Seriale - Dramy, czyli urok Azji
Aragonte - Śro 16 Kwi, 2014 21:24
Przez kilka dni na wszelki wypadek nawet nie stawałam przy garach
Miałam ciekawsze zajęcia
Agn - Śro 16 Kwi, 2014 21:24
Nie wątpię.
A co wobec tego jadłaś?
zooshe - Śro 16 Kwi, 2014 21:30
No proszę w pracy człowiek odcięty od świata, a tu takich rzeczy się dowiaduje. Smutna bardzo sprawa zwłaszcza jak się czyta ilu uczniów było na pokładzie.
Agn o ile w tekście nie będzie eufemizmów określających różne intymne części ciała też chętnie poczytam.
| Agn napisał/a: |
Swoją szosą zaczynam się wkręcać w sprawy priorytetowe, tj. tak jak i całą rzeszę fanów zaczyna mnie interesować, co LMH będzie miał na głowie. I mam szczerą nadzieję, że nic czerwonego. |
O ile KWB pasował ten kolor, jemu raczej nie za bardzo. Najchętniej widziałabym go w krótko obciętych i kruczoczarnych.
BeeMeR - Śro 16 Kwi, 2014 21:34
| zooshe napisał/a: | Najchętniej widziałabym go w krótko obciętych i kruczoczarnych. | Amen.
Aragonte - Śro 16 Kwi, 2014 21:35
| Agn napisał/a: | Nie wątpię.
A co wobec tego jadłaś? |
Obiady jadłam w pracowej stołówce
Aragonte - Śro 16 Kwi, 2014 21:35
| BeeMeR napisał/a: | | zooshe napisał/a: | Najchętniej widziałabym go w krótko obciętych i kruczoczarnych. | Amen. |
Jestem stanowczo za. Tzn. dłuższe mogą być, byle czarne
Agn - Śro 16 Kwi, 2014 21:42
| zooshe napisał/a: | Najchętniej widziałabym go w krótko obciętych i kruczoczarnych. |
Dobrze gada! Polać jej!
| zooshe napisał/a: | | Agn o ile w tekście nie będzie eufemizmów określających różne intymne części ciała też chętnie poczytam. |
W sensie wolisz...?
zooshe - Śro 16 Kwi, 2014 21:47
| Agn napisał/a: |
| zooshe napisał/a: | | Agn o ile w tekście nie będzie eufemizmów określających różne intymne części ciała też chętnie poczytam. |
W sensie wolisz...? |
Wolałabym uniknąć czytania o muszelkach czy innych drągach.
Agn - Śro 16 Kwi, 2014 21:56
Zooshe, ja być może jestem skończoną grafomanką, ale mam swoją godność. Drągów i muszelek nie uznaję.
A i nie jestem Frechesem, by z wdziękiem wyrażać się w stylu "birmański dzwoneczek" czy co tam jeszcze...
Aragonte - Śro 16 Kwi, 2014 22:12
"Birmański dzwoneczek"?
Jaki ładny gifek
A tej sceny nie pamiętam
Agn - Śro 16 Kwi, 2014 22:14
| Aragonte napisał/a: | A tej sceny nie pamiętam |
Ja też nie, ale ja dramę widziałam jakiś czas temu. Może to jakiś bts? Albo wycięta scena? Ale zgrabnie dorzucili mu ogienek.
BeeMeR - Śro 16 Kwi, 2014 22:29
| Agn napisał/a: | Drągów i muszelek nie uznaję. | A włócznie, armaty, ogródki, kielichy?
GG14D odc 13.
Kolejny świetny odcinek
Admete - Śro 16 Kwi, 2014 22:33
Aragonte jesteś niesamowita Myślę, że KMM czułby się mile połechtany faktem, że z powodu jego gry aktorskiej ludzie zapominają o bożym świecie
Obejrzałam dwa zaległe odcinki GG i stwierdzam, że końcówka 14 mnie naprawdę zaskoczyła. Wychodzi na to, że nagle ajummna i Ki Dong Chan mogą się znaleźć po przeciwnych stronach. Albo uratują dziewczynkę albo starszego brata...Ładna była scena czuwania Dong Chana nad śpiąca ajummną.
Agn - Śro 16 Kwi, 2014 22:36
| Cytat: | A włócznie, armaty, ogródki, kielichy? |
*stara się jak może nie stawiać słowa "armata" przy "Choi Young"*
*aczkolwiek czuje się prowokowana*
W zasadzie krótki tekst jest już napisany, teraz będę go przerabiać i poprawiać, ale chyba wam pokażę, co mi tam. Ale nie spodziewajcie się - ja zjeżdżam na kominki z pełnym profesjonalizmem.
Tylko wstęp mam taki, że równie dobrze mogłabym napisać dłuższy tekst, nie tylko balię i kąpiółkę.
Aragonte - Śro 16 Kwi, 2014 22:55
| Admete napisał/a: | Aragonte jesteś niesamowita |
Prędzej postrzelona i ze wczesną sklerozą Zapomniałam nastawić budzik w komórce na czas gotowania makaronu Garnek już się odmacza, jutro go odszoruję.
| Agn napisał/a: | | Cytat: | A włócznie, armaty, ogródki, kielichy? |
*stara się jak może nie stawiać słowa "armata" przy "Choi Young"* |
Armata może nie, ale... włócznia?
