Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 2 wątku
Admete - Pon 19 Maj, 2014 15:19
Aragonte napisał/a:
Nie mogę się doczekać
Jako i ja Też mi na razie ta narzeczona do niczego niepotrzebna, ale zobaczymy, co z tym zrobią, jak już się pojawi.Aragonte - Pon 19 Maj, 2014 15:52
Admete napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Nie mogę się doczekać
Jako i ja Też mi na razie ta narzeczona do niczego niepotrzebna, ale zobaczymy, co z tym zrobią, jak już się pojawi.
Chyba sytuacja była taka, że Seok Joo jej nie rozpoznał (i wręczył jej wizytówkę????), z czym mogło być potem związane to, że ten siwowłosy prezes (tatuś narzeczonej???) się tak awanturował... Rozprawa aktorki była (Ji Won siedział z lewej strony obok sędziego, BTW), reporterzy opadli Seok Joo - pewnie chodziło o sam fakt, że bronił osoby, którą niedawno tak potraktował w sądzie, bo chyba jeszcze nie jego rezygnacji z pracy w firmie???
Ileż pytajników w tym poście Tak to jest, jak się ogląda coś po koreańsku
Edit: a na Soompi przepowiadają, że w tym tygodniu zacznie się jakoś rozkręcać wątek romantyczny (czy też wątki, bo trójkąt się zapowiada, skoro narzeczona się objawi).BeeMeR - Pon 19 Maj, 2014 18:06 Odkleiwszy się na chwilę od TGL (z ledwością )
obejrzałam YAAS odc.3.
Wiedziałam, że TL będzie dobrze wyglądał w mundurze
Acz tego baranka na głowie mógłby nie mieć aż takiego
Dokko to to nie jest, ale ma ten sam głos
Czy ja w ogóle wspominałam, że podoba mi się jego głos? Ano podoba
Dziewczynę powoli zaczynam lubić - podobało mi się, że wreszcie pokazała pazur i zaczęła komenderować chłopom, potrafiła schować z cudnym uśmiechem znaleziony dowód w najprostsze pod słońcem miejsce, gdzie żaden nie się nie odważy sięgnąć - za pazuchę
Ta od zaginionych osób to nawet się umie przyzwoicie zachować na osobności, kto by pomyślał... Anaru - Pon 19 Maj, 2014 18:28
zooshe napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Jestem póki co z napisami w 11 odcinku.
Podeślesz 10 te??
Ja mam do 6 odcinka TGL włącznie. I mgliście cos pamiętam, że Basia mi miała chyba podesłać jak obejrzy, albo mi sie wydaje. Jeżeli źle pamiętam to prosiłabym dostępną resztę. Admete - Pon 19 Maj, 2014 19:05
Aragonte napisał/a:
Edit: a na Soompi przepowiadają, że w tym tygodniu zacznie się jakoś rozkręcać wątek romantyczny (czy też wątki, bo trójkąt się zapowiada, skoro narzeczona się objawi).
Uwierzę, jak zobaczę Ciekawa jestem, jak zostanie poprowadzona sprawa aktorki, watek z ojcem...Dużo pytań, mało odpowiedzi Na wiele romansu bym nie liczyła, bo na soompi twierdzą, że ta scenarzystka nie wprowadza wątków romansowych na szeroką skalę.
Dzięki za GG Anaru. Jak już dostanę w swoje łapki TGL to też wam będe pisać BeeMeR - Pon 19 Maj, 2014 19:10
Anaru napisał/a:
Ja mam do 6 odcinka TGL włącznie. I mgliście cos pamiętam, że Basia mi miała chyba podesłać jak obejrzy, albo mi sie wydaje. Jeżeli źle pamiętam to prosiłabym dostępną resztę.
Aniu, spokojnie - nawet jeszcze nie zaczęłaś, a kolejne odcinki były w korekcie, a jeszcze musiała być klepnięta - Trzykrotka czasem wyraża sprzeciw i ja wtedy przyjmuję jej wersję (np. tytułu) - bo też czemu i nie, skoro mnie ładnie uargumentowała Anaru - Pon 19 Maj, 2014 19:19
BeeMeR napisał/a:
Aniu, spokojnie - nawet jeszcze nie zaczęłaś, a kolejne odcinki były w korekcie
A, to nie ma sprawy. Spokojnie poczekam .BeeMeR - Pon 19 Maj, 2014 19:32 Spokojnie zacznij oglądać
Albo może lepiej kontynuuj GG14D zooshe - Pon 19 Maj, 2014 20:15
BeeMeR napisał/a:
Ta od zaginionych osób to nawet się umie przyzwoicie zachować na osobności, kto by pomyślał...
