To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - The Good Wife

milenaj - Śro 09 Mar, 2011 16:32

Admete napisał/a:
Will jako poostać, jako czlowiek - nie podoba mi się.

Jako człowiek prywatnie, to ja do niego nic nie mam. Tyle lat wzdychał potajemnie, słabość mu została do kobiety i koniec. Kto, by Alicję zatrudnił, gdyby nie on? Marne szanse. Gdyby Peter był inny, to by nie miał prawa, oczekiwać czegoś więcej. Ale Peter jest generalnie kanalią. I w tą jego odrodzoną rodzinność nie wierzę. Zdradzić tak kobietę, a teraz, to on oczekuje normalności?

Tyle, że Will w pracy, to już jest mocno zachwiany moralnie. Ja myślę, że on wie, że Blake jest ostatnim... żeby tu się nie wyrazić. No i jego wybory są dyskusyjne. Generalnie liczy się kasa... Ale Alicja nie jest głupia. Tylko mam wrażenie, że ona pogodzi się z wyborami Willa w pracy, ale się z nim nie zwiąże. Ma już jednego takiego faceta w domu. Po co jej następny? Tyle, że Will chyba, by jej nie zdradził.

Admete napisał/a:
Mnie sie ten aktor szalenie podoba Ma ładne oczy, uśmiech

Carego scenarzyści chyba dopracowali od kilku odcinków, bo pierwszy sezon nie był taki rewelacyjny. Wszystkie zgodnie lubiłyśmy Willa. Ale rzuca mi się w oczy, że Cary jest teraz wystylizowany do bólu trochę. Te garniturki, włosy, uśmiech. Nie, żebym miała coś przeciwko...Przyjemnie popatrzeć.

Admete - Śro 09 Mar, 2011 16:47

Mnie tam stylizacja nic a nic nie przeszkadza ;) Związałaby się z nim chyba tylko wtedy, gdyby trochę się zmienił. A tak - faktycznie nie będzie chciała drugi raz takiego faceta z podwójna moralnością.
Admete - Nie 20 Mar, 2011 12:57

Zwiastun nowego odcinka - czarne chmury nad Kalindą:

http://www.spoilertv.com/...andwich_16.html

milenaj - Nie 20 Mar, 2011 13:08

Już się nie mogę doczekać. :mrgreen:
aneby - Śro 23 Mar, 2011 11:28

Obecnie jest to jedyny serial, na którego nowe odcinki nie mogę się doczekać :wink:
I to nie ze względu na ewentualne związki męsko/damskie
Spoiler:
bo akurat w tym temacie nic nowego się nie wydarzyło

ale po prostu zżera mnie ciekawość, co dalej scenarzyści wymyślą. Sprawy w sądzie są ciekawe, a ich rozwiązania czasem zaskakujące (przynajmniej mnie). Nadal bardzo dobrze mi sie ogląda drugi sezon :mrgreen:

milenaj - Śro 23 Mar, 2011 13:16

To jest nas dwie. :mrgreen:
Trzykrotka - Śro 23 Mar, 2011 14:13

Trzy! Jestem pod wrażeniem kierunku, w jakim poszedł serial.
milenaj - Śro 23 Mar, 2011 14:53

Umieszczę to w spoilerze, bo to zaskakujące jest.

Spoiler:
Jak mi żal Alicji, Kalindy i ich przyjaźni. Ale się porobiło. No w szoku po prostu jestem.

Admete - Śro 23 Mar, 2011 14:55

A - coś czytałam na ten temat. Jakoś mnie to nie zaskoczyło ;)
milenaj - Śro 30 Mar, 2011 15:28

Po dzisiejszym odcinku, mam w nosie, czy Alicja i Will będą razem. Ja chcę, żeby była następna seria. Naprawdę polubiłam chyba wszystkich bohaterów.
Sprawa była fajna. Z gatunku trochę makabrycznych.

Ale

Spoiler:
Peter mówi, że zakochał się na nowo w swojej żonie. A Alicja nie wie, czy jest szczęśliwa, czy to po prostu ulga, że najgorsze za nią. Przynajmniej tak myśli. Z punktu widzenia scenarzystów, to nierealne, żeby się nie wydało, że Kalinda spała z Petrem, ale bym wolała żeby się nie wydało.

Caroline - Pią 01 Kwi, 2011 03:45

Późno, bo późno, ale ja też nadrobiłam :) fantastycznie się serial rozwija, świetne nowe postacie: Natalie-Betty i ta prawniczka, którą gra Rita Wilson.

Ciekawe sprawy i nowe wątki. Myślę, że z Bondem to jeszcze nie koniec...

aneby - Pią 01 Kwi, 2011 10:57

milenaj napisał/a:
Ja chcę, żeby była następna seria.

Ja też chcę :-D Koniecznie.

Admete - Śro 06 Kwi, 2011 20:42

Dobry był ostatni odcinek. Alicja zrobiła się naprawdę pewna siebie. Zaczynają jej proponować inną pracę. Ja bym na jej miejscu skorzystała. U Willa i Diane zawsze będzie popychadłem, nie pozwolą jej zostać współnikiem. Ciekawe, co scenarzyści wymyslą w sprawie tej panny Willa. Zaczyna się atmosfera zagęszczać w sprawie Kalindy. Ja zapytam, tak samo jak ten śledczy z prokuratury: dlaczego tak naprawdę Cary pomaga Kalindzie? I wiecie co? Ja chyba jestem dziwna, bo stwierdziłam, że mogłabym się zakochać w Elim :lol: On jest inteligentny i zabawny ;)
milenaj - Śro 06 Kwi, 2011 20:47

Myślę, że Kalinda go intryguje. Lubi ją. To na pewno. Ale pomagając jej zaszkodził sobie. Coś mi się wydaje, że sprawa Petera i Kalindy wyjdzie na jaw w ostatnim odcinku. Nie tylko Alicja zrobiła się pewna siebie. Cary też wydoroślał. Jemu naprawdę podoba się w prokuraturze.
Admete - Śro 06 Kwi, 2011 20:49

No właśnie - zaczęło mu się tam podobać i teraz pewnie wyleci...Nadzieja w tym ( nie wierzę, że to piszę ), ze Peter wygra i Cary zostanie. Ogólnie ejstem teraz za tym, zeby Alicja została przy mężu, bo choć kawał drania, to Will wcale nie lepszy.
milenaj - Śro 06 Kwi, 2011 20:57

No właśnie w tym sezonie pokazują nam drugą twarz Willa. Reprezentowanie gangsterów, bieg za kasą - chociaż to akurat rozumiem, w takiej firmie, nie ma, że boli. Ale do tego jakieś długi wdzięczności u Blake'a. Coś mi się wydaje, że Will w rzeczywistości, na płaszczyźnie zawodowej, nie jest lepszy od Petera.

Alicja wydaję mi się, że zostanie przy mężu. Przynajmniej w tym sezonie. :-P

Ciekawi mnie dlaczego Kalinda zmieniła swoje życie. Nie podobało jej się, to wiemy, ale szczegóły byłyby fajne.

Mam nadzieję, że wraz z zakończeniem walki o urząd nie zniknie Eli. Byłaby szkoda.

Admete - Śro 06 Kwi, 2011 20:59

Eli jest absolutnie fantastyczny - mój faworyt obcenie ;) Myslę, że z biegiem czasu poznamy więcej z przeszłości Kalindy.

Eli i jego złote mysli: "I dont have many enemies in life i get along with republicans, protestants, catholics even a few reporters but the one thing I hate... is amateurs!"

Admete - Śro 06 Kwi, 2011 22:11

Zwiastun następnego odcinka:

http://www.spoilertv.com/...affairs_06.html

aneby - Śro 06 Kwi, 2011 23:33

milenaj napisał/a:
Coś mi się wydaje, że Will w rzeczywistości, na płaszczyźnie zawodowej, nie jest lepszy od Petera.

Ale jego postać jest tak przedstawiana, że widz mimowolnie więcej mu wybacza, czy też tłumaczy jego postępowanie.

Odcinek oczywiscie pierwsza klasa :-D A ten sędzia jest boski :lol:

Tak, Alicja się zmieniła. Na dobre wsiąknęła w prawniczy światek. I myślę, że byłaby zdolna do czynów moralnie dwuznacznych z tych samych pobudek, co Will. Cóż, taka profesja :wink:
Jedyny zgrzyt jak dla mnie w tym odcinku - Will i Diane w roli sępów ... Przegięcie ... :confused3:

trifle - Czw 07 Kwi, 2011 02:07

O, a ja kompletnie zapomniałam o serialach w tym tygodniu. Ja jestem za tym, żeby Alicia nie odchodziła do Willa... nie ma to sensu. Kiepskie typy jej się trafiły.
A Eli jest cudny, popieram, jutro (Znaczy w sumie dziś) zobaczę, czemu po tym odcinku.

Admete - Czw 07 Kwi, 2011 06:55

W tym odcinku sceny z Elim sa najlepsze :) Ukradł cały show ;) Poczytałam o tym aktorze i dowiedziałam się, że ma ogromne doświadczenie teatralne ( angielskie ) i to widac w jego grze. On jest postacią. Bardzo lubię takich aktorów.
Trzykrotka - Czw 07 Kwi, 2011 11:40

A był taki ciapowaty w Emmie :wink: . Uwielbiam tę postać i aktora.
milenaj - Czw 07 Kwi, 2011 11:44

aneby napisał/a:

milenaj napisał/a:
Coś mi się wydaje, że Will w rzeczywistości, na płaszczyźnie zawodowej, nie jest lepszy od Petera.

Ale jego postać jest tak przedstawiana, że widz mimowolnie więcej mu wybacza, czy też tłumaczy jego postępowanie.

Może dlatego, że poznaliśmy go jako tego dobrego. Tyle lat przetrwała słabość do Alicji. Zatrudnił ją w bardzo złym dla niej momencie. To wszystko zbudowało jego wizerunek.
A Petera od razu poznaliśmy od strony oszustwa.
Ale masz rację. Wiem to, ale mimo wszystko Willa bardziej lubię.
Chociaż ja jestem chyba najciekawsza teraz Kalindy i Carego. Niekoniecznie jako pary.

Obejrzałam sobie zwiastun tego następnego odcinak i może jednak Peter nie wygra wyborów...
A jak nie wygra ich przez wywiad Alicji? Ciekawa sytuacja.

Admete - Czw 07 Kwi, 2011 14:06

Jak nie wygra, to będzie dziwnie. Moim zdaniem dla fabuły lepiej by było, gdyby wygrał. Pojawiłyby się nowe wątki związane z prokuraturą. No i Alicja byłaby po drugiej stronie.
Caitriona - Czw 07 Kwi, 2011 14:37

Admete napisał/a:
W tym odcinku sceny z Elim sa najlepsze

O, Eli jest bosski! :D Piękne miał sceny, bardzo fajna postać i dla mnie nigdy nie jest go za dużo ;)