To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Opowieści z Narnii - książki, ekranizacje

Admete - Nie 15 Cze, 2008 22:24

Uważam, że Anna w tej czerwonej sukni, Anna o jasnej cerze, ciemnych włosach wygląda jak przedwojenne gwiazdy kina :-) Will prezentuje się rewelacyjnie :-)
Gunia - Nie 15 Cze, 2008 22:25

Nie wiem jak Wy, ale ja uważam, że za demolowanie naszych lasów już drugi raz, należy się nam warszawska premiera! Albo najlepiej wrocławska, ot co! :mrgreen:
A Twój avek zachwycił moją przyjaciółkę, Thin, i chyba wreszcie zawita tu by z nami wielbić Bena. ;)

Gunia - Nie 15 Cze, 2008 22:31

Admete napisał/a:
Uważam, że Anna w tej czerwonej sukni, Anna o jasnej cerze, ciemnych włosach wygląda jak przedwojenne gwiazdy kina :-)

Chyba właśnie o taki wygląd jej chodziło. :D
Podoba mi się biało-czerwona sukienka Georgie. Tylko dlaczego on ma zawsze jakieś buty ni w pięć ni w dziewięć?
2:48 jest fajne.
Wil świetnie wyszedł w 3:12 i 3:30. :mrgreen: Bardzo lubię patrzeć na tę jego żywą gestykulację.

Agn - Nie 15 Cze, 2008 22:34

Admete napisał/a:
Uważam, że Anna w tej czerwonej sukni, Anna o jasnej cerze, ciemnych włosach wygląda jak przedwojenne gwiazdy kina :-) Will prezentuje się rewelacyjnie :-)

O to to! Polać tej pani, dobrze prawi! W tym właśnie rzecz. Prezentowała się po prostu bosko, a z jej urodą nie jest o to łatwo.

Gunia, przyprowadź koleżankę, niech dołączy do grona wyznawczyń Bena, hihihi. Come to the dark side... we have cookies! :mrgreen:

Admete - Nie 15 Cze, 2008 22:40

Wprost uwielbiam ten blask dawnych gwiazd. Właśnie rozkoszuję się ostatnio trzema filmami z Erollem Flynnem ( Kapitan Blood, Robin Hood i Sea Hawk ), a tam przeciez Olivia de Havilland i Brenda Marshall.
RaczejRozwazna - Nie 15 Cze, 2008 22:42

Agn napisał/a:

Aaaale potem pojawiły się fotki z jakiejś innej premiery. Will w jasnym garniaku i czarnej koszuli. No to po mnie... :thud: Wykończy mnie kiedyś ten facet.

Wiedziałam że tak będzie i zrobiłam to rozmyślnie :mrgreen:

a muzykę wyłączyłam na samym początku...

Agn - Nie 15 Cze, 2008 22:48

Czyli moja teoria spiskowa ma rację bytu - nikt mnie nie lubi i chcą mnie tu zabić? A, co tam. Przynajmniej śmierć będzie miła. ;)
Zmykam spać, bo bredzę tak, że aż wstyd. Dobranoc!
:grobek:

RaczejRozwazna - Nie 15 Cze, 2008 22:54

Agn :kwiatek: żyj nam sto lat ku chwale Benów, Willów i innymch :lol:

Czy widziałyście to? To co prawda dodatkki do "lwa", ale nie mogę się doczekać takich kwiatków z "Księcia" SupeR :lol:

http://pl.youtube.com/watch?v=7v1yA-KqfIM

Agn - Nie 15 Cze, 2008 22:55

*spod łóżka* Wpadki z planu! Widziałam to. Mam szczerą nadzieję, że będzie takie coś w dodatkach do PC.
Naprawdę idę już spać...
...branoc.

Aragonte - Nie 15 Cze, 2008 23:05

RaczejRozwazna napisał/a:
Czy widziałyście to? To co prawda dodatkki do "lwa", ale nie mogę się doczekać takich kwiatków z "Księcia" SupeR :lol:

http://pl.youtube.com/watch?v=7v1yA-KqfIM

:lol: Widziałam - te dodatki są nawet w wersji jednopłytowej, którą ostatnio nabyłam (była taka tania, że szkoda było ją zostawić w Saturnie :roll: ).

Gunia - Nie 15 Cze, 2008 23:12

Aragonte napisał/a:
:lol: Widziałam - te dodatki są nawet w wersji jednopłytowej, którą ostatnio nabyłam (była taka tania, że szkoda było ją zostawić w Saturnie :roll: ).

A co jest dodatkowo w wersji rozszerzonej? Bo zastanawiam się, czy zwykłej nie kupić, skoro to kosztuje tylko 19,90.

RaczejRozwazna - Pon 16 Cze, 2008 00:08

naprawdę??? A gdzie?
Aragonte - Pon 16 Cze, 2008 00:20

Za tyle kupiłam "Lwa..." właśnie w "Saturnie" :)
Nie wiem na sto procent, co jest w rozszerzonej wersji. Ponieważ nie jestem straszliwą fanką, to dałam sobie spokój z rozszerzoną.

achata - Pon 16 Cze, 2008 08:44

A to: http://www.youtube.com/wa...feature=related
już szanowne panie widziały? Mnie rozbroiło zupełnie ;)
Mnie to spojrzenie spod konia rozwaliło zupełnie- jaka tam niestosowność. Niestosowne by było gdyby tego zabrakło :)

Agn - Pon 16 Cze, 2008 10:37

achata napisał/a:

Jezusicku!!! :rotfl:
Kiedy doszło do chóru... ja wiem co tam śpiewało? Wiewiórki? No więc te wiewiórki i do tego widok mówiącego Aslana, to myślałam, że nie może być lepiej. Ale może - wkroczył książę na koniu i zaczął się śpiew męski. Mamo, ratuj! Zabić mnie chcą!!! :rotfl: :rotfl: :rotfl:

PS Mnie to jakoś umknęło: http://pl.youtube.com/watch?v=cY1nTJnGItY&NR=1
A była tam minka, którą ktoś nosił na początku w avku. Nie pamiętam tylko, kto. I Ben dał całusa wilkołakowi. Buzi na zgodę? :lol:

Loana - Pon 16 Cze, 2008 11:28

Agn napisał/a:
AAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!! W multikinie w pasażu w czwartek grają PC o 20:00 z napisami! :excited: Chy... chyba... chyba się przejdę... :rumieniec: :excited: :banan:Kurczę, a były seanse napisowe na wyczerpaniu. Ach, jej! Pójdę jeszcze raz! :mrgreen:

Thin, a co masz na mysli mowiac Multikino? Bo ja tez bym sie wybrala w sumie :P Moze pojdziemy razem?

Agn - Pon 16 Cze, 2008 11:40

Mam na myśli multikino w Pasażu Grunwaldzkim. Seans o godz. 20.00, bilety po 18 złociszy. Zapraszam! :mrgreen:
Ale uwaga, zjadam fotele...

Loana - Pon 16 Cze, 2008 11:51

Aaa, na Grunwaldzie :) . To okej, pasuje mi, tam moge podjechac autem spokojnie. To wstepnie jestesmy umowione, jeszcze dam Ci znac co maz na to :P .
Agn - Pon 16 Cze, 2008 11:52

Jupi!!! :banan:
RaczejRozwazna - Pon 16 Cze, 2008 12:03

achata napisał/a:
już szanowne panie widziały? Mnie rozbroiło zupełnie ;)
Mnie to spojrzenie spod konia rozwaliło zupełnie- jaka tam niestosowność. Niestosowne by było gdyby tego zabrakło :)

Widziałam, to jest majstersztyk!!! Tak dobrane sceny, że aktorzy pouszają ustami jakby śpiewali tekst piosenki. A moment wkroczenia Kaspiana wspaniały....

Oj, widzę, że same złożymy Caspian/Susan tribute... Źle wróżę córce Ramandu, oj źle....

Agn napisał/a:

PS Mnie to jakoś umknęło: http://pl.youtube.com/watch?v=cY1nTJnGItY&NR=1
A była tam minka, którą ktoś nosił na początku w avku. Nie pamiętam tylko, kto.

Jam Ci to była :-P

A jak zobaczyłam początek tego poniżej to dostałam głupawki bo skojarzyło mi się zbyt czytelnie z naszą wczorejsżą dyskusją na temat "spojrzenia Kaspiana". Agn Twoja interpratacja jak widać jest powszechna, jesteś Wielka :lol:

PS. Zresztą klip jak klip, ale piosenka mi się podoba, taka do śpeiwania przy ognisku gdzieś nad ranem

http://www.youtube.com/wa...Q1S9puA3Ws&NR=1

Nie wiem co się dzieje ze mną, ale PC to jest pierwszy film, którego nie mogę oglądać na komputerze. W ogóle traci swój klimat. nawet przy LOTR-ze tak nie miałam.

Agn - Pon 16 Cze, 2008 12:58

RaczejRozwazna napisał/a:
Agn Twoja interpratacja jak widać jest powszechna, jesteś Wielka :lol:

Eee tam zaraz wielka *spogląda w lustro* chociaż w sumie masz rację - jezdem. ;)

Piosenka faktycznie ogniskowa. Ale video już takie sobie. Takich rhhhomantycznych na tubisiu jest od zarąbania i trochę. :spi:

Gunia - Pon 16 Cze, 2008 16:20

Chórek wiewiórek bosssski. :mrgreen: Jak Kaspian wyjechał z tym śpiewem, to mnie ścięło. :rotfl:
Fajny ten filmik z planu. :D

Deanariell - Pon 16 Cze, 2008 22:45

A ja się właśnie cały wieczór "katuję" piosenką Reginy Spektor "The Call" - wcisnęła mnie w fotel kinowy w zakończeniu filmu - pięknie wpasowała się w nastrój, teraz słucham obsesyjnie :wink: Tak mi smutno, że Piotr/William już się więcej nie pojawi w kolejnych częściach... :( Oglądałam sobie wywiady z nim i z Benem :rotfl: podoba mi się ich poczucie humoru - przy czym Ben jest bardziej powściągliwy :) - a sposób w jaki William gestykuluje w trakcie mówienia - ABSOLUTNIE UROCZE! :serce: Sama tak mam ;)
Admete - Pon 16 Cze, 2008 23:56

No tak - gestykulujesz i prawie krzyczysz ;-) Które to wywiady?
RaczejRozwazna - Wto 17 Cze, 2008 10:44

Może chodzi o ten wywiad "z borsukiem"? :lol:

Czy wiecie, że sktor który grał teraz Nikabrika, grał też Ryczypiska w "podróży Wędrowca do świtu" wersji BBC? Historia zakreśla koło...