Seriale - Supernatural
Admete - Wto 10 Lip, 2007 16:09
Praedzio niezła jesteś - cały wątek! A my tam czasami z Riellą takie straszne głupoty wypisywałyśmy My tylko udajemy, że jesteśmy mądre, w gruncie rzeczy proste z nas dziewuchy Ja tez nie zawsze wszystko wyłapuję, ale jestem typem szperacza i wyszukuję przy każdym odcinku różne informacje. Riella tez tak ma - dobrałysmy się jak w korcu maku.
W II serii jeszcze się podenerwujesz na scenarzystów, zobaczysz Zaraz na początku - obawiam się.
Wyślę Rielli esemesa ( jest nad morzem ), że dokończyłaś I serię. Ciesz się, że masz od razu drugą. Wiesz jak się wszyscy męczyli po I serii w czasie przerwy na lato?
praedzio - Wto 10 Lip, 2007 16:21
| Admete napisał/a: | | Wiesz jak się wszyscy męczyli po I serii w czasie przerwy na lato? |
UUUUUU... Domyślam się...!
E, tam - proste dziewuchy! Nie musisz być taka od razu skromna Poza tym miałam niezły ubaw czytając co poniektóre posty. Przy "murwie" (Aine) to parsknęłam głośno śmiechem, czym obudziłam brata z poobiedniej drzemki (Co..? Czego...?! Aaaa... ty znowu na tym forum...!)
Admete - Wto 10 Lip, 2007 16:38
Brat się musi przyzwyczaić do takich reakcji, trudno My tak przed i po każdym nowym odcinku ( w czwartki są, widzisz teraz skąd te piątki sabatowe obgadywałysmy poszczególne wątki.
II seria tez kończy się dośc dramatycznie, choć zupełnie inaczej Miałam Ci już wczesniej napisać, ze masz świetny bannerek.
praedzio - Wto 10 Lip, 2007 17:19
A, dziękuję. Dziś znowu poszalałam na plfoto.com... Stamtąd te pomysły.
asiek - Wto 10 Lip, 2007 18:19
Dziewczyny, obejrzałam dwa odcinki i....prawie ómarłam ze strachu.
Przypomniały mi się opowiadania o duchach, którymi w dziciństwie "karmiła " mnie Babcia. Strasznie jestem podatna na takie historie. Dwie nocki miałam z głowy. :roll
A bracia,....bar-dzo od-wa-żni...i nie tylko.
Szkoda tylko, że to już nie moja grupa wiekowa.
Anonymous - Wto 10 Lip, 2007 18:32
Ja niemal całą serię byłam ómarta (tak się składało, że oglądałam nocami - nawet do ubikacji bałam się iść sama )
Drugą już mniej, ale do tej pory wybieram raczej światło dzienne na projekcje
Mnie to sie wszystko potem śni...
Admete - Wto 10 Lip, 2007 18:40
Moja grupa wiekowa też już nie, ale kto by się tam przejował. A ja się nawet nie tak bardzo bałam - lata praktyki w oglądaniu takich rzeczy robia swoje. Zresztą ja się bardziej boję żywych ludzi...;-)
asiek - Wto 10 Lip, 2007 18:50
| Cytat: | | Mnie to sie wszystko potem śni... |
A ja zasypiam cała zakutana w kołdrę /tylko lufcik na wdech i wydech/, a do tego ciągle mi się wydaje, że ktoś stoi obok mego łóżka.
Jakaś dziwna jeztem, ... w realu nie boję się nieboszczyków, ale na filmach o duchach skręcam się ze strachu i część historii oglądam przez palce.
Admete - Wto 10 Lip, 2007 18:51
Siła wyobraźni Które odcinki obejrzałaś?
asiek - Wto 10 Lip, 2007 18:55
| Admete napisał/a: | | Zresztą ja się bardziej boję żywych ludzi...;-) |
A ja mam inaczej. Zresztą zawsze tak ze mną było. Mój Tato często mi powtarzał, że mam się bać żywych, a nie zmarłych. Ale nic z tego, do dzisiaj boję się filmów o duchach. " Szósty zmysł", to dokładnie oglądałam przez palce, a do tego ciągle mi się przypominało, że w kuchni mam coś do zrobienia.
asiek - Wto 10 Lip, 2007 19:13
| Admete napisał/a: | | Siła wyobraźni ... |
To prawda, lata spędzone z nosem w "Fantastyce" i w książkach Asimova, Aldissa, Le Guin, Clarke'a, i kilku innych zrobiły swoje.
A które odcinki oglądałam ? Niestety numerów nie pamiętam. Jeden z filmów opowiadał o chłopaku,posiadającym umiejętnośc przemieszczania przedmiotów, tudzież ludzi. Dzięki czemu potrafił uśmiercać znienawidzone osoby. Inny opowiadał o nawiedzonej ciężarówce. Oglądałam jeszcze jeden o nawiedzonym domu, ale przyznam szczerze, że ze strachu nie dotrwałam do końca i przełączyłam na inny kanał.
Anonymous - Wto 10 Lip, 2007 19:14
mnie sie bardzo czesto sni to co ogladam pod wieczor - plywalam z Hornblowerem, walczylam w Hiszpanii ze Sharpem, ostatnio byłam nawet Rupertem Everettem.
Po kazdym odcinku Spn snila mi sie jego tresc...
praedzio - Wto 10 Lip, 2007 19:16
Mnie zahartowało Archiwum X, więc przy SpN już tak się nie bałam, aczkolwiek wiele wody w Supraśli upłynie, zanim zajrzę jeszcze raz do "Bloody Mary"...
Anonymous - Wto 10 Lip, 2007 19:21
Mnie tam Archiwum nigdy nie straszyło. Zwykle bardziej śmieszyło... Szczególnie gdy zdobinowano tematem z ufokami
asiek - Wto 10 Lip, 2007 19:36
| AineNiRigani napisał/a: | | mnie sie bardzo czesto sni to co ogladam pod wieczor |
Aine, jakbym tak miała, to płytkę z filmem "Frankie" zgrałabym na śmierć.
Admete - Wto 10 Lip, 2007 19:36
Oj oj bluźnisz Aine ;-D Archiwum nie było smieszne - przynajmniej tak do 6 serii. Potem to różnie bywało. Ja też jestem zahartowana - Asiek wychowywałam się na podobnych lekturach A potem była jeszcze edukacja filmowa Teraz takiego zwykłego serialu to nie obejrze ( no chyba że kryminalny lub o lekarzach ), od typowych obyczajówek mnie odrzuca.
W Spn podoba mi się oparcie całości na watku rodzinnym. Bloody Mary widziałam dwa razy
Anonymous - Wto 10 Lip, 2007 19:52
Admete, Słońe - kiedy tak było. Jedynie ruszyło mnie ociupinke przy odcinku z potworem żyjącym w kanalizacji. A tak ogólnie - reakcja zerowa.
Natmiast prawdziwy dreszcz miałam przy Poltergeisach - z Derekiem deLindtem - jeny. To było coś !!! A jeszcze zawsze w środku nocy szło (od bodajże 1 w nocy do 3 )
| asiek napisał/a: | | AineNiRigani napisał/a: | | mnie sie bardzo czesto sni to co ogladam pod wieczor |
Aine, jak bym tak miała, to płytkę z filmem "Frankie" zgrałabym na śmierć. |
Też mi sie śniło - niezwykle apetyczny sen
Tylko Tobik mi sie nie chce przyśnić, chociaż programowałam się JE nie raz...
praedzio - Wto 10 Lip, 2007 19:52
| Admete napisał/a: | | Bloody Mary widziałam dwa razy | Masochistka...
Aaaa... mówiąc o innych serialach, przypomniało mi się, że w dwóch ostatnich odcinkach SpN widziałam znajomego aktora... Jego miano: Sebastian Spence. Grał główną rolę w First Wave, który to serial nawet mi się podobał - do pewnego czasu, kiedy to stał się nieco wtórny.
Cóż, ja jak widzicie - bez fantastyki ani rusz.
EDIT: Mroczne Dziedzictwo? Pamiętam, pamiętam! Oglądałam je, by zagłuszyć smutek po zakończeniu "Gry o przetrwanie".
Admete - Wto 10 Lip, 2007 20:21
Mroczne dziedzictwo? O czym to było? Cos mi dzwoni, ale nie jestem pewna co i gdzie
Nie tylko Bloody Mary widziałam dwa razy - Asylum też i te dwa ostatnie z I serii. Mroczny papa jest bardzo fajny
Anonymous - Wto 10 Lip, 2007 21:43
Bombowy serial - byłabyś wniebowzięta - jak znam Twoje gusta (a wydaje mi się, że się mniej więcej orientuje )
http://www.filmweb.pl/Mro...,Film,id=113751
Niewiele pisze, ale tak w klimacie Spn. bardzo w klimacie
Grupa naukowców od zjawisk paranowrmalnych zajmuje sie zjawiskami paranormalnymi - glownie duchy.
asiek - Wto 10 Lip, 2007 21:45
A powieść "Srebniki Judasza" McBain Scott'a czytałyście ?
http://ksiazki.wp.pl/kata...a.html?kw=53087
Ja ją pochłonęłam migusiem. Świetnie się czytało, ale nocki ...zarwane były.
W każdym kącie pokoju demon mieszkał.
Caitriona - Śro 11 Lip, 2007 09:45
Aine, słonko, nie grzesz! X-Files nie jest śmieszne! Oczywiście nie każdy musi sie na nim bać, i moze wyskoki poziom nie zawsze jest utrzymany, ale jest to serial kultowy (ja go uwielbiam!!) i naprawdę świetny.
Co do SPN, ja tam jakoś bardzo się nie bałam oglądając przygody chłopaków, choć czasami seduszko mocniej mi zabiło z wrażenia...
Admete - Śro 11 Lip, 2007 10:29
Caitri z ust mi wyjęłas Oni tam byli świetni - kochałam Archiwum X, oprócz Przystanku Alaska i ER to był jedyny serial, który oglądałam w czasie studiów. Na wspólna sale w akademiku chodziłam - wyganialismy zawsze zwolenników poniedziałkowego teatru tv ( nas archiwistów było więcej ). Nigdy nie zapomnę tego wspólnego oglądania. Ciemna sala i grupa maniaków. Nastrój był ;-D oj był.
W SPN boje się raczej o bohaterów. Troszkę dziwnie czułam się tylko przy tych pierwszych odcinkach takich jak Asylum.
Asiek nie znam niestety tej ksiazki - od jakiegos czasu mam niewielki dostęp do powieści z fantastyki - biblioteki u mnie nie kupują niestety. Serial na pewno by mi się spodobał
Anonymous - Śro 11 Lip, 2007 17:50
| Caitriona napisał/a: | Aine, słonko, nie grzesz! X-Files (...) to serial kultowy |
Cait, Słońce, a gdzie ja napisałam, że nie jest?
praedzio - Śro 11 Lip, 2007 18:48
Za sobą mam odcinek 2x01... Ot, jak nie kijem, to pałką...! Musieli, musieli kogoś ukatrupić! Nie bawię się!
A propo's snów... Śnił mi się dzisiaj Milo... Zupełnie nie wiem, czemu.
|
|
|