Agn - Śro 16 Kwi, 2014 22:56
Raczej "bardzo ciężki miecz".
Aragonte - Śro 16 Kwi, 2014 23:05
| Agn napisał/a: | Raczej "bardzo ciężki miecz". |
Strach pomyśleć, co takim mieczem można zrobić
Agn - Śro 16 Kwi, 2014 23:05
Na pewno wiele można zwojować.
(Dramy i rozmowy po 22-ej. )
Aragonte - Śro 16 Kwi, 2014 23:11
Byle nie okazał się zbyt ciężki, by go unieść
Agn - Śro 16 Kwi, 2014 23:18
Jestem pewna, że Young z tym nie ma problemów.
Aragonte - Śro 16 Kwi, 2014 23:28
W Twoim fanficu trudno będzie to stwierdzić, skoro skończy się na zjeździe na kominek
A z innej beczki (będę monotematyczna, wiem ) znalazłam na forums.soompi fajne moim zdaniem podsumowanie finału KoD. Z częścią (zwłaszcza pogrubioną) się zgadzam.
Ok, seen it with subs now. So my final verdict.
Actually, it's pretty good. I'm happier now. Up until 45 minutes in it was even excellent even if I didn't quite agree with Anthony's decision. However, hospital scene was awkward and lacked emotion. Honestly, if you see your loved one DIE before your own eyes, you won't just "pretty cry", like Go-Eun does (maybe JRW doesn't want to cry for realz ). You're in agony - you scream, you fall, you yell, whatever, you show emotions. I don't know what happened here but JRW failed. I don't know is it because her or because of directing, but I didn't feel much of despair from her there.
However, worst scene was the speech scene. I tried but I still cringed when I saw Anthony rocking there like a drunkard his eyes all huge and full of manic glitter. I truly love you and you are an AWESOME actor KMM, but you cannot do blind. Sorry. [A tu nie jestem pewna, ale miałam lekko mieszane uczucia - Ar.]
Also, some things were missing that I would have liked to know/see
- Mina's & Anthony's final resolution & him telling her why he left 5 years ago - also telling about the blindness
- World production team finding out about the noble idiocy & maybe hanging out with blind Anthony a year later [tego mi straszliwie brakowało, bo uwielbiałam więź Anthony'ego z jego ekipą - Ar.]
- Momma Park really finding out that Go-Eun IS dating Kim Bong-Dal and that Kim Bong-Dal = Anthony
- Why the Chairman hated Anthony so much
But, overall, it was still good even if it did not reach the awesomeness of the first episodes. I didn't mind Anthony becoming blind and would've accepted it readily even without death scare. Only problem is that KMM just didn't sell it... sigh. But! It was happy episode in tone, many things got resolved, Hyun Min & Mina got together, Chairman & Nam made up (that was really touching) and Anthony & Go-Eun were MARRIED! Hooray! They were such an adorable and funny couple throughout the episode, I really loved their banter. This is where writer Jang excels.
So, what more can I say after this roller coaster of a drama... Yeah, I still love it to pieces. And I love KMM. And JRW. And ALL the cast. Such an awesome cast! Huh. I might be a bit wary of writer Jang in the future, though.
King of the Dramas is my favorite drama of all time. Bar none.
Agn - Śro 16 Kwi, 2014 23:38
| Aragonte napisał/a: | W Twoim fanficu trudno będzie to stwierdzić, skoro skończy się na zjeździe na kominek |
Zapewniam, że ze zjazdem czy bez nie będziesz miała co do tego żadnych wątpliwości!
Ja odnośnie KoD nie miałam zastrzeżeń i nie brakowało mi tych dodatków, o których wspomina post.
A odnośnie emocji - pardon, nie każdy reaguje tak samo i naprawdę nie każdy będzie rwał włosy z głowy i szalał.
Aragonte - Śro 16 Kwi, 2014 23:48
Nie upieram się przy tym, po prostu zwróciłam na to uwagę w tej recenzji.
Chyba bym się obyła bez tej sceny w szpitalu.
No i końcówka serialu mogłaby być łaskawsza dla Anthony'ego *wzdech*
Więcej tych wpisów dokumentujących odbiór finału jest tu:
http://forums.soompi.com/...C%EC%99%95/p143
Agn - Śro 16 Kwi, 2014 23:51
Ja w sumie uważam, że utrata wzroku to jednak dobry pomysł. Pracował na to, nie ma, że boli. Wiem, że dramy to bajki, jak każdy inny serial, ale niemniej... odrobina realizmu czy też piołunu w miodzie jeszcze nikomu nie zaszkodziła.
BeeMeR - Czw 17 Kwi, 2014 00:00
GG14D odc14
początek grubymi nićmi szyty, ale odcinek dalej niezły.
Pogmatwane to wszystko cudnie Pozostaje czekać na finał.
Dong Chan może tak do końca biegać w garniturze
|
|
|