Fantastyka - Socjologiczno-literacko-fanowskie rozmowy o HP
Admete - Sob 30 Cze, 2007 13:05
Dzięki Harry, ta część wydaje się troche lepsza od 4. Tylko ja nie chce z dubbingiem!!! Musze jakoś pojechać do K. na seans bez dubbingu. Miejmy nadzieję, że niektóre kopie będą z oryginalnymi głosami aktorów . Przecież ten film ogląda młodzież nie dzieci, moglibyśmy czytać napisy.
Scena z Expecto patronum jest świetna I Luna bardzo udana. Nawet za ładna
Helena będzie doskonałą Bellatrix, a głos Rickmana...boshe... Czy ja już mówiłam, że nie chcę dubbingu?
Anonymous - Sob 30 Cze, 2007 15:13
Oj dla Snape to ja też nie chcę dubbingu. Zresztą ten ktoś kto podkłąda głos pod Harrego to nie pasuje.
Nie Admente podpisuję się pod twoją wypowiedzią. bez dubbingu
praedzio - Sob 30 Cze, 2007 16:22
| lady_kasiek napisał/a: | | bez dubbingu | Możę petycję jakowąś napisać w tej sprawie? U mnie w Białymstoku wątpię, by taki cud się zdarzył i puścili bez dubbingu właśnie.
1agawa - Sob 30 Cze, 2007 22:59
Właśnie się zorientowałam, że książka w sprzedaży od 21 lipca a ja 20 wyjeżdżam na wakacje. Mąż będzie pierwszy Niech mi tylko zacznie opowiadać, to ja mu
Pemberley - Nie 01 Lip, 2007 17:12
| lady_kasiek napisał/a: | | Jak zabije Lubina to ja ją skrzywdzę, on ma być z Tonks i mają byc małe Lupiniątka |
dokladnie... Jak na bajke dla dzieci to tam za duzo juz ofiar w ulubionych bohaterach i tego bym juz tez nie darowala.
Mysle, Harry przezyje, chyba ze bedzie wersja Hokrusa w osobie, to wtedy nie bedzie zmiluj sie, niestety i mam wielka nadzieje na to, ze Syriusz sie jakos pojawi, nie wiem, moze Harry spojrzy za zaslonke.
| Harry_the_Cat napisał/a: | 7 klipów z z Zakonu :
Luna mówiąca "You are as sane as I am" |
O dzieki Harry , ksiazeczki do obrony przed czarna magia maja w tym roku przeslodkie okladki, Jas i Malgosia?
| 1agawa napisał/a: | Właśnie się zorientowałam, że książka w sprzedaży od 21 lipca a ja 20 wyjeżdżam na wakacje. Mąż będzie pierwszy Niech mi tylko zacznie opowiadać, to ja mu |
Ja mam podobna sytuacje, ale wyjezdzam z mezem, wiec nie jest tak zle, chyba,ze sie myle i bedziemy musieli kupic dwa egzemplarze .. Ksiazke kupimy w podrozy, nie mam watpliwosci, ze bedzie na kazdym rogu do zdobycia Moze powiedz mezowi, ze tam gdzie jedziesz, bedzie na pewno taniej i dlatego ty kupisz, hm?
1agawa - Nie 01 Lip, 2007 21:55
| Pemberley napisał/a: | Ja mam podobna sytuacje, ale wyjezdzam z mezem, wiec nie jest tak zle, chyba,ze sie myle i bedziemy musieli kupic dwa egzemplarze .. Ksiazke kupimy w podrozy, nie mam watpliwosci, ze bedzie na kazdym rogu do zdobycia Moze powiedz mezowi, ze tam gdzie jedziesz, bedzie na pewno taniej i dlatego ty kupisz, hm? | Książka zamówiona. Mąż dołącza do mnie po trzech tygodniach, więc wytrzymam. Zapewne i tak bym nie miała czasu na czytanie. Ale postaram się zobaczyć HP w kinie.
praedzio - Pon 02 Lip, 2007 09:54
Ja jak zwykle niezorientowana... To są dwie wersje HP? Jedna dla dorosłych a druga dla dzieci??
http://www.allegro.pl/ite...order_wawa.html
Pemberley - Pon 02 Lip, 2007 10:55
Sa zawsze dwa wydania, ale roznica jest tylko w okladce, coby dorosla mamusia nie musiala sie wstydzic na placu zabaw, ze podczytuje taka dziecieca literature... A kolekcjonerzy z przymusu kupuja podwojnie...
praedzio - Pon 02 Lip, 2007 11:00
Aha, dzięki.
Cieszę się w takim razie, ze nie jestem kolekcjonerem, bo na razie cena jednego tomu powala mnie z wielkim grzmotem na ziemię.
Agn - Wto 03 Lip, 2007 19:30
| lady_kasiek napisał/a: | | Jak zabije Lubina to ja ją skrzywdzę, on ma być z Tonks i mają byc małe Lupiniątka |
*oczyma wyobraźni widzi różowiutkie wilczki*
| lady_kasiek napisał/a: | Oj dla Snape to ja też nie chcę dubbingu. Zresztą ten ktoś kto podkłąda głos pod Harrego to nie pasuje.
Nie Admente podpisuję się pod twoją wypowiedzią. bez dubbingu |
Z dubbingiem to sobie obejrzę kieeeedyśtam, jak mnie weźmie jakaś dziwna faza. No co? Nie widzieliście HP2 z dubbingiem? Cudne to było! Voldemop do Potty'ego: "Twój ptak oślepił mojego bazyliszka!"
Khem. Zaiste wielka jest moc ptaka Pottera.
Pemberley - Śro 04 Lip, 2007 09:48
Der Spiegel tez rzucil artykulem po oczach, jak to ten haker ( niby archaniol) Gabriel sie nie wiedziec czemu na Kosciol powoluje i dlatego wlasnie wykradl zakonczenie i podaja statystyki, ile osob juz sie na te stronke zalogowalo. Bzdury straszliwe.
Nie rozumiem, dlaczego niektorzy chca znac koniecznie zakonczenie przed czytaniem ksiazki, ciekawosc? niechec do zaskoczenia? byc szybszym niz inni?
Mnie te infa niestety troche juz popsuly przyjmnosc oczekiwania i jesli to prawda, to bede zla
| Agn napisał/a: | | lady_kasiek napisał/a: | | Jak zabije Lubina to ja ją skrzywdzę, on ma być z Tonks i mają byc małe Lupiniątka |
*oczyma wyobraźni widzi różowiutkie wilczki* |
Ladne by byly...
Admete - Śro 04 Lip, 2007 12:40
Ja nawet te niby spoilery Gabrysia przeczytałam, ale już zdążyłam zapomnieć Zreszta ja i tak od razu nie rpzeczytam i wszyscy mi zdążą opowiedzieć
Agn - Śro 04 Lip, 2007 13:08
Ja na artykuły sobie nie zaglądam. Just in case. Wolę przeczytać i ewentualnie dać się zaskoczyć. Nie mogę się już doczekać. Admete, to może unikaj spoilerów, hm? Potem weźmiesz książkę do rączek i z wypiekami na twarzy będziesz sobie czytać, co się stało w tomie nr 7? Tak jest znacznie fajniej.
Admete - Śro 04 Lip, 2007 13:19
Wiesz jak to ze mna i spoilerami jest - same do drzwi pukają, ale postaram sie przed nimi obronić. Nie będę zaglądać na Mirriel
Harry_the_Cat - Śro 04 Lip, 2007 18:28
No proszę, a mi się udało uchronic przed wszelkimi spoilerami
Pemberley - Śro 04 Lip, 2007 19:26
| Harry_the_Cat napisał/a: | No proszę, a mi się udało uchronic przed wszelkimi spoilerami |
Juz nie Znalazlam taki piekny fake, ze postanowilam sie z wami podzielic.
Otoz wiesc niesie, ze na koniec Malfoy zostanie obwoznym sprzedawca horkruksow.
Pychota
Admete - Śro 04 Lip, 2007 20:53
Premiera 5 części juz się odbyła. Tu zdjęcia:
http://muzyka.interia.pl/...er-square,12368
Aktorka grająca Lune jest naprawdę śliczna I w jakiś sposób luniasta
http://muzyka.interia.pl/...jecie,447143,21
Imelda
http://muzyka.interia.pl/...jecie,447139,23
Harry_the_Cat - Śro 04 Lip, 2007 21:31
HBO's first look at OOTP
13 minut.
Fajne testrale.
Admete - Śro 04 Lip, 2007 22:11
Harry dzięki za ten link 5 film zapowiada sie dośc interesująco. Po 3 to moja ulubiona częśc cyklu.
Harry_the_Cat - Sob 07 Lip, 2007 15:27
Kolejny klip: http://movies.yahoo.com/m.../standardformat
Pemberley - Sob 07 Lip, 2007 20:10
Z ciekawostek na temat 5 ekranizacji:
-Dywan w gabinecie profesor Umbridge kosztował 50 tysiecy funtów.
-Kolczyki z rzodkiewek noszone przez Lunę Lovegood zostały zaprojektowane przez Evanne Lynch,( która odgrywa jej postać.)
i okladki najnowszych podrecznikow. Mam nadzieje, ze to nie jedyne highlighty..
Admete - Sob 07 Lip, 2007 20:14
Ja sobie przypominam piątą część HP i w myślę z niejakim przerażeniem, ż epostac Umbridge jest w gruncie rzeczy bardzo realistyczna. Te jej przemowy, tekst w Proroku Codziennym na temat wielkiego inkwizytora - toż to prorocze niemal
Harry_the_Cat - Sob 07 Lip, 2007 20:26
Ja sobie słucham audiobooka HP6 (no akurat nie w tecj chwili ), żeby się wczuć w klimat. Przesłuchałam juz 8 płyt to mi zostało jeszcze 9
Admete - Sob 07 Lip, 2007 20:38
Ooo... audiobook. Dobrze czytany? O tak trzeba się odpowiednio nastroic. Przeczytałam gdzieś, ze ostatnia część moze byc nieco traumatyczna. Podobno Rowling się rozpłakała na koniec. Mam nadzieję, że z ulgi
Harry_the_Cat - Sob 07 Lip, 2007 20:44
Albo z żalu, że to koniec.
Audiobook czytany przez Stephena Fry'a. Dobrze czytany pod warunkiem, że nie czyta kwestii Hermiony
|
|
|