Fantastyka - Opowieści z Narnii - książki, ekranizacje
Agn - Sob 14 Cze, 2008 22:35
AAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!! W multikinie w pasażu w czwartek grają PC o 20:00 z napisami!
Chy... chyba... chyba się przejdę...
Kurczę, a były seanse napisowe na wyczerpaniu. Ach, jej! Pójdę jeszcze raz!
achata - Sob 14 Cze, 2008 23:10
Zdjęcia obejrzane. Na tym poniedźwiedziowym Skandarek wygląda trochę na upośledzonego- to jest zdecydowanie zdjęcie Willa, za to to w czerwonym kubraczku narnijskim uwielbiam. To właśnie cały Skandar. A jeszcze bardziej lubię to:
Szkoda tylko, że jakość taka słaba, ale ten uśmiech rozwala.
Agn - Nie 15 Cze, 2008 09:47
Ja się zastanawiam, czemu Glozelle się szczerzy. To chyba ujęcie z planu. Ale uśmiech Skandara jest powalający.
Na tamtej fotce Skandar wygląda na upośledzonego? Nie zauważyłam. Fakt, to fotka Willa, ewidentnie. Ale... upośledzonego?
nicol81 - Nie 15 Cze, 2008 13:22
Są jakieś wiadomości jak Kaspian sobie radzi finansowo?
RaczejRozwazna - Nie 15 Cze, 2008 13:49
Na razie przekroczył 200 mln $ (to sa dotychczasowe dochody z biletów) czyli dokładnie zwrócił muu się budżet i zaczyna zarabiać. Myślę, że nie będą płakać. Naświeższe informacje zawsze na stronie www.narniaweb.com
Agn - Nie 15 Cze, 2008 14:53
Na całym świecie tylko 200$? Trochę słabo, ale jeszcze będzie zarabiał. Czego mu szczerze życzę!
UWAGA! EDYCJA!
Znalazłam ładne zdjęcia. Wprawdzie to po prostu zdjęcia czwórki głównych bohaterów, ale są ładne, a nie będę dla jednej fotki zakładała osobnego tematu np. o Annie. Tym bardziej, że stanowią serię. Bardzo mi się podobają.
Nieco je zmniejszyłam przy ładowaniu, jak ktoś chce wersje-giganty to podrzucę.
Anna wyszła przepięknie. A Will może wrażliwsze osoby przyprawić o palpitację serca. Well I'm not paralyzed but I seem to be struck by you... *wyje z ekspresją*
RaczejRozwazna - Nie 15 Cze, 2008 19:16
Skandar na tym ujęciu jakoś nie bardzo... pozostała trójka świetna! Ale czemu ta Georgie jest już taka duża!!!
Właśnie wróciłam z filmu. Jej, podobało mi się jeszcze bardziej niż ostatnio!! W ogóle zdziwiłam się bo zupełnie na inne rzeczy zwróciłam uwagę. Trochę moja wypowiedż będzie chaotyczna, przepraszam
Po pierwsze - nie byłam już tak zaczadzona Kaspianem (ekhm) i poza jego oczyma dostrzegłam wiele innych interesujących szczegółów. Piotr - zaczynam coraz bardziej doceniać jego grę. Świetnie gra twarzą, dużo lepiej niż Ben. Np. scena gdy dzieci płyną łódką z Zuchonem, Piotr tylko się tak przysłuchuje niewesołej opowieści karła, ale emocje malują się mu na twarzy, tak czytelnie... O odwrocie po ataku na Zamek Miraza pisałam wielokrotnie. Ale jeszcze jedna scena - spotkanie z Aslanem na końcu. Piotr patrzy na Aslana z taką pokorą, skruchą, a jednocześnie z ufnością - no bije Kaspiana na głowę. Zaczynam po prostu dostrzegać dużo więcej króla w wielkim królu. Dodam, że nigdy jakoś nie byłam (i nie jestem) fanem urody Willa, ale aktorsko wyrobił się miom zdaniem bardzo.
Bardzo podoba mi się też ta scena, gdy czwórka przybywa do ruin Ker-Paravelu i w skarbcu wszyscy kierują się do swoich skrzyń, a Piotr pierwsze co robi to "odkurza" podobiznę Aslana. Rozumiem co musiał czuć, gdy nie zobaczył go później w lesie. To musiała być dla niego prawdziwa "próba ogniowa" i wielka lekcja pokory...
No i jeszcze gdy podchodzi w końcu do swojej skrzyni wpatrując się w swoją podobiznę (rzeźbę); świetna jest reakcja rodzeństwa - pozostawiają swoje "zbiory" i patrzą po raz pierwszy na Piotra tak inaczej, jak na "Wielkiego Króla" który powrócił.
I faktycznie - wydaje się, że ten film był bardziej o dalszych losach rodzeństwa, niż o Kaspianie samym....
Moment gdy czwórka przybywa z Kaspianem do Wielkiego kopca - nie wiem czy zwróciłyście uwagę że Kaspian jest jakby zaskoczony przyjęciem, które zgotowały czwórce centaury... (ten szpaler) Tak jakby dopiero teraz zrozumiał z kim ma do czynienia. Ten gest, gdy pozostaje z tyłu i przepusza Pevensich przodem wiele mówi. Ale miałam też wrażenie, że im trochę zazdrości, nie wiem czy rozumiecie o co mi chodzi...
Jedno pytanko - mam wątpliwości po tej scenie po koronacji - gdy Kaspian natyka się na Zuzannę i Piotra spacerujących z Aslanem. Właściwie nie rozumiem tej wymiany spojrzeń między nim a Zuzanną (wcześniej się nią zachwycałam ) Bo to nie jet "spojrzenie pełnie zachwytu" z jego strony, tylko tak jakby porozumiewawcze, czy też pytające. Wydaje mi się, że chyba wycięli jakąś scenę przed, nie wiem, jakąś rozmowę między Kaspianem a Zuzanną, bo to spojrzenie jest takie trochę wyrwane z kontekstu.
kurcze, wiecie o co chodzi w tym co plotę???
Dobra dość, choć mam jeszcze 1001 przemyśleń. Z dubbingiem jednak się nie zaprzyjaźnię, mimo kilku świetnych momentów. Znam na moje nieszczęście wiele kwestii z oryginału i wersja polska strasznie niektóre dialogi przeinacza. Chwilami nawet nie mogłam połapać się o co chodzi - np. jak Zuzanna na pytanie Łucji czy cieszy się, że wróciła do Narnii odpowiada - "póki mogę" - co to miało znaczyć??
Jeden szczegółów: zauważyłyście, że na końcu, gdy czwórka już kieruje się do "drzwi w powietrzu" ten gadający niedźwiedź pomachał im łapą - fajne to było
Zastanawiam się czy jestem już aż tak zdeterminowana, żeby jechać 200 km specjalnie nia wersję z napisami. Chyba jestem... CHCĘ ZNOWU DO NARNII
Agn - Nie 15 Cze, 2008 19:28
No, Skandar zrobił nieco dziwną minę, jakby mu się żuchwa przemieszczała czy coś. Ale zdjęcie i tak ma świetny klimat. W ogóle to znalazłam te fotki na stronie Bena. I żeby było śmieszniej - ponumerowane są jak wół "close-up 2", "close-up 5" etc., ale na całej stronie, jak długa i szeroka, nie widzę nigdzie "close-up 1", które zapewne miałoby buzię Bena. Dziwne - galeria Bena bez głównego bohatera strony?
| RaczejRozwazna napisał/a: | Bo to nie jet "spojrzenie pełnie zachwytu" z jego strony, tylko tak jakby porozumiewawcze, czy też pytające. Wydaje mi się, że chyba wycięli jakąś scenę przed, nie wiem, jakąś rozmowę między Kaspianem a Zuzanną, bo to spojrzenie jest takie trochę wyrwane z kontekstu.
kurcze, wiecie o co chodzi w tym co plotę??? |
Ja wiem o czym PISZESZ, ale inaczej zrozumiałam tę wymianę spojrzeń i może dlatego nigdy się nad nią aż tak nie zastanawiałam. Dla mnie to było pytające spojrzenie "co się dzieje?" i widzi jej spojrzenie pełne łez. Załapał, że coś jest nie tak. A co dokładnie, to się już dowiedział na końcu. Mi tam niczego nie brakuje...
| RaczejRozwazna napisał/a: | | Dobra dość, choć mam jeszcze 1001 przemyśleń. |
No wiesz? Ja tu specjalnie przebrałam kieckę, żeby móc cię przeczytać w świeżych ciuszkach, a ty się zamykasz? Uprasza się o nie przerywanie tylko kontynuację! *pout & wymowne spojrzenie*
achata - Nie 15 Cze, 2008 19:28
Hm. Może Kaspian tak spojrzał bo widział ich smutne miny i czuł, że Aslan powiedział im coś ważnego?
Co do sceny wyjścia z Narnii ja wyłapałam małą wpadkę w montażu i trochę mi to psuje odbiór końcowy. Kiedy Łucja odwraca się w stronę Aslana a potem z powrotem w stronę drzewa- wydaje się, że jest tak blisko, że jeden krok i wejdzie a w następnym ogólnym ujęciu czwórki mają do drzewa jeszcze parę ładnych kroków.
Admete - Nie 15 Cze, 2008 19:32
O rany...Jaki śliczny Will...Piękny chłopiec, na dodatek chyba ma trochę talentu. Cóz jeśli Ty pojedziesz 200 km, to ja chyba mogę te 80
Agn - Nie 15 Cze, 2008 19:32
| achata napisał/a: | | Co do sceny wyjścia z Narnii ja wyłapałam małą wpadkę w montażu i trochę mi to psuje odbiór końcowy. Kiedy Łucja odwraca się w stronę Aslana a potem z powrotem w stronę drzewa- wydaje się, że jest tak blisko, że jeden krok i wejdzie a w następnym ogólnym ujęciu czwórki mają do drzewa jeszcze parę ładnych kroków. |
Taki drobiazg psuje ci odbiór? Gdyby chociaż tam się ktoś zaplątał w dżinsach... albo był rydwan z gaśnicą (jak w Gladiatorze)... Wytłumacz to sobie, że Narnia ma nie tylko zawirowania czasowe, ale i przestrzenne. It's a kind of magic...
Sulwen, jaka zmiana światopoglądu.
PS Wiedziałam, że ci się Will spodoba. Mi też przypadł do gustu. Ładniutka ta fotka, nie powiem.
Gunia - Nie 15 Cze, 2008 19:50
| Cytat: | Jeden szczegółów: zauważyłyście, że na końcu, gdy czwórka już kieruje się do "drzwi w powietrzu" ten gadający niedźwiedź pomachał im łapą - fajne to było
|
To właśnie między innym dopiero wczoraj zauważyłam.
Ładne te zdjęcia, a z Benem może się poprawią.
A jeszcze co do Kaspiana - w scenie z siodłaniem konia, czy nie uważacie, że mina, jaką robi do Zuzanny jest ogromnie niestosowna? Jak dla mnie ona jest o wiele bardziej wymowna, niż ten całus.
RaczejRozwazna - Nie 15 Cze, 2008 19:52
| Agn napisał/a: |
Ja wiem o czym PISZESZ, ale inaczej zrozumiałam tę wymianę spojrzeń i może dlatego nigdy się nad nią aż tak nie zastanawiałam. Dla mnie to było pytające spojrzenie "co się dzieje?" i widzi jej spojrzenie pełne łez. Załapał, że coś jest nie tak. A co dokładnie, to się już dowiedział na końcu. Mi tam niczego nie brakuje...
|
No fakt, chyba tak. Ja nie zauważyłam, że Zuzanna ma oczy pełne łez, zwracałm większa uwagę na inne oczy
Byłam z moim chrześniakiem, chłopcem ze szkoły podstawowej... Ciekawe doświadczenia, inna perspektywa. najbardziej śmiał się z Ryczypiska, ale ulubiony bohater to Aslan. Taką dał odpowiedź na moje inteligentne pytanie który z bohaterów podobał mu się najbardziej - miałam na myśli który z bohaterów WYWIJAJĄCYCH MIECZEM podobał mu się najbardziej... a tu proszę, zbił mnie z pantałyku, wyłuskał istotę. Aż mi było głupio. A zresztą wolał pierwszą część - na moje pytanie "dlaczego" odpowiedział, że to wszystko było tak nowe, świeże i dlatego wspaniałe. Dopowiedziałam sobie, że chodzi o to, że baśń po prostu się rozpoczynała, a tu czuć już zmierzch. No świetne jest to spojrzenie dziecka.
Gunia - Nie 15 Cze, 2008 20:04
Piotr w paru ujęciach ze sceny pojedynku wydał mi się bardzo podobny do Brada Pitta.
RaczejRozwazna - Nie 15 Cze, 2008 20:19
| Gunia napisał/a: |
A jeszcze co do Kaspiana - w scenie z siodłaniem konia, czy nie uważacie, że mina, jaką robi do Zuzanny jest ogromnie niestosowna? Jak dla mnie ona jest o wiele bardziej wymowna, niż ten całus. |
Niestosowna? Wymowna tak, ale niestosowna?? No zauroczony jest biedaczysko, pomagał swej damie dobrze usadowić się na koniu to zmiękł. Nie ma tu chyba niestosowności...
jeśli już jesteśmy przy Zuzannie i Kaspianie - podoba mi się ta scena, gdy po nieudanym ataku na zamek Kaspian samotnie wpatruje się w ten fresk na ścianie "kopca Aslana" - oczywiście wpatruje się tam w podobiznę Zuzanny. Chyba sam nie wie czy bardziej żałuje czy się cieszy że wezwał czwórkę do narnii...
Nie lubię "fan-klipów", ale ten jakoś mnie ujął - zwłaszcza początek - ta swoista "prezentacja" bohaterów i piękne chwilami nawiązania do "lwa" - to z Piotrem i Łucją jest świetne. Później robi się jednak trochę zbyt kaspianowato-zuzannowato.
http://pl.youtube.com/watch?v=TQrX2STVvm8
a tutaj garśc fotek z kolejnych premier. No ,Will w jasnych garniturach prezentuje się świetnie. Podoba mi się też Anna w Meksyku
http://pl.youtube.com/watch?v=x7Ls8Y6ojLc
Agn - Nie 15 Cze, 2008 21:08
| Gunia napisał/a: | A jeszcze co do Kaspiana - w scenie z siodłaniem konia, czy nie uważacie, że mina, jaką robi do Zuzanny jest ogromnie niestosowna? Jak dla mnie ona jest o wiele bardziej wymowna, niż ten całus. |
Nie bałdzo, moja dłoga. On się po prostu na nią patrzy zauroczony. Zresztą - patrz: post Rozważnej. ^^
| Gunia napisał/a: | | Piotr w paru ujęciach ze sceny pojedynku wydał mi się bardzo podobny do Brada Pitta. |
PS Zaraz sobie obejrzę ten filmik (też za nimi nie przepadam).
nicol81 - Nie 15 Cze, 2008 21:15
| RaczejRozwazna napisał/a: | | Na razie przekroczył 200 mln $ (to sa dotychczasowe dochody z biletów) czyli dokładnie zwrócił mu się budżet i zaczyna zarabiać. Myślę, że nie będą płakać. Naświeższe informacje zawsze na stronie www.narniaweb.com |
U Płakać nie będą, ale chyba mało, żeby przekonać na dalsze części....
Gunia - Nie 15 Cze, 2008 21:50
| Agn napisał/a: | Gunia napisał/a:
A jeszcze co do Kaspiana - w scenie z siodłaniem konia, czy nie uważacie, że mina, jaką robi do Zuzanny jest ogromnie niestosowna? Jak dla mnie ona jest o wiele bardziej wymowna, niż ten całus.
Nie bałdzo, moja dłoga. On się po prostu na nią patrzy zauroczony. Zresztą - patrz: post Rozważnej. ^^
|
Niestosowna przez wzgląd na nas, nie na Zuzę, jeśli wiecie, co mam na myśli. Podobnie jak nielegalne powinny być niektóre jego zdjęcia. Nie bierzcie zbyt poważnie moich słów, bo samo patrzenie na niego jest w moim przypadku mocno niestosowne.
Świetne są te "sfazowane" ujęcia.
Agn - Nie 15 Cze, 2008 22:02
Wiesz, napisałaś na poważnie, więc my na poważnie odpowiadamy. Aczkolwiek trudno się z tobą nie zgodzić - to jedno spojrzenie Caspiana mówi więcej niż nawet najbardziej namiętny pocałunek.
Aragonte - Nie 15 Cze, 2008 22:13
Guniu, a ja już Cię o jakiś przejaw pruderii posądziłam
Agn - Nie 15 Cze, 2008 22:15
Kto? Gunia? Zajrzyj na wątek z Benem, to ci przejdą takie sądy.
Aragonte - Nie 15 Cze, 2008 22:16
No dobra, zmyliły mnie te przewracające ślepka
Guniu, sori!
Gunia - Nie 15 Cze, 2008 22:17
| Agn napisał/a: | | Wiesz, napisałaś na poważnie, więc my na poważnie odpowiadamy. Aczkolwiek trudno się z tobą nie zgodzić - to jedno spojrzenie Caspiana mówi więcej niż nawet najbardziej namiętny pocałunek. |
Mea culpa.
Chyba jestem już na etapie niekomunikatywności.
P.S. Nie mogę z Twojego avka, Thin.
Gunia - Nie 15 Cze, 2008 22:18
| Agn napisał/a: | Guniu, a ja już Cię o jakiś przejaw pruderii posądziłam |
| Agn napisał/a: | Kto? Gunia? Zajrzyj na wątek z Benem, to ci przejdą takie sądy. |
| Cytat: | No dobra, zmyliły mnie te przewracające ślepka
Guniu, sori! |
No piękne. Na chwilę się człowiek zapatrzy w klip z Benem, a już go o pruderię posądzają.
Agn - Nie 15 Cze, 2008 22:22
| Gunia napisał/a: | | P.S. Nie mogę z Twojego avka, Thin. |
Cieszę się, że ci się podoba.
Oglądam wiedło, do którego sznurek zapodała Rozważna. Muzyka jest łokropna. Ale za to Anna, pięknie blada, jest w tej czerwonej sukni, w której prezentuje się powalająco. Jak dla mnie wyglądała cudnie. Do twarzy jej w tej czerwieni.
Aaaale potem pojawiły się fotki z jakiejś innej premiery. Will w jasnym garniaku i czarnej koszuli. No to po mnie... Wykończy mnie kiedyś ten facet.
|
|
|