Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie
praedzio - Czw 29 Sty, 2009 15:01
| Admete napisał/a: | | Dlaczego nie? |
Bo odniosłam wrażenie, że wrócono do punktu wyjścia, a walka Richarda (zewnętrzna i wewnętrzna) poszła na marne.
A twoje wyjaśnienie mi się spodobało i pewne rzeczy wyjaśniło.
Admete - Czw 29 Sty, 2009 15:05
Żaden tam powrót. Rozwój.
Aragonte - Czw 29 Sty, 2009 16:16
Podczytuję sobie Wasze spoilery z cichą nadzieją, że nadrobię niedługo te zaległe odcinki Seekera
Niestety, książkę czyta mi się dramatycznie powoli i nie wiem w sumie, czy winą za to obciążać autora, czy tłumacza, czy redaktora. Pewnie rozkłada się to po równo. No cóz, Kay to nie jest
praedzio - Nie 01 Lut, 2009 13:35
Grrrr... myślałam, że dziś sobie obejrzę najnowszego Seekera, a tu... żupa. Ni ma. A ja tak się napaliłam!... Jakieś przesunięcie czy co?
Aragonte - Nie 01 Lut, 2009 13:37
Może pocieszy Cię fakt, że układam sobie konspekt Wiadomo-Czego i jest szansa, że pojawi się niedługo jakaś następna scenka
praedzio - Nie 01 Lut, 2009 13:42
Ha! Pewnie, że mnie pociesza!
EDIT: Khem, skoro nie ma co się lubi, to się przynajmniej trailerem zapcham: http://ladysconfessions.b...episode-11.html
Idę oglądać Survivors. Swoją drogą, gdzie nie zajrzę, to mi wszędzie Zoe Tapper wyskakuje - jakaś strasznie popularna ostatnio się zrobiła. A pamiętam ją jeszcze jako blondwłosą Gemmę z HEX-a...
Admete - Nie 01 Lut, 2009 14:11
Z tym 11 odcinkiem Seekera to jakos dziwnie, bo był, ale go nie ma.
praedzio - Nie 01 Lut, 2009 14:15
No, właśnie. Zaginął w czasoprzestrzeni...
Admete - Pon 02 Lut, 2009 22:18
Nie zaginął na szczęście. Nadrabiam zaległości - obejrzałam odcinek 10. Podobał mi się. Cieszę się, że pokazali inne spowiedniczki.
Agn - Pon 02 Lut, 2009 22:20
Ponieważ że ten film należy do czegoś w guście fantastyki, odsyłam wszystkich zainteresowanych do mojego streszczenia tutaj: http://forum.northandsout...ghlight=#198518
praedzio - Pon 02 Lut, 2009 22:21
| Admete napisał/a: | | Nie zaginął na szczęście. Nadrabiam zaległości - obejrzałam odcinek 10. Podobał mi się. Cieszę się, że pokazali inne spowiedniczki. |
Też już mam jedenastkę. A dziesiątka bardzo dramatyczna była, nie?
Aragonte - Pon 02 Lut, 2009 22:22
Hmmm, chyba nadrobię Seekera, jak mi się wen skończy
Aragonte - Wto 03 Lut, 2009 19:22
Zmęczyło mnie wgryzanie się w umysł Lorta i dla rozrywki włączyłam sobie Seekera, odcinek ósmy. Halo, halo, co to za sadomaso, ktoś swoje fantazje erotyczne realizuje? Goodkind to wymyślił czy scenarzyści? Stawiam na autorów scenariusza
Mam dziwne wrażenie, że dobór strojów, rekwizytów i pewnych pomysłów w fantasy mocno by się zmienił, gdyby wśród realizatorów zaczęły przeważać kobiety
Admete - Wto 03 Lut, 2009 20:15
Obawiam się jednak, ż ete wojowniczki to jednak Goodkind. Filmowcy co najwyżej zrobili je dość kiczowato Sama idea podporządkowania przez ból jest jednak prawdziwa.
Praedzio - odcinek 10 faktycznie dość emocjonujący. A to co Spowiedniczka zrobiła Zedowi - łoj
Aragonte - Wto 03 Lut, 2009 20:22
Do wojowniczek a la domina jeszcze u Goodkinda nie dotarłam - naprawdę niemrawo mi się go czyta Jak się pojawią, dam znać.
I tak, zgadzam się, że ta idea jest prawdziwa, ale jakoś lekki niesmak mnie ogarnął niezależnie od tego
Admete - Wto 03 Lut, 2009 20:25
Bo to było tak, a nie inaczej zrobione Taniocha i kicz
praedzio - Wto 03 Lut, 2009 21:33
Kurczę, co robić? Oglądać najpierw Seekera czy Survivors? Ot, dylemat.
Aragonte - Pią 06 Lut, 2009 20:02
Ja dalej seekeruję (to znaczy, że wen sobie poszedł, łobuz ).
Mam jeszcze tylko dziesiąty odcinek do obejrzenia - jakoś mniej jest elementów xenowych, zrobiło się trochę bardziej baśniowo. Taki Seeker bardziej mi się podoba
praedzio - Pią 06 Lut, 2009 20:13
Dziesiątka jest baaardzo dobra. Jedenastka za to cieniutka...
Aragonte - Pią 06 Lut, 2009 20:41
Oglądam dziesiątkę. Faktycznie dobra jest, ale jako czepialska powątpiewam w to, żeby kobieta tuż po porodzie poruszała się tak sprawnie jak Denee...
Admete - Pią 06 Lut, 2009 21:53
Dziś Riella streszczała mi ostatnie wydarzenia z BSG i doszłyśmy do wniosku, że wszyscy jesteśmy Cylonami
praedzio - Pią 06 Lut, 2009 21:59
O? Jakieś szczegóły poproszę?
Admete - Pią 06 Lut, 2009 22:00
Niestety nie bardzo umiem odtworzyć nasz tok rozumowania, ale zaczęło się od tego, że 13 plemię to właśnie byli Cyloni i oni zasiedlili Ziemię
praedzio - Sob 07 Lut, 2009 07:58
No, ładnie. Ciekawe, czy ja, jak w końcu nadgonię BSG, też będę miała takie myśli?
Caitriona - Wto 10 Lut, 2009 17:58
Ja też wróciłam na pokład Galactiki i dzieje się tam, oj dzieje! Normalnie akcja taka, że nie nadążam, tyle nowego sie dowiadujemy. Jak ja lubię ten serial!
|
|
|