Seriale - SUPERNATURAL: Heaven, Hell and in-between
Admete - Sob 24 Sty, 2009 11:42
Piękne zdjęcie - chyba trzeba poprosić Harry albo Caitri o zrobienie z tego tapetki
praedzio - Sob 24 Sty, 2009 11:56
Ja cię....
No, piękne smakołyki graficzne, po prostu piękne!!
praedzio - Sob 24 Sty, 2009 12:07
Obejrzałam najnowszy odcinek. Zdecydowanie lepszy od poprzedniego. Ale wpędził mnie w okropnego doła. Sam..... Co ty robisz, człowieku?
A tymczasem mamy wycinki z odcinka następnego:
1
2
3
... i komentarz do nich:
http://www.buddytv.com/ar...from-25905.aspx
Aragonte - Sob 24 Sty, 2009 12:13
| praedzio napisał/a: | A wiecie, że dziś Dean Winchester obchodzi 30 urodziny?
Wszystkiego najlepszego, dude! |
Mnóstwo szczęścia, Dean!
A ponieważ lubisz słodycze, to dorzucam jeszcze
Admete - Sob 24 Sty, 2009 12:29
No i tyle było narzekania na te młodsze wersje Winchesterów,a popatrzcie jak nieźle wyszło. Naprawdę w sposobie gry widać inspirację dorosłymi wersjami. Oczywiście młody Dean nie ma takich usteczek jak starszy, ale nie jest źle. Młodszy wypada rewelacyjnie. Ma takie same wąskie oczy I fryzurkę mu odpowiednią zrobili. Zapowiada się ciekawie. Niestety ta strona z komentarzem mi się nie otwiera.
praedzio - Sob 24 Sty, 2009 12:40
No, to przeklejam:
| Cytat: | The last two episodes of Supernatural haven't been all that great, but hopefully that will change with this Thursday's new episode, “After School Special.” In it, Sam and Dean go back to their former high school to investigate a ghost, and they relive their childhood with a series of flashbacks featuring Young Sam and Dean.
The CW released three video clips from the episode that show all the different elements of this episode. There's comedy with Dean posing as the high school's substitute gym teacher, emotion with Sam reliving a traumatic childhood experience, and we get to see a flashback scene with Young Sam and Dean. Continue reading for more details and to watch these clips.
First up, Dean is the substitute gym teacher (Mr. Roth, presumably with a first name of David) teaching the kids to play dodgeball. It's pretty funny, and it also features Jensen Ackles in shorts. It's not until you see that until you realize it's very weird for Dean to be in shorts.
[I tutaj mamy załączony klip nr 1 - przyp. praedzio]
The second clip has Sam feeling pretty miserable about a dead boy and Dean trying to cheer him up. It's getting harder to tell which of the two Winchesters is becoming gloomier, since they're both going to some pretty bad places this season.
[klip nr 2]
Finally, we get to see Young Sam (Colin Ford) and Young Dean (Brock Kelly). Kelly in particular does a fantastic job of looking and sounding exactly like Jensen Ackles, though the age gap is still a bit of a problem for me. The actor is 23 and he's supposed to be in high school. To put that into perspective, he's actually older than Jared Padalecki was when he started Supernatural.
[klip nr 3]
“After School Special” airs Thursday at 9pm on the CW. |
Admete - Sob 24 Sty, 2009 12:52
Dzięki Odcinek powinien być dobry. Miejmy nadzieję, że to powrót do formy, choć mnie się ostatni odcinek z iluzjonistami w tle podobał.
praedzio - Sob 24 Sty, 2009 13:02
No, mnie też się bardzo podobał. Aczkolwiek na supernaturalnym forum psioczą gadając coś o "emeryckim" tempie akcji. Zupełnie nie wiem, o co im chodzi.
Admete - Sob 24 Sty, 2009 13:24
| praedzio napisał/a: | No, mnie też się bardzo podobał. Aczkolwiek na supernaturalnym forum psioczą gadając coś o "emeryckim" tempie akcji. Zupełnie nie wiem, o co im chodzi. |
No ja też nie wiem, bo akurat cały wątek tych przyjaciół i utraconej młodości był dobrze poprowadzony.
praedzio - Sob 24 Sty, 2009 13:35
No, właśnie.
Poza tym straszliwie mnie wkurzył Sam, który sprawia wrażenie chorągiewki na wietrze. Noż, kurna, nie sądziłam, ze jest tak podatny na czyjekolwiek namowy. I nie tylko o Ruby mi chodzi. Sądziłam, że ma więcej oleju w głowie i sam potrafi podejmować decyzje. Najwyraźniej śmierć brata sprawiła, że coś w nim pękło i cały rozsądek poszedł się rypać. Albo też scenarzyści SPN chcą podkreślić w tym sezonie, jak bardzo Dean zmądrzał - bo zmądrzał - tego nie sposób nie zauważyć i Sam spełnia rolę gościa, którego non stop trzeba naprowadzać na właściwy tor.
Abstrahując już od charakteru Sammy'ego, chciałam zauważyć, jak on cholernie wyprzystojniał! Ta koszula... I zeszczuplał....
trifle - Sob 24 Sty, 2009 13:38
Ja też już obejrzałam. I po prostu: Life. It ends bloody or sad.
Mam wrażenie, że jesteśmy przygotowywani na coś mocnego, bo te ostatnie dwa odcinki rzeczywiście były takie wolniejsze, bez jakichś silnych akcentów, nie licząc Deanowego wyznania o piekle i przyjemności.
Ciekawa jestem bardzo, co takiego Sam musi zrobić i jak to ćwiczy.
No i swoją drogą - wyobrażacie sobie Deana i Sama tak w okolicach sześćdziesiątki?
Deanariell - Sob 24 Sty, 2009 15:43
Najpierw odnośnie urodzin Dean'a --------> STO LAT!!!
| Cytat: | womanizer też ma swoje zalety (no i pomalowane paznokietki ) |
Moim zdaniem to tylko taki poblask światła Poza tym osobiście nie mam nic przeciw wypielęgnowanym męskim paznokciom (nawet jeśli mu je pociągnęli lakierem bezbarwnym ) - wolę takie, niż zapuszczone i brudne, jak u wielu panów W przypadku Jensen'a zresztą - jak dla mnie to i w spódnicy wyglądałby ponętnie i męsko Tak sobie myślę, że czasami zbyt wiele wymagamy od naszych ukochanych filmów i seriali, chcemy, żeby były w szczegółach realistyczne do bólu (a to przecież pikuś, że np. groby wykopane są jak od linijki w zmrożonej ziemi )... mnie bardziej interesuje czy relacje uczuciowe pomiędzy postaciami odgrywane są przez aktorów w sposób prawdopodobny. W końcu film to film, fikcja, inna rzeczywistość, niekoniecznie muszą tam mieć zastosowanie zwyczajowe prawa rządzące prawdziwym światem - bo faktem jest, że w takiej sytuacji Dean nie powinien chyba mieć tak wypielęgnowanych dłoni Ale jestem pewna, że żadna z nas nie miałaby ochoty patrzeć na brzydkie pazury naturalistycznie podchodzącego do roli Jensena... Btw po tych fotkach znów nabrałam "smaka", żeby spróbować purple nurples - może kiedyś się uda...
| praedzio napisał/a: | | mnie też się bardzo podobał. Aczkolwiek na supernaturalnym forum psioczą gadając coś o "emeryckim" tempie akcji. Zupełnie nie wiem, o co im chodzi. |
Ludzie to sami nie wiedzą czego chcą i czego się czepiać Odcinek z magikami był całkiem dobry... o niebo lepszy niż "dzikie dzieci" (które chyba pobiły w moim rankingu odcinek z robalami... ) - w końcu jakaś ciekawa fabuła Jednak nie mogę się już doczekać Dean'a w szortach! Ja chcę takiego wuefistę w szkole!
"Gwizdek czyni mnie dla nich Bogiem"
| trifle napisał/a: | | Ciekawa jestem bardzo, co takiego Sam musi zrobić i jak to ćwiczy. |
Już niedługo się pewnie tego dowiemy...
| trifle napisał/a: | | Mam wrażenie, że jesteśmy przygotowywani na coś mocnego, bo te ostatnie dwa odcinki rzeczywiście były takie wolniejsze, bez jakichś silnych akcentów |
Masz dobre wrażenie - jest dokładnie tak, jak myślisz... zbliżamy się powolutku do punktu kulminacyjnego serii i zakończenia... Strach się bać
Harry_the_Cat - Sob 24 Sty, 2009 17:47
Admete - Sob 24 Sty, 2009 19:36
Harry sie nam obajwiła na moment Uczcić Deana
Anaru - Sob 24 Sty, 2009 21:43
| praedzio napisał/a: | | Poza tym straszliwie mnie wkurzył Sam, który sprawia wrażenie chorągiewki na wietrze. Noż, kurna, nie sądziłam, ze jest tak podatny na czyjekolwiek namowy. I nie tylko o Ruby mi chodzi. Sądziłam, że ma więcej oleju w głowie i sam potrafi podejmować decyzje. Najwyraźniej śmierć brata sprawiła, że coś w nim pękło i cały rozsądek poszedł się rypać. |
Czy to się odnosi jeszcze do tego, co oglądałyśmy z Basią, czy to jakiś spoiler gigant?
Jak mi która napisze jak się sezon kończy to jako żywo przestanę tu chyba włazić przed obejrzeniem całości....
praedzio - Sob 24 Sty, 2009 21:46
O, cholera... Zapomniałam się i zaserwowałam gadkę jak za starych dobrych czasów, kiedy to się na gorąco komentowało bieżące odcinki. Katar mi się chyba na mózg rzucił, że zapomniałam, że są tu Siostry w SPN-ie w różnych stadiach zaawansowania, ze się tak wyrażę.
trifle - Sob 24 Sty, 2009 22:00
| praedzio napisał/a: | | zaserwowałam gadkę jak za starych dobrych czasów |
Nowe czasy są równie dobre! Bo więcej sióstr mamy
Anaru, spoiler gigant, niestety, ale ileż tam się "pomiędzy" mieści to się dowiesz, jak obejrzysz Bo jak to w SPN - dzieje świata i braci są skomplikowane mocno.
praedzio - Sob 24 Sty, 2009 22:13
Nie mogłam się powstrzymać i zrobiłam zdjęcia poglądowe nt. Jak to Sammy'emu do twarzy w błękitnej koszuli.
aneby - Sob 24 Sty, 2009 22:36
| praedzio napisał/a: | | Jak to Sammy'emu do twarzy w błękitnej koszuli. |
A mnie się tu nie podobał. Jakby się z wesela urwał (po północy panowie zwykle już są bez marynarek )
Zrobiłam sobie przerywnik w powtórce drugiej serii i obejrzałam hurtem dwa ostatnie odcinki.
Odc 11 nie był taki zły, ale z tymi dziećmi to macie rację
Odc 12 zdecydowanie lepszy (oprócz Ruby, której nie trawię )
Trochę mi się smutno na końcu zrobiło
Brakuje mi humoru i muzyki z poprzednich sezonów.
trifle - Sob 24 Sty, 2009 22:38
| aneby napisał/a: | | A mnie się tu nie podobał. Jakby się z wesela urwał |
Nie miał marynarki. Szukał wiadomości - pewnie wszedł do pokoju, usiadł przy komputerze tak jak przyszedł i ledwo zdążył z siebie marynarkę zrzucić i rękawy podwinąć.
Gdzie tam w SPN z wesela
aneby - Sob 24 Sty, 2009 22:40
| trifle napisał/a: | | SPN z wesela |
Takie pierwsze skojarzenie miałam z wyglądem, nie z tematyką filmu.
praedzio - Sob 24 Sty, 2009 22:48
Jakiego wesela?? Boszszsz... Najwyraźniej zbyt rzadko na takowe chodzę, bo zupełnie, ZUPEŁNIE nie miałam takich skojarzeń. Po prostu nie chciało mu się przebierać i tyle. Może nie zdążył. Wyglądał w każdym bądź razie bossko z tymi podwiniętymi rękawami.
aneby - Sob 24 Sty, 2009 22:56
Dobra, nie bijcie .....
praedzio - Sob 24 Sty, 2009 23:00
Sorry....
BeeMeR - Sob 24 Sty, 2009 23:00
| praedzio napisał/a: | No i swoją drogą - wyobrażacie sobie Deana i Sama tak w okolicach sześćdziesiątki? | Nie bardzo - ale pożyjemy-zobaczymy
| Deanariell napisał/a: | Moim zdaniem to tylko taki poblask światła | Jednym z nielicznych cytatów, które zapamiętałam z liceum (gorzej, że nie zapamiętałam z czego, ale chyba z Wertera ): "nie zgadzam się z tobą, ale do końca życia będę broniła twojego prawa do wypowiadania własnego zdania"
Ja już kiedyś pisałam, że nie szukam w SPN realizmu, więcej - już się przyzwyczaiłam, ba! nawet oczekuję "naturalnie różanych usteczek braci" oraz tego, że po wykopaniu równiuteńkiego grobka 2 x 1m oraz zakopaniu bracia W. zaprezentują całkowity brak zmęczenia oraz starannie wypielęgnowane paznokietki
Polubiłam ten serial i supernaturalny świat z całym jego dobrodziejstwem nie z tego świata
Dzięki za fotki
Acha, nie spoilerować proszę
|
|
|