To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Komunikaty - Spotkanie w W-wie????

Anonymous - Pią 13 Lut, 2009 21:31

Po 13 lipca powinnyśmy wrócić z Hiszpanii
Jak jedno małżeństwo jest okazją do drugiego, tak jak widać jeden zlot kolejnemu okazję daje :mrgreen:

trifle - Pią 13 Lut, 2009 21:38

Ych :cry2:
Harry_the_Cat - Sob 14 Lut, 2009 01:58

trifle napisał/a:
aneby napisał/a:
Ale przywaliłaś Harry :paddotylu: :wink:

No :paddotylu: Wygrałaś w konkursie :paddotylu: Ale z przerwami czy tak.. bez :shock: ?

Noooo... Na przykład w Chicago była godzina przerwy.. i w Omaha w Nebrasce.... :mrgreen:
Bo celu - Bozeman w Montanie dojechaliśmy w środku nocy i parę godzin czekania na połączenie z West Yellowstone w Wyoming - gdzie jest jedno z wejść do parku ;)

Anonymous - Sob 14 Lut, 2009 09:07

Cal - w Trzebini zabawisz dlużej. Nie myslisz chyba, ze Cie puszcze tak szybko?
Calipso - Sob 14 Lut, 2009 17:23

A gdzież bym śmiała się sprzeciwiać :wink:
Tamara - Sob 14 Lut, 2009 19:26

No to ja do wyczynu Harry'ego dorzucę kontrast krajowy , aczkolwiek sprzed lat - trasa Białystok - Augustów pociągiem przez cztery godziny :mrgreen:
Marija - Sob 14 Lut, 2009 20:00

Pociągiem, Kraków - Nowy Sącz, sześć godzin! :bejsbol:
praedzio - Sob 14 Lut, 2009 20:07

Tamara napisał/a:
No to ja do wyczynu Harry'ego dorzucę kontrast krajowy , aczkolwiek sprzed lat - trasa Białystok - Augustów pociągiem przez cztery godziny :mrgreen:

ILE???? :shock: :shock: :shock:

trifle - Sob 14 Lut, 2009 22:41

Eee tam, ode mnie do Wrocławia można jechać ponad 9 :D (100km). Bo się kilka godzin w nocy czeka na dworcu w Legnicy..
Anonymous - Sob 14 Lut, 2009 23:48

Do Warszawy ode mnie można pociągiem jechać 16 godzin, bez przesiadek....
I kto wygrywa? :banan:

Tamara - Nie 15 Lut, 2009 10:58

Trifle , to było bez oczekiwania :mrgreen: , Kasiek , ale od Ciebie to drogą okrężną , a to była najkrótsza i najprostsza jak w pysk strzelił :mrgreen:
Anonymous - Nie 15 Lut, 2009 12:08

Dokłądnie. jak w pysk strzelił, prościutko, bez problemów, ale nie bo by było za łatwo.
Tam coś krewni i znajomi mówili, że jeździ coś jeszcze. I faktycznie na dworcu słyszałam o pociągu Przemyśl-Warszawa.... ale na rozkłądzie nie było a ja aż taka mądra, to nie jestem.. :roll:

Calipso - Nie 15 Lut, 2009 17:12

W ubiegłym roku do Częstochowy jechałam autem 9 godzin.Masakra :roll: Do Warszawy bus jedzie tylko 2.5 godziny.O pociągu nie będę wspominać,bo ostatni raz jechałam nim jakieś 22 lata temu :rumieniec:
Jakiś czas temu Anaru obliczyła,że pociąg z Krakowa do Białej P. jedzie 8 godzin.W sumie nie jest źle,jeśli w każdej chwili można wstać i rozprostować kości,czego nie można powiedzieć o busie :-|

Alicja - Pon 16 Lut, 2009 07:09

Calipso napisał/a:
W sumie nie jest źle,jeśli w każdej chwili można wstać i rozprostować kości,czego nie można powiedzieć o busie

albo o samochodzie, którym jedziemy z Pomorza do Krakowa raz na pół roku. Przez samą Łódź w ciągu dnia jedziemy 45 min :roll: w nocy dużo lepiej

Calipso - Pon 16 Lut, 2009 17:28

Alicja napisał/a:
Przez samą Łódź w ciągu dnia jedziemy 45 min

Tyle czasu pewnej bardzo ciemnej nocy jechałam tramwajem w Warszawie z Ronda Wiatraczna na Bemowo.Bałam sie jak bum cyk cyk :-| Do tego dwóch panów gadało między sobą że się na nich patrzę,a ja tylko chciałam widzieć wyślwietlane następne przystanki :roll:

spin_girl - Śro 18 Lut, 2009 22:50

Mag13 napisał/a:
Alicja napisał/a:
Przez samą Łódź w ciągu dnia jedziemy 45 min :roll: w nocy dużo lepiej

Jo, jo, pod warunkiem, że akurat nie przebudowują w mieści Łodzi głównych tras przelotowych. W końcu września zajęło to nam ponad dwie i pół godziny.

Trasy przelotowe remontują raz na kilka lat (jak w każdym większym mieście chyba?) Faktycznie przez jakiś czas ruch był w mieście utrudniony, ale już po wszystkim :mrgreen:
A przez Łódź można jechać 45 min bo to dużemiasto jest :wink:
Ale można też dojechać pociągiem, olewając trasy przelotowe, i wysiąść na dworcu Fabrycznym- trzy przystanki tramwajowe od Manufaktury, czyli serca Łodzi.

praedzio - Pią 30 Paź, 2009 08:51

Zastanawiałam się czy by nie założyć nowego wątku, ale w końcu stwierdziłam, że chyba tu będzie najwygodniej pisać.

Tak sobie nieśmiało myślę, że fajnie byłoby się spotkać w większym gronie, bo już się stęskniłam za niektórymi "pyszczkami". ;) Wiem, że listopad to taka se pora na organizowanie czegokolwiek, ale nuż, widelec... Co Wy na to?

:kwiatek: <--------- *kwiatek na zachętę*

Aragonte - Pią 30 Paź, 2009 09:02

Ja jestem za :mrgreen:

Już nie wspomnę, że z niektórymi to po prostu muszę się spotkać, bo przetrzymuję ich filmy czy cuś :ops1:

Caitriona - Pią 30 Paź, 2009 09:31

Aragonte napisał/a:
Już nie wspomnę, że z niektórymi to po prostu muszę się spotkać, bo przetrzymuję ich filmy czy cuś

Mogę się pod tym podpisać :mrgreen: :-P

Za!

Anonymous - Pią 30 Paź, 2009 09:53

też bym się z Wami spotkała :)
Aragonte - Pią 30 Paź, 2009 10:20

Caitriona napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Już nie wspomnę, że z niektórymi to po prostu muszę się spotkać, bo przetrzymuję ich filmy czy cuś

Mogę się pod tym podpisać :mrgreen: :-P

Auć - czy Tobie też coś przetrzymuję? :rumieniec:

Anaru - Pią 30 Paź, 2009 10:22

Też bym się spotkała, bardzo bardzo :hug_grupowy: i nawet będę dwa razy w listopadzie ;) - od 13, tylko chyba wieczorem do 15 i 27-29 chyba...
Muszę sprawdzić godzinę na bilecie :mysle:
(gdzie ja mam ten bilet????? :mysle: )
Sprawdzę w domu... :mysle:
Bo w samo południe ok. 17 to ja chyba akurat będę wyruszać... :mysle:

Caitriona - Pią 30 Paź, 2009 10:26

Aragonte napisał/a:
Auć - czy Tobie też coś przetrzymuję?

Aha, tak jak ja Tobie ;)

Aragonte - Pią 30 Paź, 2009 11:11

Caitriona napisał/a:
Aragonte napisał/a:
Auć - czy Tobie też coś przetrzymuję?