Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Fantastyka - Wampiry i wilkołaki
Aragonte - Nie 15 Lut, 2009 12:05
Sofijufka napisał/a:
a co do Sama....
Spoiler:
raczej psiołakiem
Sofi, Ty to oglądasz?
Praedzio, a pożyczysz mi ten serial? Nie wiem, czy mnie wciągnie, ale może rzucę okiem praedzio - Nie 15 Lut, 2009 12:11 Dobra. Sofijufka - Nie 15 Lut, 2009 12:11 ogladam, a co w HBO.... ale nie wiem, czy długo... W każdym razie Bill jest
a co powiecie na seksownego ducha....
Spojrzał na mnie oczami czarnymi i lśniącymi jak atrament.
- Co to jest... szlag? - zapytał głosem, który sprawiał wrażenie zardzewiałego od długiego nieużywania.
Podniosłam oczy do nieba.
- Kopnąłeś w kalendarz -wytłumaczyłam. -Wykorkowałeś. Odwaliłeś kitę. Przekręciłeś się.
Na widok jego zmieszanej miny, wskazującej na to, że nadal nie rozumie, o czym mówię, powiedziałam z irytacją:
- Umarłeś.
- Och - mruknął. - Umarłem. - Zamiast jednak odpowiedzieć na moje pytanie, pokręcił głową. - Nie rozumiem - powiedział zdumiony. - Nie pojmuję, jak to możliwe, że mnie widzisz. Przez te wszystkie lata nikt nigdy...
- Cóż, posłuchaj, czasy się zmieniają - przerwałam mu. Rozumiecie, słucham tego na okrągło. - No, to jaki robal cię zżera?
Zamrugał wielkimi ciemnymi oczami, rzęsy miał dłuższe niż moje. Nieczęsto zdarza mi się spotkać ducha, który okazuje się takim przystojniakiem, ale ten chłopak... rany, musiał robić niesamowite wrażenie za życia, bo mimo że siedział tu martwy, ja próbowałam zapuścić wzrok pod jego rozchełstaną białą koszulę ukazującą kawałek torsu, a nawet brzucha. Czy duchy mają muskuły? Nigdy przedtem nie miałam okazji ani też ochoty zbadać tej kwestii.
Nie zamierzałam jednak z tego powodu się rozpraszać. Jestem przecież profesjonalistką.praedzio - Nie 15 Lut, 2009 12:12
I jak znajdujesz True Blood? Podziel się opinią!Aragonte - Nie 15 Lut, 2009 12:14
Sofijufka napisał/a:
ogladam, a co w HBO.... ale nie wiem, czy długo... W każdym razie Bill jest
Sofi, po prostu kojarzyłam Cię raczej z kostiumówkami, a nie z fantastyką
Miło Cię tu widzieć Sofijufka - Nie 15 Lut, 2009 12:15 no cóz - na razie mi sie dość podoba. Sookie jest milutka, babcia przesłodka, Jason mnie wkurza, Sam jest milutki.... wampiry dopiero się zaczynają. Tak zupełnie nie mogę ocenic, bo kilka dni temu przeczytałam w chomiku pierwszy tom Charlene Harris, więc ma razie jestem na etapie konfrontacji książki i serialu... Trochę mi to przeszkadza...praedzio - Nie 15 Lut, 2009 12:16 Z czego to fragment?Sofijufka - Nie 15 Lut, 2009 12:17
Aragonte napisał/a:
Sofijufka napisał/a:
ogladam, a co w HBO.... ale nie wiem, czy długo... W każdym razie Bill jest
Sofi, po prostu kojarzyłam Cię raczej z kostiumówkami, a nie z fantastyką
Miło Cię tu widzieć
kiedy ja fantastyke bardzo lubie, kiedyś czytywałam ja namietnie, wampiry i wilkołaki to moje ulubione wątki, jak sie ustawicie w kolejce, to pożyczę zbiór opowiadań angielskich o tej tematyce, mniam, mniam...
a Winchesterów tez lubię, tylko wredna telewizja puszcza ich za późno Sofijufka - Nie 15 Lut, 2009 12:18
praedzio napisał/a:
Z czego to fragment?
z Meg Cabot "Kraina cienia". Troche sie kojarzy z Buffy, tylko zamiast Gilesa jest przesłodki ojciec Dominik praedzio - Nie 15 Lut, 2009 12:22 Hmmmm... Chyba byłabym zainteresowana. Potrzebuję jakiejś lekkiej lektury.Agn - Nie 15 Lut, 2009 12:24
Sofijufka napisał/a:
kiedy ja fantastyke bardzo lubie, kiedyś czytywałam ja namietnie, wampiry i wilkołaki to moje ulubione wątki, jak sie ustawicie w kolejce, to pożyczę zbiór opowiadań angielskich o tej tematyce, mniam, mniam...
PIERWSZA W KOLEJCE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Admete - Nie 15 Lut, 2009 12:25 A wiecie, że jest serial brytyjski o wspólokatorach pewnego mieszkania - duchu, wilkołaku i wampirze ?
Being Human
O!!! *leci szukać*Sofijufka - Nie 15 Lut, 2009 13:11
praedzio napisał/a:
Thx! Zaraz zerknę.
przepraszam! "Kraina cienia" Agn - Nie 15 Lut, 2009 13:17 *hint* A co z opowiadaniami angielskimi? Bo Meg Cabot to chyba nie bardzo Angielka...praedzio - Nie 15 Lut, 2009 13:28 Aaaa... widzę, że to cały cykl jest. "Pośredniczka", tak?Sofijufka - Nie 15 Lut, 2009 13:28 a, opowiadania!ż wydane w USA/Canada: The Ultimate Werewolf.
http://www.amazon.com/ULT...s/dp/044050354XSofijufka - Nie 15 Lut, 2009 13:31
praedzio napisał/a:
Aaaa... widzę, że to cały cykl jest. "Pośredniczka", tak?
Taaak!
Spoiler:
ostatni tom z happy endem
aneby - Nie 15 Lut, 2009 14:20 Moje pytanie wzięło się z tego, że Sam warczał przez sen Anaru - Nie 15 Lut, 2009 14:29
aneby napisał/a:
Moje pytanie wzięło się z tego, że Sam warczał przez sen
Nabieram ochoty
To idzie gdzieś w TV czy trza pokątnie? aneby - Nie 15 Lut, 2009 15:19
Anaru napisał/a:
gdzieś w TV
Na HBO, ale jak sie uśmiechniesz, to może da się coś zrobić
Doszłam do tarzania się. Ciekawe..... Agn - Nie 15 Lut, 2009 15:36