To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramy, czyli urok Azji

Trzykrotka - Śro 30 Kwi, 2014 12:32

Agn napisał/a:

A, skoro już się dzilimy wszelkimi dobrami. Czy poznajecie tych młodziusich malujących chłopców?

Ah In i Min Ho? :excited: Jakie kurczątka :serduszkate:

New Leaf już dziś? Strasznie jestem ciekawa tej dramy i gotowa, żeby ją polubić :trzyma_kciuki:

BeeMeR - Śro 30 Kwi, 2014 13:31

Trzykrotka napisał/a:
Ah In i Min Ho? :excited: Jakie kurczątka :serduszkate:
cudni :mrgreen: Tym bardziej, że wiadomo jak wyrośli :serduszkate:

Trzykrotka napisał/a:
New Leaf już dziś? Strasznie jestem ciekawa tej dramy i gotowa, żeby ją polubić :trzyma_kciuki:
Ja się nastawiam najpierw na skończenie 3 dni, a dopiero potem na nową dramę - ale kto wie - jak się na coś nastawiam to mi się szybko przestawia ;)
Aragonte - Śro 30 Kwi, 2014 13:50

Trzykrotka napisał/a:

Też jestem ciekawa (wiadomo, dlaczego :wink: ), ale nie wiem, czy uda mi się oglądać na bieżąco, być może zabiorę się za to dopiero wtedy, kiedy będzie już jakaś konkretna liczba odcinków.

Trzykrotka - Śro 30 Kwi, 2014 14:47

Wygląda, że Empress Ki chyba rzeczywiście się skończyła - przynajmnniej wiki podaje 51 odcinków. Oglądalność dochodzi do 30% :thud:
No pewnie... :zawstydzona2: Jak wół przy 51 mam napisane The End...

Edit: gdzieś mi się ten aniołek zapodział :serduszkate: Miśka nie znalazłam, ale to zdjęcie jest absolutnie piękne. Z dzieciaczkiem pozuje Rain, piosenkarz i trochę aktor.

Kolejny aniołek - z upapranymi gliną dłońmi

Oczy Siwona

Już dawno miałam wkleić tego pana - kto to? :wink:

BeeMeR - Śro 30 Kwi, 2014 17:20

Takie może być? :mrgreen: NIe tak wystylizowane i nie studyjne, ale też sympatyczne

Trzykrotka napisał/a:
Tego pana to ja juz rozpoznaję bezbłędnie, nawet jak się zasłoni kubkiem, okularami itp. :mrgreen:
Admete - Śro 30 Kwi, 2014 18:46

Ja tylko powiem, że podejrzałam New Leaf i KMM tam świetnie wygląda :)
Aragonte - Śro 30 Kwi, 2014 21:30

Jeśli KMM wygląda jak w trailerze, to jest grzechu wart :wink:
Admete - Śro 30 Kwi, 2014 21:53

Oj wygląda i jest wart grzechu...Nie mam pojęcia, jaka jest jego postać, bo na razie napisów brak.
Aragonte - Śro 30 Kwi, 2014 22:06

Ciekawe, czy znowu chłodna i wredna :wink:
Admete - Śro 30 Kwi, 2014 22:09

Na początku pewnie tak, a potem, kto wie ;) Trochę się obawiam tej całej amnezji, ale pocieszam się, że to może Anthony wymyślił ;)
Aragonte - Śro 30 Kwi, 2014 22:11

On w końcu na dramowych amnezjach się świetnie znał :mrgreen:

Podejrzałam forum Soompi - w pierwszym odcinku New Leaf jest jakiś ślub???

Admete - Śro 30 Kwi, 2014 22:12

No właśnie ;) A w ogóle to będą do tego napisy? Tak się zaczęłam zastanawiać...Przygotowania do ślubu. Bohater ma bogatą i ustosunkowaną narzeczoną.
Aragonte - Śro 30 Kwi, 2014 22:15

Myślę, że napisy będą - na forum Soompi ta drama budzi zainteresowanie (wątek przed emisją osiągnął 30 stron), a KMM ma sporo fanek :)
Admete - Śro 30 Kwi, 2014 22:25

Tak sobie myślę, że nawet jeśli ta drama będzie taka sobie, to już dojrzałam do tego, by obejrzeć coś gorszego z powodu aktora ;) Tam na tym forum pisza, że na viki już 33% w napisach. Cokolwiek to znaczy ;)
Agn - Śro 30 Kwi, 2014 22:31

Trzykrotka napisał/a:
Ah In i Min Ho? :excited:

Brawo, ta pani wygrała Toyotę. Może nawet Camry. Być może nawet z szoferem. ;)
Trzykrotka napisał/a:

Hmmm... któż to może być? No nie wiem, nie wiem, jakiś taki koszmiczny się wydaje. :lol:
BeeMeR napisał/a:
Takie może być? :mrgreen: NIe tak wystylizowane i nie studyjne, ale też sympatyczne

No pewnie!!! To ja wkleję...
Albo nie. Bo jestem monotematyczna i boję się, że mnie znienawidzicie.

Trzykrotka - Śro 30 Kwi, 2014 22:53

Agn napisał/a:
Trzykrotka napisał/a:
Ah In i Min Ho? :excited:

Brawo, ta pani wygrała Toyotę. Może nawet Camry. Być może nawet z szoferem. ;)

Gdzie odbiór? :excited: Gdzie odbiór? :excited: Wozik oddam na cele dobroczynne, ale szofera nakarmić, napoić i przenocować się godzi, prawda? :serduszkate:
Agn napisał/a:
..

Ja was koleżanko zaraz znienawidze za takie teksty :nudelkula1_zolta: Dawać mi tu rrrraz!

Admete napisał/a:
Tam na tym forum pisza, że na viki już 33% w napisach. Cokolwiek to znaczy ;)

Już pędzę z tłumaczeniem na nasze :mrgreen: Na viki można dramę oglądać online już w kilka godzin po emisji. Ekipa tlumaczy robi do niej napisy na bieżąco i wrzucają to stopniowo. Ja tak oglądałam Heirs. Koło 22 wiadomo było, co mówi Kim Tan, Eun Sang i Young Do, ale już na przykład sekretarz Yoon, prezes Kim czy Kim Won - niekoniecznie. Fajna zabawa :lol: :lol: Koło północy powinno już być 100%.
Ja sobie poczekam na Wasze wrażenia :kwiatek:
I otwieram SLA 11 :banan_Bablu:

Agn - Śro 30 Kwi, 2014 22:56

Trzykrotka napisał/a:
Gdzie odbiór? :excited: Gdzie odbiór? :excited: Wozik oddam na cele dobroczynne, ale szofera nakarmić, napoić i przenocować się godzi, prawda? :serduszkate:

Tia, szczególnie to ostatnie. :lol:
Trzykrotka napisał/a:
Ja was koleżanko zaraz znienawidze za takie teksty :nudelkula1_zolta: Dawać mi tu rrrraz!

Tak mi głupio ładować się znowu z LMH między KMM a KMM... Nie chcę dziewczyn wybijać z rytmu...

Ale że grozi mi nienawiść z towarzyszki strony...

Jestem bombą. Tam bardzo chciałabym eksplodować, ale czuję się rozbrojona... :serduszkate:

Aragonte - Śro 30 Kwi, 2014 23:00

Agn napisał/a:
To pewnie!!! To ja wkleję...

To mnie już powinnyście znienawidzić przed nadmiar KMM :-P
Wklejaj, wklejaj :mrgreen:

Trzykrotka - Śro 30 Kwi, 2014 23:04

Agn napisał/a:

Tak mi głupio ładować się znowu z LMH między KMM a KMM... Nie chcę dziewczyn wybijać z rytmu...

My tu i tak tworzymy kilka równoległych ścieżek i strumieni świadomości - na pewno dziewczyny się nie obrażą, a najwyżej przyatakują zdjęciami KMM z ANL, na co nikt, ale to nikt się nie obrazi :kwiatek:

Agn napisał/a:
Jestem bombą. Tam bardzo chciałabym eksplodować, ale czuję się rozbrojona... :serduszkate:

Puuufffffff :serduszkate: :serduszkate: :serduszkate: Tak sobie myślę, że kiedy on zostanie ojcem i będzie trzymał własne a rękach, te widok będzie nie do zniesienia piękny.
Powinni tego zabronić :serduszkate:

Agn - Śro 30 Kwi, 2014 23:05

Aragonte napisał/a:
To mnie już powinnyście znienawidzić przed nadmiar KMM :-P

Ta pani bredzi. Nadmiar? Niedosyt! Tak skąpo fotkujecie, że aż przykro... Nie krępujcie się, Albercik, usta-usta! ;)

Agn - Śro 30 Kwi, 2014 23:08

Trzykrotka napisał/a:
najwyżej przyatakują zdjęciami KMM z ANL

Ja na to, szczerze mówiąc, liczę. Nie mam jak uczestniczyć w zachwytach nad BV, acz czyta się to fantastycznie. A i obrazek od czasu do czasu by nie zawadził. To nie - kitrają wszystko dla siebie, sknery... :P
Trzykrotka napisał/a:
Tak sobie myślę, że kiedy on zostanie ojcem i będzie trzymał własne a rękach, te widok będzie nie do zniesienia piękny.

Pewnie wtedy padnę tak jak będę stała z wrażenia.
Trzykrotka napisał/a:
Powinni tego zabronić

Lub chociaż karać należycie... :serduszkate:

Admete - Czw 01 Maj, 2014 00:11

Nie znoszę wklejać zdjęć, bo to zajmuje dużo czasu, którego za wiele nie mam. I nie zbieram aż tak strasznie, choć musze przyznać, ze folder ze skośnymi panami jednak się powiększa :D Agn wiesz, że możesz się zapoznać z BV, jakby co, to uśmiechnij się tylko.
Obejrzałam odcinek 8 - miody, oj miody. Najpierw niekonwencjonalne ratowanie Du Ru Mi z jeziora i potem jednostronna rozmowa - Kang Mae milczał ( wymownie ), Ru Mi mówiła. Krótkie opuszczenie gardy w chwili słabości po powrocie do domu...Same dobre sceny - starszy pan zwolniony z orkiestry i jego prawie 10 - godzinna gra na ulicy. Interwencja Kang Mae i Gun Woo..Jak uwielbiam Kang Mae, to sparowanie Ru Mi z młodziakiem by mi nie przeszkadzało. Bardzo dobrze zagrana i napisana postać, trudno go nie lubić. Gdy na początku odcinka przyszedł powiedzieć maestro, że zostaje i tylko u niego chce się uczyć, to było wzruszające. Tym bardziej, że Kang Mae nie bardzo wiedział, co począć z tym wyznaniem. I musicie znieść, jak wam napiszę, że uwielbiam obserwować wszystkie zmiany spojrzenia w wykonaniu KKM, wszystkie zmrużenia oczu, drgnięcia ust, zaciśnięcia dłoni...Że nie wspomnę o rozwianych włosach ;)
Aragonte dzięki za towarzyszenie mi w oglądaniu w esemesach. Oglądanie symultaniczne to jest to :kwiatek:

Aragonte - Czw 01 Maj, 2014 00:29

To ja dziękuję :D
Jakoś tak mniej fajnie się nakręcać w pojedynkę :wink: A tak to można chociaż wymieniać inteligentne (inaczej) esemesy o czyichś rozwianych włosach :mrgreen: :love_shower: a także kamizelkach i całej reszcie :wink:
Uwielbiam niuanse gry KMM :serduszkate: (Agn wkrótce znienawidzi ten skrót :-P ). Patrzę na jego Kang Mae, zdaję sobie sprawę, jak nieznośne byłoby przebywanie z taką osobą w realu, a jednocześnie się zachwycam, jak to jest zagrane :love_shower: :oklaski: no i często ta postać mnie autentycznie bawi, bo mimo inteligencji jest momentami dramatycznie nieporadna (Admete, pamiętasz scenę na brzegu jeziora, jak szukał Du Ru Mi jakimś drągiem? :lol: ).
Jakby co, to fotki z tego odcinka (i wszystkich innych też) są na drambeans (trzeba tylko omijać tekst, jeśli nie lubi się spoilerów):
http://www.dramabeans.com...irus-episode-8/
Jest kilka pięknych ujęć Maestra, ale nie tylko jego.

Agn - Czw 01 Maj, 2014 00:37

Admete napisał/a:
Agn wiesz, że możesz się zapoznać z BV, jakby co, to uśmiechnij się tylko.

Ja bym chętnie, ale zwyczajnie mi czasu brak. Jak coś, to sobie coco jumbo. :)
Admete napisał/a:
Nie znoszę wklejać zdjęć, bo to zajmuje dużo czasu

Ja wiem? Wpakować na otofotki.pl, a potem tylko kopiuje się miniaturkowy skrót i wkleja w posta. Chyba że net wolno działa, no to wtedy fakt, może to zająć b. długo.
Aragonte napisał/a:
(Agn wkrótce znienawidzi ten skrót :-P )

:co_stracilam: Ciemu?

Aragonte - Czw 01 Maj, 2014 00:43

Za natrętne jego powtarzanie niemal w każdym moim poście :wink: