To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - The Good Wife

Admete - Śro 16 Lut, 2011 15:04

A do czego miał się przyznać?
milenaj - Śro 16 Lut, 2011 15:18

Spoiler:

do tego, co nagrał w drugiej wiadomości

trifle - Śro 16 Lut, 2011 16:26

Podobał mi się ostatni - czyli 14. - odcinek! Wreszcie! ;)

Bardzo lubię brata Alicii, ma jakieś takie durnowate poczucie humoru, które mi odpowiada ;) Sprawa też mi się podobała, choć nie zrozumiałam wszystkiego, bo napisów jeszcze nie ma :mysle:
Spoiler:
A Will jest głupi :roll: Ona do niego przyszła, wbrew wszystkiemu, a on jej powiedział, że dobrze wybrała - że Peter, rodzina to jest dla niej.

Podejrzewam, że ta wariatkopodobnadziewczyna Willa się w nim zakocha albo już jest zakochana i jakieś problemy z tego będą :mysle:

milenaj - Śro 16 Lut, 2011 16:35

trifle napisał/a:
Podejrzewam, że ta wariatkopodobnadziewczyna Willa się w nim zakocha albo już jest zakochana i jakieś problemy z tego będą

Tak, wreszcie Alicja zrobiła, tak jak chciałam.
Sprawa fajna, ale bardziej mnie ciekawi ta cała przeszłość Kalindy.

Dziewczyna Willa się zakocha, a on będzie miał wyrzuty sumienia, dojdą wyrzuty sumienia wobec jej siostry i nici z bycia z Alicją w tym sezonie....
Carry zaplącze się z Kalindą...

Tym samym, mamy temat na sezon następny. :wink:

trifle - Śro 16 Lut, 2011 16:39

A mnie się podobało, że o Kalindzie nie było za wiele wiadomo. Ciekawe, co wymyślili :roll:
damamama - Śro 16 Lut, 2011 16:41

Z trzynastego odcinka najbardziej podobała mi się intryga z programem szpiegującymi i prawnik z działu rozwodowego. Czternasty zobaczę jak dołożą napisy mam nadzieję, że niedługo.
aneby - Śro 16 Lut, 2011 21:17

Mnie się podobała scena Kalinda/Blake :wink:
Spoiler:
Jak tylko wzięła ten kij, to wiedziałam, że mu walnie :-P

Aż mi się żal gościa zrobiło :wink:

trifle - Śro 16 Lut, 2011 21:25

Też tak czułam :-D
Admete - Śro 16 Lut, 2011 22:07

Aktor grający brata jest bardzo dobry - znam go z innego serialu, w którym grał zupełnie zeschizowanego analityka od wywiadu ;)
Caitriona - Śro 16 Lut, 2011 22:18

aneby napisał/a:
Aż mi się żal gościa zrobiło

A wiecie, że mnie również ;) Nie sądziłam, że tak kiedyś będzie, bo gościa nie cierpię...

Anonymous - Czw 17 Lut, 2011 01:38

14 jeszcze nie widziałam, ale 12 i 13 dopiero oglądnęłam Will :serce2: Ostatnia scena w sądzie :rotfl:
trifle - Czw 17 Lut, 2011 02:26

Jak ten śmieszny-chorobą-się-wykręcający-adwokat zgłaszał sprzeciwy przeciw swoim? :lol: Will się tam uroczo uśmiechał :mrgreen:
Anonymous - Czw 17 Lut, 2011 09:50

Bardzo lubię tego radosnego Willa :rumieniec:
milenaj - Czw 17 Lut, 2011 10:15

Nie muszę dodawać, że ja też...
Anonymous - Czw 17 Lut, 2011 10:42

Nie mogę sobie przypomniec w którym odcinku był ten numer w sądzie wojskowym. Pamiętasz może?

Naprawdę chciałabym, żeby Will był z Alicją. Chociaż, nie po prostu chciałabym, żeby był szczęśliwy. Wydaje mi się, że z Chirurgową Evą jest mu dobrze, ale nie wiem czy to nie jest układ na figle-migle...

milenaj - Czw 17 Lut, 2011 11:47

Znalazłam. To był drugi odcinek, drugiego sezonu. Świetny był tam...

Też bym chciała, żeby był szczęśliwy, ale nie lubię tej kobiety. Nie wiem, czy Alicja zdecyduje się kiedykolwiek na rozwód.

Anonymous - Czw 17 Lut, 2011 11:54

W tym serialu lubię właśnie też postacie sędziów... teraz szukam pierwszego wystąpienia tego z odcinka 13. Pamiętam, ze niezły był :lol:

Dzięki Milenaj :)

A jeśli się zdecyduje, to jak Will da sobie radę z tymi bachorami jej? I z poczuciem winy Alicji...

trifle - Czw 17 Lut, 2011 13:04

No właśnie, wcale nie będzie tak hop siup różowo, jak ona zdecyduje się odejść od Petera. Bo kampania Petera, bo matka Petera, dzieci przede wszystkim, dużo, dużo problemów. Chociaż Peter ją tak zdradził, to nie jest jakimś potworem, z którym się nie da żyć i przez to jest trudniej :mysle: Ale ja tak sobie myślę, że ona już go nie kocha. Jest z nim z przyzwoitości, przyzwyczajenia itp :mysle:

W tym serialu fajne jest to, że niby o "dobrej żonie", a ta dobra żona wcale nie jest "najgłówniejszą" ;) postacią, czasem wydaje się wręcz pomijana, ma niższą pozycję w firmie niż mogłaby mieć i nie robi się z niej bohaterki w każdej możliwej sytuacji :mysle:

A Will lubi tę wariatkę (bo ona mi się tak kojarzy, nic na to nie poradzę), ale jej nie kocha i na dłuższą metę to się chyba tak nie da, zwłaszcza, że ona z tych, co to mają ciągle pretensje, że się z nimi czasu nie spędza. W ogóle ten ich układ jest jakiś głupi :roll:

Anonymous - Czw 17 Lut, 2011 13:38

Alicja ma problem bo sama nie wie czego chce. Chce mieć wszystko na raz, szczęśliwy związek, bez wyrzutów sumienia, bez skrzywdzonych dzieci. Najlepiej tak jak przed aferą. Ale to se ne wrati.
trifle - Czw 17 Lut, 2011 18:20

A tam nie wie, wie - chce być szczęśliwa. I jest kobietą, więc nie widzi czarno-biało, tylko wszystkie rzeczy bierze pod uwagę. Chciałaby z Willem, ale są dzieci, jest Peter, którego nie tak łatwo zostawić, kampania itp itd. Podejrzewam, że facet by się za długo nie zastanawiał jednak :mysle:
I to nie jej wina, że nie będzie jak przed aferą, bo to nie była jej afera, tylko Petera.

Anonymous - Czw 17 Lut, 2011 18:27

Ale ja nie twierdz, ze afera była jej winą...
milenaj - Czw 17 Lut, 2011 18:32

Alicja może by się zdecydowała na romans, ale nie wiem, czy Will, byłby chętny tylko na romans. Koniec pierwszego sezonu to była w pewnym sensie desperacja. Wiedział, że ona od razu nie opuści Petera. Dzieci, kampania, zobowiązania...
Ale zadzwonił. Myślał, że odsłuchała i podjęła po prostu decyzję.
W międzyczasie pojawiła się ta jego dziewczyna i wydaje mi się, że sprawy między nimi zaszły trochę za daleko, żeby się szybko pożegnać, albo wykręcić numer z romansem.
Dziewczyna się zarzeka, ale myślę, że już wsiąkła...
A Willowi będzie głupio ją zostawić.

Lubię Willa grającego we wspólnej drużynie z Diane. :mrgreen:

trifle - Czw 17 Lut, 2011 18:34

Will i Diane są super, bardzo ich oboje lubię :mrgreen: I tego takiego półłysego-który-nie-wiem-jak-się-nazywa :mrgreen:
A ja myślę, że Alicia na romans by się jednak nie zdecydowała :mysle:

milenaj - Czw 17 Lut, 2011 18:38

Obejrzałam sobie końcówkę 14 odcinka i myślę, że Will nie powiedział jej prawdy, bo wiedział, że ona się nie zdecyduje.
Przecież wie, że nadal jest z Peterem.
Ale miał oczyska jak to mówił... :thud:

Anonymous - Czw 17 Lut, 2011 18:39

milenaj napisał/a:
A Willowi będzie głupio ją zostawić.

Lubię Willa grającego we wspólnej drużynie z Diane.

O tak!

I tu boję sie, ze bedzie numer jak z B&B :frustracja: