To jest tylko wersja do druku, aby zobaczyć pełną wersję tematu, kliknij TUTAJ
Z Południa na Północ
Jane Austen, Elizabeth Gaskell, siostry Brontë - forum poświęcone ich twórczości, ekranizacji ich prozy i nie tylko.

Filmy - Plotki i newsy filmowe

Gitka - Pią 30 Lis, 2007 08:17

Dziewczynki czy tu pisze, że przymierzają się do filmu?
Lady Susan Adaptation in the Pipeline for the BBC?

http://becomingjane.blogs...peline-for.html

http://www.rodhallagency....p?art_id=000333

Alison - Pią 30 Lis, 2007 08:41

Gitka napisał/a:
Dziewczynki czy tu pisze, że przymierzają się do filmu?
Lady Susan Adaptation in the Pipeline for the BBC?

http://becomingjane.blogs...peline-for.html

http://www.rodhallagency....p?art_id=000333

Pobieżnie przeleciawszy wyczytałam tyle, że ta Lucy Prebble zajmuje się adaptacją Lady Susan dla Celador Films i BBC 4. . Wcześniej zaadaptowała jakiś serial "Sekretny dziennik panienki do wynajęcia", w którym główną rolę zagrała Billie Piper, a w 2004 roku dostała nagrodę krytyków dla Dobrze Zapowiadającej się Scenarzystki... :wink:

Ojej a ile na tym blogu informacji o Tomie Lefroyu! Kurcze, nie mam czasu teraz poczytać, ale Gitko, dzięki za kolejne znalezisko! :kwiatek:

Marija - Pią 30 Lis, 2007 08:56

Billie Piper!!! Koszmar z ulicy Wiązów!!! :thud:
praedzio - Pią 30 Lis, 2007 15:13

W najnowszym miesięczniku "Film" dużo zdjęć ulubieńca miłosza czyli D. Craiga. A ładne te zdjęcia... jak cholibka. :rumieniec: Oczywiście D.C. na okładce magazynu również widnieje. ;)
achata - Śro 05 Gru, 2007 14:34

Na NarniaWeb jest już zwiastun do "Księcia Kaspiana". Bardzo podoba mi się scena przeniesienia w czasie i resztki Ker Paravelu. Mniej więcej tak to sobie wyobrażałam czytajac książkę. Aslan wydaje się słabiej animowany i napis końcowo wypada dziwacznie, ale ogólnie super. Na chwilę nawet pojawia się Biała Czarownica...
Gitka - Czw 06 Gru, 2007 08:21

Przystojniacy :wink:
http://www.hellomagazine....lent/index.html

snowdrop - Czw 06 Gru, 2007 08:30

Gitka napisał/a:
Przystojniacy :wink:
http://www.hellomagazine....lent/index.html

Już oddalam głos na Jamesika
Co na pierwszym miejscu robi książe Harry :zalamka: :?

Caitriona - Czw 06 Gru, 2007 15:01

Zagłosowałam na CO oczywiście :cool:
Gunia - Czw 06 Gru, 2007 15:17

W sumie to połowy tych ludzi nie kojarzę. :-| W efekcie zagłosowałam na Clive'a, bo jego przynajmniej znam i lubię. :)
Caitriona - Czw 06 Gru, 2007 15:20

Słuszny wybór Guniu :hello:
Admete - Czw 06 Gru, 2007 15:30

A ja mam problem, bo znam większośc z nich i nie umiem wybrać ;-) Naprawdę nie wiem...Nawet Raza jest :-D Miałam go kiedyś na avatarku.
praedzio - Czw 06 Gru, 2007 20:56

snowdrop napisał/a:
Co na pierwszym miejscu robi książe Harry :zalamka: :?

No, to zajrzyj teraz... Pierwsze miejsce definitywnie się zmieniło...
A ja, czekam sobie na dzisiejszy odcinek Dra House'a i w związku z tym zgadnijcie, na kogo głosowałam? :lol:
Admete, no, jasne, że pamiętam Zafara! (choć jeszcze nie wiem, co za jeden...).

snowdrop - Pią 07 Gru, 2007 09:36

Nowy ranking: - najseksowniejsze gwiazdy hollywood
http://film.onet.pl/0,0,1654269,plotki.html

Co Angelina robi na I miejscu? Gdzie tam ona seksowna

Marija - Pią 07 Gru, 2007 10:22

Eva Green- kto to jest? :shock:
Maryann - Pią 07 Gru, 2007 10:26

Z tego, co piszą, to najnowsza dziewczyna najnowszego Bonda. :wink:
Caitriona - Pią 07 Gru, 2007 10:51

Co tam robi Keira? Ale fajnie bo Upiorek załapał się w pierwszej 10 :mrgreen:
Alison - Pią 07 Gru, 2007 11:30

Marija napisał/a:

Zajrzyj do wątku o Jamesiku, na samym początku jest link do tego jak on wręcza nagrodę Bafta właśnie tej kobitce. Ma taką czerwoną suknię typu rajstopa, z całkowitym brakiem pleców :wink:

A co do rankingu, to druga dziesiątka podoba mi się znacznie bardziej niż pierwsza :wink:

Maryann - Pią 07 Gru, 2007 11:35

Alison napisał/a:
taką czerwoną suknię typu rajstopa, z całkowitym brakiem pleców :wink:

:rotfl:

Sofijufka - Pią 07 Gru, 2007 12:38

Maryann napisał/a:
Alison napisał/a:

Ehhhh, moje Damy! Za młode jesteście, żeby pamiętać Mireille Darc w sukni wycietej do kości ogonowej. Jestem heteryczką, a mimo to :slina:

Alison - Pią 07 Gru, 2007 13:02

Sofijufka napisał/a:
Maryann napisał/a:
Alison napisał/a:

Ehhhh, moje Damy! Za młode jesteście, żeby pamiętać Mireille Darc w sukni wycietej do kości ogonowej. Jestem heteryczką, a mimo to :slina:

Ha! A ja pamiętam! Taka czarna czy ciemnogranatowa była, zero wycięcia z przodu, a z tyłu - Końca nie widać! Końca nie widać! Z Alanem Delonem chyba wtedy wystąpiła gdzieś, w Cannes czy cuś... :mysle: . W Filmie były zdjęcia, o ile sobie przypominam....

Sofijufka - Pią 07 Gru, 2007 13:22

Alison napisał/a:
Sofijufka napisał/a:
Maryann napisał/a:
Alison napisał/a:

Ha! A ja pamiętam! Taka czarna czy ciemnogranatowa była, zero wycięcia z przodu, a z tyłu - Końca nie widać! Końca nie widać! Z Alanem Delonem chyba wtedy wystąpiła gdzieś, w Cannes czy cuś... :mysle: . W Filmie były zdjęcia, o ile sobie przypominam....

Dwa razy Ha! To było w "Tajemniczym blondynie w czarnym bucie" - czarna kiecka; i w "Powrocie tajemniczego blondyna" - biała :serduszkate:

Marija - Pią 07 Gru, 2007 14:07

Alison napisał/a:
Marija napisał/a:

Zajrzyj do wątku o Jamesiku, na samym początku jest link do tego jak on wręcza nagrodę Bafta właśnie tej kobitce. Ma taką czerwoną suknię typu rajstopa, z całkowitym brakiem pleców :wink:
Hm :mysle: . Samokrytycznie przyznam, że w sukni typu rajstopa czerwonej wyglądałabym jak metka łososiowa - grubo w środku i cienko na dwóch końcach, a w środku dużo surowego mięska :mrgreen: . Może i zajrzę kiedyś :roll: ...
praedzio - Pią 07 Gru, 2007 15:27

Ja Evę Green pamiętam z Królestwa niebieskiego.
Alison - Pią 07 Gru, 2007 15:30

Sofijufka napisał/a:
Dwa razy Ha! To było w "Tajemniczym blondynie w czarnym bucie" - czarna kiecka; i w "Powrocie tajemniczego blondyna" - biała :serduszkate:

To ja tylko tę czarną kojarzę i widać fotos z filmu widziałam, choć mam jakoś przed oczami ją ruszającą się, jasne blond włosy z gęstą grzywką... Już nie wiem czy film pamietam czy jakąś galę... :mysle: Stare dzieje...

praedzio - Pon 10 Gru, 2007 21:32

Cóż... Wojna między strajkującymi amerykańskimi scenarzystami a producentami trwa w najlepsze:
Cytat:
O ile kilka dni temu wszystko szło ku najlepszej drodze do ugody pomiędzy scenarzystami i producentami, to wczoraj sytuacja odwróciła się o 180 stopni. Przykro mi to mówić, ale niestety negocjacje zostały przerwane. Po wczorajszym spotkaniu obydwie strony są zdenerwowane i niechętne do ugody, WGA narzeka, że obecne oferty są nie do zaakceptowania, a AMPTP nie zamierza dalej negocjować. Scenarzyści chcieli zorganizować kolejne spotkanie negocjacyjne dzisiaj, lecz producenci odrzucili tę propozycję, przerywając tym czasem negocjacje.

Podsumowując, WGA czeka na odpowiednią ofertę, jest skłonna do ugody, jednak AMPTP niestety zrezygnowało z próby zakończenia strajku. Jeden z ich członków stwierdził, że nie wierzy w dobre intencje scenarzystów, uważa iż robią to specjalnie, po to żeby zniszczyć wielu ludziom życie. Na koniec o próbie porozumienia dodał "o ile liderzy WGA zaczną zachowywać się odpowiedzialnie w co szczerze wątpię".
(Za: www.supernatural.com.pl). :cry2: :cry2: :cry2: