To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramy, czyli urok Azji część 2 wątku

Admete - Pon 19 Maj, 2014 15:19

Aragonte napisał/a:
Nie mogę się doczekać

Jako i ja :D Też mi na razie ta narzeczona do niczego niepotrzebna, ale zobaczymy, co z tym zrobią, jak już się pojawi.

Aragonte - Pon 19 Maj, 2014 15:52

Admete napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Nie mogę się doczekać

Jako i ja :D Też mi na razie ta narzeczona do niczego niepotrzebna, ale zobaczymy, co z tym zrobią, jak już się pojawi.

Chyba sytuacja była taka, że Seok Joo jej nie rozpoznał (i wręczył jej wizytówkę????), z czym mogło być potem związane to, że ten siwowłosy prezes (tatuś narzeczonej???) się tak awanturował... Rozprawa aktorki była (Ji Won siedział z lewej strony obok sędziego, BTW), reporterzy opadli Seok Joo - pewnie chodziło o sam fakt, że bronił osoby, którą niedawno tak potraktował w sądzie, bo chyba jeszcze nie jego rezygnacji z pracy w firmie???

Ileż pytajników w tym poście :wink: Tak to jest, jak się ogląda coś po koreańsku :-P

Edit: a na Soompi przepowiadają, że w tym tygodniu zacznie się jakoś rozkręcać wątek romantyczny (czy też wątki, bo trójkąt się zapowiada, skoro narzeczona się objawi).

BeeMeR - Pon 19 Maj, 2014 18:06

Odkleiwszy się na chwilę od TGL (z ledwością ;) )

obejrzałam YAAS odc.3.
Wiedziałam, że TL będzie dobrze wyglądał w mundurze :serduszkate:
Acz tego baranka na głowie mógłby nie mieć aż takiego :roll:
Dokko to to nie jest, ale ma ten sam głos :serduszkate:
Czy ja w ogóle wspominałam, że podoba mi się jego głos? Ano podoba :serduszkate:

Dziewczynę powoli zaczynam lubić - podobało mi się, że wreszcie pokazała pazur i zaczęła komenderować chłopom, potrafiła schować z cudnym uśmiechem znaleziony dowód w najprostsze pod słońcem miejsce, gdzie żaden nie się nie odważy sięgnąć - za pazuchę :lol:
Ta od zaginionych osób to nawet się umie przyzwoicie zachować na osobności, kto by pomyślał... :P

Anaru - Pon 19 Maj, 2014 18:28

zooshe napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:

Jestem póki co z napisami w 11 odcinku.

Podeślesz 10 te??

Ja mam do 6 odcinka TGL włącznie. :mysle: I mgliście cos pamiętam, że Basia mi miała chyba podesłać jak obejrzy, albo mi sie wydaje. :mysle: Jeżeli źle pamiętam to prosiłabym dostępną resztę. :kwiatek:

Admete - Pon 19 Maj, 2014 19:05

Aragonte napisał/a:
Edit: a na Soompi przepowiadają, że w tym tygodniu zacznie się jakoś rozkręcać wątek romantyczny (czy też wątki, bo trójkąt się zapowiada, skoro narzeczona się objawi).

Uwierzę, jak zobaczę ;) Ciekawa jestem, jak zostanie poprowadzona sprawa aktorki, watek z ojcem...Dużo pytań, mało odpowiedzi ;) Na wiele romansu bym nie liczyła, bo na soompi twierdzą, że ta scenarzystka nie wprowadza wątków romansowych na szeroką skalę.

Dzięki za GG Anaru. Jak już dostanę w swoje łapki TGL to też wam będe pisać ;)

BeeMeR - Pon 19 Maj, 2014 19:10

Anaru napisał/a:
Ja mam do 6 odcinka TGL włącznie. :mysle: I mgliście cos pamiętam, że Basia mi miała chyba podesłać jak obejrzy, albo mi sie wydaje. :mysle: Jeżeli źle pamiętam to prosiłabym dostępną resztę. :kwiatek:
Aniu, spokojnie - nawet jeszcze nie zaczęłaś, a kolejne odcinki były w korekcie, a jeszcze musiała być klepnięta - Trzykrotka czasem wyraża sprzeciw i ja wtedy przyjmuję jej wersję (np. tytułu) - bo też czemu i nie, skoro mnie ładnie uargumentowała :mrgreen:
Anaru - Pon 19 Maj, 2014 19:19

BeeMeR napisał/a:
Aniu, spokojnie - nawet jeszcze nie zaczęłaś, a kolejne odcinki były w korekcie

A, to nie ma sprawy. :mrgreen: Spokojnie poczekam ;) .

BeeMeR - Pon 19 Maj, 2014 19:32

Spokojnie zacznij oglądać ;)
Albo może lepiej kontynuuj GG14D ;)

zooshe - Pon 19 Maj, 2014 20:15

BeeMeR napisał/a:

Ta od zaginionych osób to nawet się umie przyzwoicie zachować na osobności, kto by pomyślał... :P

Ta od zaginionych to także była żona naszego policyjnego Dokko. Nie wiadomo jak doszło do rozwodu, ale ten policzek na posterunku wskazuje że nie rozstali się w przyjaźni.

To ja poproszę już tą poprawiona wersję TGL. :-P Tak się zajęłam panem Dokko, że nawet nie nowego Gap Donga jeszcze nie widziałam.
Może jutro będzie czas.

BeeMeR napisał/a:

Albo może lepiej kontynuuj GG14D ;)

Właśnie Anaru coś ostatnio przycichłaś z GG14D.

Admete - Pon 19 Maj, 2014 20:30

A ja sobie zrobiłam właśnie małą powtórkę z fragmentów NL.
BeeMeR - Pon 19 Maj, 2014 20:53

Oglądam YAAS odc. 4
i szczerze mówiąc wcale nie jestem pewna czy my się z tą dramą lubimy :mysle:
Są tu fragmenty niezłe, ale są i takie mocno se - a bohatera głównego na razie polubić nie umiem. Ja wiem, że on ma Powody, ale i tak mocno przesadza z fochami primadonny :roll: :roll:
zooshe napisał/a:
Ta od zaginionych to także była żona naszego policyjnego Dokko. Nie wiadomo jak doszło do rozwodu, ale ten policzek na posterunku wskazuje że nie rozstali się w przyjaźni.
Dalej uważam, że niezależnie od powodów takie sprawy załatwia się na osobności a nie przy wszystkich - pokazała totalny brak klasy :roll:

zooshe napisał/a:
To ja poproszę już tą poprawiona wersję TGL.
Trzykrotka niewątpliwie podeśle :)

Ja też niedługo mam nadzieję wrócić do Dokko :serce2:
On cudny jest - zwłaszcza odkąd ma warstwy - bo początkowo to nie byłam przekonana :P

Aragonte - Pon 19 Maj, 2014 20:58

Ja zaraz wrócę do powtarzania piątego odcinka, skoro wczoraj mi się nie udało.
Admete - Pon 19 Maj, 2014 21:17

Ciekawe czy będziemy narzekać na zakończenie NL...
Trzykrotka - Pon 19 Maj, 2014 21:26

BeeMeR napisał/a:

Trzykrotka niewątpliwie podeśle :)

Podeślę :kwiatek: Muszę tylko nanieść poprawki od Basi i poprawione napisy powysyłam.

Aragonte - Pon 19 Maj, 2014 21:39

Admete napisał/a:
Ciekawe czy będziemy narzekać na zakończenie NL...

Pewnie będziemy :wink: Tzn. ja pewnie albo będę narzekać, że za dużo lukru (choć to mało prawdopodobne), ale labiedzić, że mi męczą KMM :-P

zooshe - Pon 19 Maj, 2014 22:10

Znowu emedia nie działa. :cry2:
Aragonte - Pon 19 Maj, 2014 22:19

Znowu? :cry2:
Anaru - Pon 19 Maj, 2014 23:16

zooshe napisał/a:
Właśnie Anaru coś ostatnio przycichłaś z GG14D.

Bo skrzecząca prozaiczna rzeczywistość nie dała mi czasu na oglądanie...

zooshe napisał/a:
Znowu emedia nie działa.

Mnie sie otwiera :mysle:
http://emediabuzz003.blogspot.com/

A na tej stronce
http://emediabuzz003.blogspot.com/p/kdrama.html
Widnieje notka
Cytat:
NOTICE : Most links will be directed to the old blog, use the search bar
Thank You

Admete - Wto 20 Maj, 2014 07:08

Ech to ja obejrzę do końca NL i chyba sobie dam spokój z dramami, bo to zbyt stresujące dla mnie.
Agn - Wto 20 Maj, 2014 07:29

Aragonte napisał/a:
Agn, mnie też wszystko zmiękło na widok tego zdjęcia :serduszkate: :serduszkate: ale ja w przypadku KMM jestem dość podatna, więc nic dziwnego :wink:

Hehe, znam to uczucie, wierz mi. :D
Aragonte napisał/a:
Na Soompi już umieszczono stosowne gify na ten temat :mrgreen:
[tu były obrazki - ciach!]
Stanowczo przyznaję się do trzeciego obrazka :-P

Ja nie - wysiadam normalnie, jak tylko drzwi windy się otworzą.
Wobec tego w dramalandzie mogłabym grać najwyżej trzecioplanową rolę. Tudzież zwykłe tło. ;)
Trzykrotka napisał/a:
to naprawdę w kategorii rom-com świetna drama. Taka, która i masuje przeponę i pozwala się wzruszyć i daje chwilę refleksji.
Najchętniej agitowałabym do niej codziennie i natrętnie :lol:

Boję się ciebie... ;)

Aragonte napisał/a:
Co do New Leaf - podobno w tym tygodniu objawi się narzeczona Seok Joo.
Nie podoba mi się ten pomysł, no ale cóż robić...

To się dopiero bohater zdziwi, że ma narzeczoną. :lol:
Swoją szosą - obejrzałam szósty odcinek i miałam ochotę warczeć, jak zobaczyłam końcówkę. Znaczy się - w sensie, że odcinek mi się skończył i trzeba czekać na dalszy ciąg. Grrr... Drama jest jedwabista.
Czułam, że tak będzie - Seok Joo będzie obrońcą aktorki. Aczkolwiek w trakcie odcinka wymyślałam inny scenariusz - będzie pomagał przy tej sprawie, ale tak cichcem, żeby nie wiedziała o tym aktorka (co by się pewnie w którymś odcinku i tak wydało).
Aragonte napisał/a:
Zapowiedź siódmego odcinka NL:
https://www.facebook.com/...314028872081791

No mniaaaaaam! Trzeba czekać do jutra. Chlip!
Zooshe napisał/a:
Tyle napłodziłyście, że aż trudno nadążyć.

Najbardziej żywy wątek na forum. A tak mało osób tu siedzi. :lol:
Zooshe napisał/a:
A kiedy będziesz wiedzieć na bank??

Dzisiaj, jak wpadnę do pracy. Znaczy się tak myślę, bo szef wczoraj wstępnie układał grafik.
Zooshe napisał/a:
Dam filmikowi drugą szansę.

Pamiętaj, tu chodzi o LMH!
Oczywiście byłoby to lżejsze do zniesienia, gdyby np. wspomagał go Woo Bin i jeszcze paru innych naszych ulubieńców (wtedy po prostu wyłączyłoby się fonię i skupiło na obrazie, hehe), ale sam też daje radę.
Zooshe napisał/a:
Cytat:

To ja się cieszyłam, że przynajmniej zostanie ów transfer wykorzystany, a ta się kryguje. Ludzie, trzymajcie mnie...

Dobrze wiedzieć. :twisted:

That's my girl!
Zooshe napisał/a:
To takiej reklamie wprost nie można odmówić.

No ba! A jakie to fajne! Ale na reklamie wśród misiów były dwie istotne emotki - PSH i LMH z Heirsów. Czuję się niezaspokojona, że tych dwóch emotek nie posiadam na składzie.
zooshe napisał/a:
a na Soompi przepowiadają, że w tym tygodniu zacznie się jakoś rozkręcać wątek romantyczny (czy też wątki, bo trójkąt się zapowiada, skoro narzeczona się objawi).

Ja bym obstawiała czworokąt - pamiętajmy o Grzywaczu Niepospolitym.
zooshe napisał/a:
Znowu emedia nie działa. :cry2:

Jak nie działa, jak działa?
Admete napisał/a:
Ech to ja obejrzę do końca NL i chyba sobie dam spokój z dramami, bo to zbyt stresujące dla mnie.

Zostawisz nas tak? *puppy eyes*

BeeMeR - Wto 20 Maj, 2014 10:10

Cytat:
Trzykrotka napisał/a:
to naprawdę w kategorii rom-com świetna drama. Taka, która i masuje przeponę i pozwala się wzruszyć i daje chwilę refleksji.
Najchętniej agitowałabym do niej codziennie i natrętnie :lol:
Tymczasem agitować będę w dalszym ciągu ja :mrgreen: - a przynajmniej faflunić na temat: tak, to w kategorii rom-com fantastyczna melodrama. Może nawet Najlepsza (jako i jej tytuł wskazuje). Bo już dotarłam do melo i spłakałam się okrutnie. A jak tak dalej pójdzie, to mi TGL ostro zdeklasuje Koszmitę w tejże kategorii :mysle:
Może lepiej, żeby był wilk syty i owca cała Koszmita dostanie kategorię rom-com fantasy sageuk melodrama i obie będą mogły być najlepsze w swoich kategoriach na koniec roku ;)
Ja się ogromnie cieszę, że trafiłam na dramy :love_shower: i że niektóre potrafią wyzwolić we mnie tak intensywne reakcje jak bollywood swego czasu - albo Babylon 5 w najlepszych odcinkach.
Bo filmy to w większości przypadków od dłuższego czasu strasznie na zimno oglądam.

W każdym razie mimo najświętszych zamiarów nie wytrzymałam abstynencji od Dokko i jestem w 12 odcinku.
Spoiler:
Już chyba wiem jak to się dalej potoczy bo wszelkie znaki na niebie i ziemi, a zwłaszcza dialogi i przygotowania na to wskazują, nie wiem za to w jaki sposób a chętnie się dowiem.
I mam wielką nadzieję na tak piękne katharsis - właściwie to ja go żądam i wymagam, jeśli musi być tak, jak musi, bo ryczeć to tu będę jeszcze chyba niemało - każde doładowanie rani mi serce - i grzeje zarazem. :serce2:
A jeśli będzie inaczej i osobista ładowarka albo jej piosenka uratują/przywrócą mu życie to się wcale, a wcale nie obrażę. Ani dudu. :wink:

Trzykrotka - Wto 20 Maj, 2014 11:21

No bo prostu ta drama jest... słów nie mam. Smakuję ją teraz po kawałeczku, powoli, i jeszcze lepiej widzę, jak misternie jest posplatana.
Te "zepsuty" Dokko łamie serce :serce2: I na dodatek Ae Jeong nie bierze go na serio, a raczej - nie chce go brać na serio. On z kolei nie potrafi mówić wprost i wybiera te swoje metafory: a to ziemniaka, a to zepsuty (choć piękny) samochód. I ona mu się wysmykuje.
Ale odcinek 11 był maglujący do potęgi. Najpierw "doładowanie" na jej tarasie. Potem scena finałowa, którą trudno przejść suchym okiem. Drugie doładowanie. I - jak to napisali na dramabeans "najsmutniejsze plecy świata" odchodzącego - już bez nadziei - Pi Joo.

I jakim cudem w to klasyczne, podbite jeszcze piosenką - prośbą "pamiętaj o mnie, bo mogę żyć tylko przez chwilę," melo potrafią wtrynić taką scenę komediową, że płaczesz - ale ze śmiechu?
Powtórka z rozrywki, tylko tym razem Dokko w pokoju Ae Jeong, przyłapany z jej spodenkami w kieszeni? :rotfl:
W przeciwieństwie do niektórych innych dram "melo" tutaj każdy odcinek wydaje się lepszy od poprzedniego :serce:

I na osłodę Ding Don piorący buty cioci :serce2:
BeeMer, jak Ci się podobał drugi kissu? :kwiatek: To był własnie ten nagrodzony.

Mam jeszcze 10 minut napisów do 11 do zrobienia :kwiatek:

Admete napisał/a:

Admete. no co ty? :kwiatek: Nie zrobisz nam tego. I sobie :kwiatek: :przytul:

BeeMeR - Wto 20 Maj, 2014 12:41

Trzykrotka napisał/a:
BeeMer, jak Ci się podobał drugi kissu? :kwiatek: To był własnie ten nagrodzony.
A jak myślisz? Śliczny - i faktycznie ładniejszy od poprzedniego :serce2:
W ogóle Dokko, który czekał... łamie serce. I grzeje zarazem. :serce2:

Drama sama podsumowuje odwiecznąprawdę dram, można tylko wstawiać odpowiednie imiona: :mrgreen:
"Dokko hyungnim ma okropną osobowość, a Yoon Pil Joo to prawdziwy dżentelmen,
ale kobiety jakoś zawsze zostawiają dobrych chłopców na lodzie..."

Oj tak, doładowanie na tarasie :serduszkate: , niespodziankowa wizyta u lubej i krem :lol: , a nade wszystko piknik domowy :serce2: (już był w ogródku, już witał się z gąską... :serce2: - jak tu się oprzeć o co innego jak o ścianę? *budyń*

A najlepsze jest faktycznie odpowiednie zmieszanie dawki śmiechu i łez - nocna wizyta asystenta - leżę i kwiczę :rotfl: Ale w głębi, wiadomo, zostaje pewna gorycz. Nic, tylko się za serce chwycić :serce2:

Pil Joo ma ramen pocieszenia ;) I puzzle :)

Sorry, ale im dalej w las, tym mniej mnie doktorek rusza, bo chyba tym bardziej uwielbiam Dokko :serduszkate: . Zwłaszcza, że początkowo to on był lekko przeszarżowany , zarówno scenariuszowo jak i aktorsko, z tym szatańskim śmiechem i drapieżną ręką, ale teraz, to już jest od dawna doskonały :serduszkate: . Na swój gwiazdorski sposób :mrgreen: Że tak zacytuję db: "magnetic enough that I swear he’s generated his own gravity." :serduszkate:

(ja też właśnie sobie zalałam swój ramen, najlepszy jaki mogłam, tj. zupkę chińską :mrgreen: )
Jest duża szansa, że jak tylko skończę dramę, to ją zacznę od nowa :serduszkate:
Tym razem odcinki z 11-16 z polskimi, nie polskawymi napisami, w których ledwie co któreś zdanie jest napisane poprawną polszczyzną :roll:

To się nazywa uzależnienie, nie? :mysle:
Dobrze mi z tym, w każdym razie :mrgreen: :mrgreen:

Admete - Wto 20 Maj, 2014 13:20

BeeMeR napisał/a:
"Dokko hyungnim ma okropną osobowość, a Yoon Pil Joo to prawdziwy dżentelmen,
ale kobiety jakoś zawsze zostawiają dobrych chłopców na lodzie..."

No to się przekonamy, bo ja akurat zawsze mam odwrotnie ;)

Trzykrotka - Wto 20 Maj, 2014 13:26

Admete napisał/a:

No to się przekonamy, bo ja akurat zawsze mam odwrotnie ;)

Gdyby Ci się właśnie doktorek podobał, to byłoby pięknie, bo on jest cudownym bohaterem. Jest wspaniały pod każdym względem i aż szkoda, że bohaterka nie może się rozdwoić. Należy mu się wielbicielka :serduszkate: :oklaski:
Ale cóż - nie dla niej, nie dla bohaterki stabilizacja u boku Idealnego Mężczyzny. Zgodnie z kanonem każdej dramy :wink: Co nie przeszkadza widzowi wzdychać ze smutkiem, kiedy Pan Idealny odchodzi, z przygarbionymi plecami. Przynajmniej mamusia będzie szczęsliwa :wink:
A kiedy już widz się posmuci, skacze z radości słysząc: Ty wstrętny draniu. Doładowanie :serduszkate:
Spoiler:
11 gotowa. Wieczorem wyślę :kwiatek: