Seriale - Supernatural
Admete - Pią 29 Cze, 2007 20:16
A czy Ty wiesz, ze ja ostatnio też trafiłam na tę piosenkę w jakimś filmiku na YouTube i chciałam Ci ja podesłać? Tylko wersja była chyba bez tego gościa.
Deanariell - Pią 29 Cze, 2007 20:54
No popatrz, popatrz wystarczy pooglądać trochę B5 i poziom telepatii wzrasta
Admete - Pią 29 Cze, 2007 21:07
Jak sisters to sisters - nie ma uproś
Deanariell - Pią 29 Cze, 2007 21:09
"I will not fall
Won't let it go
We will be free
When it ends
I, I've been waiting for someone like you
But now you are slipping away
Why, Why does fate make us suffer
There's a curse between us
Between me and you..."
Świetne słowa ma ta piosenka
praedzio - Pon 02 Lip, 2007 23:36
No i jestem po sześciu odcinkach... Wczoraj, kiedy tak sobie oglądałam Bloody Mary mniej więcej o tej porze, przy zgaszonym świetle i zrobiło mi się tak jakoś Ringowato... przyznam bez bicia, że miałam lekkiego stracha. Do tej pory czuję się jakoś nieswojo i wątpię by ktos mnie namówił, żebym trzykrotnie wymówiła Bloody Mary stojąc przed lustrem. Btw. można niejako się wyleczyć z częstego przeglądania w lustrze po takim seansie...
Deanariell - Wto 03 Lip, 2007 15:33
| praedzio napisał/a: | | Btw. można niejako się wyleczyć z częstego przeglądania w lustrze po takim seansie... |
Hehehehe... nie tylko Ty masz takie odczucia Ja mimo tego, że wiem, iż w zasadzie to przecież filmowa fikcja, w ciemnej łazience nie ośmielę się kusić losu i wzywać Bloody Mary a nuż mi lustro odpowie?! I co wtedy? Z lustrami różnie bywa jak wiadomo...
Admete - Wto 03 Lip, 2007 15:39
Tak samo myslałam po obejrzeniu tego odcinka - jest faktycznie dośc niesamowity To teraz masz przed soba 7 i 8 - oba troche gorsze, za to potem już będzie coraz lepiej.
praedzio - Wto 03 Lip, 2007 18:25
Gorsze? Nie odniosłam takiego wrażenia! No, ale jeszcze nie widziałam następnych... Kurczę, normalnie jakieś Archiwum X z tego się zrobiło. Aaaaaaaaaaaaa!!!! Zobaczyłam pszczołę!!!!
Agn - Wto 03 Lip, 2007 19:09
...dobry.
Widziałam dzisiaj plakat Deana w ciuchlandii. Tyle nowości.
Dziś zabieram się za... eeee... siódemkę i ósemkę. Bardzom ich ciekawa.
Bloody Mary miało niezły klimat, ale jak się z tego zrobił The Ring to się dla mnie skończył klimat. Zupełnie jak w tym filmie. Phi?
| Deanariell napisał/a: | | Agn napisał/a: | | Ależ weź go sobie z przyległościami. Mnie Dean nie interesuje. Grunt, że mi się serial zaczęło fajnie oglądać. |
No jasne, że fajnie - a z każdym kolejnym odcinkiem powinno być jeszcze lepiej
Proszę, jakie miłe koleżanki, na żadną nie działają wdzięki Jensena (oczywiście szczególnie w roli Deana) - a kto w takim razie łapie Cię w SPNie za serce? Tatulo? Czy może uroczy schoolboy Sammy? Ja tam się od sympatii do Deanka odżegnywać nie będę - chociaż de facto obsesja już mi raczej minęła
|
Ja się od niczego nie odżegnuję, bo nie muszę. Całe moje serduszko należy do Prison Break, a na to nie ma lekarstwa. Ale w ramach oczekiwań na dalszy ciąg przyznaję, że zarówno Numb3rs jak i Spn stanowią świetny przerywnik.
