Seriale - Glee
Admete - Sob 24 Kwi, 2010 20:54
O Madonna? Podglądam kawałki...Może jednak będę oglądać I słuchać
Caitriona - Sob 24 Kwi, 2010 22:11
Ostatni odcinek był cały wypełniony piosenkami Madonny. Super to im wyszło. Oglądaj dalej Admete, a na pewno słuchaj
aś - Śro 28 Kwi, 2010 17:13
co sądzicie o wczorajszym odcinku?
wg mnie bardzo ładny wątek Mercedes. i Quinn w końcu pokazała się z tej lepszej strony fajnie też, że odcinek nie kręcił się wokół Rachel bo mam już lekki przesyt tej bohaterki.
chciałabym żeby w końcu pokazali więcej Matta i Mike'a bo jak na razie stanowią oni tylko tło (nawet Santana i Brittany mają jakiś udział w poszczególnych wątkach, a oni nie)
aneby - Śro 28 Kwi, 2010 18:13
Ten odcinek jeszcze przede mną. Chyba wieczorem obejrzę
Harry_the_Cat - Śro 28 Kwi, 2010 20:52
Tez jeszcze nie widzialam, ale w sklepie za to dosrzeglam plyte - Glee: the power of Madonna.
Caitriona - Śro 28 Kwi, 2010 21:28
| Harry_the_Cat napisał/a: | | ale w sklepie za to dosrzeglam plyte - Glee: the power of Madonna |
Ma siedem utworów, ale przyjemnie się jej słucha
aneby - Śro 28 Kwi, 2010 22:33
Dzisiejszy odcinek mniej zabawny, a bardziej nostalgiczny. Świetny duet Willa i April One Less Bell To Answer / A House Is Not A Home http://www.youtube.com/wa...feature=related Nie przepadam za jej barwą głosu (jest dla mnie za "ostra"), ale to wykonanie bardzo mi się podoba
I kolejny popis wokalny Kurta Bardzo dobre wykonanie i piękny tekst A House Is Not A Home http://www.youtube.com/wa...feature=related
Harry_the_Cat - Śro 28 Kwi, 2010 22:41
Mi jakos ten odcinek do konca muzycznie nie podszedl jednak. Moje typy to Fire (http://www.youtube.com/watch?v=SnSj2dJcdrs) i You're Beautiful, . Reszta piosenek zupelnie nie moje klimaty.
aneby - Śro 28 Kwi, 2010 22:43
Fakt, były lepsze odcinki, ale ten też ma swój klimat
aś - Śro 28 Kwi, 2010 23:39
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Mi jakos ten odcinek do konca muzycznie nie podszedl |
mnie też. jak zwykle czekam na piosenki i ich wykonanie, to tutaj jednak zwróciłam uwagę na to, co działo się pomiędzy poszczególnymi utworami
w zasadzie powinnam zacytować cały post Harry bo zgadzam się z jej opinią "co do joty"
Caitriona - Czw 29 Kwi, 2010 00:25
Podzielam wasze zdanie Podbał mi się Kurt, ma chłopak głos! I jeszcze duet Willa w piosence Fire.
Odcinek nieco spokojniejszy, ale takie też są potrzebne
aś - Śro 05 Maj, 2010 17:47
powiem to głośno i drukowanymi literami GLEE TRACI FORMĘ!
jeden z najbardziej przegadanych i kiepskich odcinków jakie widziałam!! jestem świeżo po oglądnięciu nowego odcinka i moja opinia jest bardzo subiektywna, ale rozczarowałam się bardzo... w zasadzie oprócz finałowego utworu nic mi się w nim nie podobało!! (nawet Sue była jakaś taka nijaka...)
Harry_the_Cat - Śro 05 Maj, 2010 19:27
o nieeeeeeeeee!
Harry_the_Cat - Wto 11 Maj, 2010 00:25
Total Eclipse of The Heart : http://www.youtube.com/watch?v=e3D655GZZ00
aneby - Czw 13 Maj, 2010 09:48
Z najnowszego odcinka Puck i Mercedes Lady is a tramp http://www.youtube.com/wa...feature=related
Puck ma swietny głos śpiewa chyba najlepiej z męskich wykonawców.
aś - Czw 13 Maj, 2010 10:36
| aneby napisał/a: | Puck ma swietny głos śpiewa chyba najlepiej z męskich wykonawców. |
i właśnie tego nie rozumiem- dlaczego nie dają mu więcej solówek? osobiście już nie mogę słuchać tego zawodzącego Finn'a, pojawienie się Jesse'go było drogą ku lepszemu, ale faktycznie Puck ma najlepszy głos (jestem całkowiecie nieobiektywna- to jedna z moich ulubionych postaci ).
podobał mi się jeszcze duet Mercedes i Santany (w końcu można usłyszeć jak ta druga śpiewa i jest niezła ). za to piosenkę U2 położyli
EDIT: posłuchałam U2 jeszcze raz- już mi się nie wydaje, że ją położyli
ale nasunęło mi się jeszcze coś takiego- zauważyłyście jak dobrze przedstawione w tym serialu jest to całe pozoranctwo jakie pojawia się w szkole? widać, że członkowie Glee się lubią (zwłaszcza jak wykonują jakieś piosenki- nie ma podziałów, każdy do każdego podejdzie, chwyci za rękę), ale wystarczy, że opuszczą salę prób, to powracają do utartych schematów jakie panują w szkole... przykre to
Caitriona - Czw 13 Maj, 2010 12:55
| aś napisał/a: | | ale wystarczy, że opuszczą salę prób, to powracają do utartych schematów jakie panują w szkole... przykre to |
W końcu muszą dbać o reputację...
Zawsze lubiłam złych chłopców, ale niezależnie od tego Puck ma świetną barwę głosu, aksamitną i bardzo obrze spiewa. Uwielbiam Sweet Caroline
aneby - Czw 13 Maj, 2010 18:41
| aś napisał/a: | | posłuchałam U2 jeszcze raz- już mi się nie wydaje, że ją położyli |
Mnie niestety nadal się wydaje, że położyli Zupełnie nie podoba mi się ta aranżacja ... To moim zdaniem nie nadaje się do śpiewania na dwa głosy i chór. A może Finn jest za cienki Albo ja zbyt przywiązana do wykonania Bono
Harry_the_Cat - Sob 15 Maj, 2010 20:15
Mnie jakos nie zachwycil ten odcinek - przyznam, ze nawet troche przewijalam...
aś - Nie 16 Maj, 2010 12:02
| aneby napisał/a: | Albo ja zbyt przywiązana do wykonania Bono |
dlatego właśnie na początku wydawało mi się, że piosenka zupełnie im nie wyszła. jednak jak oglądnęłam odcinek jeszcze raz, to starałam się nie patrzeć na to wykonanie z perspektywy oryginału, przez to moja ocena się poprawiła.
a tak btw, to i tak chyba nie ma gorszej piosenki niż 'Run Joey Run' z poprzedniego odcinka wiem, że tam miały być takie 'muzyczne koszmarki', ale dla tego utworu powinno się stworzyć nową skalę beznadziejności
Harry_the_Cat - Nie 16 Maj, 2010 15:18
Lekki spoiler:
Piosenki z finalowego odcinka:
1. Faithfully
2. Any Way You Want It / Lovin’ Touchin’ Squeezin
3. Don’t Stop Believin’ [Regionals Version]
4. Bohemian Rhapsody (featuring Jonathan Groff)
5. To Sir, With Love
6. Over The Rainbow
Harry_the_Cat - Nie 16 Maj, 2010 17:03
Zlapalam powtorke Glee w TV i zainspirowalo mnie to do zobaczenia zajawk kolejnego odcinka:
http://www.youtube.com/watch?v=PAkK20WbNlI
Neil Patrick Harris
aś - Nie 16 Maj, 2010 18:06
| Harry_the_Cat napisał/a: | Neil Patrick Harris |
TAAAAKKKKK...
jako fanka serialu "How i met your mother' i Barney'a nie mogłabym tego przegapić, a jako, że jestem również fanką Glee, to tym bardziej. zresztą już w zwiastunie widać, że duet mr. Shu i NPH to będzie coś!! poza tym wątek Rachel i jej matki może być fajny
Caitriona - Nie 16 Maj, 2010 20:35
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Neil Patrick Harris |
Cudownie! Strrasznie mi się on podobał w Dr Horrible, pewnie i tu będzie nieźle.
aś - Śro 19 Maj, 2010 15:49
to w końcu Jesse czarnym charakterem czy nie?? bo po dzisiejszym odcinku już nie wiem... chociaż chciałabym, by jednak nie był
"Dream on" fajne ale spodziewałam się odrobinę więcej, wydaje mi się, że duet Rachel i Shelby był lepszy.
ach i fajny był ukłon w stronę osób, które brały udział w "Glee Flash Mob'ach" (ten jest chyba moim ulubionym- pan w niebieskiej koszuli rządzi http://www.youtube.com/watch?v=g5PyIVVKoWU )
no i biedny Artie... zwłaszcza finałowa scena... miałam nadzieję, że Tina jednak do niego podejdzie...
|
|
|