Fantastyka - Zmierzch, Nów i inne fazy ;)
Agn - Czw 30 Paź, 2008 22:30
Ooooch, jaka szkoda. Fanki będą zawiedzione. *dusi się ze śmiechu*
Harry_the_Cat - Czw 30 Paź, 2008 22:30
Ale co tam, tu jakaś sesja: http://www.empireonline.c...hotoshoot-2.asp
Caitriona - Pią 31 Paź, 2008 11:17
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Z kawałków zajawek wywnioskowałam,że może błyskotania nie będzie... |
Protestuję! Ja chcę zobaczyć jak Edward się błyska!
Agn - Pią 31 Paź, 2008 19:36
A mnie aż tak mocno na tym nie zależy. I tak zostanę uduszona przez fanki, po co się jeszcze bardziej narażać?
A jeszcze je dobiję, jak będę wiwatować na widok Jamesa.
Pemberley - Pią 31 Paź, 2008 19:42
Z tego co czytam, to Edward sie z raz blyszczy.( blyska?? nie bardzo wiem, jak to przetlumaczono) Ponoc w tej ksiazeczce jest dokladnie wyjasnione, czemu to bylo takie trudne :o
Caitriona - Pią 31 Paź, 2008 21:24
W książce to on zdaje się migocze, termin 'błyska' jest mój
Agn - Pią 31 Paź, 2008 21:25
Migocze, błyska... jeden pies. Dość, że pomysł chichropędny.
Caitriona - Pią 31 Paź, 2008 21:32
| Agn napisał/a: | | Dość, że pomysł chichropędny |
I dlatego chcę to zobaczyć w filmie
Harry_the_Cat - Pią 31 Paź, 2008 23:55
Dazzle, po prostu dazzle....
trifle - Sob 01 Lis, 2008 00:34
| Agn napisał/a: | Migocze, błyska... jeden pies. Dość, że pomysł chichropędny. |
Jakie cudne słowo, Agn, dzięki
Podczytuję was sobie tutaj stale, choć się nie włączam do dyskusji, bo nie znam tfurczości S.Meyer (choć raz byłam bliska zakupu! ), ale na film się chyba wybiorę, bo przecież te wasze komentarze to po prostu... Czy może bez przeczytania książki nie będzie tak zabawnie?
Harry_the_Cat - Sob 01 Lis, 2008 00:44
Ciężko powiedzieć... Myślę, że film może ogólnie wypaść blado... Książka jest jak dla mnie ewenementem. Jest szmirowata maksymalnie, ale jednak czytałam ją z zapartym tchem. Wcisnęłam ją chyba czterem osobom i tylko Admete nie zdzierżyła. Caitri, Malmik i moja kuzynka wręcz ją pochłonęły i chciały więcej. Niesamowite przeżycie, doprawdy
Agn - Sob 01 Lis, 2008 13:19
Myślę, że film będzie lżej strawny od książki. Odpadną ci wszystkie opisy no i pobyt w świecie smeyer znacznie się skróci.
Ja w innej sprawie. Kończę już Kafejkę U Lunatyków. Czyta się nieźle, choć jest to dosyć nierówne, ale ma sporo dobrych momentów. No i niektóre motywy są zabawne, np. wchodzisz do Drapieżnych Żądz (wampirza knajpa ze striptizem), wita cię hostessa z radosnym pytaniem: "Dzień dobry, czy ma pani przy sobie jakieś relikwie?" No ale co się dziwić - między wampiry i wilkołaki z krzyżykiem leźć nie wypada. Tym bardziej, że wampiryzm jest legalny.
Natomiast doszłam do błędu w jednym słowie i prawie ómarłam na zakwik. Richard (wilkołak, ukochany Anity) był tylko w spodniach. I miało być: Zapiął nawet górny guzik przy spodniach. Jest:
| Cytat: | | Zapiał nawet górny guzik przy spodniach. |
Wizja piejącego guzika przy spodniach Richarda posłała mnie na podłogę w konwulsjach.
Harry_the_Cat - Nie 02 Lis, 2008 18:44
To jest piosenka RPattza ze śćieżki dzwiękowej Twilight: http://pl.youtube.com/watch?v=Q8LjAm8v-aQ
Niezła, IMHO.
Caitriona - Śro 05 Lis, 2008 11:11
Jak on dziwacznie wypowiada te słowa
Widziałyście?: http://www.empik.com/intruz,prod4100029,p To chyba właśnie czytałaś Harry, tak?
Harry_the_Cat - Śro 05 Lis, 2008 16:21
Tak, to. Angielski tytuł "Host". Brzmi jednak nieco inaczej...
Agn - Czw 13 Lis, 2008 22:45
| Harry_the_Cat napisał/a: | | Tak, to. Angielski tytuł "Host". Brzmi jednak nieco inaczej... |
Dzisiaj to do nas dotarło. Wymiarowe toto jak cho... jak nie wiem, co. :] Nie mam ochoty jakoś tego czytać. Może kiedyś. Na razie jestem uprzedzona.
Gitka - Pon 17 Lis, 2008 10:44
"Zmierzch" w grudniu w kinach
Już w dniach 5- 7 grudnia w sieciach kin Multikino oraz Silver Screen fani filmu "Zmierzch" będą mieli możliwość obejrzenia produkcji na pokazach przedpremierowych. Jest to duże wyprzedzenie tym bardziej, iż Polską premierę przewidziano na początek 2009 roku.
http://hatak.pl/news/3982/Zmierzchwgrudniuwkinach/
Zaproszeniem fanów "Zmierzchu" na przedpremierowe pokazy nie jest zainteresowana sieć Cinema City. Informację tę przekazujemy w odpowiedzi na liczne pytania kierowane do Monolith Films ze strony fanów filmu z całej Polski.
http://www.filmweb.pl/Pok...a,News,id=47494
Agn - Pon 17 Lis, 2008 10:48
Zobaczę, czy się nie wybiorę, chociaż pewnie te pokazy będą w jakichś późnych godzinach i nie dam rady. Truuuuudno, styczeń też może być...
Pemberley - Nie 23 Lis, 2008 12:04
28 Reasons That ‘Twilight’ the Movie Is Better Than ‘Twilight’ the Book
Agn - Nie 23 Lis, 2008 12:52
Nr 22. mnie po prostu zabił. I parę innych też (to o kondomach na przykład). Uśmiałam się jak nie wiem! Dzięki!!!
Ale już się cieszę z powodu nr. 23! "The other vampires - Laurent, Victoria, and James - don't just appear out of nowhere on page 375 because Stephenie Meyer belatedly realized something needed to happen. They make appearances throughout the movie, hunting and killing humans, which gives the movie not only little bursts of much-needed action but at least a game attempt at some suspense."
Pozwoliłam sobie pogrubić zdanie, które odzwierciedla moje odczucia względem złych wampirów w książce.
Agn - Pią 28 Lis, 2008 18:11
*wchodzi*
*rozgląda się, czy nikogo nie ma*
*zbiera się w sobie*
Kupiłam bilety na Zmierzch na 5-ego grudnia...
*zwiewa, gdzie pieprz rośnie*
Harry_the_Cat - Pią 28 Lis, 2008 20:09
Nie zapomnij zdać szczegółowej relacji!
Harry_the_Cat - Pią 28 Lis, 2008 20:38
sorry, ale koleś wygląda i zachowuje się jakby był na chaju....
http://pl.youtube.com/watch?v=xQ1J3FTbo7g
Agn - Pią 28 Lis, 2008 20:44
| Harry_the_Cat napisał/a: | :rotfl:
Nie zapomnij zdać szczegółowej relacji! |
Nie zapomnę!
Filmik zaraz obejrzę... jak tylko się załaduje... ale ja wcześniej osiwieję...
Edycja: Standard. Rpattz tak NORMALNIE wygląda. Ale ja mu się nie dziwię. W filmie robili o na ślicznotę, to sobie odbija. Szczerze powiedziawszy nie mam nic przeciwko. W końcu to jest wykalkulowany imidż.
Harry_the_Cat - Pią 28 Lis, 2008 21:24
Ja wiem, że on ma taki standard. Ale ja wybiórczo oglądam
|
|
|