Filmy - Plotki i newsy filmowe
Anonymous - Pon 11 Lut, 2008 22:02
| nicol81 napisał/a: | Czy ten facet nie wierzy, że Ktoś może naprawdę uważać, ze to dobry film?
Ta ankieta nie przesądza o żadnym wyniku. Tylko pokazuje, że Polacy doceniają swoją kinematografię. |
Ktoś z cała pewnoscia uważa go za dobry film, ale mniejszość. Z wszystkich opinii znanych mi ludzi, którzy naprawde znaja sie na kinie, tylko jedna osoba twierdzi ze film może nie rewelacyjny, ale ujdzie. I to jest najpochlebniejsza opinia jaka słyszałam. U nas na forum też większośc jest podobnego zdania.
Sama zagłosowałam 18 razy, a uważam że film taki sobie, jedynie wydarzenie o którym mówi jest ważne. A przecież własnie na film głosujemy, prawda? Jak dla mnie facet pisze z sensem i logiką. Wyśmiewa naszą główną cechę narodową - przeświadczenie o wielkości i waznosci w świecie.
Admete - Pon 11 Lut, 2008 22:49
Cieszy mnie koniec strajku scenarzystów - czekam na dalsze odcinki Greysów. Obawiam się niestety, ze mój ukochany Spn będzie miał w 3 serii tylko 12 odcinków. Mam tylko nadzieję, że jesienią pojawi się seria 4 i - jak obiecał twórca serialu Eric Kripke - będzie nawet lepsza od tej planowanej na początku Za Bones tez tęsknię. BSG wraca!!! To dobrze.
trifle - Pon 11 Lut, 2008 22:52
Co to jest to "La vie en rose"? Czy któraś z was oglądała? Tak nagradzany...
Admete - Pon 11 Lut, 2008 23:18
Czy to czasem nie ten film o Edith Piaf?
Caitriona - Pon 11 Lut, 2008 23:21
Tak, to ten - "Niczego nie załuję". Ja niestety nie widziałam.
trifle - Pon 11 Lut, 2008 23:22
A teraz sprawdziłam i tak! Rzeczywiście! To o Edith Piaf, nie połączyłam z naszym "Niczego nie żałuję!".
Harry_the_Cat - Wto 12 Lut, 2008 00:51
Niezapomniane pary małego ekranu w USA: http://community.livejour...t/20285814.html
(i tylko dwóch nie znam... )
Gunia - Wto 12 Lut, 2008 00:53
A ja znam trzy.
Anonymous - Wto 12 Lut, 2008 07:17
Ja trzech nie znam. Szkoda ze nie podali tytułów seriali.
primavera - Wto 12 Lut, 2008 07:47
| trifle napisał/a: | Co to jest to "La vie en rose"? Czy któraś z was oglądała? Tak nagradzany... |
rzeczywiście to ten film o Edith Piaff zatytułowany "Niczego nie żałuję!". Kto nie oglądał baaaaaaardzo polecam - świetnie zrobiony i pokazuje Edith tak prawdziwie.
trifle - Wto 12 Lut, 2008 12:41
| Gunia napisał/a: | A ja znam trzy. |
A ja trzech nie znam
Anaru - Wto 12 Lut, 2008 13:15
| AineNiRigani napisał/a: | | Ja trzech nie znam. Szkoda ze nie podali tytułów seriali. |
1. Mulder and Scully <"Z Archiwum X"> (Kiedys bardzo lubiłam, potem zrobiło sie durne i przekombinowane)
2. David and Maddie <chyba "Na wariackich papierach"> (Nie oglądałam,, ale kojarzę, że robili sobie na złość na planie)
3. Kevin Arnold and Winnie Cooper <"Cudowne lata"> - (pamiętam z dzieciństwa )
4. Luke and Lorelai <chyba "Gilmore Girls", "KOCHANE KŁOPOTY"?> (Nie mam pojęcia co to, ale to mi wyszło w googlach)
5. Carrie and Big <"Seks w wielkim mieście"> (bardzo lubilam oglądać)
6. Cliff and Claire Huxtable <"Bill Cosby Show"> (jakieś odcinki nawet widziałam daaawno temu...)
7. Buffy and Angel <pewnie "Buffy"?> (coś chyba o wampirach?)
8. Rob and Laura Petrie <stary amerykański serial komediowy "Dick Van Dyke Show"> (znalazłam w Filmwebie poprzez nawiązanie do Archiwum x )
9. Ross and Rachel <"Przyjaciele"> (rozkoszny serial, który u nas wydano za horrendalną cenę chyba ponad 1000 czy 1200 zł, nie pamiętam dokładnie...)
10. Ricky and Lucy Ricardo <"Kocham Lucy"> (kultowy juz amerykański serial, uwielbiałam go )
Gunia - Wto 12 Lut, 2008 17:24
Sądząc po tytułach, powinnam znać sześć. Chyba za długo oglądałam "Świat według Ludwiczka" i się na nic ciekawego nie załapałam.
Anonymous - Wto 12 Lut, 2008 17:29
4, 8, 10 - dla mnie nieznane z widzenia
Harry_the_Cat - Wto 12 Lut, 2008 19:17
To samo źródło, ale w drugą stronę - najgorzej dobrane pary:
http://community.livejour...t/20319970.html
Admete - Wto 12 Lut, 2008 19:32
Z tego pierwszego zestawu nie znam tylko 8 i 10.
Gosia - Wto 12 Lut, 2008 19:55
Absolutnie moja ulubiona para: David (Addison) i Maddie (Hayes). Moonlighting (po polsku: Na WARIACKICH PAPIERACH).
Kochalam ten serial wielka miloscia!
Anonymous - Wto 12 Lut, 2008 20:04
W drugim zestawieniu nr 1 to absolutny hit - jak dla mnie
Caroline - Wto 12 Lut, 2008 21:39
| Harry_the_Cat napisał/a: | | o samo źródło, ale w drugą stronę - najgorzej dobrane pary: |
1. Woody Allen & Any Actress 20+ Years Younger than Him
Jakże prawdziwe!!!
Gitka - Śro 13 Lut, 2008 10:35
A jednak...
Skrót z Oscarów w TVP?
Telewizja Polska najprawdopodobniej pokaże na swojej antenie skrót z tegorocznej ceremonii rozdania Oscarów. Stacja ma nabyć go od dysponującej prawami do gali wręczenia filmowych nagród spółki Disney, ale zgodzić się musi na to Canal+, który wcześniej zapewnił sobie wyłączną licencję na Oscary.
więcej
http://www.stopklatka.pl/...ie.asp?wi=43517
Aragonte - Śro 13 Lut, 2008 18:29
Rzucę pewnego linka - może to i nic dziwnego, że tak nas fascynują dzieła BBC, a nie Hollywoodu
Botoks zabija Hollywood
trifle - Śro 13 Lut, 2008 19:02
Wow Nie wiedziałam, że botoks "zabija" nerwy i że aż tak "paraliżuje" twarz Ale wystarczy obejrzeć odcinek "Mody na sukces", żeby przekonać się, że to może być prawda
Aragonte - Śro 13 Lut, 2008 19:32
Hmm, może zależy to od tego, ile go jest?
Sofijufka - Śro 13 Lut, 2008 19:45
| Aragonte napisał/a: | Hmm, może zależy to od tego, ile go jest? |
Pamiętacie może "Klub pierwszych żon"? I Goldie Hawn gra starzejącą się aktorkę, która żada, by jej 'napompowali" usta. W rezultacie prawie nie może mówić...
trifle - Śro 13 Lut, 2008 19:55
Uoj, ja to w ogóle pierwsszy raz słyszę.. Ale mogę sobie wyobrazić. Przecież jak się ma takie dziwne, obce coś w tkankach to jak to można normalnie...
|
|
|