To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Star Wars

Agn - Wto 20 Paź, 2015 21:12

Ale, Admete, pomyśl - to Star Wars, nie Zmierzch, ma cię wciągnąć akcja, a nie twarz aktora. ;)
Anaru - Wto 20 Paź, 2015 21:50

Ale ta twarz aktora widnieje na ekranie jak się toczy akcja :mrgreen:
Przystojny nie jest, ale rozumiem, że poprawność polityczna musi być, więc i murzyn jest ;) .
Ciekawa jestem filmu, ale chyba sobie poszukam w źródełku poprzednich części i odświeżę (oraz uzupełnię) marną wiedzę przed obejrzeniem najnowszej części ;)

Admete - Śro 21 Paź, 2015 06:52

Też mam ochotę na powtórki.
Agn - Śro 21 Paź, 2015 10:08

Anaru napisał/a:
Ale ta twarz aktora widnieje na ekranie jak się toczy akcja

No ok, ale nie przysłoni wszystkiego innego, tak jak przystojna twarz Haydena Christensena nie przysłoniła niedoróbek trylogii.
Mnie serio nie wadzi i nie patrzę na to przez pryzmat poprawności politycznej. Jeśli zakładamy, że szturmowcy to klony, a klony pochodzą od Jango Fetta, to mają prawo nie być biali, nawet jeśli po drodze była jakaś domieszka genów czy coś. ;)

BeeMeR - Śro 21 Paź, 2015 10:27

Cytat:
mnie się czarnoskórzy bardzo rzadko podobają. Nic na to nie poradzę. Nie chodzi o kolor skóry, tylko o szerokie szczęki, wielkie płaskie nosy.
Niestety też tak mam - plus na mnie działa negatywnie ich charakterystyczna wrzasko-mowa :confused3: np. komedii murzyńskich ani filmów gangsterskich nie trawię (ok, gangsterskich to ja i w przypadku białych nie trawię :P ). Acz mam pewne wyjątki, które lubię, jak Morgan Freeman, Denzel Washington czy Idris Elba :mrgreen:
Anaru - Śro 21 Paź, 2015 13:22

BeeMeR napisał/a:
np. komedii murzyńskich ani filmów gangsterskich nie trawię (ok, gangsterskich to ja i w przypadku białych nie trawię ). Acz mam pewne wyjątki, które lubię, jak Morgan Freeman, Denzel Washington czy Idris Elba
Ja tez swoich paru bardzo lubianych ciemnoskórych aktorów mam, ale też tego typu filmów nie trawie, aktorstwo i humor kompletnie nie moje. :confused3: Za to lubię filmy np. afrykańskie, gdzie tez przecież występują sami lub prawie sami murzyni ;) , ale oni są jacyś inni. :wink:

Agn napisał/a:
a klony pochodzą od Jango Fetta

Kto to w ogóle? :mysle:

BeeMeR - Śro 21 Paź, 2015 18:10

U mnie kluczem są decybele i intonacja ;) Jeśli się aktor nie drze, tylko gra, to może wyglądać i jak brakujące ogniwo, a obejrzeć mogę jeśli mnie tematyka chwyci. ale jeśli się wydziera czy histeryzuje to najpiękniejszej i najprzystojniejszego nie strawię :obrzydzenie:
Agn - Śro 21 Paź, 2015 23:06

BeeMeR napisał/a:
U mnie kluczem są decybele i intonacja Jeśli się aktor nie drze, tylko gra, to może wyglądać i jak brakujące ogniwo, a obejrzeć mogę jeśli mnie tematyka chwyci. ale jeśli się wydziera czy histeryzuje to najpiękniejszej i najprzystojniejszego nie strawię

Otóż to. :)
Nie sądzę zresztą, by w SW pan grał a'la np. Eddie Murphy w swoich komediach. :D

Tamara - Pią 23 Paź, 2015 19:06

No to coś a propos GW :-P http://gallifreyburning.t...ly-the-greatest
Agn - Sob 24 Paź, 2015 06:33

Swietne! :mrgreen:
Anaru - Sob 24 Paź, 2015 12:26

Piękne :rotfl:
Anaru - Pon 30 Lis, 2015 00:22

Oglądaliśmy dzisiaj 2 część Gwiezdnych Wojen i jak się pojawił rydwan z dwójką bohaterów na arenie na jakiejś tam planecie to pierwsze skojarzenie : Igrzyska Śmierci ;)

A tu drobnostka:

http://www.biedronka.pl/p...-star-wars-8-gb
Słodziarskie, ale nie widziałam, widać rozdrapali :wink:

Agn - Pon 30 Lis, 2015 07:09

Anaru napisał/a:
http://www.biedronka.pl/p...-star-wars-8-gb
Słodziarskie, ale nie widziałam, widać rozdrapali

Oferta od 7.12. :)

Anaru - Pon 30 Lis, 2015 08:24

Aa, najwyraźniej niedowidzącam :zalamka:
Szafran - Sob 12 Gru, 2015 10:48

Powtarzam sobie w końcu (oczywiście jedyną słuszną trylogię;)) przed premierą. Wieki nie oglądałam. A mam takie porządne wydanie DVD ze Special Edition i oryginalną wersją kinową. Oglądam w odświeżonej. Ach i nic a nic się nie zmieniło, nadal kocham starwarsy jak kilkulatka:D Tylko jednego nie rozumiem. Jak jako dziewczę mogłam woleć Luke'a od Hana Solo:D?
Tamara - Sob 12 Gru, 2015 16:43

Bo był blondynem :mrgreen: też tak miałam :-P
arlekin - Sob 12 Gru, 2015 18:42

A ja wolałam Hana :P )
Maraton mam już za sobą - jakieś dwa tygodnie temu. Cała serię w jeden dzień. Kocham tą sagę i boję się, ze to spierniczą.

BeeMeR - Sob 12 Gru, 2015 19:00

arlekin napisał/a:
A ja wolałam Hana )
Ja też - m.in. bo nie był blondynem :P
Agn - Sob 12 Gru, 2015 20:41

Szafran napisał/a:
Jak jako dziewczę mogłam woleć Luke'a od Hana Solo:D?

Proste - słodki, śliczny blondynek. A Han Solo to taki niby drań jest (hehe), potem się z niego robi bohater rebelii. Jako nastolatka byłaś w pełni usprawiedliwiona.
Mnie blond włosy nigdy nie stały na przeszkodzie, by mi się facet wizualnie podobał, ale choćby się Luke Skywalker sklonował, to nie da rady wygrać z szelmowskim uśmiechem Hana Solo. :D

Anaru - Sob 12 Gru, 2015 20:43

BeeMeR napisał/a:
arlekin napisał/a:
A ja wolałam Hana )
Ja też - m.in. bo nie był blondynem :P

Ja też, dokładnie z tego samego powodu :mrgreen:

Szafran - Sob 12 Gru, 2015 20:48

Ojej, ta powtórka tak mi się spodobała, że rozważam obejrzenie jeszcze tej złej trylogii. Zawsze mogę przewijać Jar-Jar-Binksa. A Liam Neeson był fajny.

Niemniej - jak ja się teraz nie mogę doczekać czwartkowej nocy:D

Agn - Sob 12 Gru, 2015 20:52

Szafran napisał/a:
rozważam obejrzenie jeszcze tej złej trylogii.

Lubię tę nową trylogię. Mimo wszystko. Bo to historia Anakina, która łamie mi serce. Starannie omijam wzrokiem to, co mi nie leży.
Ciekawe, jak mi się spodobają nowe SW. I jak teraz zrobić rozdziałkę?
1. Stara Trylogia
2. Nowa Trylogia
3. Jeszcze Nowsza Trylogia???
;)

Anaru - Sob 12 Gru, 2015 20:57

Agn napisał/a:
. Jeszcze Nowsza Trylogia???

Najnowsza trylogia na razie jednopostaciowa? ;) Czy planowane sa dodatkowe dwie? :mysle:

Szafran - Sob 12 Gru, 2015 21:13

Tak, w planach są kolejne filmy:).

No właśnie, Agn. Chcę sobie przypomnieć, jak on przeszedł na ciemną stronę. No i o co chodziło z tymi Wojnami Klonów:).

Ciekawy drobiazg łączący stare i nowe w mojej edycji DVD:).

W starej wersji kinowej na końcu widać "widmowych" Yodę, Obi-Wana i Anakina - tego w średnim wieku, czyli Sebastiana Shawa.
W odświeżonej edycji specjalnej, tej którą mam na DVD, jest wmontowany Hayden Christensen:). W kinowej edycji specjalnej tego nie było:) (zdaje się edycja specjalna kinowa była jeszcze przed nową trylogią).

Eeva - Pon 14 Gru, 2015 08:46

Teraz na AXN non stop puszczają te nowe GW, więc ja sobie trochę odświeżyłam. Jednego dnia obejrzę kawałek wojny klonów, innego dnia kawałek Zemsty Sithów, trzeciego jeszcze inny kawałek Wojny Klonów... i tak mi sie zbierze cała trylogia.
Bo jakoś za Chiny tych nowych filmów nie moge zdzierżyć za jednym posiedzeniem bo nudzą mnie niemiłosiernie...