Kącik graficzny - Avatary - niech Cię zobaczą...
Admete - Sob 20 Paź, 2007 19:21
Nie czytałam tego, napisz cos więcej. Mange i anime lubie, choć nie znam jakoś bardzo dobrze. Poniatowski sam się narzuca
Loana - Sob 20 Paź, 2007 19:32
Nie czytalas mangi i zgadlas, ze to Poniatowski? GRATULUJE!!! Ja bym nie wpadla
Manga nazywa się "Aż do nieba" i jest biografią Józefa Poniatowskiego, trochę zmienioną pod względem rodziny i niektórych faktów . Ale nadal całkiem ciekawą. Narysowała ją Ryioko Ikeda, moja ukochana rysowniczka (jestem od kilkunastu lat fanką jej najbardziej znanej mangi "Lady Oscar" ). Nie była nigdy w Polsce, ale studiowała we Francji i wtedy zainteresowała się naszą historią. Stąd pomysł narysowania mangi. Świetnie wyszły jej zwłaszcza miasto i krajobrazy, ponieważ opierała się na starych rysunkach ówczesnej Polski. A stroje rysuje po prostu wspaniale, takie szczegółowe. Książę Józef jest przedstawiony jako prawdziwy Polski patriota, stąd pomysł na avatarka . Tutaj jest krótka i całkiem treściwa recenzja pierwszego tomu (całość to trzy tomy): http://biblionetka.pl/ks.asp?id=19942
Widziałam już w jakimś temacie, że wspomniałaś anime "Ruchomy Zamek Hauru" (Ghibli rules!!!) - byłaś może na Przeglądzie Filmów Animewanych? We Wrocku właśnie się skończył, ale bardzo ładne anime puszczali.
Ale obrzydliwy offtop, przepraszam niezainteresowane!
Anonymous - Sob 20 Paź, 2007 19:48
Pepi był w sumie fajny. Zdecydowanie wierniejszy niż pozostała generalicja, z Dąbrowskim na czele. tylko ciut za mało utalentowany ;D
A co do supernaturalizacji - czekam na cię Admete. Bo ja w telewizji nie bardzoi mogę oglądać. Za wrażliwa i zbyt delykatna jestem na to. To nie na moje nerwy ...
Ale mam juz sprzecior, to se nagram i następnego dnia w "tych" m,omentach przelece na podglądzie - jak to zawsze czynię.
A co do avatarków - jenysciewy, kim ja nie byłam (wiem, wiem - Rysiem-Pysiem i Colinem).
Pamietam jak Miłosz opowiadał, że spodziewał się, że na spotkanie przyjde w czarnym kapturze. W ogole spodziewał sie jakiejś ostrej na czarno ubranej subkultury ...
A ja tylko język mam ostry, poza tym same krągłości
Admete - Sob 20 Paź, 2007 19:48
Ha! Wybieram się, bo w mojej mieścinie będzie w listopadzie. Znam Zamek, Spirited Away i księżniczkę Mononooke A dawnymi czasy oglądalam nawet Czarodziejkę z Księżyca Księcia poznałam po stroju - no kto inny w takim mundurze z epoki mógłby tam być? Bohater jak najbardziej romantyczny.
A tu trochę avatarków zainspirowanych wątkiem o Przeminęło z wiatrem.
Anonymous - Sob 20 Paź, 2007 19:54
Ha, i ja miałam swój okres mangowy. Ale po Gigim Latrotolim (za pisownie glowy nie dam) sie ciut zniechecilam.
Ja uwielbiałam Siatkarki i Piłkarzy.
Loana - Sob 20 Paź, 2007 20:09
Dlaczego po Gigim??? On tez sciagal majtki przez glowe!
Admete, ja polecam zwlaszcza Totoro . W ogole wszystkie sa fajne, chociaz np. Laputa Castle in the sky to raczej nie jest dla malych dzieci, tak samo jak Nausica z Doliny Wiatrow . A ksiązke "Ruchomy Zamek Hauru" czytalas moze???
Admete - Sob 20 Paź, 2007 20:12
Czytałam, czytałam - mam własną Wiem, wiem normalna nie jestem, ale ja lubię książki dla dzieci. Ja się właśnie na te dwa, które wymieniłaś wybieram Na Totoro jeszcze nie wiem.
Loana - Sob 20 Paź, 2007 20:16
Tez mam wlasna - czy to jakies nienormalne? Wiecej, mam nawet oryginal po angielsku (bo polskie tlumaczenie ssie, gosciowa pozjadala kilka zdan -_-'). A ostatnio kupilam dalsza czesc z losami Sophi i Hauru.
Polecam TOTORO!!! obejrzyj koniecznie!
Z jakiego filmu jest James Aine?
Admete - Sob 20 Paź, 2007 20:18
A jest w Polsce druga część? Jaki ma tytuł? Chętnie kupię, bo bardzo mi się Zamek podoba.
Anonymous - Sob 20 Paź, 2007 20:34
| Loana napisał/a: | Dlaczego po Gigim??? On tez sciagal majtki przez glowe! |
Podejrzewam, ze Gigi to ten rodzaj humoru do którego trzeba dojrzeć. ja miałam wówczas lat 12 -14 i stwierdziłam ze to głupia bajka. I mi przeszło z mangą.
Mój Dzemik jest Makbetowy
Gunia - Sob 20 Paź, 2007 21:28
| Narya napisał/a: | | A Aine pod czarną peleryną? Dobrze pamiętam? Ależ to było dawno... |
Taaak. Moje pierwszy dylemat związany z Aine: Nazgul czy dementor?
| Loana napisał/a: | | Guniu, a kogo Ty masz na avatarku??? (wyglada jak jeden z naszych klientow ;P) |
Chciałabym mieć takich klientów... Gdyby tacy byli zagwarantowani, to może bym nawet zaczęła rozważać podjęcie pracy w jakiejś dziedzinie wymagającej użerania się z klientami.
Caitriona - Sob 20 Paź, 2007 21:45
| Admete napisał/a: | Aine Caitri już zadba żebys się znowu zsupernaturalizowała Ona juz wróciła do braci, Ty jesteś następna |
Dokładnie zadbam o to na dniach
Ja tez lubię zmieniać avki. Zazwyczaj dotyczą one CO, Ioana/Horatia, SPN. Ostatnio także X-Files no i LotR
snowdrop - Sob 03 Lis, 2007 13:39
Przedstawiam mój nowy avek a na nim moi dwaj ulubieni aktorzy: stary, dobrze sprawdzony (to znaczy wielbiony od dawna) Ewan McGregor i nowy, świeżutki James McAvoy. Co ich łączy, oprócz mojego zamiłowania do nich, są Szkotami!.
Admete - Sob 03 Lis, 2007 13:48
Snowdrop piekny avatar Ja ostatnio mam anielskie albo szpiegowskie
trifle - Sob 03 Lis, 2007 14:18
Admete, Twoje anielskie avatarki są fantastyczne
praedzio - Sob 03 Lis, 2007 14:59
Taki to z niej aniołek.
Gosia - Nie 04 Lis, 2007 11:44
Jak jest okazja, to sie do czegos przyznam - Admete ma często moim zdaniem bardzo ładne avatarki
Juz oczywiscie ich wszystkich nie pamietam, ale wiele z nich mi sie podobalo.
Czy czerpiesz z jakiegos zrodla czy sama je robisz?
Anonymous - Nie 04 Lis, 2007 11:56
mnie tez sie podobaja
P.S. jak patrze na avek Gosi to ciagle mi sie wydaje ze to Saruman Biały w prywatnej wersji
Gosia - Nie 04 Lis, 2007 12:06
Ja Ci dam Sarumana! To przeciez moj ukochany pan Jarndyce w innym wcieleniu
Ciesze sie ze znowu go zobacze i poslucham jego glosu
Admete - Nie 04 Lis, 2007 12:16
Ale Aine ma rację on tutaj wygląda naprawdę jak Saruman. Moim zdaniem to komplement
asiek - Nie 04 Lis, 2007 19:36
Admete, Twój angel cudnej urody... jest.
Anonymous - Nie 04 Lis, 2007 20:11
bo to był komplement. Bardzo lubie sir Christophera
Nellie - Czw 15 Lis, 2007 23:04
Hej< czy ktoś mógłby mi poradzić, bo ja taka niegramotna z komuterem czasem jestem...próbuję wstawić sobie avatar...i nic. Ani z naszej forumowej galerii, ani ode mnie z komputera za nic wskoczyć nie chce. Na innych forach bez problemu. A tu tak bez obrazka. Czegos nie przestawiłam, co trzeba było??? :?Dodam, że rozmiar itd.się zgadza...
Caitriona - Czw 15 Lis, 2007 23:09
Hmm... jeśli robisz wszystko tak jak powinno być (czyli: Profil, Pokaż Galerię, wybór avka z galerii, Wyślij) to nie powinno być problemu. Jeśli jest to chyba do Admina trzeba...
Nellie - Pią 16 Lis, 2007 16:17
dzięki! Spróbuję!
|
|
|