To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramy, czyli urok Azji

Aragonte - Czw 01 Maj, 2014 16:54

Zerknęłam sobie na kawałek jedenastego odcinka - nie jest tak źle, melodramat jest zmieszany z politycznymi machinacjami burmistrza :wink:
A co do Kang Mae i Gun Woo - moim zdaniem oni stanowili najciekawszą "parę", chociaż nie w sensie romantycznym :wink: Ciekawe było też to, że Junior w pewnym momencie zaczął zachowywać się (incydentalnie) w sposób podobny do Kang Mae.

BeeMeR - Czw 01 Maj, 2014 16:58

Obejrzałam Chingoo - filmy gangsterskie to nie moja bajka, więc zachwycić to mnie nie mógł :P ale obejrzałam bez przykrości (przewinęłam najwyżej 2-3 sceny), zwłaszcza że "Gi Cheol" w swej roli jest fantastyczny :oklaski:
A scena zabójstwa pod koniec, w deszczu jest piękna i okrutna, z wielce pasującym podkładem muzycznym - takie najbardziej do mnie przemawiają :oklaski:

No to niedługo Chingoo 2 :mrgreen:

Admete - Czw 01 Maj, 2014 17:32

Gangsterski? Możliwe, że to cos dla mnie ;) 11 odcinek BV pewnie później albo jutro. Na razie słucham muzyki klasycznej - oczywisty dowód na rolę edukacyjną dram ;)
Aragonte - Czw 01 Maj, 2014 17:44

Ja się też edukuję dzięki BV :mrgreen: Czego słuchasz? Czegoś z mojej przesyłki?
BeeMeR - Czw 01 Maj, 2014 17:45

Admete napisał/a:
Gangsterski? Możliwe, że to cos dla mnie
Przechować do spotkania? Wraz z częścią drugą? ;)
Admete - Czw 01 Maj, 2014 17:50

BeeMer jak najbardziej zachować ;) Aragonte z twojej słuchałam 9 symfonii ;) A jakże. Teraz słucham płyt - składanka na 4 płytach Favourite Melodies.
Admete - Czw 01 Maj, 2014 19:45

To może zacznę ten nowy wątek. Tego nie zamykamy, bo nie ma możliwości. Zresztą tutaj wszyscy zdyscyplinowani i odpowiedzialni, więc nie ma takiej potrzeby.
Aragonte - Czw 01 Maj, 2014 20:08

Jeśli chodzi o ścisłość: samo zamknięcie wątku jest chyba możliwe, niemożliwe jest np. dzielenie go na kawałki, wycinanie jakichś postów z poziomu panelu moderacji itd., bo się tam nie otwiera.
Admete - Czw 01 Maj, 2014 20:35

A faktycznie, bo to można zrobić bez otwierania wątku. Na razie nei zamykamy całkiem, zrobimy to potem.