Fantastyka - Fantastyka na małym i dużym ekranie
Caitriona - Pon 10 Lis, 2008 01:15
Ja widzę trzy fotki.
Harry_the_Cat - Pon 10 Lis, 2008 01:20
Ja fotki też widzę.
| Aragonte napisał/a: | Harry, a ja w sumie staram się nie wsiąknąć w żaden nowy serial, bo czasu mi szkoda - ale jeden mały serialik fantasy jeszcze się zmieści.
|
Och, aj dochodzę do wniosku, że uwielbiam takie maratony... A teraz jak jest jeden odinek SPN tygodniowo, to jakaś posucha... Prison Break nadrobiłam i jestem prawie na bierząco...
Pushing Daises mi jeden sezon chyba wystarczy - i tak wiele wskazuje, że drugi skancelują...
Jest jeszcze Bones - ale też w małych dawkach Wygląda na to, że mam czas
Admete - Pon 10 Lis, 2008 01:22
Myślę, że znajdziesz czas Dobrze się to ogląda.
Aragonte - Pon 10 Lis, 2008 01:25
| Admete napisał/a: | | Cholercia - fotki się nie pokazują, chyba je wykasuję. |
Eeeeej! Ja widziałam chyba sześć! Gdzie je zabrałaś?
Admete - Pon 10 Lis, 2008 01:27
To dodam jeszcze te dwie:

Na pierwszej fotce Zedo, na drugieł Zuy
Aragonte - Pon 10 Lis, 2008 01:30
Widzę je Nic nie zabieraj, Admete
Admete - Pon 10 Lis, 2008 01:31
One się nie pokazywały razem - rozdzieliłam je i juz się pokazują
Aragonte - Pon 10 Lis, 2008 01:31
Ja widziałam je też wcześniej
Admete - Pon 10 Lis, 2008 10:04
Aragonte może w wątku o powieściach dasz nam jakis mały wgląd w utwór na podstawie którego powstał serial? Ja nie czytałam, a jestem ciekawa...
praedzio - Pon 10 Lis, 2008 11:16
Na tej drugiej mroczna odsłona Haldira... Kurde, podoba mi się ten facet.
Dorwałam juz następny odcinek z polskim tłumaczeniem, to sobie dzisiaj obejrzę.
Co chcę od walk? Momentami są za bardzo efekciarskie; słowo daję, już łatwiej było chyba mi przełknąć konwencję Przyczajonego Tygrysa... Po prostu mam alergię na Xeno-podobne efekty. A ten moment, o którym piszesz - zjednoczenie Richarda z mieczem, to już w ogóle szczyt szczytów... Jak piorunek walnął w ten miecz...
No, ale cała reszta... Przede wszystkim przepiękny las.... Kurczę, jak mi dawno brakowało takich widoczków... Iglasty, liściasty, nagie drzewa, krzaczory - normalnie bogactwo przeróżnej leśnej roślinności... *praedzio w ekstazie*
Zedo - pierwsza klasa! Kahlan trochę za bardzo Marianowata (kto widział RH z Rysiem, ten wie, o czym mówię), ale ujdzie. Tylko wygląda mi na starszą od Richarda.
A pierwsza scena - ta z pościgiem - miodzio! Normalnie chłonęłam rozszerzonymi oczyma tę scenę. Czy mówiłam już jak bardzo lubię swój laptop?
P.S. Ach, zapomniałabym! Muzyka jest faktycznie przepiękna - z takim posmakiem celtyckim, czyli to co tygrysy lubią najbardziej!
Admete - Pon 10 Lis, 2008 12:16
[quotCo chcę od walk? Momentami są za bardzo efekciarskie; słowo daję, już łatwiej było chyba mi przełknąć konwencję Przyczajonego Tygrysa... Po prostu mam alergię na Xeno-podobne efekty. A ten moment, o którym piszesz - zjednoczenie Richarda z mieczem, to już w ogóle szczyt szczytów... Jak piorunek walnął w ten miecz...
e][/quote]
Nie o ten moment mi chodziło - o moment przed walką po przełamaniu bariery - to dla mnie był ten moment zjednoczenia. Wkleję fotkę. Natomiast to, o czym piszesz - Miałam skojarzenia z He- manem - oglądałaś w dzieciństwie? Na potęgę posępnego czerepu! Mam władzę!
Edit:
Choć Poszukiwacz walczy samotnie, walczy siłą wielu...

Aragonte - Pon 10 Lis, 2008 12:39
| Admete napisał/a: | | Aragonte może w wątku o powieściach dasz nam jakis mały wgląd w utwór na podstawie którego powstał serial? Ja nie czytałam, a jestem ciekawa... |
Mogę spróbować, ale osobistego wglądu nie będzie, bo tylko przekartkowałam pierwszy tom. Z tego, co kojarzę, to cała seria, z 10 albo 12 tomiszczy.
Admete - Pon 10 Lis, 2008 12:48
Nie wiem dlaczego, ale wydawało mi się, ze czytałaś...A masz powieść? Jest polska strona cyklu:
http://www.mieczprawdy.pl/
Aragonte - Pon 10 Lis, 2008 12:53
Nie, nie mam. Moja koleżanka ma pierwszy tom, u niej właśnie przejrzałam to sobie, żeby się zorientować, jak jest napisane, ale chyba nie rzuciło mnie na kolana, bo nie próbowałam od razu pożyczać. Nie mówię, że ta książka jest zła, nie mam podstaw do tego Obawiam się tylko, że to jeden z wielu cykli fantasy, i tyle.
Admete - Pon 10 Lis, 2008 13:01
Też mam takie wrażenie. Ogólnie jako serial może być sympatyczny, zwłaszcza, że zdjęcia Nowej Zelandii bajeczne
Aragonte - Pon 10 Lis, 2008 13:08
Ano właśnie - sympatyczny Obejrzę z przyjemnością, nad czytaniem książek musiałabym się zastanowić.
praedzio - Pon 10 Lis, 2008 13:12
O ile nie przejdzie w następną Xenę czy Herkulesa...
Cóż, instalacja neta pod laptopa się nie powiodła (buuuu), więc idę się pocieszać przy odcinku nr 3.
Aragonte - Pon 10 Lis, 2008 13:15
Xenę też mi się zdarzało oglądać, choć nie uważam tego za ósmy cud świata
Admete - Pon 10 Lis, 2008 13:18
Niestety odcinek 3 xenowaty - te wszystkie biusty na wierzchu Ale rozumiem, że męski widz musi coś dostać. My dostajemy rozchełstane koszule i rąbanie drwa
Aragonte - Pon 10 Lis, 2008 13:26
Admete, już w tej scenie ucieczki kręcili to tak, żeby eksponować dekolty bohaterek
Rozśmieszyło mnie to, prawdę mówiąc.
Admete - Pon 10 Lis, 2008 13:42
Dobra...W 3 odcinku Richard bawił się w Robin Hooda
praedzio - Pon 10 Lis, 2008 16:39
.. i nie było Ralpha Posępnego...
Rzeczywiście, Xenowaty odcinek, nawet aktor znany nam z tej produkcji się pojawił - Ted Raimi (sprzedawca map), którego notabene widzieliśmy w ostatnim odcinku SPN-u.
Admete - Pon 10 Lis, 2008 17:18
W końcu Sam Raimi jest reżyserem albo producentem, więc Ted Raimi musiał się gościnnie pojawić Myslę, że tam już tak będzie - lepsze i gorsze odcinki.
Fibula - Wto 11 Lis, 2008 22:26
| Admete napisał/a: | Po tym serialu widać, że WP otworzyło pewne drzwi - jestem w stanie uwierzyć, że przy odpowiednich pieniądzach dostaniem nawet Martina w TV |
Czyżby projekt HBO umarł śmiercią naturalną i nic o tym nie wiem? Zważywszy, że scenariusz ma/miał? pisać Martin we własnej osobie, nie dziwi mnie brak informacji nt. terminu realizacji, jednak mimo to wierzę, że serial powstanie. Osobiście wolałabym, żeby szanowny autor najpierw skończył pisać, bo z bólem serca, zgodnie z zasadą "nigdy więcej nieukończonego cyklu", zrezygnowałam z czytania i męczy mnie niewiedza, co zachwyca małżonka i mamę. Spoilerów unikam .
Admete - Wto 11 Lis, 2008 22:45
Na razie nic nie wiem czy zamierzają rzeczywiście to kręcić...A kolejny tom sagi? Naprawdę mam nadzieję, że w koncu go przeczytamy.
|
|
|