Jeśli zaś chodzi o to, kto mi w Spn podbił serce, to szczerze pisząc... nikt. Słynnego papy Winchestera jeszcze nie poznałam, na razie znam tylko braci (no wiadomo, mam za sobą tylko 6 odcinków, z czym do ludzi?!). Żaden mnie nie rusza. Mnie się serial podoba jako całość. Dziękować za uwagie. 8)
EDYCJA: Skończyłam siódemkę. Taki sobie. Candyman w wersji innej. I znowu trzeba było spalić kości.
Ósemka zaczęła się za to obrzydliwie. Robale zagryzły faceta. Ble! Zobaczymy, co tym razem wyobraźnia twórców nam przedstawi.
Admete - Wto 03 Lip, 2007 21:56
Ósemka jest fazowa Praedzio strzeż się pscół ;-D Na pscoły to tylko ze sprey'em Nic dziwnego, że ci się z Archiwum X kojarzy, bo przeciez tam częśc ekipy pracuje. Mnie się właśnie serial jako całość podoba. Lubie te wszystkie nawiązania - do klasycznych urban legend jak w Bloody Mary czy w Hookman, do mitów przeróżnych, filmów grozy, innych seriali.
Agn Dean to piroman, sprawdzone na przykładzie dwóch serii Papa niedługo sie pojawi.
Agn - Śro 04 Lip, 2007 11:34
No i nie obejrzałam ósemki. Zadzwoniła siostra, a ja mam pewne priorytety
Za to jutro do pracy, więc dzisiaj też nie zobaczę. Wspominałam już kiedyś, że nie cierpię swojej pracy??? Mam doła. I do tego jeszcze nie mogę obejrzeć Spn. No szlag by to trafił, noooo!!!
praedzio - Śro 04 Lip, 2007 14:37
| Admete napisał/a: | | Praedzio strzeż się pscół ;-D Na pscoły to tylko ze sprey'em |
Śmiechem, żartem... ale rok temu miałam niezbyt przyjemną przygodę z pszczołami... Jakiś dzień po Bożym Ciele nawiedził nas dziki rój pszczół, które zamelinowały się pod podłogą w pokoju mojego brata, który szczęśliwie był wtedy poza domem. Wszędzie było ich pełno, wyłaziły najdziwniejszymi szparami spod podłogi, musiałyśmy z mamą zatykać je watą. Później było kadzenie dymem, a na końcu trucie. Przez tydzień mieliśmy wrażenie, że śpimy na bombie... A ja przy okazji dowiedziałam się, jak brzmi głos królowej roju. Ona faktycznie śpiewa!
Admete - Śro 04 Lip, 2007 15:35
Niesamowite zdarzenie. Ja bym sie pewnie nie odważyła mieszkać w miejscu nawiedzonym przez takie pszczoły. Oj to dla Ciebie odcinek ósmy miał zupełnie inny wymiar. Odważna z Ciebie kobieta
Agn - dla Ciebie mam nadzieję, że niedługo obejrzysz i praca Cie za bardzo nie zmęczy.
Deanariell - Śro 04 Lip, 2007 21:16
| Agn napisał/a: | | Skończyłam siódemkę. Taki sobie. Candyman w wersji innej. I znowu trzeba było spalić kości. Ósemka zaczęła się za to obrzydliwie. Robale zagryzły faceta. Ble! Zobaczymy, co tym razem wyobraźnia twórców nam przedstawi. |
Ósemka jest chyba najsłabsza w ogólności... dla mnie tam, co prawda, były pewne "momenty" (Dean wychwalający uroki prysznica ), ale Ty pewnie zrobisz na to "phi"
Co do palenia i solenia kości - to się przyzwyczajaj, bo motyw będzie stale powracał - nawet chyba sami aktorzy będą sobie kiedyś tam z tego żartować Jeśli chodzi o nawiązania do różnych innych filmów - będzie tego więcej - niektórzy mogą to oceniać jako wtórność i narzekać, ale mnie się to podoba właśnie - coś jak zjawisko "motywów wędrownych" w literaturze Zresztą Dean jest nie tylko miłośnikiem starego, dobrego rocka, ale i koneserem horrorów - często będzie się odwoływał do różnych tego typu filmów... A nawiązania do Prison'a też zresztą po części będą - w drugiej serii. Mnie niestety odniechciało się go oglądać po dwu pierwszych odcinkach (za dużo się chyba wcześniej w życiu naoglądałam filmów o ucieczkach z więzienia itp. ) - no i bohaterowie mnie od początku nie "zaczarowali" jakoś (a Michael w ogóle... ) - myślę, że jednak może kiedyś dam serialowi szansę, choćby po to, żeby sprawdzić, co inni w tym widzą Może potraktuję go jako rezerwę, kiedy nie będę miała nic ciekawszego? Póki co wkręciłam się w Battlestar Galactica i bardzo mi się podoba A w najbliższej kolejnośći czekają Herosi i Chirurdzy...
Anonymous - Śro 04 Lip, 2007 21:31
to ja sie przyznam, ze pomimo wielokrotnych prob, PB mnie po prostu zanudzilo przerazliwie.
Ani nie ma na kim oka zawiesic, ani tresc nie jest oszałamniająca. Bozesztymoj, ilez to mozna uciekac z tego wiezienia????
Nuda...
Deanariell - Śro 04 Lip, 2007 21:43
| AineNiRigani napisał/a: | | ilez to mozna uciekac z tego wiezienia |
No właśnie Chociaż o SPN-ie też mówią: "ileż można tak jeździć Impalą i zabijać potwory?"
Anonymous - Śro 04 Lip, 2007 22:37
ale tutaj sie cos dzieje nowego, kazdy odcinek to nowa historia.
Oczywiscie wierze, ze w PB musi cos byc skoro tyle osob lubi ten serial. ba! Osób, ktorych zdanie cenie...
Ale mnie to szczescie ominelo. Mimo ze probowalam.
Pozostane supernaturalna
Caitriona - Śro 04 Lip, 2007 22:50
Tup, tup tapetka:
(ciutkę chyba mała, sori)
Ps Znacie może jakieś stronki z fajnymi zdjęciami chłopaków?
Anonymous - Śro 04 Lip, 2007 23:02
Jeeeeeej Cait, jak ona pieknie na pulpicie wyglada !!!
Caitriona - Śro 04 Lip, 2007 23:06
Dziękować
Anonymous - Śro 04 Lip, 2007 23:17
Toż się zachwycam i w ukłonach dziękuje !!!
praedzio - Czw 05 Lip, 2007 07:46
No, proszę - nieźle ci idzie obsługa nowego programu... Btw. co to za program?
Tapetka wygląda nieźle, stonowana, w sam raz na pulpit. Ja jeszcze póki co potrzymam swojego Isaaca na pulpicie, ale następna w kolejce będzie ta właśnie.
A ja za sobą mam bliskie spotkanie trzeciego stopnia ze strachem na wróble. Niezły był też odcinek o szpitalu dla obłąkanych - baaardzo klimatyczny!
Admete - Czw 05 Lip, 2007 11:22
Caitri piękna tapeta, zrób więcej. Fajny ten programik A jaki? U mnie już zawędrowała na pulpit. Praedzio pamiętam, że się naprawdę przestraszyłam podczas oglądania Asylum. Tam były celowe nawiązania do takich klasycznych horrorów. I bardzo lubię ten odcinek ze strachem na wróble. Nie jesteśmy w Kansas Dorotko Teraz te wzajemne relacje braciszkowe będą się coraz bardziej rozwijać.
Caitriona - Czw 05 Lip, 2007 12:07
Jejku, dzięki wielkie - bardzo się cieszę, że się Wam podoba moja tapetka
Program to Gimp.
Ja też lubię te dwa odcinki, szczególnie Asylum - jest bardzo klimatyczne.
{pamiętacie jakieś stronki ze zdjęciami chłopaków?}
Admete - Czw 05 Lip, 2007 12:34
To bardzo ciekawe efekty daje ten program. Tu jest troche zdjęć, sa tez capsy z każdego odcinka.
http://www.supernatural.tv/
|
|
|