Seriale - Dramy, czyli urok Azji
Admete - Nie 20 Kwi, 2014 14:26
Jestem po drugim odcinku CH. Ten serial wciąga także za drugim razem. Ach i mój Pan Prokurator
BeeMeR - Nie 20 Kwi, 2014 20:07
| Cytat: | Natala szaleje LMH, a Monice tez się podoba "Private Life". Zgaduj zgadula co ogladaja. | Wielkiego wyboru nie było, bo tak dużo tych dram znów nie ma
Faith Monika odróżnia, CH również, BBF nie dostała (no, teraz dostanie dla Natalki )
| Cytat: | Za to mam podejrzenie, że Ania nie upora się z Generałem. Już nigdy | Upora się - zajmie jej to jeszcze około roku (bo około tyle zajęło jej pół dramy) ale obejrzy.
New Leaf też obejrzę - dużo znajomych twarzy (ale fryzurę Tal Tal ma... cytuję: "jakby mu rozsmarowano czekoladowy budyń na włosach" )
Trzykrotka - Pon 21 Kwi, 2014 00:30
Lepszy ten fryz niż straszny kucyk z pejsami który nosi przez 47 odcinków Empress... I donosi do 54, o ile go wcześniej nie odeślą do innych zadań. Obejrzalam dziś 2 odcinki - po przerwie drama wchodzi znakomicie, tylko ten przeskok w czasie kompletnie niedorzeczny... I przemiana Cesarza, acz w miarę logiczna, jednak łamie serce. Moja nadzieja w odcinku numer 1, którego początek mam żywo w pamięci.
BeeMeR - Pon 21 Kwi, 2014 09:24
54? Myślałam, że ma być 51 - no ale wypadłam z tematu
Kucyk z pejsami też nie jest dobry - brr, co styliści i fryzjerzy robią tym chłopom w dramalandzie to strach .
Aniu, jak piżama party z generałem? Tudzież stół z napitkami z królem?
Aragonte - Pon 21 Kwi, 2014 14:38
| Admete napisał/a: | Z braku czegoś nowego powtórzyłam sobie pierwszy odcinek CH A Aragonte pisze mi, że ogląda Beethoven Virus i zachwyca się KMM. |
KMM - tak, jak najbardziej chociaż jego bohater doprowadza mnie czasami do szewskiej pasji (no, ale to też trzeba umieć zagrać ). Obejrzałam tę dramę do końca wczoraj, a dzisiaj powtarzałam sobie jakieś fragmenty i sporo o niej myślę.
Mam problem z jednoznaczną oceną, bo to ciut nietypowa drama - temat, no i realizacja, bo chociażby romansowe wątki nie prowadzą do takiego finału, na jaki liczyłam, oglądając k-dramę Główny bohater (a właściwie jeden z centralnej trójki, czyli Maestro Kang - KMM - jaki on bywa tu przystojny, cholernik jeden) jest trudny do polubienia, często zachowuje się jak socjopata (albo cham i zimny drań). I chociaż w wielu scenach (o czym wie widz, a niekoniecznie pozostali bohaterowie) robi coś kierowany uczuciami, to pokazuje głównie swoją surową, niemiłą stronę. Trudno się z nim identyfikować. W sumie jest godny współczucia (bo ta jego postawa znikąd się nie wzięła), ale jak o tym myślę, to wydaje mi się, że ktoś taki by współczucia nie przyjął
Spróbuję sklecić jakąś recenzję Beethoven Virus, jak się ogarnę. I raczej już w W-wie, bo tutaj korzystam z netu kątem u rodziny. Nie wiem, czy kogoś z was zachęcę, ale napiszę więcej o swoich odczuciach. I myślę, że sama będę czasem do tej dramy (jej fragmentów) wracać, choćby po to, żeby posłuchać przepięknej muzyki
Na razie w dużym skrócie moje odczucia wyglądają to tak:
Maestro Kang
Kim Myung Min
Muzyka
Wieczorem obejrzę sobie pewnie kolejny odcinek Bad Family w ramach swojej prywatnej akcji zapoznawania się z dorobkiem z KMM i żeby przypomnieć go sobie w roli komediowej
Agn - Pon 21 Kwi, 2014 21:25
| Trzykrotka napisał/a: | Ja już sobie dziś po świątecznym miłym przebudzeniu kalkulowałam, które dramy napocząć wobec faktu, że zaczynamy z Agn GG, a zraz kończy się 3 Days. Ale po 3 Days wchodzi New Leaf Wypada chcieć, żeby drama okazała się kiepska? |
Ja nie napoczynam. Nie ma co. Jeśli mi się coś nie spodoba, to wtedy zacznę nadrabianie. Na razie nastawiam się na GG13D.
| Trzykrotka napisał/a: | Szkoda, że nie mam z sobą Faith - tę scenę z zabijanymi po kolei morderacmi powtórzyłabym sobie od kopa. I inne, które mi się natychmiast nasuwają |
Ja zaczęłam z nastawieniem, że tylko najciekawsze sceny z generałem. Potem - że wszystkie sceny z generałem. Niewiele zostało tych do przewinięcia, a w większości i król, i Gi Cheol, no przecież żadnego nie przewinę.
Chwalić niebiosa, mam urlop, bo bym nie ogarnęła.
| Admete napisał/a: | | Czy w New Leaf gra też pan z CH? Gra! |
Tak, gra, pisałam o tym. Ma okularki.
Ciekawe, czy zagra wrednego przeciwnika czy tym razem zobaczę go w pozytywnej roli. Byłaby to niezła niespodzianka.
| Admete napisał/a: | Agn będę prosić o jakieś avki |
Się zrobi.
| Anaru napisał/a: | Pozytywne , lepsza kopia = lepsze wrażenia . Skończyłam chwilowo (i osunęłam się wczoraj wieczorem w niebyt) akurat jak ją ślicznie uczył władania ostrym narzędziem (sztyletem? nożem?), w każdym razie śliczna scena. |
Prawda? Też chcę być bohaterką dramy, jak takie sceny widzę! ^^
| Admete napisał/a: | Jestem po drugim odcinku CH. Ten serial wciąga także za drugim razem. Ach i mój Pan Prokurator |
Mnie nawet za 5 wciągnął. Ale ja jestem nienormalna...
| BeeMeR napisał/a: | BBF nie dostała (no, teraz dostanie dla Natalki ) |
Nie wyobrażam sobie Moniki oglądającej BBF. Aczkolwiek... kto wie?
BeeMeR - Pon 21 Kwi, 2014 21:41
| Agn napisał/a: | Nie wyobrażam sobie Moniki oglądającej BBF. | Ja też nie
Alę Natalę czemu nie - skoro już lubi LMH to niech spróbuje
Monikę zamierzam obdarzyć GG14D, KoD, Nine (o ile jeszcze ich nie dostała)
Admete - Pon 21 Kwi, 2014 22:04
Ja dziś mało dramowo, bo miałam dzień rodzinny. Nastawiam sie na końcówkę GG. Na razie podejrzałam bez sosu, oj będzie się działo.
zooshe - Pon 21 Kwi, 2014 22:29
| Admete napisał/a: | | Ja dziś mało dramowo, bo miałam dzień rodzinny. Nastawiam sie na końcówkę GG. Na razie podejrzałam bez sosu, oj będzie się działo. |
Tylko nic nie mów, albo mów ale w spoilerach.
Nie wiem czy będę miała tyle silnej woli aby dotrwać do środy ale chce łyknąć oba na raz, Wiem, ze bez chusteczek się nie obędzie.
BeeMeR - Wto 22 Kwi, 2014 08:10
Ja już tylko czekam na sposobność obejrzenia GG14D
Jakby tak Adaś poszedł spać... Co oczywiście nie nastąpi szybko, dopiero wieczorem
Ale też nie wykluczam obejrzenia obu odcinków na raz A potem powtórzę sobie przynajmniej pierwsze dwa odcinki (i scenę walki w deszczu na dachu ), bo je bardzo słabo pamiętam - ja tak w sumie mam bardzo często zanim się zżyję z bohaterami, a przynajmniej zacznę ich rozróżniać i lubić
Admete - Wto 22 Kwi, 2014 08:17
Ja pewnie obejrzę dziś, bo jutro mam pracę, a potem lekarza. nie wiem, czy starczyłoby mi czasu na dwa odcinki.
Trzykrotka - Wto 22 Kwi, 2014 09:56
Poświąteczne poranki w firmie są i tak zmarnowane dla świata Więc szybko napiszę, że prócz nadgonienia Empress, obejrzałam też 2 odcinki Gap Donga. Seans mi się bardzo podobał i napewno będę oglądac dalej. Klimat jest mroczny, postaci dziwne i zakręcone, klimat małego miasteczka i pewne aluzje sugerują trochę kierunek Twin Peaks. Tyle, że ofiar seryjnego mordercy jest więcej.
Bardzo podoba mi się Yoon Sang Hyun, czyli nasz Oska Tym razem ani rozkapryszony, ani popularny, ani czarujący, ani gwiazdor, tylko niepokorny i trochę "odklejony" funkcjonariusz miejscowej policji. Bardzo mi się podoba nerwowy sposób zagrania tej postaci - już samo to zachęca mnie do dalszego ciągu.

Poza nim w obsadzie pełno znajomych
komendant posterunku, czarno-biała postać, człowiek zdeterminowany od lat do schwytania seryjnego mordercy kobiet (znam go z Gumiho)
Jego zastępca - znajoma twarz
I jeszcze kilka osób, wśród których jest symaptyczna licealistka (Kim Ji Won), w której z największym trudem można dopatrzeć się nadętej suki Yoo Rachel

Jest jeszcze wielkousta pani doktor ze szpitala psychiatrycznego, która po godzinach przechadza się po miescie wyglądajac jak pani lekkich obyczajów.
I ten typek, o niesamowitych oczach i takimż uśmiechu, świeżo wypuszczone ze szpitala psychiatrycznego wielbiciel Gap Donga (to jakiś kolejny k-pop idol, Lee Joon)

Wszystko razem, mimo mroczności, bardzo mi zasmakowało i oglądać będę.
Agn - Wto 22 Kwi, 2014 12:33
| Trzykrotka napisał/a: | Bardzo podoba mi się Yoon Sang Hyun, czyli nasz Oska |
To jest on???
Faktycznie... Pewnie bym się męczyła kilka dni nim bym skojarzyła, skąd gościa znam. (O ile nie rzuciłabym się na asian wiki w celu skrócenia męki. )
| Trzykrotka napisał/a: | | Jest jeszcze wielkousta pani doktor ze szpitala psychiatrycznego, która po godzinach przechadza się po miescie wyglądajac jak pani lekkich obyczajów. |
Może wyrabia drugi etat?
Głupi żarcik, wiem.
Trzykrotko, przypominam, że dziś jest wtorek, zatem zaczynamy oglądać GG14D. Jakie tempo proponujesz?
Admete - Wto 22 Kwi, 2014 12:49
Normalnie wam zazdroszczę Mnie się pan policjant z Gap Dong podoba.
BeeMeR - Wto 22 Kwi, 2014 13:29
| Admete napisał/a: | Normalnie wam zazdroszczę | Możesz oglądać z nimi - prawie jak pierwszy raz
Admete - Wto 22 Kwi, 2014 13:41
Myślę, że jednak będe miec inne rzeczy do oglądania
Trzykrotka - Wto 22 Kwi, 2014 13:46
| Agn napisał/a: |
Jakie tempo proponujesz? |
Pojęcia nie mam... Na Secret Garden z BeeMer umawiałyśmy się na 2 tygodniowo i teraz też byłabym za, ale sama nie wiem... a nuż nas poniesie?
Oska ci to, Oska! Poznałabys go po głosie. Ale rzeczywiście - i wizerunek i postać i gra - kompletnie tutaj są różne. Pamiętam, że on grał też policjanta w I Hear Your Voice, ale o szukaniu/oglądaniu na razie nie śmiem myśleć.
Agn - Wto 22 Kwi, 2014 13:47
Na powtórki kiedyś też przyjdzie czas.
Dziś wieczorem organoleptycznie sprawdzę, co to za facet wam tak zawrócił w głowie.
Aragonte - Wto 22 Kwi, 2014 14:31
Czuję się wyalienowana - oglądam zupełnie coś innego niż reszta
Trudno, muszę z tym jakoś żyć
Wróciłam przed godziną do W-wy (necie, witaj! ) i kiedy odsapnę oraz coś zjem, to chyba dokończę ostatnią kompletną dramę z KMM, jaka jest w moim posiadaniu, czyli Bad family. A potem posucha, bo więcej już nie mam (poza paroma pojedynczymi odcinkami White Tower). Buuuu.
BeeMeR - Wto 22 Kwi, 2014 14:42
Mnie tam nic nie zawrócił, acz postać jest fantastyczna - taki przyjaciel/ochroniarz to skarb a dramę się fantastycznie ogląda
No, to zabieram się za odcinek 15
Trzykrotka - Wto 22 Kwi, 2014 15:04
| Aragonte napisał/a: | | A potem posucha, bo więcej już nie mam (poza paroma pojedynczymi odcinkami White Tower). Buuuu. |
Nie bój żaby, zaraz się zacznie The New Leaf (gdyby nie żałoba narodowa, zaczęłoby się już jutro) i poznasz rozkoszne męki czekania na każde dwa odcinki do tydzień
zooshe - Wto 22 Kwi, 2014 15:19
| Trzykrotka napisał/a: | | obejrzałam też 2 odcinki Gap Donga. Seans mi się bardzo podobał i napewno będę oglądac dalej. |
O fajnie nie będę sama.
| Trzykrotka napisał/a: |
Klimat jest mroczny, postaci dziwne i zakręcone, klimat małego miasteczka i pewne aluzje sugerują trochę kierunek Twin Peaks. Tyle, że ofiar seryjnego mordercy jest więcej. |
Na to bym nie wpadła, pierwsze wrażenie zwłaszcza po 2 odcinku, było takie że zrzynali z Hanibala.
| Admete napisał/a: | | Mnie się pan policjant z Gap Dong podoba. |
Mnie też, podobnie jak ten psychotyczny dzieciak.
| Agn napisał/a: |
Dziś wieczorem organoleptycznie sprawdzę, co to za facet wam tak zawrócił w głowie. | No nareszcie.
Agn - Wto 22 Kwi, 2014 15:33
| Trzykrotka napisał/a: | 2 tygodniowo i teraz też byłabym za, ale sama nie wiem... a nuż nas poniesie? |
To na razie obejrzyjmy sobie 2, a potem się zobaczy, okej?
| Cytat: | | Oska ci to, Oska! Poznałabys go po głosie. |
Nie sądzę, nie skupiłam się na wokalnym aspekcie Oski.
| Aragonte napisał/a: | Czuję się wyalienowana - oglądam zupełnie coś innego niż reszta
Trudno, muszę z tym jakoś żyć |
Nie wyalienowana, tylko ekskluzywna.
| Aragonte napisał/a: | | A potem posucha, bo więcej już nie mam (poza paroma pojedynczymi odcinkami White Tower). Buuuu. |
Oj tam posucha! Za tydzień będziesz miała regularne dawki KMM.
| zooshe napisał/a: | Agn napisał/a:
Dziś wieczorem organoleptycznie sprawdzę, co to za facet wam tak zawrócił w głowie.
No nareszcie. |
Przydałaby mi się jakaś lampka wina do tego, w końcu święto.
Trzykrotka - Wto 22 Kwi, 2014 15:50
Ja mam lampkę wina
Gdyby się okazało, że urok nie działa, na znieczulenie się przyda
Spróbujmy na razie po 2 tym bardziej, że już ruszyły dostawy nowych odcinków i pewnie zaraz będzie i 3 Days i SLA.
Agn - Wto 22 Kwi, 2014 15:52
Oki. To ja dzisiaj połykam pierwszą dawkę i obaczym, z czem to się je.
|
|
|