To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - Dramy, czyli urok Azji

BeeMeR - Sob 19 Kwi, 2014 19:24

Agn napisał/a:
Sweterek był normalny
Był - ale był też niepotrzebny.

Admete napisał/a:
Zooshe też mi się ta scena bardzo podobała i przewijałam, żeby sobie powtórzyć
Bo to jest śliczna scena :serduszkate: - on jej niejako oddaje przysługę, bo poprzednio to ona kimała nad jego łóżkiem szpitalnym.
zooshe - Sob 19 Kwi, 2014 19:27

BeeMeR napisał/a:

Bo to jest śliczna scena :serduszkate: - on jej niejako oddaje przysługę, bo poprzednio to ona kimała nad jego łóżkiem szpitalnym.

Eeee tam odrazy przysługę. Samolubna baba sama rozwaliła się na łóżku a on biedny musiał się zadowolić krzesełkiem.
Jakie to generalskie z jego strony. :serduszkate:

Agn - Sob 19 Kwi, 2014 19:35

BeeMeR napisał/a:
Był - ale był też niepotrzebny.

Dla mnie marynara była niepotrzebna. Sweter z dżinsami - spoko. Po zdjęciu marynary jak znalazł. :mrgreen:

*starannie udaje, że nie widzi generalskich porównań krzesełkowych*

Zooshe, w ramach przerwy od Dong Chana zerknij sobie - garnitur, krawat i dobra fryzura...
http://video.sina.com.cn/...3981776136.html
*Agn się wachluje czym popadnie*

BeeMeR - Sob 19 Kwi, 2014 19:40

zooshe napisał/a:
Samolubna baba sama rozwaliła się na łóżku a on biedny musiał się zadowolić krzesełkiem.
Jakby chciał, to by się oparł o ścianę :P Widać wolał tak :mrgreen: - a jak jej ślicznie sobą słońce przysłaniał :serduszkate:

Agn napisał/a:
Dla mnie marynara była niepotrzebna. Sweter z dżinsami - spoko. Po zdjęciu marynary jak znalazł. :mrgreen:
Mogę pójść na kompromis, decydując o niepotrzebności i swetra i marynary - koszula wystarczy :mrgreen:

Agn napisał/a:
Zooshe, w ramach przerwy od Dong Chana zerknij sobie - garnitur, krawat i dobra fryzura...
Tylko Zooshe? :shock: :foch2:
zooshe - Sob 19 Kwi, 2014 20:00

Agn napisał/a:

http://video.sina.com.cn/...3981776136.html
*Agn się wachluje czym popadnie*

Nawet normalne ciuchy dostał. A z fruzur zdecydowanie ta bezgrzybkowa przypadła mi do gustu.

Spokojnie nie tylko Dong Chanem człowiek żyje i tak dzisiaj dokańczam dramę Dr Horse. :-D
Czy może być coś ślicznego.

A tu wygląda tak, że :thud:

Nadrabiam także zaległości z Empress Ki i muszę przyznać że te końcowe odcinki robią się coraz ciekawsze.
Spoiler:

Cesarz stał się kompletnym degeneratem, zupełnie nie zdolnym do rządzenia.
Strasznie szkoda mi Mahy. Zginął nie dowiedziawszy się kim są jego prawdziwi rodzice.
I wielka niespodzianka, wiadomo w końcu kim jest szef wszystkich szefów czyli człowiek w masce. Tego się nie spodziewałam. :shock:

Agn - Sob 19 Kwi, 2014 20:07

BeeMeR napisał/a:
Mogę pójść na kompromis, decydując o niepotrzebności i swetra i marynary - koszula wystarczy :mrgreen:

Oj, nie rozpędzaj się tak, bo zaraz mi wyobraźnia galopuje kilka kroków dalej... :twisted:
BeeMeR napisał/a:
Tylko Zooshe? :shock: :foch2:

Bo ja w nawiązaniu do fryzury... Ale oczywiście nie ma zakazu, by i inni zobaczyli, jak LMH ślicznie pozuje do zdjęć reklamowych LG. :mrgreen:

Agn - Sob 19 Kwi, 2014 20:09

zooshe napisał/a:
A z fruzur zdecydowanie ta bezgrzybkowa przypadła mi do gustu.

Told ya!
zooshe napisał/a:
Spoiler:
I wielka niespodzianka, wiadomo w końcu kim jest szef wszystkich szefów czyli człowiek w masce. Tego się nie spodziewałam. :shock:

No dawaj - kim?

zooshe - Sob 19 Kwi, 2014 20:19

Agn napisał/a:

No dawaj - kim?

Oto szef wszystkich szefów, czyli przywódca Eagle House.

Spoiler:

Agn - Sob 19 Kwi, 2014 20:33

To teraz opowiedz, co to za jeden, bym miała jakiś pogląd do kogo ten uśmiechnięty pysk doczepić. ;)

Faith nr 13 - daejang przyłapał wudalchich na nabywaniu od Eun Soo pasty do zębów (w słoikach!). Oczywiście zrobił im mały ochrzan, żeby w wolnym czasie łaskawie odsypiali to, czego nie dośpią na służbie, a nie zajmowali się bzdurami. :lol:

I coś z planu. :mrgreen:
Spoiler:

Dowcipniś!

Edycja: Aawww, a teraz podkrada orzechy "cioteczce". :serduszkate:
Właśnie sobie uświadomiłam, że czeka mnie dwudniowy odwyk od dram. O rany... jak ja to przeżyję? :cry2:

Edycja II: Łachachachacha! Stoliczek królowej! Biedny skryba, upuścił z wrażenia dokument. :mrgreen:

Edycja III: I ćwiczenia ze sztyletem. Mrrrr... *mruczy ukontentowana* Bohaterki dram to mają dobrze, no... :serduszkate:

Admete - Sob 19 Kwi, 2014 22:22

Z braku czegoś nowego powtórzyłam sobie pierwszy odcinek CH :) A Aragonte pisze mi, że ogląda Beethoven Virus i zachwyca się KMM.
Agn - Sob 19 Kwi, 2014 22:26

Ja zaś zostawiam bohaterów Faith w chwili, gdy Young słyszy jęki Eun Soo, rozsuwa drzwi i widzi ją całą rozgorączkowaną. Zaczyna się akcja z trucizną.
Ech...
Dwa dni odwyku. Damn it!

Admete, i jak pierwszy odcinek CH w powtórce? Mnie się ta drama podobała za pierwszym, za drugim i za piątym razem też. Bardzo. Nieustająco. I całościowo co do minuty. ^^

Admete - Sob 19 Kwi, 2014 22:28

Podoba mi się. Stwierdziłam, że chcę powtórzyć, bo za pierwszym razem to leciałam z akcją, chciałam wiedzieć co dalej. Teraz zwrócę uwagę na szczegóły i myslę, że więcej rzeczy wyłapię, bo za mną kilka innych dram. No i Pan Prokurator :ops1:
Agn - Sob 19 Kwi, 2014 22:32

O, to na pewno. Ja np. dopiero za drugim razem zobaczyłam, jak tam jest wszystko poukładane cegiełka po cegiełce. Wcześniej się nie przyglądałam i wydawało mi się, że pomysły są z powietrza, a potem musiałam walić łbem w blat, bo na coś się zapowiadało od samego początku. Sherlock to by mnie podsumował elegancko: "You see but you don't observe!"
No a pana prokuratora nie lubić się nie da. Cudowna postać. :)

Admete - Sob 19 Kwi, 2014 22:39

Nie będę oglądać jego śmierci, no way! Dość, że za tamtym razem przepłakałam ( serio ) cały pogrzeb...
Właśnie o wyłapywanie takich smaczków mi chodzi. Już w pierwszym odcinku pierwsza wskazówka - potargana fotografia po sklejeniu nie ma twarzy prawdziwego ojca, więc CH nie może go rozpoznać ani skojarzyć.

Agn - Sob 19 Kwi, 2014 22:42

Admete napisał/a:
Dość, że za tamtym razem przepłakałam ( serio ) cały pogrzeb...

Ja beczałam, gdy umierał. Miał potworną śmierć. No i to był bez dwóch zdań pozytywny bohater zatłuczony przez bydlęta. :( :( :(
Admete napisał/a:
Już w pierwszym odcinku pierwsza wskazówka - potargana fotografia po sklejeniu nie ma twarzy prawdziwego ojca, więc CH nie może go rozpoznać ani skojarzyć.

Właśnie! Też to później wyłapałam. Wprawdzie widział zdjęcie w całości, ale tylko przez chwilę jako dziecko i skupił się przede wszystkim na kobiecie. Nie ma szans, by zapamiętał jakąś twarz ze zdjęcia po tylu latach.

Anaru - Sob 19 Kwi, 2014 22:57

Hehe, ja własnie w tym momencie oglądam 13 odcinek Faith :mrgreen:

Byłam dzis u Moniki i usłyszałam cos w stylu, że Natala szaleje LMH, a Monice tez się podoba "Private Life". Zgaduj zgadula co ogladaja. :lol:

Spoiler:
Personal Taste oczywista :mrgreen:

BeeMeR - Sob 19 Kwi, 2014 22:59

Agn napisał/a:
Oj, nie rozpędzaj się tak, bo zaraz mi wyobraźnia galopuje kilka kroków dalej... :twisted:
Ależ nie krępuj się, Albercik, już po 22 ;)

Admete napisał/a:
Stwierdziłam, że chcę powtórzyć, bo za pierwszym razem to leciałam z akcją, chciałam wiedzieć co dalej.
Oj, ja też leciałam - mus powtórzyć wreszcie :mysle:
zooshe - Nie 20 Kwi, 2014 08:08

Są nowe zdjęcia z A New Leaf, zapowiada się dobrze.
http://www.dramabeans.com...-in-a-new-leaf/

Agn - Nie 20 Kwi, 2014 09:12

Cytat:
Hehe, ja własnie w tym momencie oglądam 13 odcinek Faith :mrgreen:

No nareszcie! Bo już się serio bałam, że nigdy nie dokończysz generalskich przygód i nie dowiemy się, jak ci się podobało.
I jak wrażenia?

zooshe napisał/a:
Byłam dzis u Moniki i usłyszałam cos w stylu, że Natala szaleje LMH, a Monice tez się podoba "Private Life".

BUAHAHAHAHAHHAHAHA!!! *maniacal laughter* Są już NASZE! :twisted:

BeeMeR napisał/a:
Ależ nie krępuj się, Albercik, już po 22 ;)

*nie krępuje się, choć dopiero po 9.00* :twisted:
Cytat:
Są nowe zdjęcia z A New Leaf, zapowiada się dobrze.
http://www.dramabeans.com...-in-a-new-leaf/

No, no, obaczym, obaczym! Sprawdzim z każdej strony tę dramę. :mrgreen:

Trzykrotka - Nie 20 Kwi, 2014 11:17

Ja już sobie dziś po świątecznym miłym przebudzeniu kalkulowałam, które dramy napocząć wobec faktu, że zaczynamy z Agn GG, a zraz kończy się 3 Days. Ale po 3 Days wchodzi New Leaf :mysle: Wypada chcieć, żeby drama okazała się kiepska? :zawstydzona2:
Żarcik! Żarcik!

Obejrzałam dwa nieobejrzane odcinki 3 Days - uuuu, napięcie rośnie, dzieje się! Po kilku wolniejszych momentach, w których trzeba było sporo powyjaśniać i ustalić raz na zawsze kto jest po czyjej stronie, zrobiło się super-kino akcji. Bomby, wybuchy, gładki ZUy wchodzący w paskudnie paskudny tryb
Spoiler:
mordowania przeciwników
a na dokładkę jakieś zaczątki okazywania sobie "lubienia" przez Policjantkę i Agenta - bardzo mi się dobrze oglądało.

To mówicie, że Monika z Natalką Personal Taste napoczęły? Tak same z siebie? :rotfl: To jest jak zaraza...
Za to mam podejrzenie, że Ania nie upora się z Generałem. Już nigdy :mysle:
Szkoda, że nie mam z sobą Faith - tę scenę z zabijanymi po kolei morderacmi powtórzyłabym sobie od kopa. I inne, które mi się natychmiast nasuwają :serduszkate:

Z nowych odcinków jest tylko Wonderful Days. Trzeba spokojnie dać im przeżyć żałobę, a tymczasem ponadrabiać to, czego się nie zdążyło. Może wezmę Empress Ki na tapetę, choć jakoś nadal nie czuję bluesa. Ten Cesarz - degenerat :confused3: jak mogli... Na forach komentujących tę dramę pomstują na bezsensowny przeskok w czasie.

Admete - Nie 20 Kwi, 2014 11:20

Czy w New Leaf gra też pan z CH? Gra! To super. Dobry z niego aktor i będzie świetny jako kontrapunkt dla dla KMM! Mniam ;) A sam Kim Myung Ming wygląda absolutnie rewelacyjnie. Agn będę prosić o jakieś avki :)
Trzykrotka - Nie 20 Kwi, 2014 11:24

Admete napisał/a:
Czy w New Leaf gra też pan z CH? Gra!

Gra :oklaski: I widzę Tal Tala z Empress - cudnie, bo chciałam obejrzeć go w innej roli, a Dr Jina nie zniesłam. Tam też grali z Nam Young - rodzeństwo.

Admete - Nie 20 Kwi, 2014 11:25

O proszę - nie mogłam skojarzyć, skąd znam tego młodziaka. Oby scenariusz okazał się do zniesienia...
Trzykrotka - Nie 20 Kwi, 2014 11:36

Admete napisał/a:
O proszę - nie mogłam skojarzyć, skąd znam tego młodziaka. Oby scenariusz okazał się do zniesienia...

Mam nadzieję, że lepiej niż do zniesienia :trzyma_kciuki:

Anaru - Nie 20 Kwi, 2014 12:26

Agn napisał/a:
No nareszcie! Bo już się serio bałam, że nigdy nie dokończysz generalskich przygód i nie dowiemy się, jak ci się podobało.
I jak wrażenia?

Pozytywne :mrgreen: , lepsza kopia = lepsze wrażenia :banan: . Skończyłam chwilowo (i osunęłam się wczoraj wieczorem w niebyt) akurat jak ją ślicznie uczył władania ostrym narzędziem (sztyletem? nożem?), w każdym razie śliczna scena. :serce: Ogólnie mam 7 minut do końca odcinka, ale dokończę dopiero pewnie wieczorem jak wrócę do domu.

A i stół z napitkami dla króla był zacny, faktycznie czasem trzeba zrobić pierwszy krok jak druga strona się waha. Jak mniemam wszystko uwieńczone powodzeniem, sądząc po spojrzeniach dnia następnego? :wink:

Podoba mi się królewski wujaszek. ;)

Trzykrotka napisał/a:
To mówicie, że Monika z Natalką Personal Taste napoczęły? Tak same z siebie? :rotfl:

Dostały przeze mnie odpowiednie materiały przekazane przez Basię. I wsiąkły. :mrgreen:

Monika bardzo chce jeszcze "to coś podobne w stylu do Citu Hunter" :mrgreen: .
I obiecałam jej też Hosta, znaczy śliską potworę z rzeki Han. :lol: