kwiatek: dziękuję) i nie moge się nią nacieszyć.
Z jednej strony zrobili rzecz paskudną, dla której denerwują mnie seriale: nowa seria oznacza zawsze zmiany. Ja uwielbiałam niewzruszonego jak skała szefa - archeologa zezoli. Cudny był! A Cam od pierwszej chwili mnie wkurzała. Ale im dalej tym lepiej - subtelna gra rywalizacji, zazdrości, ostrożnego badania gruntu pomiędzy nią a Bones robi się interesująca. No i to jest interesujące, ze osią tych podchodów jest w jakiś pokrętny sposób - nie władza, wiedza i autorytet, tylko Booth.
Będę obserwować, jak to się rozwinie.
Wy już zaawansowane jesteście bardziej w oglądaniu, więc wybaczcie, że wracam do prehistorii - będę Was gonić :kwiatek:

Admete - Czw 13 Lis, 2008 22:07

Cytat:
Oświadczam, że Admete ma talenty demoralizatorskie i kusicielskie

Jasne, że mam :-) Zresztą Bones samo kusi ;-) Ty się lepiej idź do odpowiedniego wątku przyznać, że zaczęłaś oglądać także Spn.
Cam na początku mnie denerwowała, ale teraz jest bardzo sympatyczną postacią. W drugiej serii chyba pojawi się Caroline - pani prokurator, ta z odcinka w Nowym Orleanie. Też jest rewelacyjna. Jeśli chodzi o trójkąty, to męki przeżywać będziesz przy niejakim Sullym ;-)

Harry_the_Cat - Czw 13 Lis, 2008 22:10

Admete napisał/a:
Ty się lepiej idź do odpowiedniego watku przyznac, że zaczęłas oglądac także Spn.

Właśnie, właśnie.. Już co nieco mi się obiło o uszy, ale chciałabym usłyszeć więcej (btw, mam nadzieję, że Caroline wkrótce się wypowie nt. Spn ;) )

Harry_the_Cat - Czw 13 Lis, 2008 22:11

Admete napisał/a:
W drugiej serii chyba pojawi się Caroline - pani prokurator, ta z odcinka w Nowym Orleanie. Też jest rewelacyjna. Jeśli chodzi o trójkaty, to męki przeżywać będziesz przy niejakim Sullym ;-)

Nowy Orlean to końcówka pierwszego sezonu. Uwielbiam Caroline, cherri.

Anonymous - Czw 13 Lis, 2008 22:16

Trzykrotka napisał/a:
Ja uwielbiałam niewzruszonego jak skała szefa - archeologa zezoli. Cudny był! A Cam od pierwszej chwili mnie wkurzała.

Si!!
Podpisuję się... chociaż teraz coraz bardziej lubię Cam... dopiero w czwartej serii powoli się do niej przekonuję... :roll:

Witaj nowo Zakażona :)

Trzykrotka - Czw 13 Lis, 2008 23:05

To jest bardzo przyjemne zakażenie :kwiatek: Choć czasami niekoniecznie..... kiedy Cam zaczyna grzebać w tkance miękkiej, a Bones krzyczy na nią, żeby jej kośćca nie uszkodziła i odrywa kawały czegoś...... uch, nie pisze dalej, bo mnie zemdliło na wspomnienie...
O Spn napiszę jak tylko skończę 1 serie i pozbieram do kupy wrażenia.

Harry_the_Cat - Czw 13 Lis, 2008 23:10

Trzykrotka napisał/a:
O Spn napiszę jak tylko skończę 1 serie i pozbieram do kupy wrażenia.

Czekam z niecierpliwością ;)

Harry_the_Cat - Pią 14 Lis, 2008 20:24

W poniedziałek trzeci sezon wychodzi na DVD: http://www.amazon.co.uk/B...26618478&sr=1-1
Iwona - Sob 15 Lis, 2008 13:48

ahh i następny serial, który uwielbiam oglądać :-D
David Boreanaz i Emily Deschanel super grają :-D

Anonymous - Sob 15 Lis, 2008 16:08

Oglądnęłam 9 odcinek. Ten brat Booth`a jest fuj, niefajny bardzo i zdenerwował mnie bo mi było żal Booth`a. Sweets trzyma poziom jak zwykle :mrgreen: no i Temperance "Jesteście moimi bliskimi?" te jej rozkminy są świetne. No i zaczyna mnioe męczyć ciągła zmiana asystentów. Niech Zack wróci :cry2:
Trzykrotka - Nie 16 Lis, 2008 00:35

Spn zakończyli (1 serię) tak zawałogennie, ze zbieram siły, żeby się zabrać do drugiej. W międzyczasie znów utonęłam w Bones. Właśnie tez skończyłam dziewiąty odcinek, tyle, ze 2 serii. Chyba był najlepszy z wszystkich, jakie do tej pory widziałam. To ten, w którym Bones i Hodgins zostają pochowani żywcem, pamiętacie? Okropność. Cierpię na lekką klaustrofobię, więc sama myśl o obudzeniu się w samochodzie zakopanym pod warstwą ziemi jest mi wstrętna, więc zaczęło się już z dreszczem emocji. A potem obie akcje: tych na górze - poszukiwawcza i tych na dole: samoratunkowa były genialnie opowiedziane. Moment, w którym Booth pędzi na złamanie karku, żeby gołymi rekami wykopać Bones spod warstwy żwiru zapierał dech w piersiach.
Powiedzcie mi, czy jest tak, jak podejrzewam: czy Grabarz będzie teraz jakimś powracającym koszmarem, jak Epps, zabójca młodych kobiet?

Anonymous - Nie 16 Lis, 2008 00:43

A ten odcinek jes i moim jednym z najulubieńszych

Spoiler:

Grabarz póki co nie powrócił(9 odcinek czwartego sezonu)

Admete - Nie 16 Lis, 2008 09:06

Ale jest pewne, że ten wątek ma wrócic :-) Trzykrotko jeśli chodzi o Spn, to celowo otrzymałaś od razu sezon 2 ;-)
Harry_the_Cat - Nie 16 Lis, 2008 20:45

Bones - 2.09 to chyba mój ulubiony odcinek w ogóle....

SPN - 2.01 to jeden z moich ulubionych również. A jeśli chodzi o nerwy w SPN - co, ten typ tak ma. Czekamy na wrażenie - obiecałas!

Admete - Nie 16 Lis, 2008 21:03

O tak - obiecałaś :-) I nie spodziewaj się łagodnych przeżyć w drugiej serii Spn. Ja mam ochotę obejrzeć sobie fragmenty z ostatniego odcinka Bones...
Harry_the_Cat - Nie 16 Lis, 2008 22:32

Gag reel z sezonu 3: http://www.youtube.com/watch?v=Udo2Y5Wqvio

nie śmiałam się jakoś za bardzo...

Admete - Pon 17 Lis, 2008 13:05

Zwiastun kolejnego odcinka :-D Strasznie mi sie podoba ten moment, gdy Brennan jest w okularach, Booth do niej podchodzi i mówi mniej więcej tak:

Spoiler:

"What I want you to do, is shake out your hair, and say "Do you know what the penalty is for an overdue book?"

Why would I do that?

Nevermind.

Od razu mam tak: :rotfl: On z nią flirtuje, a ona nic nie rozumie, jak zwykle ;-)

http://www.youtube.com/watch?v=Le9-lRwJJ9w

Sofijufka - Pon 17 Lis, 2008 13:17

a ja się wczoraj zaplułam, jak Booth zastrzelił klauna :love_shower:
Admete - Pon 17 Lis, 2008 13:19

O tak! Piekna scena i piękny ocinek. Niestety teraz na scenę wkracza Sully...
Caitriona - Pon 17 Lis, 2008 13:47

Admete napisał/a:
Niestety teraz na scenę wkracza Sully...

Blee... Nadal nie rozumiem jak Bones mogła mieć coś do niego...

praedzio - Pon 17 Lis, 2008 14:11

Sofijufka napisał/a:
a ja się wczoraj zaplułam, jak Booth zastrzelił klauna :love_shower:

A ja przy tym:

- Przyczyna śmierci?
- Krokodyla? Kule. Dziewczyny? Krokodyl.

:rotfl: