To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie

praedzio - Czw 29 Sty, 2009 15:01

Admete napisał/a:
Dlaczego nie?

Bo odniosłam wrażenie, że wrócono do punktu wyjścia, a walka Richarda (zewnętrzna i wewnętrzna) poszła na marne.

A twoje wyjaśnienie mi się spodobało i pewne rzeczy wyjaśniło. :D

Admete - Czw 29 Sty, 2009 15:05

Żaden tam powrót. Rozwój.

Spoiler:
Poznał równiez prawdę o uczuciach Spowiedniczki. Teraz będzie wiedział, na czym stoi ;-)

Aragonte - Czw 29 Sty, 2009 16:16

Podczytuję sobie Wasze spoilery z cichą nadzieją, że nadrobię niedługo te zaległe odcinki Seekera :)

Niestety, książkę czyta mi się dramatycznie powoli :roll: i nie wiem w sumie, czy winą za to obciążać autora, czy tłumacza, czy redaktora. Pewnie rozkłada się to po równo. No cóz, Kay to nie jest :?

praedzio - Nie 01 Lut, 2009 13:35

Grrrr... myślałam, że dziś sobie obejrzę najnowszego Seekera, a tu... żupa. Ni ma. A ja tak się napaliłam!... Jakieś przesunięcie czy co?
Aragonte - Nie 01 Lut, 2009 13:37

Może pocieszy Cię fakt, że układam sobie konspekt Wiadomo-Czego i jest szansa, że pojawi się niedługo jakaś następna scenka :wink:
praedzio - Nie 01 Lut, 2009 13:42

Ha! Pewnie, że mnie pociesza! :D

EDIT: Khem, skoro nie ma co się lubi, to się przynajmniej trailerem zapcham: http://ladysconfessions.b...episode-11.html

Idę oglądać Survivors. Swoją drogą, gdzie nie zajrzę, to mi wszędzie Zoe Tapper wyskakuje - jakaś strasznie popularna ostatnio się zrobiła. A pamiętam ją jeszcze jako blondwłosą Gemmę z HEX-a...

Admete - Nie 01 Lut, 2009 14:11

Z tym 11 odcinkiem Seekera to jakos dziwnie, bo był, ale go nie ma.
praedzio - Nie 01 Lut, 2009 14:15

No, właśnie. :shock: Zaginął w czasoprzestrzeni...
Admete - Pon 02 Lut, 2009 22:18

Nie zaginął na szczęście. Nadrabiam zaległości - obejrzałam odcinek 10. Podobał mi się. Cieszę się, że pokazali inne spowiedniczki.
Agn - Pon 02 Lut, 2009 22:20

Ponieważ że ten film należy do czegoś w guście fantastyki, odsyłam wszystkich zainteresowanych do mojego streszczenia tutaj: http://forum.northandsout...ghlight=#198518
praedzio - Pon 02 Lut, 2009 22:21

Admete napisał/a:
Nie zaginął na szczęście. Nadrabiam zaległości - obejrzałam odcinek 10. Podobał mi się. Cieszę się, że pokazali inne spowiedniczki.

Też już mam jedenastkę. ;) A dziesiątka bardzo dramatyczna była, nie? ;)

Aragonte - Pon 02 Lut, 2009 22:22

Hmmm, chyba nadrobię Seekera, jak mi się wen skończy :roll:
Aragonte - Wto 03 Lut, 2009 19:22

Zmęczyło mnie wgryzanie się w umysł Lorta i dla rozrywki włączyłam sobie Seekera, odcinek ósmy. Halo, halo, co to za sadomaso, ktoś swoje fantazje erotyczne realizuje? :shock: Goodkind to wymyślił czy scenarzyści? Stawiam na autorów scenariusza :roll:
Mam dziwne wrażenie, że dobór strojów, rekwizytów i pewnych pomysłów w fantasy mocno by się zmienił, gdyby wśród realizatorów zaczęły przeważać kobiety :twisted:

Admete - Wto 03 Lut, 2009 20:15

Obawiam się jednak, ż ete wojowniczki to jednak Goodkind. Filmowcy co najwyżej zrobili je dość kiczowato ;-) Sama idea podporządkowania przez ból jest jednak prawdziwa.
Praedzio - odcinek 10 faktycznie dość emocjonujący. A to co Spowiedniczka zrobiła Zedowi - łoj ;-)

Aragonte - Wto 03 Lut, 2009 20:22

Do wojowniczek a la domina jeszcze u Goodkinda nie dotarłam - naprawdę niemrawo mi się go czyta :-| Jak się pojawią, dam znać.

I tak, zgadzam się, że ta idea jest prawdziwa, ale jakoś lekki niesmak mnie ogarnął niezależnie od tego :roll:

Admete - Wto 03 Lut, 2009 20:25

Bo to było tak, a nie inaczej zrobione ;-) Taniocha i kicz ;-)
praedzio - Wto 03 Lut, 2009 21:33

Kurczę, co robić? Oglądać najpierw Seekera czy Survivors? :excited: Ot, dylemat. ;)
Aragonte - Pią 06 Lut, 2009 20:02

Ja dalej seekeruję :wink: (to znaczy, że wen sobie poszedł, łobuz :roll: ).
Mam jeszcze tylko dziesiąty odcinek do obejrzenia - jakoś mniej jest elementów xenowych, zrobiło się trochę bardziej baśniowo. Taki Seeker bardziej mi się podoba :)

praedzio - Pią 06 Lut, 2009 20:13

Dziesiątka jest baaardzo dobra. Jedenastka za to cieniutka... :?
Spoiler:
Cuś w rodzaju kryminału nam sprzedali.

Aragonte - Pią 06 Lut, 2009 20:41

Oglądam dziesiątkę. Faktycznie dobra jest, ale jako czepialska powątpiewam w to, żeby kobieta tuż po porodzie poruszała się tak sprawnie jak Denee...

Spoiler:
A tego, że syn Spowiedniczki kiedyś mocno narozrabia, to jestem prawie pewna - w końcu saga Goodkinda ma 11 tomów :wink:

Admete - Pią 06 Lut, 2009 21:53

Dziś Riella streszczała mi ostatnie wydarzenia z BSG i doszłyśmy do wniosku, że wszyscy jesteśmy Cylonami :rotfl:
praedzio - Pią 06 Lut, 2009 21:59

O? Jakieś szczegóły poproszę? :lol:
Admete - Pią 06 Lut, 2009 22:00

Niestety nie bardzo umiem odtworzyć nasz tok rozumowania, ale zaczęło się od tego, że 13 plemię to właśnie byli Cyloni i oni zasiedlili Ziemię ;-)
praedzio - Sob 07 Lut, 2009 07:58

No, ładnie. :confused3: Ciekawe, czy ja, jak w końcu nadgonię BSG, też będę miała takie myśli? :mysle:
Caitriona - Wto 10 Lut, 2009 17:58

Ja też wróciłam na pokład Galactiki i dzieje się tam, oj dzieje! Normalnie akcja taka, że nie nadążam, tyle nowego sie dowiadujemy. Jak ja lubię ten serial!