Ta od zaginionych to także była żona naszego policyjnego Dokko. Nie wiadomo jak doszło do rozwodu, ale ten policzek na posterunku wskazuje że nie rozstali się w przyjaźni.
To ja poproszę już tą poprawiona wersję TGL. Tak się zajęłam panem Dokko, że nawet nie nowego Gap Donga jeszcze nie widziałam.
Może jutro będzie czas.
BeeMeR napisał/a:
Albo może lepiej kontynuuj GG14D
Właśnie Anaru coś ostatnio przycichłaś z GG14D.Admete - Pon 19 Maj, 2014 20:30 A ja sobie zrobiłam właśnie małą powtórkę z fragmentów NL.BeeMeR - Pon 19 Maj, 2014 20:53 Oglądam YAAS odc. 4
i szczerze mówiąc wcale nie jestem pewna czy my się z tą dramą lubimy
Są tu fragmenty niezłe, ale są i takie mocno se - a bohatera głównego na razie polubić nie umiem. Ja wiem, że on ma Powody, ale i tak mocno przesadza z fochami primadonny
zooshe napisał/a:
Ta od zaginionych to także była żona naszego policyjnego Dokko. Nie wiadomo jak doszło do rozwodu, ale ten policzek na posterunku wskazuje że nie rozstali się w przyjaźni.
Dalej uważam, że niezależnie od powodów takie sprawy załatwia się na osobności a nie przy wszystkich - pokazała totalny brak klasy
zooshe napisał/a:
To ja poproszę już tą poprawiona wersję TGL.
Trzykrotka niewątpliwie podeśle
Ja też niedługo mam nadzieję wrócić do Dokko
On cudny jest - zwłaszcza odkąd ma warstwy - bo początkowo to nie byłam przekonana Aragonte - Pon 19 Maj, 2014 20:58 Ja zaraz wrócę do powtarzania piątego odcinka, skoro wczoraj mi się nie udało.Admete - Pon 19 Maj, 2014 21:17 Ciekawe czy będziemy narzekać na zakończenie NL...Trzykrotka - Pon 19 Maj, 2014 21:26
BeeMeR napisał/a:
Trzykrotka niewątpliwie podeśle
Podeślę Muszę tylko nanieść poprawki od Basi i poprawione napisy powysyłam.Aragonte - Pon 19 Maj, 2014 21:39
Admete napisał/a:
Ciekawe czy będziemy narzekać na zakończenie NL...
Pewnie będziemy Tzn. ja pewnie albo będę narzekać, że za dużo lukru (choć to mało prawdopodobne), ale labiedzić, że mi męczą KMM zooshe - Pon 19 Maj, 2014 22:10 Znowu emedia nie działa. Aragonte - Pon 19 Maj, 2014 22:19 Znowu? Anaru - Pon 19 Maj, 2014 23:16
zooshe napisał/a:
Właśnie Anaru coś ostatnio przycichłaś z GG14D.
Bo skrzecząca prozaiczna rzeczywistość nie dała mi czasu na oglądanie...
NOTICE : Most links will be directed to the old blog, use the search bar
Thank You
Admete - Wto 20 Maj, 2014 07:08 Ech to ja obejrzę do końca NL i chyba sobie dam spokój z dramami, bo to zbyt stresujące dla mnie.Agn - Wto 20 Maj, 2014 07:29
Aragonte napisał/a:
Agn, mnie też wszystko zmiękło na widok tego zdjęcia ale ja w przypadku KMM jestem dość podatna, więc nic dziwnego
Hehe, znam to uczucie, wierz mi.
Aragonte napisał/a:
Na Soompi już umieszczono stosowne gify na ten temat
[tu były obrazki - ciach!]
Stanowczo przyznaję się do trzeciego obrazka
Ja nie - wysiadam normalnie, jak tylko drzwi windy się otworzą.
Wobec tego w dramalandzie mogłabym grać najwyżej trzecioplanową rolę. Tudzież zwykłe tło.
Trzykrotka napisał/a:
to naprawdę w kategorii rom-com świetna drama. Taka, która i masuje przeponę i pozwala się wzruszyć i daje chwilę refleksji.
Najchętniej agitowałabym do niej codziennie i natrętnie
Boję się ciebie...
Aragonte napisał/a:
Co do New Leaf - podobno w tym tygodniu objawi się narzeczona Seok Joo.
Nie podoba mi się ten pomysł, no ale cóż robić...
To się dopiero bohater zdziwi, że ma narzeczoną.
Swoją szosą - obejrzałam szósty odcinek i miałam ochotę warczeć, jak zobaczyłam końcówkę. Znaczy się - w sensie, że odcinek mi się skończył i trzeba czekać na dalszy ciąg. Grrr... Drama jest jedwabista.
Czułam, że tak będzie - Seok Joo będzie obrońcą aktorki. Aczkolwiek w trakcie odcinka wymyślałam inny scenariusz - będzie pomagał przy tej sprawie, ale tak cichcem, żeby nie wiedziała o tym aktorka (co by się pewnie w którymś odcinku i tak wydało).
Najbardziej żywy wątek na forum. A tak mało osób tu siedzi.
Zooshe napisał/a:
A kiedy będziesz wiedzieć na bank??
Dzisiaj, jak wpadnę do pracy. Znaczy się tak myślę, bo szef wczoraj wstępnie układał grafik.
Zooshe napisał/a:
Dam filmikowi drugą szansę.
Pamiętaj, tu chodzi o LMH!
Oczywiście byłoby to lżejsze do zniesienia, gdyby np. wspomagał go Woo Bin i jeszcze paru innych naszych ulubieńców (wtedy po prostu wyłączyłoby się fonię i skupiło na obrazie, hehe), ale sam też daje radę.
Zooshe napisał/a:
Cytat:
To ja się cieszyłam, że przynajmniej zostanie ów transfer wykorzystany, a ta się kryguje. Ludzie, trzymajcie mnie...
Dobrze wiedzieć.
That's my girl!
Zooshe napisał/a:
To takiej reklamie wprost nie można odmówić.
No ba! A jakie to fajne! Ale na reklamie wśród misiów były dwie istotne emotki - PSH i LMH z Heirsów. Czuję się niezaspokojona, że tych dwóch emotek nie posiadam na składzie.
zooshe napisał/a:
a na Soompi przepowiadają, że w tym tygodniu zacznie się jakoś rozkręcać wątek romantyczny (czy też wątki, bo trójkąt się zapowiada, skoro narzeczona się objawi).
Ja bym obstawiała czworokąt - pamiętajmy o Grzywaczu Niepospolitym.
zooshe napisał/a:
Znowu emedia nie działa.
Jak nie działa, jak działa?
Admete napisał/a:
Ech to ja obejrzę do końca NL i chyba sobie dam spokój z dramami, bo to zbyt stresujące dla mnie.
Trzykrotka napisał/a:
to naprawdę w kategorii rom-com świetna drama. Taka, która i masuje przeponę i pozwala się wzruszyć i daje chwilę refleksji.
Najchętniej agitowałabym do niej codziennie i natrętnie
Tymczasem agitować będę w dalszym ciągu ja - a przynajmniej faflunić na temat: tak, to w kategorii rom-com fantastyczna melodrama. Może nawet Najlepsza (jako i jej tytuł wskazuje). Bo już dotarłam do melo i spłakałam się okrutnie. A jak tak dalej pójdzie, to mi TGL ostro zdeklasuje Koszmitę w tejże kategorii
Może lepiej, żeby był wilk syty i owca cała Koszmita dostanie kategorię rom-com fantasy sageuk melodrama i obie będą mogły być najlepsze w swoich kategoriach na koniec roku
Ja się ogromnie cieszę, że trafiłam na dramy i że niektóre potrafią wyzwolić we mnie tak intensywne reakcje jak bollywood swego czasu - albo Babylon 5 w najlepszych odcinkach.
Bo filmy to w większości przypadków od dłuższego czasu strasznie na zimno oglądam.
W każdym razie mimo najświętszych zamiarów nie wytrzymałam abstynencji od Dokko i jestem w 12 odcinku.
Spoiler:
Już chyba wiem jak to się dalej potoczy bo wszelkie znaki na niebie i ziemi, a zwłaszcza dialogi i przygotowania na to wskazują, nie wiem za to w jaki sposób a chętnie się dowiem.
I mam wielką nadzieję na tak piękne katharsis - właściwie to ja go żądam i wymagam, jeśli musi być tak, jak musi, bo ryczeć to tu będę jeszcze chyba niemało - każde doładowanie rani mi serce - i grzeje zarazem.
A jeśli będzie inaczej i osobista ładowarka albo jej piosenka uratują/przywrócą mu życie to się wcale, a wcale nie obrażę. Ani dudu.
Trzykrotka - Wto 20 Maj, 2014 11:21 No bo prostu ta drama jest... słów nie mam. Smakuję ją teraz po kawałeczku, powoli, i jeszcze lepiej widzę, jak misternie jest posplatana.
Te "zepsuty" Dokko łamie serce I na dodatek Ae Jeong nie bierze go na serio, a raczej - nie chce go brać na serio. On z kolei nie potrafi mówić wprost i wybiera te swoje metafory: a to ziemniaka, a to zepsuty (choć piękny) samochód. I ona mu się wysmykuje.
