To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Glee

Admete - Sob 24 Kwi, 2010 20:54

O Madonna? Podglądam kawałki...Może jednak będę oglądać ;) I słuchać ;)
Caitriona - Sob 24 Kwi, 2010 22:11

Ostatni odcinek był cały wypełniony piosenkami Madonny. Super to im wyszło. Oglądaj dalej Admete, a na pewno słuchaj :D
- Śro 28 Kwi, 2010 17:13

co sądzicie o wczorajszym odcinku?
wg mnie bardzo ładny wątek Mercedes. i Quinn w końcu pokazała się z tej lepszej strony :-) fajnie też, że odcinek nie kręcił się wokół Rachel bo mam już lekki przesyt tej bohaterki.

chciałabym żeby w końcu pokazali więcej Matta i Mike'a bo jak na razie stanowią oni tylko tło (nawet Santana i Brittany mają jakiś udział w poszczególnych wątkach, a oni nie)

aneby - Śro 28 Kwi, 2010 18:13

Ten odcinek jeszcze przede mną. Chyba wieczorem obejrzę :wink:
Harry_the_Cat - Śro 28 Kwi, 2010 20:52

Tez jeszcze nie widzialam, ale w sklepie za to dosrzeglam plyte - Glee: the power of Madonna. :wink:
Caitriona - Śro 28 Kwi, 2010 21:28

Harry_the_Cat napisał/a:
ale w sklepie za to dosrzeglam plyte - Glee: the power of Madonna

Ma siedem utworów, ale przyjemnie się jej słucha ;)

aneby - Śro 28 Kwi, 2010 22:33

Dzisiejszy odcinek mniej zabawny, a bardziej nostalgiczny. Świetny duet Willa i April One Less Bell To Answer / A House Is Not A Home http://www.youtube.com/wa...feature=related Nie przepadam za jej barwą głosu (jest dla mnie za "ostra"), ale to wykonanie bardzo mi się podoba :-D
I kolejny popis wokalny Kurta :oklaski: Bardzo dobre wykonanie i piękny tekst A House Is Not A Home http://www.youtube.com/wa...feature=related

Harry_the_Cat - Śro 28 Kwi, 2010 22:41

Mi jakos ten odcinek do konca muzycznie nie podszedl jednak. Moje typy to Fire (http://www.youtube.com/watch?v=SnSj2dJcdrs) i You're Beautiful, . Reszta piosenek zupelnie nie moje klimaty.
aneby - Śro 28 Kwi, 2010 22:43

Fakt, były lepsze odcinki, ale ten też ma swój klimat :wink:
- Śro 28 Kwi, 2010 23:39

Harry_the_Cat napisał/a:
Mi jakos ten odcinek do konca muzycznie nie podszedl

mnie też. jak zwykle czekam na piosenki i ich wykonanie, to tutaj jednak zwróciłam uwagę na to, co działo się pomiędzy poszczególnymi utworami :-P
w zasadzie powinnam zacytować cały post Harry bo zgadzam się z jej opinią "co do joty" :-)

Caitriona - Czw 29 Kwi, 2010 00:25

Podzielam wasze zdanie ;) Podbał mi się Kurt, ma chłopak głos! I jeszcze duet Willa w piosence Fire.

Odcinek nieco spokojniejszy, ale takie też są potrzebne ;)

- Śro 05 Maj, 2010 17:47

powiem to głośno i drukowanymi literami GLEE TRACI FORMĘ!
jeden z najbardziej przegadanych i kiepskich odcinków jakie widziałam!! :? :wsciekla: jestem świeżo po oglądnięciu nowego odcinka i moja opinia jest bardzo subiektywna, ale rozczarowałam się bardzo... w zasadzie oprócz finałowego utworu nic mi się w nim nie podobało!! (nawet Sue była jakaś taka nijaka...)

Harry_the_Cat - Śro 05 Maj, 2010 19:27

o nieeeeeeeeee!
Harry_the_Cat - Wto 11 Maj, 2010 00:25

Total Eclipse of The Heart : http://www.youtube.com/watch?v=e3D655GZZ00
aneby - Czw 13 Maj, 2010 09:48

Z najnowszego odcinka Puck i Mercedes Lady is a tramp http://www.youtube.com/wa...feature=related
Puck ma swietny głos :oklaski: śpiewa chyba najlepiej z męskich wykonawców.

- Czw 13 Maj, 2010 10:36

aneby napisał/a:
Puck ma swietny głos :oklaski: śpiewa chyba najlepiej z męskich wykonawców.

i właśnie tego nie rozumiem- dlaczego nie dają mu więcej solówek? osobiście już nie mogę słuchać tego zawodzącego Finn'a, pojawienie się Jesse'go było drogą ku lepszemu, ale faktycznie Puck ma najlepszy głos :-) (jestem całkowiecie nieobiektywna- to jedna z moich ulubionych postaci :-P ).

podobał mi się jeszcze duet Mercedes i Santany (w końcu można usłyszeć jak ta druga śpiewa i jest niezła :-) ). za to piosenkę U2 położyli :(

EDIT: posłuchałam U2 jeszcze raz- już mi się nie wydaje, że ją położyli :wink:

ale nasunęło mi się jeszcze coś takiego- zauważyłyście jak dobrze przedstawione w tym serialu jest to całe pozoranctwo jakie pojawia się w szkole? widać, że członkowie Glee się lubią (zwłaszcza jak wykonują jakieś piosenki- nie ma podziałów, każdy do każdego podejdzie, chwyci za rękę), ale wystarczy, że opuszczą salę prób, to powracają do utartych schematów jakie panują w szkole... przykre to :(

Caitriona - Czw 13 Maj, 2010 12:55

aś napisał/a:
ale wystarczy, że opuszczą salę prób, to powracają do utartych schematów jakie panują w szkole... przykre to

W końcu muszą dbać o reputację...

Zawsze lubiłam złych chłopców, ale niezależnie od tego Puck ma świetną barwę głosu, aksamitną i bardzo obrze spiewa. Uwielbiam Sweet Caroline :D

aneby - Czw 13 Maj, 2010 18:41

aś napisał/a:
posłuchałam U2 jeszcze raz- już mi się nie wydaje, że ją położyli

Mnie niestety nadal się wydaje, że położyli :roll: Zupełnie nie podoba mi się ta aranżacja ... To moim zdaniem nie nadaje się do śpiewania na dwa głosy i chór. A może Finn jest za cienki :mysle: Albo ja zbyt przywiązana do wykonania Bono :rumieniec:

Harry_the_Cat - Sob 15 Maj, 2010 20:15

Mnie jakos nie zachwycil ten odcinek - przyznam, ze nawet troche przewijalam...
- Nie 16 Maj, 2010 12:02

aneby napisał/a:
Albo ja zbyt przywiązana do wykonania Bono :rumieniec:

dlatego właśnie na początku wydawało mi się, że piosenka zupełnie im nie wyszła. jednak jak oglądnęłam odcinek jeszcze raz, to starałam się nie patrzeć na to wykonanie z perspektywy oryginału, przez to moja ocena się poprawiła. :-)

a tak btw, to i tak chyba nie ma gorszej piosenki niż 'Run Joey Run' z poprzedniego odcinka :-P wiem, że tam miały być takie 'muzyczne koszmarki', ale dla tego utworu powinno się stworzyć nową skalę beznadziejności :wink: :-P :mrgreen:

Harry_the_Cat - Nie 16 Maj, 2010 15:18

Lekki spoiler:

Piosenki z finalowego odcinka:

1. Faithfully
2. Any Way You Want It / Lovin’ Touchin’ Squeezin
3. Don’t Stop Believin’ [Regionals Version]
4. Bohemian Rhapsody (featuring Jonathan Groff)
5. To Sir, With Love
6. Over The Rainbow

Harry_the_Cat - Nie 16 Maj, 2010 17:03

Zlapalam powtorke Glee w TV i zainspirowalo mnie to do zobaczenia zajawk kolejnego odcinka:

http://www.youtube.com/watch?v=PAkK20WbNlI

Neil Patrick Harris :)

- Nie 16 Maj, 2010 18:06

Harry_the_Cat napisał/a:
Neil Patrick Harris :)

TAAAAKKKKK... :mrgreen: :banan_Bablu: :mrgreen:
jako fanka serialu "How i met your mother' i Barney'a nie mogłabym tego przegapić, a jako, że jestem również fanką Glee, to tym bardziej. zresztą już w zwiastunie widać, że duet mr. Shu i NPH to będzie coś!! :-D poza tym wątek Rachel i jej matki może być fajny :-)

Caitriona - Nie 16 Maj, 2010 20:35

Harry_the_Cat napisał/a:
Neil Patrick Harris

Cudownie! :D Strrasznie mi się on podobał w Dr Horrible, pewnie i tu będzie nieźle.

- Śro 19 Maj, 2010 15:49

to w końcu Jesse czarnym charakterem czy nie?? bo po dzisiejszym odcinku już nie wiem... chociaż chciałabym, by jednak nie był :-)

"Dream on" fajne ale spodziewałam się odrobinę więcej, wydaje mi się, że duet Rachel i Shelby był lepszy.

ach i fajny był ukłon w stronę osób, które brały udział w "Glee Flash Mob'ach" (ten jest chyba moim ulubionym- pan w niebieskiej koszuli rządzi :mrgreen: http://www.youtube.com/watch?v=g5PyIVVKoWU )

no i biedny Artie... :( zwłaszcza finałowa scena... miałam nadzieję, że Tina jednak do niego podejdzie...