To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Fantastyka - Haven

Aragonte - Pią 14 Wrz, 2012 12:52

Zalogowałam się, a i tak pozostały niedostępne :-|
praedzio - Pią 14 Wrz, 2012 14:00

No, dobra - spróbuję teraz przekleić:

Zdjęcia są z odcinków 3x01-04.

Jak widać tutaj: http://www.imdb.com/title...isodes?season=3 znane są już niektóre tytuły odcinków trzeciej serii. :D

Caitriona - Pią 14 Wrz, 2012 15:39

Dzięki za fotki :) Czy to dziś wraca Haven?
praedzio - Pią 14 Wrz, 2012 21:29

Nie, za tydzień - 21-go.
Caitriona - Sob 15 Wrz, 2012 14:29

Dzięki Praedziu, wydawało mi się, że to już teraz. Ale nic, tydzień jeszcze wytrzymam :D Polubiłam ten serial.
praedzio - Sob 22 Wrz, 2012 10:11

Jestem po najnowszym odcinku. Mam trochę mieszane uczucia, bo główna przygoda była jak dla mnie mocno naciągana, ale końcówka znów mnie zelektryzowała. I czy mi się wydaje, czy też Duke smali cholewki do Audrey? :mysle:
praedzio - Sob 22 Wrz, 2012 12:41

Patrzcie, jakie ładne brytyjskie promo 3 sezonu znalazłam: http://www.youtube.com/wa...player_embedded
Caitriona - Sob 22 Wrz, 2012 19:20

Idę właśnie oglądać najnowszy odcinek :D

edit: Obejrzałam i historia tego faceta mi się nie podobała, ale reszta ok. Szczególnie końcówka, zapowiada się niezły sezon.
Zastanawiałam się tylko kiedy ktoś poda biednej Audrey kurtkę, zeby nie marzła :D I temu wielkiemu blondynowi dobrze w krótkich włosach.

Promo ładne :) ;)

praedzio - Sob 22 Wrz, 2012 20:49

Ano właśnie - Dwane się ostrzygł. Mam wrażenie, że stracił nieco ze swojej pierwotności. ;)

Ciekawy sezon nam się zapowiada. ;) Gdzieś czytałam, że będzie trochę nawiązań do X-Files. ;)

milenaj - Wto 25 Wrz, 2012 10:58

drugi odcinek też zapowiada się bardzo ciekawie:

http://www.youtube.com/watch?v=AQr6qBH_Ewg

praedzio - Sob 29 Wrz, 2012 22:20

... że niby tylko 49 dni??? :omg:
Admete - Nie 30 Wrz, 2012 11:09

Zaspoileruj mi, bo z braku czasu musiałam z czegos zrezygnowac i padło na Haven :-|
praedzio - Nie 30 Wrz, 2012 13:37

No, to się uzupełniamy, bo ja na razie tylko Haven oglądam. :mrgreen:

Spoiler:
W ostatnim odcinku okazało się, że Audrey zostało tylko 49 dni, zanim zniknie wzorem Lucy i Sarah. Wydedukował to Duke, przeczytawszy artykuł w jednym ze starych numerów miejscowej gazety. Artykuł traktował o deszczu Orionidów zwanym Hunter. Zjawisko to występuje co 27 lat i jest powiązane z zakończeniem pobytu w Haven zarówno Lucy, jak i Sarah - poprzednich wcieleń Audrey.

Admete - Nie 30 Wrz, 2012 14:01

A to ciekawe. Zobaczysz, czy to prawda ;)
praedzio - Nie 07 Paź, 2012 07:52

Na razie mamy reakcję Nathana na tę nowinę:

Spoiler:

Aragonte - Nie 07 Paź, 2012 10:01

Praedzio, a jest polski sos do Haven?
praedzio - Nie 07 Paź, 2012 11:38

Chyba jeszcze nie, aczkolwiek Iglak coś przebąkiwał, że nad nim pracuje.
Admete - Nie 07 Paź, 2012 12:01

Jest cos nowego? Niestety musiałam dokonać wyboru i na razie nie oglądam :(
praedzio - Sob 20 Paź, 2012 16:22

Dzisiejszy odcinek był bardzo ciekawy. Podoba mi się motyw golema wymierzającego sprawiedliwość. . Biedny Duke. :lol:

I....

praedzio - Sob 27 Paź, 2012 21:40

Piękne zestawienie: http://prettybutt.tumblr....-as-dogs-nathan

:rotfl:

A dzisiejszy Halloweenowy odcinek był bardzo.... Halloweenowy. I znamy już imię i nazwisko Colorado Kida.

A ciekawą postać epizodyczną zagrał znany i lubiany Iain Glen. :banan_Bablu:

Caitriona - Nie 28 Paź, 2012 17:09

praedzio napisał/a:
iekawą postać epizodyczną zagrał znany i lubiany Iain Glen.

Mogłoby być go więcej ;) Ale odcinek fajny.

Caitriona - Sob 03 Lis, 2012 17:46

Obejrzałam ostatni odcinek - ło mamo, dużo się dzieje.

Spoiler:
Audrey całuje się z Duke'iem, ok, spodziewałam się tego w którymś momencie. W sumie ładnie to wyszło. Tommy, ten policjant z Chicago, zabija Nathana, normalnie kawał skurczybyka, morduje z zimną krwią. Biedny Nathan... Na dodatek Duke biegnie do niego pierwszy przed Audrey - no, wiedziałam, że oni się jednak lubią. I chyba chłopak się domyśla, że historyjka policjanta jest z palca wyssana. No i okazuje się, że Audrey ma synka, ja już powoli się gubię w tych jej przeszłych żywotach ;)

Ogólnie to w tym sezonie jakoś bardzo mi się Duke podoba, tzn. jestem ofkors team Nathan, ale Duke jest obecnie jakiś taki sympatyczny ;)

praedzio - Sob 03 Lis, 2012 18:12

Nooo, nikt się nie spodziewał takiego obrotu sytuacji. :lol:

Spoiler:
Mam na myśli fakt, Że Colorado Kid jest synem Audrey/Sarah.

Duke rzeczywiście stara się nie stąpać po śladach swego ojca. Podoba mi się sposób, w jaki rozwija się jego przyjaźń z Audrey. Za to Nathan czuje się odrzucony. :( Mam nadzieję, że sprawy potoczą się pomyślniej w następnym odcinku. Nie cierpię trwać w takim zawieszeniu. :cry2:

Caitriona - Sob 03 Lis, 2012 18:15

praedzio napisał/a:
a to Nathan czuje się odrzucony.

Oj, tak, bidulek, jest teraz taki nachmurzony cały czas i najeżony... Nie dziwię mu się.

praedzio - Sob 03 Lis, 2012 18:18

Martwię się, żeby mu coś do głowy nie strzeliło w związku z tą Jordan. Z jednej strony żal mi kobitki, a z drugiej jakoś jej nie ufam.

I o co chodziło z tą bronią znalezioną w samochodzie Tommy'ego? Nie do końca zrozumiałam - czyżby to on był porywaczem Audrey?