To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Seriale - The Good Wife

milenaj - Wto 25 Sty, 2011 16:13

Wiem, często korzystam :-D .
aneby - Wto 25 Sty, 2011 19:15

Może to efekt długiego postu, ale znów się wciągnęłam. Odc. 10 świetny :-D Zaraz zabieram się za następny.
milenaj - Wto 25 Sty, 2011 19:22

11 też jest świetny :mrgreen: .
aneby - Śro 26 Sty, 2011 09:41

Tak, obejrzałam :wink: Kolejny raz się okazało, że Kalinda umie walczyć o swoje i zna swoją wartość :mrgreen: A ten gościu - Blake - strasznie śliski typ :confused3:
damamama - Śro 26 Sty, 2011 16:09

Dla mnie najlepsza scena to rozmowa Alicji z "szefem" ławników. A oni się tak męczyli. Do tego specjalista od mimiki twarzy. :rotfl:
milenaj - Śro 26 Sty, 2011 16:12

Od mikroekspresji. :rotfl: I i mina Kalindy. :rotfl:
Eeva - Czw 27 Sty, 2011 08:54

Strasznie mnie Blake denerwuje, szczególnie jak rzucił sie na ta panne. Cos z nim jest nie tak i mam nadzieje ze Kalinda da mu popalic troche inaczej niz tylko wyzsza pensją.
Bardzo sie ciesze z nowego sojuszu Will-Diane, bo Bond tez jest troche sliski.

Anonymous - Czw 27 Sty, 2011 08:57

Czyli w tym tygodniu nie było?
Eeva - Czw 27 Sty, 2011 08:59

Z tego co widzę to nie
aneby - Czw 27 Sty, 2011 09:46

Wygląda na to, ze następny odc. pt. Silly season będzie 1.02 i potem 8.02 kolejny.
Na razie promo 2x12 http://www.youtube.com/watch?v=VpqAQfU3gko

Anonymous - Czw 27 Sty, 2011 10:40

Will w 11 odcinku jest mhrau i Carry faktycznie coraz bardziej zyskuje.
Ale mam obawę, ze Will skończy na lodzie... :?

milenaj - Czw 27 Sty, 2011 13:32

Myślę, że Diane i Will się naprawdę zjednoczą.
A w zwiastunie Blake sledzi Cary'ego...
No, no... Akcja się zagęszcza...

trifle - Pią 28 Sty, 2011 00:01

A mnie to wszystko już jakoś nudzi... :roll:
Anonymous - Pią 28 Sty, 2011 00:04

Mnie jeszcze nie, bo Czekam na Willa i Alicję, poza tym lubię oglądać tą ich pracę. Gdyby w Polsce tak wygladało sądownictwo byłabym happy.
trifle - Pią 28 Sty, 2011 00:07

lady_kasiek napisał/a:
poza tym lubię oglądać tą ich pracę. Gdyby w Polsce tak wygladało sądownictwo byłabym happy.

Ja lubiłam, potem mi jakoś przeszło, a teraz nie wiem. Każdy odcinek mi się podobny (zbyt) wydaje. Ale pewnie jeszcze będę oglądać, i tak porzuciłam już Chirurgów, Private practice i Fringe. Ostali mi się na szczęście Śliczni Panowie w Garniturach i Castle - to moje poprawiacze humoru jedyne.

Alicia jest jakoś taka bierna, niiiic się nie dzieje.

Anonymous - Pią 28 Sty, 2011 00:08

Ta Alicja to tępa dzida jest. Taki facet.
Ja nie zrezygnowałam z niczego mam przerwę. Ale Good Wife mnie ciągnie.

milenaj - Pią 28 Sty, 2011 00:11

No właśnie bierność Alicji też mnie trochę denerwuje, ale wydaje mi się, że to wina scenarzystów.
Im dłużej to przeciągną, tym więcej materiału na następne sezony. Sezon trzeci wydaje się być na razie pewny.

Ja też odczuwam lekkie znużenie, ale nie mam innego serialu, który by zapełnił ewentualną lukę po tym. Poza tym nadal ich lubię wszystkich...
Dopóki nie rozwiążą sprawy Alicji i Willa będę oglądać.

Anonymous - Pią 28 Sty, 2011 00:12

milenaj napisał/a:
Dopóki nie rozwiążą sprawy Alicji i Willa będę oglądać.

Tak było w Bones, przeciągnięcie tego bedzie sprawiało, że przegapią moment wktórym to było właściwe.
Bo dlaczego Alicja na poważnie porozmawiała z nim ostatnio? Przecież coś się uspokoiło...

trifle - Pią 28 Sty, 2011 00:14

No ja mam wrażenie, że będą przeciągać w nieskończoność. To jakaś durna moda w serialach ostatnio :roll:
milenaj - Pią 28 Sty, 2011 00:17

lady_kasiek napisał/a:
Tak było w Bones, przeciągnięcie tego bedzie sprawiało, że przegapią moment wktórym to było właściwe.

I rozdrażniona tym przestałam oglądać. Mam nadzieję, że tu będą mieli więcej wyczucia.
Zresztą w Bones
Spoiler:

masowo podobno wyciekają informacje, że Bones i booth zejdą się w tym sezonie na dobre. Ma to podobno uratować oglądalność. Tylko nie wiem, czy mnie to już obejdzie....

Edit. Poprawiłam na ukryte.

Anonymous - Pią 28 Sty, 2011 00:23

Ja nie pamiętam nawet na którym odcinku Bones stanęłam a kiedyś im okropnie kibicowałam. Ale nie spojlerujemy!! No i nie ten temat.
Mam nadzieję, że Will pęknie, on ma taki pokład uczuć, że ta kłębiąca się masa za tamą opanowania i rozsądku w końcu przerwie zaporę. Mam nadzieję!

Eeva - Pią 28 Sty, 2011 08:51

lady_kasiek napisał/a:
Mam nadzieję, że Will pęknie, on ma taki pokład uczuć, że ta kłębiąca się masa za tamą opanowania i rozsądku w końcu przerwie zaporę.

Super powiedziane, lepiej bym nie ujęła ;-)
Też czekam az peknie, bo Alicia jest tak bierna, że sama nic nie powie mimo iz ciagle powtarza "musimy porozmawiac, musimy porozmawiać". Nuda.

aneby - Pią 28 Sty, 2011 17:13

Ja myślę, że może w następnym odcinku coś ruszy do przodu. Będzie musiała jakoś zareagować na chęć powrotu Petera do wspólnej sypialni.
milenaj - Pon 31 Sty, 2011 17:31

Julianna Margulies dostała nagrodę Stowarzyszenia Aktórów za rolę w "The Good Wife".

http://www.popcorner.pl/p...i_z_TV,,ga.html

milenaj - Śro 16 Lut, 2011 13:55

Ale się działo....

Spoiler:

wiedziałam, że Will się nie przyzna, ale jego mina po wyjściu Alicji :serce: .

No i wyjśnia się powoli przeszłość Kalindy...
Muszę sprawdzić ile odcinków jeszcze przed nami.