Z Południa na Północ Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.
Seriale - Dramy, czyli urok Azji
BeeMeR - Sob 19 Kwi, 2014 19:24
Agn napisał/a:
Sweterek był normalny
Był - ale był też niepotrzebny.
Admete napisał/a:
Zooshe też mi się ta scena bardzo podobała i przewijałam, żeby sobie powtórzyć
Bo to jest śliczna scena - on jej niejako oddaje przysługę, bo poprzednio to ona kimała nad jego łóżkiem szpitalnym.zooshe - Sob 19 Kwi, 2014 19:27
BeeMeR napisał/a:
Bo to jest śliczna scena - on jej niejako oddaje przysługę, bo poprzednio to ona kimała nad jego łóżkiem szpitalnym.
Eeee tam odrazy przysługę. Samolubna baba sama rozwaliła się na łóżku a on biedny musiał się zadowolić krzesełkiem.
Jakie to generalskie z jego strony. Agn - Sob 19 Kwi, 2014 19:35
BeeMeR napisał/a:
Był - ale był też niepotrzebny.
Dla mnie marynara była niepotrzebna. Sweter z dżinsami - spoko. Po zdjęciu marynary jak znalazł.
*starannie udaje, że nie widzi generalskich porównań krzesełkowych*
Zooshe, w ramach przerwy od Dong Chana zerknij sobie - garnitur, krawat i dobra fryzura...
http://video.sina.com.cn/...3981776136.html
*Agn się wachluje czym popadnie*BeeMeR - Sob 19 Kwi, 2014 19:40
zooshe napisał/a:
Samolubna baba sama rozwaliła się na łóżku a on biedny musiał się zadowolić krzesełkiem.
Jakby chciał, to by się oparł o ścianę Widać wolał tak - a jak jej ślicznie sobą słońce przysłaniał
Agn napisał/a:
Dla mnie marynara była niepotrzebna. Sweter z dżinsami - spoko. Po zdjęciu marynary jak znalazł.
Mogę pójść na kompromis, decydując o niepotrzebności i swetra i marynary - koszula wystarczy
Agn napisał/a:
Zooshe, w ramach przerwy od Dong Chana zerknij sobie - garnitur, krawat i dobra fryzura...
Nawet normalne ciuchy dostał. A z fruzur zdecydowanie ta bezgrzybkowa przypadła mi do gustu.
Spokojnie nie tylko Dong Chanem człowiek żyje i tak dzisiaj dokańczam dramę Dr Horse.
Czy może być coś ślicznego.
A tu wygląda tak, że
Nadrabiam także zaległości z Empress Ki i muszę przyznać że te końcowe odcinki robią się coraz ciekawsze.
Spoiler:
Cesarz stał się kompletnym degeneratem, zupełnie nie zdolnym do rządzenia.
Strasznie szkoda mi Mahy. Zginął nie dowiedziawszy się kim są jego prawdziwi rodzice.
I wielka niespodzianka, wiadomo w końcu kim jest szef wszystkich szefów czyli człowiek w masce. Tego się nie spodziewałam.
Agn - Sob 19 Kwi, 2014 20:07
BeeMeR napisał/a:
Mogę pójść na kompromis, decydując o niepotrzebności i swetra i marynary - koszula wystarczy
Oj, nie rozpędzaj się tak, bo zaraz mi wyobraźnia galopuje kilka kroków dalej...
BeeMeR napisał/a:
Tylko Zooshe?
Bo ja w nawiązaniu do fryzury... Ale oczywiście nie ma zakazu, by i inni zobaczyli, jak LMH ślicznie pozuje do zdjęć reklamowych LG. Agn - Sob 19 Kwi, 2014 20:09
zooshe napisał/a:
A z fruzur zdecydowanie ta bezgrzybkowa przypadła mi do gustu.
Told ya!
zooshe napisał/a:
Spoiler:
I wielka niespodzianka, wiadomo w końcu kim jest szef wszystkich szefów czyli człowiek w masce. Tego się nie spodziewałam.
No dawaj - kim?zooshe - Sob 19 Kwi, 2014 20:19
Agn napisał/a:
No dawaj - kim?
Oto szef wszystkich szefów, czyli przywódca Eagle House.
Spoiler:
Agn - Sob 19 Kwi, 2014 20:33 To teraz opowiedz, co to za jeden, bym miała jakiś pogląd do kogo ten uśmiechnięty pysk doczepić.
Faith nr 13 - daejang przyłapał wudalchich na nabywaniu od Eun Soo pasty do zębów (w słoikach!). Oczywiście zrobił im mały ochrzan, żeby w wolnym czasie łaskawie odsypiali to, czego nie dośpią na służbie, a nie zajmowali się bzdurami.
I coś z planu.
Spoiler:
Dowcipniś!
Edycja: Aawww, a teraz podkrada orzechy "cioteczce".
Właśnie sobie uświadomiłam, że czeka mnie dwudniowy odwyk od dram. O rany... jak ja to przeżyję?
Edycja II: Łachachachacha! Stoliczek królowej! Biedny skryba, upuścił z wrażenia dokument.
Edycja III: I ćwiczenia ze sztyletem. Mrrrr... *mruczy ukontentowana* Bohaterki dram to mają dobrze, no... Admete - Sob 19 Kwi, 2014 22:22 Z braku czegoś nowego powtórzyłam sobie pierwszy odcinek CH A Aragonte pisze mi, że ogląda Beethoven Virus i zachwyca się KMM.Agn - Sob 19 Kwi, 2014 22:26 Ja zaś zostawiam bohaterów Faith w chwili, gdy Young słyszy jęki Eun Soo, rozsuwa drzwi i widzi ją całą rozgorączkowaną. Zaczyna się akcja z trucizną.
Ech...
Dwa dni odwyku. Damn it!
Admete, i jak pierwszy odcinek CH w powtórce? Mnie się ta drama podobała za pierwszym, za drugim i za piątym razem też. Bardzo. Nieustająco. I całościowo co do minuty. ^^Admete - Sob 19 Kwi, 2014 22:28 Podoba mi się. Stwierdziłam, że chcę powtórzyć, bo za pierwszym razem to leciałam z akcją, chciałam wiedzieć co dalej. Teraz zwrócę uwagę na szczegóły i myslę, że więcej rzeczy wyłapię, bo za mną kilka innych dram. No i Pan Prokurator Agn - Sob 19 Kwi, 2014 22:32 O, to na pewno. Ja np. dopiero za drugim razem zobaczyłam, jak tam jest wszystko poukładane cegiełka po cegiełce. Wcześniej się nie przyglądałam i wydawało mi się, że pomysły są z powietrza, a potem musiałam walić łbem w blat, bo na coś się zapowiadało od samego początku. Sherlock to by mnie podsumował elegancko: "You see but you don't observe!"
No a pana prokuratora nie lubić się nie da. Cudowna postać. Admete - Sob 19 Kwi, 2014 22:39 Nie będę oglądać jego śmierci, no way! Dość, że za tamtym razem przepłakałam ( serio ) cały pogrzeb...
Właśnie o wyłapywanie takich smaczków mi chodzi. Już w pierwszym odcinku pierwsza wskazówka - potargana fotografia po sklejeniu nie ma twarzy prawdziwego ojca, więc CH nie może go rozpoznać ani skojarzyć.Agn - Sob 19 Kwi, 2014 22:42
Admete napisał/a:
Dość, że za tamtym razem przepłakałam ( serio ) cały pogrzeb...
Ja beczałam, gdy umierał. Miał potworną śmierć. No i to był bez dwóch zdań pozytywny bohater zatłuczony przez bydlęta.
Admete napisał/a:
Już w pierwszym odcinku pierwsza wskazówka - potargana fotografia po sklejeniu nie ma twarzy prawdziwego ojca, więc CH nie może go rozpoznać ani skojarzyć.
Właśnie! Też to później wyłapałam. Wprawdzie widział zdjęcie w całości, ale tylko przez chwilę jako dziecko i skupił się przede wszystkim na kobiecie. Nie ma szans, by zapamiętał jakąś twarz ze zdjęcia po tylu latach.Anaru - Sob 19 Kwi, 2014 22:57 Hehe, ja własnie w tym momencie oglądam 13 odcinek Faith
Byłam dzis u Moniki i usłyszałam cos w stylu, że Natala szaleje LMH, a Monice tez się podoba "Private Life". Zgaduj zgadula co ogladaja.
Spoiler:
Personal Taste oczywista
BeeMeR - Sob 19 Kwi, 2014 22:59
Agn napisał/a:
Oj, nie rozpędzaj się tak, bo zaraz mi wyobraźnia galopuje kilka kroków dalej...
Ależ nie krępuj się, Albercik, już po 22
Admete napisał/a:
Stwierdziłam, że chcę powtórzyć, bo za pierwszym razem to leciałam z akcją, chciałam wiedzieć co dalej.
Oj, ja też leciałam - mus powtórzyć wreszcie zooshe - Nie 20 Kwi, 2014 08:08 Są nowe zdjęcia z A New Leaf, zapowiada się dobrze.
http://www.dramabeans.com...-in-a-new-leaf/Agn - Nie 20 Kwi, 2014 09:12
Cytat:
Hehe, ja własnie w tym momencie oglądam 13 odcinek Faith
No nareszcie! Bo już się serio bałam, że nigdy nie dokończysz generalskich przygód i nie dowiemy się, jak ci się podobało.
I jak wrażenia?
zooshe napisał/a:
Byłam dzis u Moniki i usłyszałam cos w stylu, że Natala szaleje LMH, a Monice tez się podoba "Private Life".
BUAHAHAHAHAHHAHAHA!!! *maniacal laughter* Są już NASZE!
No, no, obaczym, obaczym! Sprawdzim z każdej strony tę dramę. Trzykrotka - Nie 20 Kwi, 2014 11:17 Ja już sobie dziś po świątecznym miłym przebudzeniu kalkulowałam, które dramy napocząć wobec faktu, że zaczynamy z Agn GG, a zraz kończy się 3 Days. Ale po 3 Days wchodzi New Leaf Wypada chcieć, żeby drama okazała się kiepska?
Żarcik! Żarcik!
Obejrzałam dwa nieobejrzane odcinki 3 Days - uuuu, napięcie rośnie, dzieje się! Po kilku wolniejszych momentach, w których trzeba było sporo powyjaśniać i ustalić raz na zawsze kto jest po czyjej stronie, zrobiło się super-kino akcji. Bomby, wybuchy, gładki ZUy wchodzący w paskudnie paskudny tryb
Spoiler:
mordowania przeciwników
a na dokładkę jakieś zaczątki okazywania sobie "lubienia" przez Policjantkę i Agenta - bardzo mi się dobrze oglądało.
To mówicie, że Monika z Natalką Personal Taste napoczęły? Tak same z siebie? To jest jak zaraza...
Za to mam podejrzenie, że Ania nie upora się z Generałem. Już nigdy
Szkoda, że nie mam z sobą Faith - tę scenę z zabijanymi po kolei morderacmi powtórzyłabym sobie od kopa. I inne, które mi się natychmiast nasuwają
Z nowych odcinków jest tylko Wonderful Days. Trzeba spokojnie dać im przeżyć żałobę, a tymczasem ponadrabiać to, czego się nie zdążyło. Może wezmę Empress Ki na tapetę, choć jakoś nadal nie czuję bluesa. Ten Cesarz - degenerat jak mogli... Na forach komentujących tę dramę pomstują na bezsensowny przeskok w czasie.Admete - Nie 20 Kwi, 2014 11:20 Czy w New Leaf gra też pan z CH? Gra! To super. Dobry z niego aktor i będzie świetny jako kontrapunkt dla dla KMM! Mniam A sam Kim Myung Ming wygląda absolutnie rewelacyjnie. Agn będę prosić o jakieś avki Trzykrotka - Nie 20 Kwi, 2014 11:24
Admete napisał/a:
Czy w New Leaf gra też pan z CH? Gra!
Gra I widzę Tal Tala z Empress - cudnie, bo chciałam obejrzeć go w innej roli, a Dr Jina nie zniesłam. Tam też grali z Nam Young - rodzeństwo.Admete - Nie 20 Kwi, 2014 11:25 O proszę - nie mogłam skojarzyć, skąd znam tego młodziaka. Oby scenariusz okazał się do zniesienia...Trzykrotka - Nie 20 Kwi, 2014 11:36
Admete napisał/a:
O proszę - nie mogłam skojarzyć, skąd znam tego młodziaka. Oby scenariusz okazał się do zniesienia...
Mam nadzieję, że lepiej niż do zniesienia Anaru - Nie 20 Kwi, 2014 12:26
Agn napisał/a:
No nareszcie! Bo już się serio bałam, że nigdy nie dokończysz generalskich przygód i nie dowiemy się, jak ci się podobało.
I jak wrażenia?
Pozytywne , lepsza kopia = lepsze wrażenia . Skończyłam chwilowo (i osunęłam się wczoraj wieczorem w niebyt) akurat jak ją ślicznie uczył władania ostrym narzędziem (sztyletem? nożem?), w każdym razie śliczna scena. Ogólnie mam 7 minut do końca odcinka, ale dokończę dopiero pewnie wieczorem jak wrócę do domu.
A i stół z napitkami dla króla był zacny, faktycznie czasem trzeba zrobić pierwszy krok jak druga strona się waha. Jak mniemam wszystko uwieńczone powodzeniem, sądząc po spojrzeniach dnia następnego?
Podoba mi się królewski wujaszek.
Trzykrotka napisał/a:
To mówicie, że Monika z Natalką Personal Taste napoczęły? Tak same z siebie?
Dostały przeze mnie odpowiednie materiały przekazane przez Basię. I wsiąkły.
Monika bardzo chce jeszcze "to coś podobne w stylu do Citu Hunter" .
I obiecałam jej też Hosta, znaczy śliską potworę z rzeki Han.