Filmy - Plotki i newsy filmowe
Admete - Pon 10 Gru, 2007 22:15
Czyli beznadzieja. W zasadzie mnie tylko o dwa seriale chodzi - Bones i Supernatural...reszte moga zawiesić, ale na skrócenie serii 3 Spn się nie zgadzam - buuuu...
Caitriona - Pon 10 Gru, 2007 23:22
Ja mam tak samo. Nie mogę sobie wyobrazić żeby przez te wszystkie spory mieli pozbawić fanów przyjemności i skrócić serię czy zawiesić... To nie fair!!!
snowdrop - Śro 12 Gru, 2007 09:44
Jeśli to prawda to bardzo mi szkoda małęj Shiloh, a Angelinie już całkiem odbiło.
http://www.kozaczek.pl/plotka.php?id=5779
Gunia - Śro 12 Gru, 2007 16:29
Jeśli to prawda, to... Świetna logika, tam Ci są skrzywdzeni, to skrzywdźmy i naszą biologiczną, niech będzie sprawiedliwie. Mam nadzieję, że to tylko jakieś wypaczenie jej słów, bo to po prostu chore.
Harry_the_Cat - Śro 12 Gru, 2007 21:58
Normalnie nie cierpię tej baby...
Alison - Śro 12 Gru, 2007 23:18
| Gunia napisał/a: | Jeśli to prawda, to... Świetna logika, tam Ci są skrzywdzeni, to skrzywdźmy i naszą biologiczną, niech będzie sprawiedliwie. Mam nadzieję, że to tylko jakieś wypaczenie jej słów, bo to po prostu chore. |
Nie lubię jej, ale jestem przekonana, że to zwykła manipulacja jej słowami, kwestia tłumaczenia, diabli wiedzą czego jeszcze. Nie wierzę, żeby matka miała takie podejście do wlasnego dziecka.
Aragonte - Śro 12 Gru, 2007 23:28
Ali, też mi się wydaje, że większy udział w tym przekazie mają media
Alison - Śro 12 Gru, 2007 23:40
| Aragonte napisał/a: | Ali, też mi się wydaje, że większy udział w tym przekazie mają media |
Swoją drogą to straszne chamstwo, żeby tak sobie wyrywać cudze słowa z kontekstu i kreować czyjś obraz na swój popaprany sposób. Nie zazdroszczę tym osobom ze świecznika, trzeba mieć skórę jak nosorożec, żeby się tym nie przejmować. Jeszcze pal sześć, jak piszą coś o wydumanych kochankach, ale jak wplątują w to dzieci, to już czyste ku...stwo.
Harry_the_Cat - Śro 12 Gru, 2007 23:49
Znalazłam wersję angielską - jedno jest pewnie - to nie jest kwestia tłumaczenia: http://www.starpulse.com/...is_an_outcast_/
Marija - Czw 13 Gru, 2007 07:44
Ojciec dziecka jest blondynem, a ona się dziwi, że dziecko też blondynka. To co ja mam powiedzieć: ojciec brunet, syn blondynek? Hej, widzi mnie, brukowiec? do ciebie mówię!
Maryann - Czw 13 Gru, 2007 08:53
| Marija napisał/a: | Ojciec dziecka jest blondynem, a ona się dziwi, że dziecko też blondynka. To co ja mam powiedzieć: ojciec brunet, syn blondynek? |
To, co mógł powiedzieć mój Tata: on blondyn, żona blondynka, a dziecko (czyli ja) z czarnymi lokami...
Marija - Czw 13 Gru, 2007 08:57
| Maryann napisał/a: | | Marija napisał/a: | Ojciec dziecka jest blondynem, a ona się dziwi, że dziecko też blondynka. To co ja mam powiedzieć: ojciec brunet, syn blondynek? |
To, co mógł powiedzieć mój Tata: on blondyn, żona blondynka, a dziecko (czyli ja) z czarnymi lokami... | To już nawet nie wyrzutki, ale całkiem podrzutki, takie innokolorowe dzieci
bezpaznokcianka - Czw 13 Gru, 2007 09:46
moja babcia brunetka, dziadek szatyn, a moja ciocia ruda ni z tego ni z owego...
Sofijufka - Czw 13 Gru, 2007 09:53
| bezpaznokcianka napisał/a: | | moja babcia brunetka, dziadek szatyn, a moja ciocia ruda ni z tego ni z owego... |
Bo to wypadkowa się zrobiła, mieszanka genów
Marija - Czw 13 Gru, 2007 10:06
Ale żeby mieć dziecko z Bradem Pitem i podobne do Brada Pita i jeszcze marudzić, to naprawdę ...
trifle - Czw 13 Gru, 2007 11:36
A jak to się dzieje, że geny się mieszają? Czy co się z nimi dzieje? Mama oczy jasne piwne, tato ciemnoszare, ja - ciemnobrązowe, czasem brązowoszare. Ale to może nie ten wątek..
A co do Angeliny - ona ignoruje własne dziecko i troszczy się bardziej o adoptowane? I mówi, że wyrzutek?
nicol81 - Czw 13 Gru, 2007 11:56
Podobno że "odmieniec", nie "wyrzutek"...MOże nie chcąc wyróżniać biologicznego, przesadza w drugą stronę.
Alison - Czw 13 Gru, 2007 12:43
Ale jednak manipulacja oryginalnym tekstem(choc tez nie wiadomo czy tamci autorzy sobie nie powyciągali z wypowiedzi Angeliny pasujących im zadań) wynika z niego, że mała tak bardzo wyróżnia się wyglądem od swojego ciemnowłosego rodzeństwa, że wkrótce zostanie prawie wyrzutkiem. I dalej "Shiloh wydaje sie być tak uprzywilejowana od chwili narodzin. Jestem świadoma, że muszę upewniać ludzi, że nie ignoruję jej potrzeb tylko dlatego, że uważam, że pozostali zostali bardziej zranieni (są bardziej bezbronni)."
Ale jest też zdanie, że Angelina przyznaje, że czuje wiekszą więź ze swymi adoptowanymi dziećmi niż z Shiloh, ze względu na to, że tamte przeżyły tyle cierpienia i biedy.
Dziwne to trochę, ale w pewnym sensie ją rozumiem, ona sie tyle napatrzyła na cierpienie dzieci kiedy była tą ambasadorką UNICEFu, że trochę trudno się dziwić. Czasem sama sie wściekam na swoje dziecko kiedy zaczyna wydziwiać przy jedzeniu, ale i tak ledwie otwieram dziób, to od razu słyszę: Tylko mi nie mów, że dzieci w Afryce umierają z głodu, bo znam to na pamięć!
miłosz - Czw 13 Gru, 2007 15:24
nominacje do golden globów moje panie
A oto pełna lista nominowanych do statuetek Złotych Globów:
Najlepszy dramat:
AMERICAN GANGSTER
POKUTA
EASTERN PROMISES
THE GREAT DEBATERS
MICHAEL CLAYTON
NO COUNTRY FOR OLD MEN
THERE WILL BE BLOOD
Najlepsza aktorka w dramacie:
CATE BLANCHETT — ELIZABETH: THE GOLDEN AGE
JULIE CHRISTIE — AWAY FROM HER
JODIE FOSTER — THE BRAVE ONE
ANGELINA JOLIE — A MIGHTY HEART
KEIRA KNIGHTLEY — ATONEMENT
Najlepszy aktor w dramacie:
GEORGE CLOONEY — MICHAEL CLAYTON
DANIEL DAY-LEWIS — THERE WILL BE BLOOD
JAMES MCAVOY — ATONEMENT
VIGGO MORTENSEN — EASTERN PROMISES
DENZEL WASHINGTON — AMERICAN GANGSTER
http://film.onet.pl/0,0,1657730,wiadomosci.html
Alison - Czw 13 Gru, 2007 17:37
Dać wszystkim trzem Globa - Dżordżykowi, Danielowi i Jamesowi, bo wszystkich ich kocham, choć Daniel i James lepszymi aktorami som!
praedzio - Czw 13 Gru, 2007 22:02
Hi, hi! Zniecierpliwieni fani, którzy chcą przypomnieć scenarzystom o ich pracy i zmotywować stowarzyszenie WGA wysłali im wczoraj pół miliona ołówków! Mam nadzieję, że to przekona scenarzystów do powrócenia do negocjacji i ostatecznie do zakończenia strajku. Poniżej filmik przedstawiający w/w wydarzenie:
http://www.youtube.com/watch?v=3B5uDAZKwoc
snowdrop - Pią 14 Gru, 2007 13:07
Ja stawiam na Jamesika, chociaż żadnego z filmów nie widziałam, to moja intuicja mówi mi że jamesik najlepszejszy
Gunia - Pią 14 Gru, 2007 14:50
| praedzio napisał/a: | | wysłali im wczoraj pół miliona ołówków! |
Czyżby padły wszystkie Ikee w okolicy?
praedzio - Pią 14 Gru, 2007 14:55
Pojęcia nie mam. Ale wyglądało to rzeczywiście spektakularnie... Oby było skuteczne!!
Gitka - Pon 17 Gru, 2007 09:28
Paul Bettany, Juliette Binoche i Stellan Skarsgard w zachodnim filmie o księdzu Popiełuszko
http://www.stopklatka.pl/...ie.asp?wi=42321
|
|
|