To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Supernatural

Caitriona - Śro 11 Lip, 2007 22:17

Dziękuję (niestety tym razem nie mój) - juz odpisałam :)
praedzio - Czw 12 Lip, 2007 07:42

Żeby nie było... ja przeczytałam cały wątek po zakończeniu I serii, żeby wyciągnąć się z doła (czy ja spoileruję?)... Małe spoilery z sezonu drugiego mi nie przeszkadzały, wprost przeciwnie - uświadomiły mi, że to załamanie jest chwilowe.
Agn - Czw 12 Lip, 2007 19:07

Tadaaam! Wracam w glorii zwycięstwa i chwały nad zmęczeniem, tj. pospałam, więc czas na oglądanie. Od początku zaczęłam Asylum. Dean mnie coraz bardziej rozwala swoimi tekstami. Nad dziennikiem tatusia: I love the guy. I swear he writes like friggin' Yoda. :rotfl:
EDYCJA: Skończyłam. Świetny odcinek. B. mi się podobał. Kilka podskoków zaliczyłam (największy, kiedy opętany Sam wypalił do Deana. WTF?! Na szczęście to tylko sól. Ale potem... dobrze, że kul nie było w pistolecie.). Końcówka była cudna. Dean sobie wreszcie śpi, a tu telefon. Od razu zgadłam, kto dzwoni, ale to i tak było, hmmm, rozkoszne. ;)

Admete - Czw 12 Lip, 2007 20:12

O tak z Deana to artysta ciętych ripost - poczekaj, aż będzie z policja rozmawiał ;-)
Agn - Czw 12 Lip, 2007 20:18

Rozwalił mnie jeszcze, jak panience przemawiał do rozumu (oczywiście jak zwykle blondynka z dekoltem, nic to, że smarkula, innych panienek w Hameryce najwyraźniej nie ma): I have a question for you. You've probably seen some horror movies, right? Pay attention! And next time you see haunted place - just don't go in! Ale to jeszcze trzeba usłyszeć, JAK on to mówi, tym swoim luzackim sposobem, wtedy ten tekst naprawdę jest przezabawny. :rotfl:
Admete - Czw 12 Lip, 2007 20:31

Fakt Ackles ma talent komediowy ;-) A ta blondynka to pewnie specjalnie ;-) Mam trochę Deanowych tekstów wyzbieranych. Fajne są w odcinku Scarecrow.
Agn - Czw 12 Lip, 2007 20:44

Jak na razie wmurował mnie tekst Deana do telefonu: Dad? Where are you? ...Yes, sir...
SIR?! :shock:

Admete - Czw 12 Lip, 2007 21:01

Tatuś ich surowo wychowywał, co sie dziwisz. A Dean jest tym posłusznym synem ;-) To Sam jest marnotrawny.
Caitriona - Czw 12 Lip, 2007 21:07

Z sentymentu obejrzałam sobie Asylum - to chyba jeden z moich ulubionych odcinków. Ma fajny klimat, mimo ze nie jest jakoś przesadnie ciężki.
Agn - Czw 12 Lip, 2007 21:20

BUAHAHAHAHAHHAHAA!!! :rotfl:
Trzymajcie mnie!
Dean: How did you get here?
Sam: I... I stole the car.
Dean: HA! That's my boy!
*kona*

Admete - Czw 12 Lip, 2007 21:22

Chłopcy potrafią wiele nielegalnych rzeczy ;-) a Dean ma zawsze radoche, jak Sam zrobi coś niewłaściwego ;-)
Agn - Czw 12 Lip, 2007 21:33

Ja widzę, że oni tam cały czas flirtują ostro z wykroczeniami wszelkiej maści. Już w pilocie przecież podszywali się pod agentów FBI.
A że Dean ma radochę to mu się nie dziwię. Taki słodziaśny, zawsze prawy, niemal rycerski Sammy, a tu proszę - samochód gwizdnął.
Skończyłam Scarecrow. Niezły był. Urocza była Meg. Szczególnie w ostatniej scenie. HYYYYH??? WTF?
Jednego tylko żałuję. Nie działają mi napisy i niektóre teksty mi przepadają, bo panowie czasem mówią niewyraźnie. No trudno. Angielski-amerykański sobie podszlifuję. :obrzydzenie:

Admete - Czw 12 Lip, 2007 21:49

Szkoda, że nie działają...na stacjonarnym dvd? Bo w kompie powinny w SubEdicie pójść. Meg jeszcze się pojawi :-) Ja lubię Scarecrow, bo tam są te braterskie momenty ;-) Jak ten na końcu, albo rozmowa przez telefon.
Agn - Czw 12 Lip, 2007 21:55

SubEdit sprawia, ze caly moj komp decyduje sie na samobojstwo, tj. wiesza sie. Musialam zatem zrezygnowac z tego programu. :( Ogladam na Best Playerze. Nie wiem, o co chodzi. Dobrze, ze chociaz obrazki mam i wciaz dobry sluch, wiec przepadaja mi w sumie drobiazgi. ;)
praedzio - Pią 13 Lip, 2007 13:53

Ja jak jeszcze korzystałam z Bestplayera, a napisy ani rusz nie chciały się zsynchronizować z filmem, to najpierw czytałam sobie napisy, a później oglądałam film. Czasem sobie przypauzowałam... i tak sobie radziłam... No, ale teraz mam SubEdita i jest OK! :-D

Dobra, niech mi ktoś powie, o co chodziło z tą grochówką w odcinku "Usual Suspects"?

Admete - Pią 13 Lip, 2007 16:14

Jaka grochówką? Fajny odcinek - już do 6 doszłaś :-) Świetnie wypadli bracia w czasie przesłuchania - byli zsynchronizowani ;-)
praedzio - Pią 13 Lip, 2007 19:03

Admete napisał/a:
Jaka grochówką?

No, na samiuśkim końcu odcinka odbyła się taka rozmowa między braćmi:
Sam o kobiecie-gliniarzu, która wypuściła ich wolno:
- Miła kobieta.
Dean:
- Taaa... Jak na gliniarza.
Sam:
- Nie wygląda ci znajomo?
Dean:
- Nie, dlaczego?
Sam:
- Nie wiem. Jesteś głodny?
Dean:
- Nie.
Sam:
- Z jakiegoś powodu mam ochotę na grochówkę.

A synchronizacja między braćmi naprawdę super! Uwielbiam te ich porozumiewawcze spojrzenia - komunikację bez słów. Zwłaszcza wtedy, kiedy Dean z czymś wyskoczy, a Sam rzuca mu karcące spojrzenia... :rotfl: Na przykład w tym odcinku Sam zgromił wzrokiem Deana, po czym zwrócił się znów do Karen, przy czym jego twarz błyskawicznie zmieniła wyraz na litościwo-współczujący. :rotfl:
P.S. To był siódmy odcinek...

Caitriona - Pią 13 Lip, 2007 20:11

Widziałyście to? Słodkie: http://winchesterfan.com/fanart.php?jeska
Admete - Pią 13 Lip, 2007 21:09

Z tym kojarzeniem chodziło o to, ze pani policjant to była Linda Blair z Egzorcysty :-) ja tej grochówki nie pamiętam :-D
praedzio - Sob 14 Lip, 2007 07:56

Aaaaa... już rozumiem, o co chodzi z tą grochówką... :paddotylu: Wystarczyło w Google'ach napisać Linda Blair + grochówka... Nie będę tu wyjaśniać, bo rzecz jest wysoce niesmaczna... :obrzydzenie: :rumieniec: :paddotylu:

Caiti... :hello:

Admete - Sob 14 Lip, 2007 11:43

To już sie wyjasniło - nie oglądałam Egzorcysty, więc dlatego nie kojarzyłam grochówki ;-)
Och! Jaki sliczny Dean i jaka milusia Impala ;-)

Caitriona - Sob 14 Lip, 2007 19:44

Admete - Sob 14 Lip, 2007 20:01

Jakie fajne tło Ci wyszło :-) No i Impala się dobrze prezentuje ;-)
praedzio - Sob 14 Lip, 2007 20:07

:oklaski: :oklaski: :oklaski:
Noremalnie wena cie naszła, Caiti. Prosim więcej! Może tak kawałek Sama? :mrgreen: Jakoś go lubię...

Caitriona - Sob 14 Lip, 2007 20:08

Dzięki! tło mi kolorowe wyszło bo cały dzień się dzieciakami zajmuję i tak jakoś zaraziłam sie od nich radosnym nastrojem ;)

Oki. Nastepny będzie Sam :) :)