Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne
Monika - Śro 20 Lut, 2008 16:50
[quote="praedzio"]No i dziś skończyłam ostatni odcinek Skazanego na śmierć. Nie wiadomo, kiedy następny 4 już sezon serialu. A skończyło się baaardzo obiecująco...
Ja też nie mogę się doczekać, te wszystkie serie tak szybko zleciały. Mam nadzieję, że nie ma grama prawdy w tym co mówią, że to była ostatnia część, to nawet niemożliwe przy takim ostatnim odcinku 3 serii, za dużo się zadziało, za dużo nowych otwartych wątków.
PS. Nie wiem jak inni, ale dla mnie polski tytuł Prison Break jest zupełnie nietrafiony i jakoś nigdy nie mogłam się przestawić na inny niż PB
praedzio - Śro 20 Lut, 2008 17:07
| Monika napisał/a: | PS. Nie wiem jak inni, ale dla mnie polski tytuł Prison Break jest zupełnie nietrafiony i jakoś nigdy nie mogłam się przestawić na inny niż PB |
Ja już się przyzwyczaiłam. Tylko, że sama nie wiem, czemu dziś napisałam polski tytuł serialu. Zawsze używałam oryginalnego...
Poniżej podaję wyszperane przez siebie odpowiedzi producenta PB na najbardziej nurtujące fanów pytania. Na wszelki wypadek umieszczę je w spoilero-ramce.
Admete - Śro 20 Lut, 2008 17:51
Ja sobie muszę zostawić coś na jesień do oglądania...Jak już będę częściowo lub całkowicie bezrobotna...Sezon zwolnień rozpoczęty. Ponieważ jestem ostatnio często wkurzona na świat, więc najbardziej mi pasuje 24:
http://www.youtube.com/wa...feature=related
http://www.youtube.com/wa...feature=related
Autorka tego klipu obejrzała podobno 4 serie 24 pod rząd czuję z nią wspólnotę dusz
praedzio - Śro 20 Lut, 2008 18:29
| Admete napisał/a: | | Ja sobie muszę zostawić coś na jesień do oglądania...Jak już będę częściowo lub całkowicie bezrobotna...Sezon zwolnień rozpoczęty. |
Kto wie... Może czeka mnie to samo... Tfu! Tfu!
Admete - Śro 20 Lut, 2008 18:50
No to jedziemy na tym samym wózku - tfu! Tfu!
Monika - Śro 20 Lut, 2008 23:02
| praedzio napisał/a: |
Ja już się przyzwyczaiłam. Tylko, że sama nie wiem, czemu dziś napisałam polski tytuł serialu. Zawsze używałam oryginalnego... |
Praedziu, broń Boże to nie był zarzut wobec Ciebie, pisz jak wolisz, PB cz SnŚ i tak każdy wie o co chodzi
PS. Obejrzałam po raz drugi tą scenę o której mówił scenarzysta w spojlerze, który wkleiłaś i dalej nie kumaju Ilu ludzi, tyle spekulacji. Ale jak dobrze, że rozwiały się moje wątpliwości co do kolejnej serii, uff...
Admete - Pią 22 Lut, 2008 13:41
Na fali zabawy przy 24 znalazłam takie głupiutkie teksty w stylu:
"If everyone on "24" followed Jack Bauer's instructions, it would be called "12"."
"When bad things happen to good people, its probably fate. When bad things happen to bad people, it’s probably Jack Bauer. "
"Jack Bauer can break anyone and anything, but he will always break the protocol first."
"Jack Bauer sleeps with a pillow under his gun."
"When someone asks him how his day is going, Jack replies, "Previously, on 24..."
"There is the right way, the wrong way, and the Jack Bauer way. It's basically the right way but faster and more deaths. "
Wiem, że to śmieszy tylko tych, którzy znają serial, ale nie mogłam się powstrzymać
praedzio - Pią 22 Lut, 2008 14:33
Eeee... niekoniecznie!
Ja tylko pierwszego nie zrozumiałam...
Admete - Pią 22 Lut, 2008 15:09
W pierwszym jest, że gdyby wszyscy słuchali w 24 polecen Jacka, to serial nazywałby się 12 ( w domyśle godzin ) Niestety pomysły Bauera są zwykle zbyt szokujące dla przełożonych - oczywiście do momentu, gdy nic już nie jest szokujące i trzeba ratować sytuację bez względu na koszta
praedzio - Pią 22 Lut, 2008 15:37
Aaaa.... Dobre!
Caitriona - Pią 22 Lut, 2008 19:21
Pytanie: ile odcinków ma III seria "PB"?
Admete - Pią 22 Lut, 2008 19:27
13 Caitri, 13 i nie martw się
Caitriona - Pią 22 Lut, 2008 19:45
Bo ja właśnie skończyłam 12 i sie tak zastanawiam czy oni całe rozwiązanie teo wszystkiego upchną w jednym odcinku?...
Dzięki!!
Caitriona - Pią 22 Lut, 2008 20:19
Zapomniałam - przecież widziałam już drugi odcinek Ashes to Ashes! Padłam przy koncowej scenie!! I jeszcze Chris i New Romantics Naprawdę świetny jest ten serial - troche sie bałam jak to będzie po LoM, ale twórcy spisali sie świetnie! Super się ogląda.
Admete - Pią 22 Lut, 2008 20:25
Strasznie chwalą ten ostatni, trzeci Też mi się bardzo podoba serial, mam nadzieję się niedługo przekonac, co do tego 3 odcinka.
Caitriona - Pią 22 Lut, 2008 20:31
I żona Mateuszka (ciagle zapominam jak ma na imię; Keeley?) świetnie wygląda w tych ciuchach! I to jej powitanie: witam moich wyimaginownych kolegów Ale już nie machc palcami jak wymawia imię Hunta
Admete - Pią 22 Lut, 2008 20:40
Podobno troche porzuci to nastawienie, że wszystko jest wymyślone i zacznie myśleć, że wszystko MA znaczenie. Keeley Hawes Podobno w trzecim odcinku iskrzy na stykach Hunt - Drake
Caitriona - Pią 22 Lut, 2008 20:44
Jak iskrzy to jest ciekawie!! Więc jestem jaknajbardziej za!
Admete - Nie 24 Lut, 2008 14:50
The Ruts - "Staring at the Rudeboys"
Joe Jackson - "It's Different for Girls"
Roxy Music - "Let's Stick Together"
Roxy Music (again!) - "Over You"
Bucks Fizz - "Making your Mind Up"
"Aye Aye Aye Moosey" - Modern Romance (I THINK)
Duran Duran - "Planet Earth"
Altered Images - "Happy Birthday"
The car chase scene song is one I haven't heard of.
The Beat - "The Doors of your Heart".
To jest spis piosenek z 3 odcinka, potem będe szukac na YT. Początek świetny - pościg, audi Hunta zarzuca na zakrętach przy dżwiękach niezłej muzyczki Tylko mało rozumiem :-(
Caitriona - Nie 24 Lut, 2008 15:22
Z tej listy kojarzę tyko Duran Duran...
Admete - Nie 24 Lut, 2008 16:12
Caitri odcinek rzeczywiście jest rewelacyjny - cały zespół cudny po prostu. Gene jak najbardziej w formie, Ray i Chris przyprawiali mnie niezmiennie o wyszczerz, a Alex dokładała swoje. Dzis walnęła Hunta z łokcia, potem na niego leciała, w końcu wrzeszczeli oboje. I te komentarze Hunta: "Anything you say will be taken down, ripped up and shoved down your scrawny little throat till you choke to death - Gene Hunt chapter 1, vers 2" Sama historia natomiast dość poważna i smutna w gruncie rzeczy.
Ten serial jest jednak inny w nastroju niż LoM. Przede wszystkim Alex nie jest tak dręczona jak Sam. Tego mi akurat brakuje, bo biednego udręczonego Sama wprost uwielbiałam
Zapowiedź nastepnego odcinka mnie rozwaliłą. - Hunt i Drake uwięzieni w windzie
Philip Glenister mówi z genialnym akcentem i ma naprawdę ładne oczy
A całą drużyna na imprezie na luksusowym statku przyprawiła mnie o atak śmiechu, sama zobaczysz.
Ta piosenka mi się podoba:
http://www.youtube.com/watch?v=akAxgDKTKC8
Ta chyba też była:
http://www.youtube.com/watch?v=bZTsW8WKy5c
Duran Duran ( te teledyski mnie zabiją ):
http://www.youtube.com/watch?v=-recskrzunI
Następna, ale niezbyt dobra jakość:
http://www.youtube.com/watch?v=owNltsIN5KI
He, he a ta piosenka była na Eurowizji w 1981
http://www.youtube.com/watch?v=pACePi441ds
Kolejna
http://www.youtube.com/watch?v=HgqD826HGuI
Harry_the_Cat - Nie 24 Lut, 2008 23:00
Obejrzałam kolejny odcinek Kości. Wciągam sie, choc nie w intrygę... W dalszym ciągu mnie pare rzeczy drażni. Ale oglądam, żeby zobaczyć, jak się rozwijac będzie znajomość pary BB
praedzio - Nie 24 Lut, 2008 23:01
Chcę mieć takiego kucharza jak SID!!!
Caitriona - Pon 25 Lut, 2008 12:15
| Admete napisał/a: | | Caitri odcinek rzeczywiście jest rewelacyjny - cały zespół cudny po prostu. Gene jak najbardziej w formie, Ray i Chris przyprawiali mnie niezmiennie o wyszczerz, a Alex dokładała swoje. Dzis walnęła Hunta z łokcia, potem na niego leciała, w końcu wrzeszczeli oboje. |
Nie mogę się doczekać! Nie ma co, na dużo sobie Drake pozwala Strasznie mi się ten duet podoba!
| Cytat: | | I te komentarze Hunta: "Anything you say will be taken down, ripped up and shoved down your scrawny little throat till you choke to death - Gene Hunt chapter 1, vers 2" |
Kocham go za to!
| Cytat: | | Ten serial jest jednak inny w nastroju niż LoM. Przede wszystkim Alex nie jest tak dręczona jak Sam. Tego mi akurat brakuje, bo biednego udręczonego Sama wprost uwielbiałam |
Zdecydowanie te dwa seriale mają inny klimat i to mi się bardzo podoba. Niby Hunt i druzyna ta sama, ale zupełnie innaczej się wszystko dzieje.
Mnie się chyba oba jednakowo podobają.
| Cytat: | Zapowiedź nastepnego odcinka mnie rozwaliłą. - Hunt i Drake uwięzieni w windzie |
Przecie oni się zagryzą!
Admete - Pon 25 Lut, 2008 12:16
Niekoniecznie Tam będzie dość - gorąco
|
|
|