Seriale - Dramy, czyli urok Azji
BeeMeR - Wto 22 Kwi, 2014 16:13
Oj, stosownie do plasterkowej drinking game powinnam od lampki wina ten 15 odcinek zacząć i w trakcie chlapnąć następną, bo oczywiście nowy się pojawia, a stary zostaje zdjęty by pokazać nieskazitelną skórę policzka w tymże pielęgnowanym miejscu
Bezspoilerowo powiem tylko, że czas już był najwyższy udzielić pewnych odpowiedzi kto co i jak, oraz zapytać "co właściwie się wtedy stało, te 10 lat temu?". W związku z tym odcinek nie może aż tak trzymać w napięciu jak poprzednie, stawiające same zagadki do rozwikłania, ale jest niezły.
Dong Chan zmienia koszulę bo poprzednia się sfatygowała nieco (przemyślenie głębokości kałuży, ale co tam ) i pozostaje czekać na jutrzejszy finał
Agn - Wto 22 Kwi, 2014 18:09
Zaraz zabieram się za GG14D. Ino skończę odcinek Faith, bo nijak nie oderwę się od sceny, w której daejang ochraniając królową rozpierdziela całą armię wroga. Poza tym zamiatał wujaszkiem króla ściany. I czekam, aż nim zamiecie coś jeszcze, bo chyba jeszcze nim później poszurał.
A poza tym jest wspaniały.
Anaru też podziwia generała. Lecimy w tym momencie na tym samym wózku, bo mi pisała, jakie sceny ma przed oczami.
BeeMeR - Wto 22 Kwi, 2014 18:37
U Anaru król niedawno podziwiał wianek na głowie królowej a ta go zapraszała do obejrzenia ich pokoju
Uwielbiam królewską parę
| Cytat: | | I Hear Your Voice, ale o szukaniu/oglądaniu na razie nie śmiem myśleć. | A planujesz? Bo ja kiedyś tak, skoro co i rusz trafiam na zachwyty jaka to świetna drama, acz dość mocno stopuje mnie ten główny gostek, co to straszy teraz ze zwiastunów dr Strangera
Ale dla Lee Bo Young (matki z GG14D) obejrzę - a przynajmniej dam mu szansę
Agn - Wto 22 Kwi, 2014 19:04
No i ja też jestem świeżo po królowej w wianku (przecudnie wyglądała), akcji z trucizną, truciem wujaszka (ciekawe, jak on sobie poradził, skoro oddał antidotum Eun Soo ) i listem w dzienniku. I sceny grzejące serce - Eun Soo opierała się na ramieniu Younga kilka razy i widać takie... ciepło między nimi. Miodzio.
No dobra, z wielkim trudem odklejam się od generała i przełączam się na GG14D. Czas sprawdzić, cóż to za cudo.
Agn - Wto 22 Kwi, 2014 19:16
Zaczęłaaaaaam!!!
I już widzę znajomą twarz. Prawie na "dzień dobry" aktor z CH.
Admete - Wto 22 Kwi, 2014 19:58
Aragonte ja do ciebie pomału dołączę. To kiedy zaczyna się New Leaf?
Agn - Wto 22 Kwi, 2014 20:00
30-ego kwietnia.
Prawie skończyłam pierwszy odcinek GG14D - nie lubię głównej bohaterki.
Admete - Wto 22 Kwi, 2014 20:07
A ja podejrzałam bez sosu ostatni odcinek GG i chyba jest tak, jak podejrzewałam. Hmmmm...
Agn - Wto 22 Kwi, 2014 20:15
Cichaj! Ja dopiero pierwszy obejrzałam. No, końcówka wbija w fotel.
BeeMeR - Wto 22 Kwi, 2014 20:23
| Agn napisał/a: | No, końcówka wbija w fotel. | Jak prawie każda kolejna
| Agn napisał/a: | już widzę znajomą twarz. Prawie na "dzień dobry" aktor z CH. | Dalibóg nie wiem który Powinnam?
zooshe - Wto 22 Kwi, 2014 20:24
Złamałam się i obejrzałam odcinek 15.
Moją reakcję na ten odcinek można podsumować tak:
Oczywiście jestem załamana w jakim kierunku to wszystko idzie. I naprawdę boję się zakończenia.
A teraz idę do płakać kąta.
Agn - Wto 22 Kwi, 2014 20:26
| Cytat: | Jak prawie każda kolejna |
Oh shit...
| BeeMeR napisał/a: | Dalibóg nie wiem który Powinnam? |
O, ten: http://asianwiki.com/Lee_Seung-Hyeong
W GG14D gra pracownika (szefa) programu (?) - siedzi za konsolą i pilnuje, by kamery dobrze filmowały. W CH grał szefa informatyków w Blue House.
| zooshe napisał/a: | | Moją reakcję na ten odcinek można podsumować tak: |
El kurrrrrczako! Może nie powinnam odpalać drugiego odcinka? Boję się...
zooshe - Wto 22 Kwi, 2014 20:29
| Agn napisał/a: | Cichaj! Ja dopiero pierwszy obejrzałam. No, końcówka wbija w fotel. |
Akurat 1 odcinek jak na mój gust był najnudniejszy, ale od 2 to już jazda bez trzymanki.
BeeMeR - Wto 22 Kwi, 2014 20:31
| Agn napisał/a: | | Może nie powinnam odpalać drugiego odcinka? | Śmiało odpalaj nr 2
Ta drama ma wspaniałe cliffhangery (no, ta 15. to chyba wiem jak się skończy )
zooshe - Wto 22 Kwi, 2014 20:33
| Agn napisał/a: |
El kurrrrrczako! Może nie powinnam odpalać drugiego odcinka? Boję się... |
Jesteś i tak w komfortowej sytuacji masz urlop więc nie musisz spać.
Anaru - Wto 22 Kwi, 2014 20:46
| Agn napisał/a: | Anaru też podziwia generała. Lecimy w tym momencie na tym samym wózku, bo mi pisała, jakie sceny ma przed oczami. |
Jestem w połowie 17 odcinka, przygotowania do ślubu z fantastycznym wujaszkiem-knujaszkiem, a tu dup - bateria padła. I teraz dopiero wieczorem sie dowiem jak generał, wciąż nadal jeszcze będący Dowódcą uratuje ukochaną, mam nadzieje, że odpowiednio zamiecie wujaszkiem jakieś kąty. bardzo mi się to traktowanie wujaszka (i jego latające w powietrzu kopyta przy scenie z trucizną) podoba.
Aragonte - Wto 22 Kwi, 2014 20:46
Oj, chyba groźnie jest na froncie GG, sądząc z tych gifów
A ja nie mogę się jakoś odczepić od Beethoven Virus (nawet stosowny avek przywdziałam), więc zamiast oglądać do końca ostatnią posiadaną dramę z KMM, wyszukiwałam soundtrack, a potem jeszcze muzykę pojawiającą się na przygotowywanych koncertach. Wszystkiego nie mam, ale większość tak.
Admete, słać z resztą?
Poruszająca była dla mnie scena na pierwszym koncercie, z solówką pewnej ajummy na wiolonczeli
Agn - Wto 22 Kwi, 2014 20:54
| zooshe napisał/a: | | Akurat 1 odcinek jak na mój gust był najnudniejszy |
Powiem szczerze, że nie był taki zły. Podejrzewam, że nawet gdybyście tak skutecznie nie zrobiły mi prania mózgu, że zapragnęłam tej dramy teraz, zaraz, natychmiast, to i tak obejrzałabym drugi odcinek. Jestem już nauczona, że robi się test dwóch, a poza tym - byłam średnio zachwycona pierwszym odcinkiem Koszmity i patrzcie, co się stało... Zasadniczo coś (acz nie wiem dokładnie co) kazałoby usiąść i obejrzeć kolejny odcinek. Na zasadzie: "A, co tam, obejrzę sobie".
| BeeMeR napisał/a: | Śmiało odpalaj nr 2
Ta drama ma wspaniałe cliffhangery |
Kiedy ja się boooojęęęęęę...!
| zooshe napisał/a: | Jesteś i tak w komfortowej sytuacji masz urlop więc nie musisz spać. |
Niestety, ale muszę. A poza tym z Trzykrotką ustaliłyśmy na razie 2 odcinki na tydzień.
| Anaru napisał/a: | | fantastycznym wujaszkiem-knujaszkiem |
| Anaru napisał/a: | Jestem w połowie 17 odcinka, przygotowania do ślubu z fantastycznym wujaszkiem-knujaszkiem, a tu dup - bateria padła. |
I to akurat na 17-tce! Akurat na TYM odcinku!
| Anaru napisał/a: | teraz dopiero wieczorem sie dowiem jak generał, wciąż nadal jeszcze będący Dowódcą uratuje ukochaną, mam nadzieje, że odpowiednio zamiecie wujaszkiem jakieś kąty. |
Są też inne sposoby pokazywania, gdzie jest czyje miejsce. Aczkolwiek fakt - zamiatanie wujaszkiem (knujaszkiem, kurde, nie mogę ) ma swoje niewątpliwe plusy.
| Aragonte napisał/a: | Oj, chyba groźnie jest na froncie GG, sądząc z tych gifów |
Ale przyznasz, że zestaw gifów jest zachwycający. Co jeden, to lepszy. Sheldon mnie zabił. Aczkolwiek to "fuck this shit" mnie martwi... nawet jeśli jest to komentarz z obliczem Mihonka.
BeeMeR - Wto 22 Kwi, 2014 20:54
| Anaru napisał/a: | I teraz dopiero wieczorem sie dowiem jak generał, wciąż nadal jeszcze będący Dowódcą uratuje ukochaną, mam nadzieje, że odpowiednio zamiecie wujaszkiem jakieś kąty. | Odpowiednio pokaże wujaszkowi w jakim ma go poważaniu
Zamiatanie nim kątów jest cudne, swoją drogą
Agn - Wto 22 Kwi, 2014 20:57
| Cytat: | | A teraz idę do płakać kąta. |
There, there...
Swoją szosą - skąd wytrzasnęłaś te fantastyczne gify?
Admete - Wto 22 Kwi, 2014 21:05
| Cytat: | | Admete, słać z resztą? |
Też pytanie Słać. Przeżywam jak Zooshe chwilową załamkę z powodu GG...
zooshe - Wto 22 Kwi, 2014 21:12
Powiem szczerze, że nie był taki zły. |
Nie twierdze że był zły tylko najnudniejszy ze wszystkich.
Niestety, ale muszę. A poza tym z Trzykrotką ustaliłyśmy na razie 2 odcinki na tydzień.
|
Taa już widzę jak wam się uda.
Swoją szosą - skąd wytrzasnęłaś te fantastyczne gify? |
Gify pochodzą z Tumblra.
Jeszcze odnoście 15 odcinka.
Ta scena w szpitalu kiedy chciał odgarnąć jej włosy w czoła ale się na to nie zdobył i wszystkie sceny kiedy nazywa SB swoją żoną
I jeszcze gdyby Barney Stinson zobaczył jak nasz Captain Awesome nosi garnitur, od razu popełnił by samobójstwo.
BeeMeR - Wto 22 Kwi, 2014 21:30
| zooshe napisał/a: | | Nie twierdze że był zły tylko najnudniejszy ze wszystkich. | Dla mnie najsłabsza była chyba 15.
Prawda bywa nudniejsza od knowania i zagadek kto co komu
Acz scena z koparą była świetna
| zooshe napisał/a: | | I jeszcze gdyby Barney Stinson zobaczył jak nasz Captain Awesome nosi garnitur, od razu popełnił by samobójstwo. | Nie wiem kim jest rzeczony Barney, ale podoba mi się lekko niedbały styl, w jakim Chan Dong nosi garnitury
| zooshe napisał/a: | | Ta scena w szpitalu kiedy chciał odgarnąć jej włosy w czoła ale się na to nie zdobył i | zrobił drugie podejście po chwili
| Agn napisał/a: | | A poza tym z Trzykrotką ustaliłyśmy na razie 2 odcinki na tydzień. | Chyba na dzień
Agn - Wto 22 Kwi, 2014 21:34
| Cytat: | | Nie twierdze że był zły tylko najnudniejszy ze wszystkich. |
Spoko, lecę przez dwójkę - mam swoją akcję. Przekazywanie okupu i... to nie to dziecko. K. mać!!!
| zooshe napisał/a: | Taa już widzę jak wam się uda. |
Wciąż nie wiem, jak rozciąga się dobę. Mamy oglądać razem, ja jestem jeszcze przez chwilę na urlopie, ale potem będę większość czasu spędzała w pracy. Nie ma się co oszukiwać - nie będę go miała w nadmiarze.
| zooshe napisał/a: | | I jeszcze gdyby Barney Stinson zobaczył jak nasz Captain Awesome nosi garnitur, od razu popełnił by samobójstwo. |
Kto i dlaczego by się zabił?
| BeeMeR napisał/a: | Agn napisał/a:
A poza tym z Trzykrotką ustaliłyśmy na razie 2 odcinki na tydzień.
Chyba na dzień |
Mnie się wydaje, że na tydzień. W końcu musimy mieć jeszcze czas na swoje dramy, które oglądamy na bieżąco.
Agn - Wto 22 Kwi, 2014 21:53
Po dramatycznej (wspaniałej!) scenie nagrania Kim Soo Hyun (obawiam się, że jej córeczka już dawno nie żyje) mamy chwilę odprężenia, tj. Ki Dong Chan siedzi w barze, pije absoluta (twardziel!) i płacze za utraconymi 10 bilionami wonów. Ech, przeszło mu koło nosa, aż się kurzyło...
|
|
|