To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Plotki i newsy filmowe

Anaru - Wto 05 Lut, 2008 00:41

Pnie się do góry, ładnie skoczyło :mrgreen:
Katyn, Poland:
88 % Total votes: 57394 ;)

Gunia - Wto 05 Lut, 2008 14:23

A mówią, że Polacy nie umieją się jednoczyć. ;)
Anonymous - Wto 05 Lut, 2008 19:51

Mozna głosowac :D
http://movies.nytimes.com...oscars2008.html

Anaru - Wto 05 Lut, 2008 22:16

Tiaaaa.... nie umieją :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Ale różnica jest niesamowita ;)

Beaufort, Israel: 3 % Total votes: 2167

The Counterfeiters, Austria: 3 % Total votes: 2375

Katyn, Poland: 90 % Total votes: 69695

Mongol, Kazakhstan: 2 % Total votes: 1679

12, Russia: 2 % Total votes: 1942

Gunia - Wto 05 Lut, 2008 22:25

Anaru napisał/a:
Katyn, Poland: 90 % Total votes: 69695

Już jest Total votes: 69842 i zaczynam odczuwać obywatelską satysfakcję. :mrgreen:

Marija - Śro 06 Lut, 2008 08:47

No, dołożyłam się i ja :mrgreen: .
Trzykrotka - Czw 07 Lut, 2008 22:56

I ja :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: Uwielbiam takie akcje (pamiętacie włoskich kibiców?)
Dziś Katyń ma 92% :banan:
Z innych nominowanych filmów znam (z opowieści) 12 Michałkowa - zrobiony na wzór 12 gniewnych ludzi, tylko jest o sądzie nad Czeczeńcem i sprawiedliwość NIE zwycięża. Podobno straszna kicha.

nicol81 - Czw 07 Lut, 2008 23:01

Kamiński 61, Piotruś i wilk 39 :mrgreen: Z moich głosów tylko "That's how you know" nie wygywa...
snowdrop - Sob 09 Lut, 2008 21:25

Już ma 93%. Ja też zagłosowałam.
Harry_the_Cat - Sob 09 Lut, 2008 21:37

A potem się okaże, że anuluja to całe głosowanie :D
Gunia - Sob 09 Lut, 2008 21:41

W sumie to wygląda bardziej niż mocno podejrzanie. :roll:
nicol81 - Sob 09 Lut, 2008 21:43

A ciemu podejrzanie? :rumieniec: Ja głosowałam tylko dwa razy...
Harry_the_Cat - Sob 09 Lut, 2008 21:49

To tam można wiele razy? :paddotylu:
Anonymous - Sob 09 Lut, 2008 21:49

ja po 3 z każdego mozliwego kompa (czyli razem 18 głosów)
nicol81 - Sob 09 Lut, 2008 21:53

Harry_the_Cat napisał/a:

Ja weszłam następnego dnia po głosowaniu i udało się jeszcze raz...

Gunia - Sob 09 Lut, 2008 21:59

Harry_the_Cat napisał/a:

Jak się zmienia IP...

Anaru - Sob 09 Lut, 2008 23:10

Tu jest artykuł na ten temat ;)
Polacy przyznają Oscara "Katyniowi"

Gunia - Nie 10 Lut, 2008 00:48

Każdy zakątek mego umysłu przyznaje rację autorowi, ale i tak sądzę, że to fajny pomysł. Może bezsensowny, ale miło dla odmiany poczuć wspólną siłę, przy tylu sporach i podziałach. :mrgreen:
Gosia - Nie 10 Lut, 2008 15:45

Powinnam wrzucić do jakichś ciekawostek, ale zamieszcze tu.
Przede wszystkim dla praedzio, ale też dla Sofijufki i innych zainteresowanych: :mrgreen:
LIBRARIANS IN THE MOVIES An Annotated Filmography:
http://emp.byui.edu/raishm/films/agroup.html
http://emp.byui.edu/raishm/films/bgroup.html

Lista aktorow, ktorzy grali bibliotekarzy:
http://emp.byui.edu/raishm/films/performers.html

Sofijufka - Nie 10 Lut, 2008 15:53

Gosiu, a wiesz, że Mao był tez bibliotekarzem?
Gosia - Nie 10 Lut, 2008 16:27

Hmmmm :mysle:
Aragonte - Nie 10 Lut, 2008 17:15

AineNiRigani napisał/a:
Mozna głosowac :D
http://movies.nytimes.com...oscars2008.html

Zagłosowałam patriotycznie :mrgreen:

miłosz - Pon 11 Lut, 2008 21:30

Koniec strajku scenarzystów

Jak już informowaliśmy nareszcie zakończył się strajk scenarzystów i coraz więcej wiadomo o serialach, które ucierpiały w skutek niego. Oto parę dodatkowych informacji, które pojawiły się w sieci.

"Herosi" - istnieje bardzo niewielka szansa, że zostaną wyemitowane jakiekolwiek odcinki, które można by zaliczyć do 2. sezonu. Trzecia seria pojawi się w telewizji amerykańskiej na jesieni.
"Chirurdzy" - pojawią się, jak informowaliśmy, na ekranach telewizorów, ale co najważniejsze dla fanów "Jeziora marzeń" Joshua Jackson pojawi się w kilku odcinkach (podpisał umowę jeszcze przed strajkiem, ale jego występ gościnny stał pod dużym znakiem zapytania) jako: SPOILER
nowa miłość Cristiny (Sandra Oh).

"24 godziny" - wg scenarzysty i producenta Davida Fury'ego nie należy się spodziewać nowych odcinków serialu, aż do stycznia 2009 roku. Produkcja serialu zakończyła się na godzinie 12 i nie ma szans, by dokończono ją na czas. A puszczanie niepełnego sezonu, w przypadku tej produkcji, nie ma sensu.

"Battlestar Galactica" - dostanie szansę na dokończenie 4. i zarazem ostatniego sezonu. Ale scenarzystka Jane Espenson jest prawie pewna, że historia zostanie podzielona na osobne dwa mini-sezony. Jeszcze przed strajkiem zostało nakręconych 14 odcinków i co najmniej 10 pierwszych zostanie wyemitowanych od 4 kwietnia br. Pozostałe powinny się pojawić na ekranach telewizorów albo jesienią, albo dopiero w 2009 roku.

Zdobywca Złotego Globu "Mad Men" powinien być gotowy do wyemitowania 2. sezonu wraz z końcem lata.

"Na imię mi Earl" - w tym sezonie powinien pojawić się w 9 odcinkach z czego pierwszy i ostatni będą podwójne. Data emisji pierwszego nie jest jeszcze znana. Scenariusz do dwóch odcinków, który został praktycznie ukończony tuż przed strajkiem, został wstrzymany w produkcji i stanie się kanwą do epizodu finałowego 3. sezonu.

"Burn Notice" - zostanie wyemitowany zgodnie z planem. Jest spora szansa, że jako jeden z nielicznych seriali wyniesie pewne korzyści ze strajku scenarzystów. Prawdopodobnie powstanie więcej odcinków, niż początkowo zakładano.

"The Big Bang Theory" - od 5 do 7 odcinków pojawi się gdzieś w okolicach kwietnia i maja.

"Big Shots" - serial anulowano po emisji 11 odcinków.

"Boston Legal" - od 4 do 7 odcinków pojawi się gdzieś w okolicach kwietnia i maja.

"Podkomisarz Brenda Johnson" - 4. sezon pojawi się zgodnie z planem.

"Greek" - druga połowa pierwszego sezonu będzie miała premierę 24 marca br. Ciągle nie wiadomo, czy pojawi się sezon drugi, ale nie jest to skutek strajku.

"Prywatna praktyka" - jest niewielka szansa, że serial wróci z 4-5 nowymi odcinkami. Jest pewne, że produkcja wróci na jesieni.

"Samantha Who?" - na emisję czekają 3 nowe odcinki. Przewiduje się produkcję od 4 do 8 nowych epizodów, których emisji należy się spodziewać po końcu amerykańskiego "Tańca z gwiazdami".

"Dwóch i pół" - od 5 do 7 odcinków pojawi się gdzieś w okolicach kwietnia i maja.

no to tera szperamy w necie za informacjami ;)

nicol81 - Pon 11 Lut, 2008 21:36

Anaru napisał/a:
Tu jest artykuł na ten temat ;)
Polacy przyznają Oscara "Katyniowi"

Wnerwiłam się :bejsbol:
Czy ten facet nie wierzy, że Ktoś może naprawdę uważać, ze to dobry film?
Ta ankieta nie przesądza o żadnym wyniku. Tylko pokazuje, że Polacy doceniają swoją kinematografię.
Niech facet lepiej pisze o tym, że Emma Watson wygrywa z Keirą Knighley :wsciekla:

Caroline - Pon 11 Lut, 2008 21:40

Rozdano nagrody BAFTA, czyli nagrody Brytyjskiej Akademii Filmowej.
Lista nominowanych i zwycięzców.
"Pokuta" film Joe Wrighta, reżysera ostatniej wersji P&P został uznany za najlepszy film!
A tutaj zdjęcie pięknej Rosamund Pike z reżyserem.
Sezon nagród w toku :D