Seriale - The Good Wife
milenaj - Śro 09 Mar, 2011 16:32
| Admete napisał/a: | | Will jako poostać, jako czlowiek - nie podoba mi się. |
Jako człowiek prywatnie, to ja do niego nic nie mam. Tyle lat wzdychał potajemnie, słabość mu została do kobiety i koniec. Kto, by Alicję zatrudnił, gdyby nie on? Marne szanse. Gdyby Peter był inny, to by nie miał prawa, oczekiwać czegoś więcej. Ale Peter jest generalnie kanalią. I w tą jego odrodzoną rodzinność nie wierzę. Zdradzić tak kobietę, a teraz, to on oczekuje normalności?
Tyle, że Will w pracy, to już jest mocno zachwiany moralnie. Ja myślę, że on wie, że Blake jest ostatnim... żeby tu się nie wyrazić. No i jego wybory są dyskusyjne. Generalnie liczy się kasa... Ale Alicja nie jest głupia. Tylko mam wrażenie, że ona pogodzi się z wyborami Willa w pracy, ale się z nim nie zwiąże. Ma już jednego takiego faceta w domu. Po co jej następny? Tyle, że Will chyba, by jej nie zdradził.
| Admete napisał/a: | | Mnie sie ten aktor szalenie podoba Ma ładne oczy, uśmiech |
Carego scenarzyści chyba dopracowali od kilku odcinków, bo pierwszy sezon nie był taki rewelacyjny. Wszystkie zgodnie lubiłyśmy Willa. Ale rzuca mi się w oczy, że Cary jest teraz wystylizowany do bólu trochę. Te garniturki, włosy, uśmiech. Nie, żebym miała coś przeciwko...Przyjemnie popatrzeć.
Admete - Śro 09 Mar, 2011 16:47
Mnie tam stylizacja nic a nic nie przeszkadza Związałaby się z nim chyba tylko wtedy, gdyby trochę się zmienił. A tak - faktycznie nie będzie chciała drugi raz takiego faceta z podwójna moralnością.
Admete - Nie 20 Mar, 2011 12:57
Zwiastun nowego odcinka - czarne chmury nad Kalindą:
http://www.spoilertv.com/...andwich_16.html
milenaj - Nie 20 Mar, 2011 13:08
Już się nie mogę doczekać.
aneby - Śro 23 Mar, 2011 11:28
Obecnie jest to jedyny serial, na którego nowe odcinki nie mogę się doczekać
I to nie ze względu na ewentualne związki męsko/damskie
ale po prostu zżera mnie ciekawość, co dalej scenarzyści wymyślą. Sprawy w sądzie są ciekawe, a ich rozwiązania czasem zaskakujące (przynajmniej mnie). Nadal bardzo dobrze mi sie ogląda drugi sezon
milenaj - Śro 23 Mar, 2011 13:16
To jest nas dwie.
Trzykrotka - Śro 23 Mar, 2011 14:13
Trzy! Jestem pod wrażeniem kierunku, w jakim poszedł serial.
milenaj - Śro 23 Mar, 2011 14:53
Umieszczę to w spoilerze, bo to zaskakujące jest.
Admete - Śro 23 Mar, 2011 14:55
A - coś czytałam na ten temat. Jakoś mnie to nie zaskoczyło
milenaj - Śro 30 Mar, 2011 15:28
Po dzisiejszym odcinku, mam w nosie, czy Alicja i Will będą razem. Ja chcę, żeby była następna seria. Naprawdę polubiłam chyba wszystkich bohaterów.
Sprawa była fajna. Z gatunku trochę makabrycznych.
Ale
Caroline - Pią 01 Kwi, 2011 03:45
Późno, bo późno, ale ja też nadrobiłam fantastycznie się serial rozwija, świetne nowe postacie: Natalie-Betty i ta prawniczka, którą gra Rita Wilson.
Ciekawe sprawy i nowe wątki. Myślę, że z Bondem to jeszcze nie koniec...
aneby - Pią 01 Kwi, 2011 10:57
| milenaj napisał/a: | | Ja chcę, żeby była następna seria. |
Ja też chcę Koniecznie.
Admete - Śro 06 Kwi, 2011 20:42
Dobry był ostatni odcinek. Alicja zrobiła się naprawdę pewna siebie. Zaczynają jej proponować inną pracę. Ja bym na jej miejscu skorzystała. U Willa i Diane zawsze będzie popychadłem, nie pozwolą jej zostać współnikiem. Ciekawe, co scenarzyści wymyslą w sprawie tej panny Willa. Zaczyna się atmosfera zagęszczać w sprawie Kalindy. Ja zapytam, tak samo jak ten śledczy z prokuratury: dlaczego tak naprawdę Cary pomaga Kalindzie? I wiecie co? Ja chyba jestem dziwna, bo stwierdziłam, że mogłabym się zakochać w Elim On jest inteligentny i zabawny
milenaj - Śro 06 Kwi, 2011 20:47
Myślę, że Kalinda go intryguje. Lubi ją. To na pewno. Ale pomagając jej zaszkodził sobie. Coś mi się wydaje, że sprawa Petera i Kalindy wyjdzie na jaw w ostatnim odcinku. Nie tylko Alicja zrobiła się pewna siebie. Cary też wydoroślał. Jemu naprawdę podoba się w prokuraturze.
Admete - Śro 06 Kwi, 2011 20:49
No właśnie - zaczęło mu się tam podobać i teraz pewnie wyleci...Nadzieja w tym ( nie wierzę, że to piszę ), ze Peter wygra i Cary zostanie. Ogólnie ejstem teraz za tym, zeby Alicja została przy mężu, bo choć kawał drania, to Will wcale nie lepszy.
milenaj - Śro 06 Kwi, 2011 20:57
No właśnie w tym sezonie pokazują nam drugą twarz Willa. Reprezentowanie gangsterów, bieg za kasą - chociaż to akurat rozumiem, w takiej firmie, nie ma, że boli. Ale do tego jakieś długi wdzięczności u Blake'a. Coś mi się wydaje, że Will w rzeczywistości, na płaszczyźnie zawodowej, nie jest lepszy od Petera.
Alicja wydaję mi się, że zostanie przy mężu. Przynajmniej w tym sezonie.
Ciekawi mnie dlaczego Kalinda zmieniła swoje życie. Nie podobało jej się, to wiemy, ale szczegóły byłyby fajne.
Mam nadzieję, że wraz z zakończeniem walki o urząd nie zniknie Eli. Byłaby szkoda.
Admete - Śro 06 Kwi, 2011 20:59
Eli jest absolutnie fantastyczny - mój faworyt obcenie Myslę, że z biegiem czasu poznamy więcej z przeszłości Kalindy.
Eli i jego złote mysli: "I dont have many enemies in life i get along with republicans, protestants, catholics even a few reporters but the one thing I hate... is amateurs!"
Admete - Śro 06 Kwi, 2011 22:11
Zwiastun następnego odcinka:
http://www.spoilertv.com/...affairs_06.html
aneby - Śro 06 Kwi, 2011 23:33
| milenaj napisał/a: | | Coś mi się wydaje, że Will w rzeczywistości, na płaszczyźnie zawodowej, nie jest lepszy od Petera. |
Ale jego postać jest tak przedstawiana, że widz mimowolnie więcej mu wybacza, czy też tłumaczy jego postępowanie.
Odcinek oczywiscie pierwsza klasa A ten sędzia jest boski
Tak, Alicja się zmieniła. Na dobre wsiąknęła w prawniczy światek. I myślę, że byłaby zdolna do czynów moralnie dwuznacznych z tych samych pobudek, co Will. Cóż, taka profesja
Jedyny zgrzyt jak dla mnie w tym odcinku - Will i Diane w roli sępów ... Przegięcie ...
trifle - Czw 07 Kwi, 2011 02:07
O, a ja kompletnie zapomniałam o serialach w tym tygodniu. Ja jestem za tym, żeby Alicia nie odchodziła do Willa... nie ma to sensu. Kiepskie typy jej się trafiły.
A Eli jest cudny, popieram, jutro (Znaczy w sumie dziś) zobaczę, czemu po tym odcinku.
Admete - Czw 07 Kwi, 2011 06:55
W tym odcinku sceny z Elim sa najlepsze Ukradł cały show Poczytałam o tym aktorze i dowiedziałam się, że ma ogromne doświadczenie teatralne ( angielskie ) i to widac w jego grze. On jest postacią. Bardzo lubię takich aktorów.
Trzykrotka - Czw 07 Kwi, 2011 11:40
A był taki ciapowaty w Emmie . Uwielbiam tę postać i aktora.
milenaj - Czw 07 Kwi, 2011 11:44
| aneby napisał/a: |
milenaj napisał/a:
Coś mi się wydaje, że Will w rzeczywistości, na płaszczyźnie zawodowej, nie jest lepszy od Petera.
Ale jego postać jest tak przedstawiana, że widz mimowolnie więcej mu wybacza, czy też tłumaczy jego postępowanie.
|
Może dlatego, że poznaliśmy go jako tego dobrego. Tyle lat przetrwała słabość do Alicji. Zatrudnił ją w bardzo złym dla niej momencie. To wszystko zbudowało jego wizerunek.
A Petera od razu poznaliśmy od strony oszustwa.
Ale masz rację. Wiem to, ale mimo wszystko Willa bardziej lubię.
Chociaż ja jestem chyba najciekawsza teraz Kalindy i Carego. Niekoniecznie jako pary.
Obejrzałam sobie zwiastun tego następnego odcinak i może jednak Peter nie wygra wyborów...
A jak nie wygra ich przez wywiad Alicji? Ciekawa sytuacja.
Admete - Czw 07 Kwi, 2011 14:06
Jak nie wygra, to będzie dziwnie. Moim zdaniem dla fabuły lepiej by było, gdyby wygrał. Pojawiłyby się nowe wątki związane z prokuraturą. No i Alicja byłaby po drugiej stronie.
Caitriona - Czw 07 Kwi, 2011 14:37
| Admete napisał/a: | | W tym odcinku sceny z Elim sa najlepsze |
O, Eli jest bosski! Piękne miał sceny, bardzo fajna postać i dla mnie nigdy nie jest go za dużo
|
|
|