To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie II

Anaru - Czw 14 Cze, 2012 17:22

BeeMeR napisał/a:
Jestem daleko za połową, a Crowleya jak nie było tak nie ma :co_stracilam:

Może Ty masz wersję bez Crowleya? :lol:

BeeMeR - Czw 14 Cze, 2012 17:40

Cytat:
Może Ty masz wersję bez Crowleya? :lol:
A wiesz, że też doszłam do tego wniosku :roll:

No i jeszcze jednego, błyskotliwego, że cyloni niczym się nie różnią od ludzi - też mają marzenia, uczucia, choroby itp. - zaprojektowane czy nie ale są. Gadają farmazony o wielkim planie i od czasu do czasu robią jakiś sabotaż czy zamach - zupełnie jak ludzie :P

;)

Anonymous - Czw 14 Cze, 2012 21:48

Anaru napisał/a:
BeeMeR napisał/a:
Medium zanotowane

Tak mi się przypomniało, że jakiś odcinek czy dwa w TV widziałam i nie zachwyciło mnie jakoś.

I jeszcze jedno - ja pisalam, ze to w gruncie rzeczy cholernie spokojny serial. Chyba najspokojniejszy z wszystkich znanych mi kryminalnych. Nie ma wielkich strzelanin, poscigow, bohaterka nie jest wcale dzielna, odwazna, nie potrafi strzelac (zreszta nie lubi broni). Nosz kurcze - zwykla kura domowa. Nic niezwyklego - poza rozmawianiem z duchami...
Nie kazdy lubi takie seriale - ale ja tak.

Anonymous - Czw 14 Cze, 2012 21:48

Anaru napisał/a:
BeeMeR napisał/a:
Medium zanotowane

Tak mi się przypomniało, że jakiś odcinek czy dwa w TV widziałam i nie zachwyciło mnie jakoś.

I jeszcze jedno - ja pisalam, ze to w gruncie rzeczy cholernie spokojny serial. Chyba najspokojniejszy z wszystkich znanych mi kryminalnych. Nie ma wielkich strzelanin, poscigow, bohaterka nie jest wcale dzielna, odwazna, nie potrafi strzelac (zreszta nie lubi broni). Nosz kurcze - zwykla kura domowa. Nic niezwyklego - poza rozmawianiem z duchami...
Nie kazdy lubi takie seriale - ale ja tak.

Admete - Czw 14 Cze, 2012 21:52

Oglądałam chyba 4 serie, bardzo lubiłam ten serial. Podobało mi się połączenie obyczajówki, kryminału i fantastyki.
asiek - Pon 18 Cze, 2012 19:15

Wrócił serial Falling Skies... Niżej promo sezonu 2...
http://www.youtube.com/watch?v=pNLJZ72mlHA

Admete - Pon 18 Cze, 2012 20:37

Dzięki za przypomnienie. Nie oglądałam go jakos namiętnie, ale czasem rzuciłam okiem.
BeeMeR - Wto 19 Cze, 2012 08:05

skończyłam trzeci sezon BSG - cyloni wydaja mi sie przypadkowo wybrani: "raz dwa trzy, wychodź ty" :roll:
Anaru - Wto 19 Cze, 2012 10:12

BeeMeR napisał/a:
skończyłam trzeci sezon BSG - cyloni wydaja mi sie przypadkowo wybrani: "raz dwa trzy, wychodź ty" :roll:

Aaa, poznałaś ukrytych :lol:

Mam pytanie odnośnie końcówki do tych, którzy to dooglądali, bo zgłupiałam na końcu :mysle:
Spoiler:

Co ze Starbuck? Była duchem? Zwidem jak cylońska kochanka doktorka? Przecież ja wszyscy widzieli jak wróciła, czyżby jednak nie wróciła naprawdę?

Anonymous - Śro 20 Cze, 2012 19:52

Anaru napisał/a:

Spoiler:

Co ze Starbuck? Była duchem? Zwidem jak cylońska kochanka doktorka? Przecież ja wszyscy widzieli jak wróciła, czyżby jednak nie wróciła naprawdę?

Rowniez mam wrazenie, ze to duch... :P

BeeMeR - Śro 20 Cze, 2012 21:49

A ja już Ani mówiłam, że powinna powtórzyć cały serial :P
A jeśli to duch, to wygląda mi na to, że ludzie, cyloni i duchy nie różnią się niczym :P

Anaru - Czw 21 Cze, 2012 00:04

BeeMeR napisał/a:
A ja już Ani mówiłam, że powinna powtórzyć cały serial :-P

Apage! :mrgreen:

Ale jeżeli duch, to czemu ją wszyscy widzieli? I jej statek :mysle:
I czemu byłą w stanie przenosić przedmioty, hę? I ciała?
Szemrane to wszystko :?

Anonymous - Czw 21 Cze, 2012 01:25

a dlaczego niby nie moglaby - he?
BeeMeR - Czw 21 Cze, 2012 05:03

Bo to taki dziwny duch, co to się przytula, bije, kocha, je, śpi, itd. :roll:
Generalnie niczym nie różni od ludzi i cylonów.

Anonymous - Czw 21 Cze, 2012 12:25

No dziwny, ale Janioly robia to samo...
Admete - Czw 21 Cze, 2012 18:20

Anioły to anioły, biorą przecież ciała ludzi i wcielaja się w nich - tak było w Spn ;) A duch musiałby kogos opętać.
Anonymous - Czw 21 Cze, 2012 19:58

a skad wiesz, ze Aniolu wziely ciala ludzi i cylonow (nie zapominajmy, ze 6 nie byla czlowiekiem), oraz czy tamtejsze duchy musialy kogos opetac? To nie Spn...
Admete - Czw 21 Cze, 2012 20:11

Ale ja odpowiadałamw kwestii aniołów w Spn, nie w BSG. W tych dwóch sezonach BSG, które oglądałam, nie zauważyłam aniołów. Może były później ;)
Anaru - Czw 21 Cze, 2012 20:21

AineNiRigani napisał/a:
a skad wiesz, ze Aniolu wziely ciala ludzi i cylonow (nie zapominajmy, ze 6 nie byla czlowiekiem), oraz czy tamtejsze duchy musialy kogos opetac? To nie Spn..

Były anioły w BSG??? :shock:

Anonymous - Czw 21 Cze, 2012 20:21

no to nie rozumiem juz. Wydawalo mi sie, ze chodzilo o anioly w kontekscie BSG... :mysle:
Anaru - Czw 21 Cze, 2012 20:22

Nie było tam aniołów :confused3:
(albo też przespałam, bo zasypiałam prawie na każdym odcinku :rumieniec: )

BeeMeR - Pią 22 Cze, 2012 13:40

Anaru napisał/a:
Obejrzyj jeszcze raz a się dowiesz :P
Ja już jestem w połowie 4 sezonu BSG i nie rozumiem, czemu twórcy robią wszystko, by znielubić prawie wszystkie postacie :roll:

Anaru - Pią 22 Cze, 2012 13:54

BeeMeR napisał/a:
Anaru napisał/a:
Obejrzyj jeszcze raz a się dowiesz :P
Ja już jestem w połowie 4 sezonu BSG i nie rozumiem, czemu twórcy robią wszystko, by znielubić prawie wszystkie postacie :roll:

Może ja Ci opowiem resztę w skrócie? Szybciej będzie :mrgreen:

Admete - Pią 22 Cze, 2012 18:03

Anaru ty sie zabierz za B5 - jak przebrniesz przez początek, to powinno ci się spodobac ;)
BeeMeR - Sob 23 Cze, 2012 18:36

Admete napisał/a:
Anaru ty sie zabierz za B5
od pewnego czasu nad tym pracuję - płytki z serialem już są w drodze :mrgreen: