To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Socjologiczno-literacko-fanowskie rozmowy o HP

Harry_the_Cat - Wto 26 Cze, 2007 21:55

Admete napisał/a:
Harry, jaką strategią? Tez się nie mogę doczekać i pewno zanim dostanę w swoje ręce książke, to się strasznie zaspoileruję.

No o której sie z kuzynka, gdzie i kiedy umówić (sobota? może jednak piatek po północy? który empik?), żeby dostac książki w nasze łapska :excited:

Gunia - Wto 26 Cze, 2007 22:07

21 lipca w Anglii, a u nas?
Admete - Wto 26 Cze, 2007 22:09

U nas po angielsku w tym samym terminie chyba, a po polsku? Pewnie jesienią.
Gunia - Wto 26 Cze, 2007 22:11

Dzięki. :D
Harry_the_Cat - Wto 26 Cze, 2007 22:12

Ostatnio po angielsku była w lipcu a polski przekład dopiero w styczniu.
Gunia - Wto 26 Cze, 2007 22:16

Na przekład czekam tylko w celach kolekcjonerskich. ;)
Anonymous - Wto 26 Cze, 2007 22:19

to tak jak i ja... :D
Przecież bym pypcia dostała czekając tyle czasu ...

Harry_the_Cat - Wto 26 Cze, 2007 22:19

Gunia napisał/a:
Na przekład czekam tylko w celach kolekcjonerskich. ;)

Hę?

To nie zamierzasz go przeczytać? :rotfl:

Gunia - Wto 26 Cze, 2007 22:24

Nie. Swojego "Księcia półkrwi" też nie czytałam. Powiedzmy, że z treścią zapoznałam się w lipcu czy tam sierpniu narażając swój wzrok na dużą dawkę promieniowania z monitora.
Harry_the_Cat - Wto 26 Cze, 2007 22:32

Gunia napisał/a:
Nie. Swojego "Księcia półkrwi" też nie czytałam. Powiedzmy, że z treścią zapoznałam się w lipcu czy tam sierpniu narażając swój wzrok na dużą dawkę promieniowania z monitora.

:shock: :shock: :shock:

No ja sie z treścią zapoznałam w lipcu.... Ale i tak przeczytałam w styczniu tłumaczenie Polkowskiego....

Gunia - Wto 26 Cze, 2007 22:35

Hm. Nie odczuwam do tego pana na tyle silnej sympatii, by jeszcze raz brnąć przez nielubiany tom. Zapoznałam się z tłumaczeniem wierszyka Weasleyów, przejrzałam całość pobieżnie i zdecydowanie to mi wystarczy.
Admete - Wto 26 Cze, 2007 22:56

Hmmm ja ostatni tom tez przeczytałam tylko po angielsku, ale tłumaczenie tez kupiłam.
Pemberley - Śro 27 Cze, 2007 11:27

To moze pospekulowac sobie teraz :mrgreen: , czy Harry umrze czy nie, czy Syriusz wroci, co jest ukryte w Dolinie Godrika, a potem zwiazac wszystkich zakleciem milczenia do stycznia (?).

Ja tez zamierzam przeczytac po angielsku w lipcu i bardzo sie ciesze, ze tego dnia przypadkowo wyjezdzam na urlop, ale tylko jak uniknac tej calej sensacyji prasowej, ktora bedzie trabic spojlery na wszystkie strony...
To, ze Dumbledore umiera w 6 tomie bylo juz w kazdej gazetce i kazdych wiadomosciach na prywatnych kanalach telewizyjnych juz tego samego wieczoru, kiedy sie ukazal tom angielski. Niemiecki wychodzi zawsze na koniec pazdziernika i wtedy jeszcze raz opowiadaja zakonczenie :zalamka: ..

Anonymous - Śro 27 Cze, 2007 11:58

o jak najs czyli ja jestem jedyną antypoliglotka, która nie ma zamiaru się porwać na książkę w orginale. dżem dobry :wink:
Admete - Śro 27 Cze, 2007 11:59

Nie spotkałam się z tym, żeby w TV czy w radiu w Polsce mówili o zakończeniue. Natomiast przez przypadek można było trafic na cos takiego w Necie, ale raczej w wypowiedziach forumowiczów.
Balbina - Śro 27 Cze, 2007 12:12

Sie nie przejmuj Lady Kasiek :pociesz: ja też się nie porwę na oryginał :confused3:
Anonymous - Śro 27 Cze, 2007 13:30

Balbinko dziękuję Słońce. Fajnie nie być samemu :) :kwiatki_wyciaga: :hug_grupowy:
Gunia - Śro 27 Cze, 2007 14:09

Hm. Ja jestem pewna, że Harry zginie. I Lupin też, jak sądzę. Syriusz nie wróci. I to chyba tyle. Wolę nie myśleć o HP bez moich dwóch ulubionych postaci. :? A! Jeszcze uważam, że w Dolnie Gordyka będzie jakiś Horkrux.
Harry_the_Cat - Śro 27 Cze, 2007 22:46

Ja tez myślę, że Harry może zginąc. Boję się nieco o Rona, ale juz mniej niż kiedyś. Myślę, że jeden z bliźniaków i może Percy. W powrót Syriusza nie wierzyłam nigdy. O Horkruksach naczytałam sie tyle, że już nie wiem, co jest w ksiażce a co tylko w mojej głowie....

A co do Lupina - bardzo nie chce, żeby zginął, ale w sumie jest ostatnim Maruderem. Chociaż to na dwoje babka wróżyła... :-|

Agn - Czw 28 Cze, 2007 21:57

Admete napisał/a:
Ja będę chciała od kogos pożyczyć wersje angielską, bo za droga, żeby kupować :cry2: No chyba że Grupa Świstaka znów poratuje :-P

Obawiam się, że Armia Świstaka jest na cenzurowanym i tym razem by wpadli. Ja jak zwykle zakupię wersję angielską, bo wszystkie tomy mam w tym języku. Hmm. Szósty mam też po polsku, ale jakoś nie czytałam. :roll:
Tym razem zrobię się chyba spoiler free i co najwyżej będę gdybała, co się stanie. Ale zakładam, że Lupin przeżyje. Niby czemu JKR miałaby się bawić w Sapka i wyrzynać w pień wszystkich Maruderów? Obrażę się na nią i strzelę oficjalnego focha, jeśli zabije Remusa.

BOBRZE, JESZCZE MIESIĄC!!! Ja się chyba skicham... :evil:

PS VII tom będzie w sprzedaży w Polsce od 21 lipca.

Admete - Czw 28 Cze, 2007 22:06

To ja pożycze od Ciebie, ale wczesniej i tak się zaspoileruję ;-) Ja tez chcę żeby Lupin przeżył - on już tyle w życiu przeszedł.
Anonymous - Czw 28 Cze, 2007 23:45

Jak zabije Lubina to ja ją skrzywdzę, on ma być z Tonks i mają byc małe Lupiniątka
Gunia - Pią 29 Cze, 2007 15:45

To już niecały miesiąc. :D Szczerze powiedziawszy jeszcze się nie wczułam w ten przedpremierowy klimat. Ani żadnego dreszczyku, ani nic... Może połażę po fanowskich stronach, to mi się udzieli ta gorączka. :D
Admete - Sob 30 Cze, 2007 12:04

Na Onecie artykuł o HP

http://czytelnia.onet.pl/...a,artykuly.html

Harry_the_Cat - Sob 30 Cze, 2007 12:29
Temat postu: SPOILERY SPOILERY SPOILERY
7 klipów z z Zakonu : TU

Luna mówiąca "You are as sane as I am" :rotfl: