Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Seriale kryminalne i sensacyjne
Admete - Pon 21 Sty, 2008 14:42 Ja też widziałam tę wersję VF, miałam nawet nagrana na video, ale mi się zepsuła Glenister jest wspaniały ( wiem, powtarzam się ). To był taki refleksyjny odcinek. Hunt jest gruboskórny, ale nie jest pozbawiony uczuć. I ta scena z młotkiem... Hmmm...myslisz, że on jej nie wyważy drzwi mieszkania? ;-DCaitriona - Pon 21 Sty, 2008 14:49 W sumie to sama nie wiem Po nim wszystkiego można się spodziewać Na pewno jej nie przywita tak jak Sama Admete - Pon 21 Sty, 2008 14:57 Bądźmy dobrej myśli ( ze w ogóle to zobaczymy ).Caitriona - Pon 21 Sty, 2008 16:37 Haha! To przede wszystkim! Admete - Sob 26 Sty, 2008 21:35 Caitri jestem własnie po 7 odcinku 2 serii Life on Mars - piękna rzecz. Z jednej strony wzruszyłam się relacjami między Samem a Gene'em, z drugiej dostawałam ciągle ataków śmiechu ( zwłaszcza przy scenie pościgu w klubie bokserskim "Un - bloody - believable!" ). Nie mogę uwierzyć, że to już będzie koniec mojej przygody z LoM. Znalazłam ciekawy artykuł na temat Ashes to ashes - Gene będzie nosił czarny płaszcz i buty z krokodylej skóry ( OMG ;-D ).
http://www.telegraph.co.u...stoashes120.xml
Aaaa! Ashes to ashes rusza 7 lutego. Zaczynam zaklinać
Caitri jestem własnie po 7 odcinku 2 serii life on mars - piękna rzecz. (...) Nie mogę uwierzyć, że to już będzie koniec mojej przygody z LoM. (...)
Aaaa! Ashes to ashes rusza 7 lutego. Zaczynam zaklinać
Zaklinaj, zaklinaj!!
Krokodyla skóra - matko i córko uwielbiam faceta!
Bardzo mi się podobał ten odcinek, przewidywałam ze taki będzie, no i był i wyszedł im rewelacyjnie
Ciekawa jestem co powiesz po ostatnim odcinku Admete - Nie 27 Sty, 2008 11:24 Trochę wiem o czym będzie, bo celowo się zaspoilerowałam, żeby za bardzo nie przezywać Bo ja LoM strasznie przeżywam.Admete - Wto 05 Lut, 2008 10:48 Caitri zwiastuny Ashes to Ashes - ja tez zemdlałam W tym pierwszym na poczatku. Ten drugi dłuższy - normalnie mam tak ;-D
I jak świetna muzyka leci w momenci gdy wysiada z samochodu (wolałam tamten z LoM)!
Naprawdę moze być baaardzo ciekawie! Admete - Wto 05 Lut, 2008 13:49 To jest taka muzyka, która zapowiada dreszcze i wielkie wydarzenia
ja wiem, że starsze samochody mają swój urok Admete - Nie 10 Lut, 2008 18:40 No i obejrzałam pierwszy odcinek - Ashes to Ashes będą mieć inny klimat - raz, że to już lata 80 i Londyn, a dwa zdaje się, że Hunt czuje się trochę odstawiony na boczny tor, choć nadal na wszystkich warczy Widać jednak, że czegoś mu brakuje. W Manchesterze był panem i władcą. Teraz musi się bardziej pilnować, w tym co robi. Na samym końcu jest taka scena, gdy siedzi sam w biurze, wypija drinka i patrzy na wycinki z gazet - informacje o śmierci Sama ( Sam przeżył w tym świecie 7 lat ). Smutno mi się wtedy zrobiło. Alex jest też inna, musi wrócić dla swojej córki za wszelką cenę. Najwyraźniej nie jest też w śpiączce, ale znajduje sie między życiem a śmiercią - sekunda w tę lub w tamta stronę ( normalnie jak Sheridan na Z'Ha'Dum Tik Tak ). Keeley Hawes bardzo dobrze wypada w parzez Glenisterem Iskrzy Czekam na rozwój akcji Muzyka tez dobrana nieżle. pare razy tak jak przy LoM sobie podrygiwałam Humor tez jest - ta scena z pojawieniem się Hunta jest naprawde dobra.Caitriona - Nie 10 Lut, 2008 20:14 O, to troszku zal że Hunt już tak nie będzie rządził, a z drugiej strony zobaczymy jak sobie radzi w nowej sytuacji
Już nie mogę się doczekać!! Admete - Nie 10 Lut, 2008 22:44 On nadal rządzi, ale się hamuje. Znaczy nie hamuje się wtedy, gdy kłóci się z Alex i to całkiem fajnie wychodzi I teksty tez miewa Harry_the_Cat - Nie 10 Lut, 2008 22:54 Właśnie się kończy drugi odcinek Kości.
Jakos intryga kryminalna nie jest najmocniejszą stroną tego serialu, ale macie racje, warto chyba oglądać, żeby zobaczyć co sie dzieje na linii Booth-Brennan Admete - Nie 10 Lut, 2008 22:58 Intrygi sa lepsze i gorsze - jak to w takich serialch. Zreszta to dopiero seria 1 - rozkręcają się. Ja juz tyle seriali obejrzałam, że wiem ile czasu potrzeba na rozwój tego i owego. Trzeba dać szansę Caitriona - Pon 11 Lut, 2008 11:12 Dokładnie - raz jest lepeij raz gorzej, ale ogólnie trzyma niezły poziom
I zdecydowanie warto oglądać dla duetu B&B Caitriona - Wto 12 Lut, 2008 18:12
Admete napisał/a:
No i obejrzałam pierwszy odcinek - Ashes to Ashes
Obejrzałam pierwszy odcinek AtA - może być naprawdę nieźle!!
Alex jest harda i pięnie przeciwstawia się Huntowi. I trzeba przyznać, że dobrze wygląda w tych różowych, plastikowych ciuszkach z dziwną fryzurą Stanowią fajną parę z Huntem, który mam wrazenie jest nieco spokoniejszy (ale zobaczymy jak będzie dalej). No i Chris jakiś taki bardziej samodzielny się zrobił
The A-TeamAdmete - Wto 12 Lut, 2008 19:21 Drużyna A mnie zabiła. Chris ciągle powtarza, że nie jest nerwowy tylko ostrozny ;-D Boys with machine guns Mnie się strasznie podobał ten moment, gdy juz pod koniec Hunt i Alex wydzierali się na siebie, a Chris i Ray obserwowali to z daleka i Ray miał taką zdegustowana minę Keeley rzeczywiście bardzo dobrze wygląda w takich ciuszkach z lat 80. He, he - ten tekst o skórze i broni Hunt się zagapił.
Och i jeszcze subtelna różnica między psychiatry i psychology
Caitriona - Wto 12 Lut, 2008 20:07
Admete napisał/a:
Och i jeszcze subtelna różnica między psychiatry i psychology
Tak! I jeszcze te machanie palcami przy wymawianiu Gene Silna kobita z niej - lubię ją.
Taa... Zagapił się I tekst też był niezły
Chyba tylko Raymondo się nie zmienił, no moze tylko poza tym barankiem na głowie...
I mają nową knajpę (już nie będą tak fajnie wymawiać słowa 'pub'...) - chyba taka pseudo włoska? Podobało mi się jak Hunt nalał Alex pełen kieliszek Admete - Wto 12 Lut, 2008 20:18 Bo on nagle taki dżentelmen wobec niej Samowi by przywalił na dzień dobry tego mi brakuje. pamiętasz tę bójkę w szpitalu? ja sobie to musze kiedys powtórzyć.Caitriona - Wto 12 Lut, 2008 22:16 Bójkę pamiętam idealnie, bo niedawno oglądałam razem z mamą Świetna scena! Faktycznie, trochę brak starego Hunta, ale ten też pewnie będzie niezły Tymbardziej, ze mam wrazenie że coś między nimi iskrzy...
info o produkcji seriali....praedzio - Śro 13 Lut, 2008 13:22 Dzięki, Miłosz! Najbardziej się ucieszyłam z tego, że powstaną nowe odcinki Supernatural (Nie z tego świata)!! Admete - Śro 13 Lut, 2008 17:16 Ja się ucieszyłam z Spn i z faktu, że będzie finałowy sezon BSG :-)Inaczej byśmy nie wiedzieli czy w ogóle doleca do tej Ziemi ( i tak sie pewnie nie dowiemy ). No i ciekawam co jeszcze głupiego wymyślą w Chirurgach.praedzio - Śro 20 Lut, 2008 13:18 No i dziś skończyłam ostatni odcinek Skazanego na śmierć. Nie wiadomo, kiedy następny 4 już sezon serialu. A skończyło się baaardzo obiecująco...
Spoiler:
Whistler na końcu okazał się świnią, ale to mały pikuś wobec Gretchen. Normalnie przed jej przebiegłością chylę czoła. No i Mahone... Wraca na scenę. Czy Michael poradzi sobie z tą trójką?