Ale odcinek 11 był maglujący do potęgi. Najpierw "doładowanie" na jej tarasie. Potem scena finałowa, którą trudno przejść suchym okiem. Drugie doładowanie. I - jak to napisali na dramabeans "najsmutniejsze plecy świata" odchodzącego - już bez nadziei - Pi Joo.
I jakim cudem w to klasyczne, podbite jeszcze piosenką - prośbą "pamiętaj o mnie, bo mogę żyć tylko przez chwilę," melo potrafią wtrynić taką scenę komediową, że płaczesz - ale ze śmiechu?
Powtórka z rozrywki, tylko tym razem Dokko w pokoju Ae Jeong, przyłapany z jej spodenkami w kieszeni?
W przeciwieństwie do niektórych innych dram "melo" tutaj każdy odcinek wydaje się lepszy od poprzedniego
I na osłodę Ding Don piorący buty cioci
BeeMer, jak Ci się podobał drugi kissu? To był własnie ten nagrodzony.
Mam jeszcze 10 minut napisów do 11 do zrobienia
Admete napisał/a:
Ech to ja obejrzę do końca NL i chyba sobie dam spokój z dramami, bo to zbyt stresujące dla mnie.
Admete. no co ty? Nie zrobisz nam tego. I sobie BeeMeR - Wto 20 Maj, 2014 12:41
Trzykrotka napisał/a:
BeeMer, jak Ci się podobał drugi kissu? To był własnie ten nagrodzony.
A jak myślisz? Śliczny - i faktycznie ładniejszy od poprzedniego
W ogóle Dokko, który czekał... łamie serce. I grzeje zarazem.
Drama sama podsumowuje odwiecznąprawdę dram, można tylko wstawiać odpowiednie imiona:
"Dokko hyungnim ma okropną osobowość, a Yoon Pil Joo to prawdziwy dżentelmen,
ale kobiety jakoś zawsze zostawiają dobrych chłopców na lodzie..."
Oj tak, doładowanie na tarasie , niespodziankowa wizyta u lubej i krem , a nade wszystko piknik domowy (już był w ogródku, już witał się z gąską... - jak tu się oprzeć o co innego jak o ścianę? *budyń*
A najlepsze jest faktycznie odpowiednie zmieszanie dawki śmiechu i łez - nocna wizyta asystenta - leżę i kwiczę Ale w głębi, wiadomo, zostaje pewna gorycz. Nic, tylko się za serce chwycić
Pil Joo ma ramen pocieszenia I puzzle
Sorry, ale im dalej w las, tym mniej mnie doktorek rusza, bo chyba tym bardziej uwielbiam Dokko . Zwłaszcza, że początkowo to on był lekko przeszarżowany , zarówno scenariuszowo jak i aktorsko, z tym szatańskim śmiechem i drapieżną ręką, ale teraz, to już jest od dawna doskonały . Na swój gwiazdorski sposób Że tak zacytuję db: "magnetic enough that I swear he’s generated his own gravity."
(ja też właśnie sobie zalałam swój ramen, najlepszy jaki mogłam, tj. zupkę chińską )
Jest duża szansa, że jak tylko skończę dramę, to ją zacznę od nowa
Tym razem odcinki z 11-16 z polskimi, nie polskawymi napisami, w których ledwie co któreś zdanie jest napisane poprawną polszczyzną
To się nazywa uzależnienie, nie?
Dobrze mi z tym, w każdym razie Admete - Wto 20 Maj, 2014 13:20
BeeMeR napisał/a:
"Dokko hyungnim ma okropną osobowość, a Yoon Pil Joo to prawdziwy dżentelmen,
ale kobiety jakoś zawsze zostawiają dobrych chłopców na lodzie..."
No to się przekonamy, bo ja akurat zawsze mam odwrotnie Trzykrotka - Wto 20 Maj, 2014 13:26
Admete napisał/a:
No to się przekonamy, bo ja akurat zawsze mam odwrotnie
Gdyby Ci się właśnie doktorek podobał, to byłoby pięknie, bo on jest cudownym bohaterem. Jest wspaniały pod każdym względem i aż szkoda, że bohaterka nie może się rozdwoić. Należy mu się wielbicielka
Ale cóż - nie dla niej, nie dla bohaterki stabilizacja u boku Idealnego Mężczyzny. Zgodnie z kanonem każdej dramy Co nie przeszkadza widzowi wzdychać ze smutkiem, kiedy Pan Idealny odchodzi, z przygarbionymi plecami. Przynajmniej mamusia będzie szczęsliwa
A kiedy już widz się posmuci, skacze z radości słysząc: Ty wstrętny draniu. Doładowanie