Filmy - Plotki i newsy filmowe
praedzio - Pon 17 Gru, 2007 18:36
Kolejne wiadomości z frontu
| Cytat: | Stowarzyszenie Amerykańskich Scenarzystów ogłosiło w sobotę, że będzie szukać porozumienia na drodze indywidualnych negocjacji z producentami i stacjami telewizyjnymi. Zdaniem WGA porozumienie w innej formule jest niemożliwe.
- Jak wiecie, AMPTP (Alliance of Motion Picture and Television Producers) nie chce z nami dyskutować od 7 grudnia - pisze WGA w oświadczeniu przesłanym do wszystkich swoich członków. - Wewnętrzna struktura AMPTP stwarza trudność w wypracowaniu przez drugą stronę jednolitego stanowiska, stąd kłopoty w negocjacjach. Jesteśmy przekonani, że ta wielopoziomowa struktura działa na szkodę indywidualnych producentów - dodają scenarzyści.
W związku z tym WGA zamierza podjąć odrębne rozmowy z niektórymi stacjami telewizyjnymi i firmami reprezentującymi producentów. Zadanie nie będzie jednak łatwe, gdyż żadna ze zrzeszonych w AMPTP stron nie myśli o indywidualnych negocjacjach.
- To kolejny krok scenarzystów, który obrazuje jak nieprzemyślane są ich działania. Nigdy nie mieli oni opracowanej strategii poważnych rozmów z nami - ripostuje w swoim oświadczeniu AMPTP. - Nasze Stowarzyszenie ma w swoich strukturach róźne firmy o różnych celach, ale łączy nas jedność w działaniu. Mamy konkretny cel - porozumieć się ze strajkującą stroną. Nikt z nas nie będzie negocjował indywidualnie - dodaje.
Jednym słowem, zmienia się niewiele, a serialowe pozycje "padają" jedna po drugiej. |
Za: supernatural.com.pl
Admete - Pon 17 Gru, 2007 20:00
Cóż...może tak ma być. Dzięki temu uwolnie sie od serialomaniactwa. Zostanę wierna tylko Bones i Spn. Poczekam az je reaktywują ( jeśli reaktywują ).
Gitka - Wto 18 Gru, 2007 12:03
Petticoat tales: Observer readers' top 10 costume dramas
1 Pride and Prejudice Jane Austen (1995) Adapted by Andrew Davies; starring Colin Firth, Jennifer Ehle, David Bamber
2 Brideshead Revisited Evelyn Waugh (1981) Ad: John Mortimer; starring Jeremy Irons, Anthony Andrews
3 Bleak House Charles Dickens (2005) Ad: Andrew Davies; starring Anna Maxwell Martin, Denis Lawson
4 Middlemarch George Eliot (1994) Ad: Andrew Davies; starring Juliet Aubrey
5 Jane Eyre Charlotte Bronte (2006) Ad: Sandy Welch; starring Ruth Wilson, Toby Stephens
6 North and South Elizabeth Gaskell (2004) Ad: Sandy Welch; starring Daniela Denby-Ashe, Richard Armitage
7 I Claudius Robert Graves (1976) Ad: Jack Pulman; starring Derek Jacobi, Sian Phillips
8 Jewel in the Crown Paul Scott (1984) Ad: Irene Shubik; starring Peggy Ashcroft, Charles Dance, Geraldine James
9 Persuasion Jane Austen (1995) Ad: Nick Dear; starring Amanda Root, Ciaran Hinds
10 The Forsyte Saga John Galsworthy (1967) Ad: Lennox Phillips; starring Eric Porter, Kenneth More
http://observer.guardian....2228087,00.html
"Klejnot w koronie" na wysokim 8 miejscu
Maryann - Wto 18 Gru, 2007 12:06
Bardzo mi się ten ranking podoba.
Alison - Wto 18 Gru, 2007 12:24
| Maryann napisał/a: | Bardzo mi się ten ranking podoba. |
Yauch! Prawie wszystkie znam, bez jednego chiba. Wszystkie cudne. Wielbicielki kostiumowych seriali świata łączcie się!
Gosia - Wto 18 Gru, 2007 19:04
Ja bym jednak Ja Klaudiusza w tej kategorii nie umieszczala.
Loana - Śro 19 Gru, 2007 08:41
Ja znam tylko 1,6 i 9, a w domu czekaja na obejrzenie 4 i 5... reszty nawet w ogole nie kojarze -_-'.
Caitriona - Śro 19 Gru, 2007 11:39
"Hobbit" w dwóch częściach; Raimi reżyserem.
Nowym reżyserem został autor najnowszej trylogii o Spider-Manie Sam Raimi. Produkcja filmu ruszy w 2009 roku. Studio planuje realizację "Hobbita" w dwóch częściach. Pierwsza pojawi się w kinach w grudniu 2010 roku, a druga rok później. Obie jednak zostaną nakręcone jednocześnie.
za www.filmweb.pl ( http://www.filmweb.pl/%22...m,News,id=39620 )
Gosia - Śro 19 Gru, 2007 20:02
W ogole ja postuluje, zeby w tv, wszystko jedno ktorej - TVP, Polsat czy TVN byl sezon COSTUME DRAMA, w czasie ktorego bylyby pokazywane same kostiumowce milosne. Wyobrazacie sobie? Duma i Uprzedzenie, Jane Eyre, Middlemarch, North and South, Cranford, Bleak House, Our Mutual Friend, filmy wedlug prozy Cookson!
Admete - Śro 19 Gru, 2007 20:06
Petycja nam potrzebna ja już dawno sobie myślałam - jedno pasmo w tygodniu na przykłąd w piątek albo niech będzie nawet w środę. Niedzielne popołudnia tez by niezłe były...
Tylko kto nas posłucha?
Sofijufka - Śro 19 Gru, 2007 20:19
Qurcze! Dlaczego nikt nie wpadł na pomysł, aby robić dobre, wysmakowane ekranizacje polskich powieści historycznych. Toż to gotowe scenariusze! Od lżejszych {Klawikord i róża, Armia milcząca czyli opowieść o pomorskiej królowej Kryście], po takie bardziej seriozne - Murdelio, Czarniecki {Sadyka Paszy], XIX-wieczne Kraszewskiego [no-miodzio], Łoziński, Orzeszkowa...
Alison - Śro 19 Gru, 2007 20:20
| Gosia napisał/a: | W ogole ja postuluje, zeby w tv, wszystko jedno ktorej - TVP, Polsat czy TVN byl sezon COSTUME DRAMA, w czasie ktorego bylyby pokazywane same kostiumowce milosne. Wyobrazacie sobie? Duma i Uprzedzenie, Jane Eyre, Middlemarch, North and South, Cranford, Bleak House, Our Mutual Friend, filmy wedlug prozy Cookson! |
Wypluj te słowa! A jakby mi tak zajęcia wypadły w taki dzień, toż powód do samobója normalnie! Pasmo to może nie, ale mogliby cześciej w TV pokazywać, zamiast tych strzelawek i thrillerów.
Gosia - Śro 19 Gru, 2007 20:21
No wlasnie, nie wiem czy prowadzili jakies badania... moze im wyszlo, ze nikt takich filmow nie oglada? Ale to niemozliwe! Moze sukces "wojny i Pokoju" cos zmieni? Kiedys bylo sporo takich filmow w tv - Forsytowie, Paliserowie, Saga Rodu Rius, Jane Eyre i Duma 95. Czemu ostatnio takich brakuje? No dobrze, sa te "Okruchy dnia", ale potrzeba nam tego wiecej i wiecej!
Gosia - Śro 19 Gru, 2007 20:25
Ja nie mowie jeden za drugim caly dzien, ale faktycznie RAZ W TYGODNIU COSTUME DRAMA!
Sofijufka, nas chyba na to nie stac, jako telewizje. Chyba ze w koprodukcji. "Wojna i Pokoj" sie udal, bo to jednak byla kooperacja kilku telewizji europejskich.
Kostiumowce sa jednak drogie, zwlaszcza jak mają byc w dobrej obsadzie i z rozmachem zrobione.
Alison - Śro 19 Gru, 2007 20:59
| Gosia napisał/a: | No wlasnie, nie wiem czy prowadzili jakies badania... moze im wyszlo, ze nikt takich filmow nie oglada? Ale to niemozliwe! Moze sukces "wojny i Pokoju" cos zmieni? Kiedys bylo sporo takich filmow w tv - Forsytowie, Paliserowie, Saga Rodu Rius, Jane Eyre i Duma 95. Czemu ostatnio takich brakuje? No dobrze, sa te "Okruchy dnia", ale potrzeba nam tego wiecej i wiecej! |
Wiecie co? Już przeżyję, że nie powstają nowe, ale nie obraziłabym się za powtórki starych i NIE WIERZĘ, że nie byłoby na nie chętnych. Przecież widownia nie składa się z samych nastolatków, co to Szklanymi Pułapkami się ekscytują. Nasze społeczeństwo się ponoć starzeje i są tabuny starszych pań, które by z pewnością pół emerytury oddały, byleby oglądać często filmy swojej młodości. To było naprawdę niezłe kino, świetne kreacje aktorskie, a nie te sieczki z naturszczykami. Ilu ludzi powyrzucało telewizory, bo juz nie wyrabiali tego tele-disco-polo. Czemu którejś z nas nie ma w Radzie Programowej?
Admete - Śro 19 Gru, 2007 21:05
Ja bym się nie pogniewała za powtórkę Modrzejewskiej albo Komediantki. Czasami puszczają to na Polonii, ale ja nie mam kablówki. No i gdyby ktoś Emancypantki nakręcił jak Cranford na przykład.
Alison - Śro 19 Gru, 2007 21:06
| Admete napisał/a: | | Ja bym się nie pogniewała za powtórkę Modrzejewskiej albo Komediantki. Czasami puszczają to na Polonii, ale ja nie mam kablówki. No i gdyby ktoś Emancypantki nakręcił jak Cranford na przykład. |
Ach, życie byłoby piękne...
Gunia - Śro 19 Gru, 2007 21:36
| Cytat: | "Hobbit" w dwóch częściach; Raimi reżyserem.
Nowym reżyserem został autor najnowszej trylogii o Spider-Manie Sam Raimi. Produkcja filmu ruszy w 2009 roku. Studio planuje realizację "Hobbita" w dwóch częściach. Pierwsza pojawi się w kinach w grudniu 2010 roku, a druga rok później. Obie jednak zostaną nakręcone jednocześnie.
za www.filmweb.pl ( http://www.filmweb.pl/%22...m,News,id=39620 ) |
To świetnie, choć gdzie oni tam znajdą materiał na dwa pełnometrażowe filmy, jest dla mnie zagadką.
O kurczę. Ja już będę wtedy pełnoletnia.
Wiecie, ja to nawet pasma programu nie żądam, ale gdyby zamienili jedno "Z życia wzięte" w tygodniu na jakiś film kostiumowy, to już byłabym szczęśliwa.
Gitka - Czw 03 Sty, 2008 17:15
Wybrano najpiękniejsze filmowe kreacje
1. Keira Knightley - zielona jedwabna suknia ("Pokuta")
2. Marilyn Monroe - biała sukienka ("Słomiany wdowiec")
3. Audrey Hepburn - mała czarna sukienka ("Śniadanie u Tiffany'ego")
4. Olivia Newton-John - obcisłe skórzane spodnie ("Grease")
5. Kate Winslet - błękitna suknia ("Titanic")
6. Diane Keaton - kamizelka i krawat ("Annie Hall")
7. Nicole Kidman satynowy gorset ("Moulin Rouge!")
8. Liza Minnelli - kabaretki i melonik ("Kabaret")
9. Cate Blanchett wystawna suknia ("Elizabeth: Złoty wiek")
10. Vivien Leigh - balowa suknia ("Przeminęło z wiatrem")
więcej tu
http://www.filmweb.pl/Wyb...e,News,id=39823
Kaziuta - Czw 03 Sty, 2008 17:32
Zdecydowanie jestem za suknia Aydrey Hepburn w "Śniadaniu u Tiffaniego". Taka klasyka nigdy nie wychodzi z mody, a ważne jest jeszcze kto to nosił i jak.
Gosia - Czw 03 Sty, 2008 18:05
Ja bym dodala do tego: Zielona suknia Margaret Hale (Daniela Denby-Ashe) w scenie peronowej "North and South", Jest w niej takze w scenie w opuszczonej fabryce, tam mozna ją obejrzec w calej okazalosci.
Alison - Czw 03 Sty, 2008 21:00
A o którą suknię Scarlett chodzi? W tym filmie było mnóstwo pięknych kreacji. Mnie najbardziej podobała sie ta "wyzywająca". w której Scarlett przybyła na urodziny do Melanii, ciemna z taką cyklamenową mgiełką szala, wokół ramion. Wyglądała bajkowo!!!
Do tego dodałabym złotą suknię Kaśki Zeta-Jonez z "Pozwu o rozwód". Mina George'a kiedy ona odchodzi w tej sukni hotelowym korytarzem, mówi wszystko o tym co to za cudo
Maryann - Czw 03 Sty, 2008 21:03
| Alison napisał/a: | | A o którą suknię Scarlett chodzi? W tym filmie było mnóstwo pięknych kreacji. Mnie najbardziej podobała sie ta "wyzywająca". w której Scarlett przybyła na urodziny do Melanii, ciemna z taką cyklamenową mgiełką szala, wokół ramion. Wyglądała bajkowo!!! |
To chyba chodzi o tę zieloną, w której była na pikniku u Wilkesów, kiedy oświadczyła się Ashleyowi.
Kaziuta - Czw 03 Sty, 2008 21:07
Jest napisane, że balowa.
Nie wiem ile było bali w "Przeminęło z wiatrem" bo nie przepadam za tym filmem.
Maryann - Czw 03 Sty, 2008 21:14
| Kaziuta napisał/a: | | Nie wiem ile było bali w "Przeminęło z wiatrem" |
Bali w ścisłym tego słowa znaczeniu to chyba wcale... Było to ogrodowe przyjęcie na początku, potem impreza dobroczynna w Atlancie (ale tam Scarlett jest w żałobie, więc raczej nie o tą suknię chodzi), no i urodzinowe przyjęcie Ashleya (choć trudno je nazwać balem), na którym Scarlett ma tę suknię, o której pisała Alison.
|
|
|